logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

contact@agerpres.ro

Staţiunile balneare din Vâlcea – terapie pentru trup şi suflet

Image

Vâlcea nu este cunoscută doar pentru zonele sale montane de excepţie, ci mai ales pentru staiunile balneare de care dispune. Acestea tratează şi relaxează an de an mii de turişti din toată lumea. În total sunt 6 staţiuni balneoclimaterice în Vâlcea, fiecare având propriul său farmec. Vom discuta pe rând despre fiecare în parte, iar la final te vei putea hotărî care este cea potrivită pentru tine. Sau de ce nu, poţi alege chiar şi mai multe, poţi face un tur al staţiunilor balenoclimaterice din Vâlcea!

Staţiunea Călimăneşti

Este una dintre cele mai populare staţiuni balneoclimaterice vâlcene. Aceasta se afla pe Valea Oltului, iar în trecut a fost unul dintre locurile preferate ale lui Napoleon III, datorită izvorului de apă minerală care se regăseşte aici. Încă din anul 1860, staţiunea a avut parte de o faimă uriaşă la nivel european, ajungându-se chiar ca apa de aici să fie îmbuteliată şi trimisă la Paris. Având ape termominerale ce au o adâncime de 2 500 m, ape termominerale sulfuroase şi o bioclimă protectoare, staţiunea Călimăneşti poate fi un loc ideal pentru tratarea multiplelor afecţiuni, precum cele digestive, urinare, de rinichi, disfuncţii ginecologice, neurologice, endocrine etc.

Staţiunea Căciulata

Ca localizare se regăseşte la 18 km distanţă de Râmnicu Vâlcea, pe malul drept al Oltului, în Depresiunea subcarpatică Jiblea -  Călimăneşti. Acesta este un loc perfect dacă îţi doreşti să îţi tratezi boli precum: boli digestive, hepatobiliare, boli ale sistemui renal şi urinar, tulburări metabolice şi nutriţionale, afecţiuni respiratorii, boli ale sistemului nervos periferic, stări reumatismale, posttraumatismale, boli ginecologice, boli O.R.L, boli dermatologice, cardiovasculare etc.

Băile Govora

Despre Staţiunea Băile Govora s-au spus multe lucruri frumoase, fiind una dintre cele mai cunoscute astfel de staţiuni din ţara noastră. Aceasta se află într-o zonă deosebită, situată într-o mică depresiune şi fiind străbătută de pârâul Hinta. Locul este înconjurat de păduri de foioase, care fac temperaturile de acolo să fie unele blânde, temperatura medie anuală este de aproximativ 9°C. Aici se găsesc apele minerale clorurosodice, bromurate concentrate, sulfuroase, slab bicarbonatate, hipotone şi nămolul mineral sapropelic adus de la Ocnele Mari. Acestea sunt recomandate în tratarea afecţiunilor respiratorii, oto-rino-laringologice, reumatismale (degenerative şi abarticulare), afecţiunilor posttraumatice, afecţiunilor sistemului nervos periferic şi central şi al afecţiunilor asociate (ginecologice, endocrine, cardiovasculare, boli profesionale).

Staţiunea Voineasa

Staţiunea Voineasa este perfectă atunci când îţi doreşti odhină, dar şi tratament, în toate anotimpurile. Aceasta este localizată pe valea râului Lotru, fiind legată de Râmnicu Vâlcea printr-un drum modernizat. Este o zonă căutată în principal pentru factorul terapeutic, adică climatul tonic, cu aer curat, fără praf, alergeni sau poluare excesivă. Aerul aici este foarte puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizaţi şi ozonizaţi. Este o zonă recomandată în principiu pentru vacanţe şi pentru tratamentul neuro-asteniilor, organismului slăbit, când te simţi suprasolicitat psihic şi fizic, când este vorba de anemii etc.

Staţiunea Ocnele Mari

Staţiunea Ocnele Mari este cunoscută încă din vremea romanilor. Este situată la aproximativ 12 km de Râmnicu Vâlcea, fiind foarte cunoscută şi apreciată pentru băile sale de sare super concentrate. Aceasta dispune de un parc şi o plajă ce se regăsesc pe malul unui lac sărat, campinguri cu zeci de locuri şi pavilioane pentru băi. Pe lângă băile şi tratamentele cu sare, aici există şi câteva monumente arhitecturale de excepţie: biserica Adormirea Maicii Domnului (ce datează încă din sec. XVI-lea) şi biserica fostului schit Titireciu (ce a fost ctitorită în acelaşi secol).

Staţiunea Ocniţa

În ceea ce priveşte staţiunea Ocniţa, aceasta este la rândul său o staţiune balneoclimaterică, însă de interes local. În cadrul acesteia se regăseşte o salină, foarte bună pentru îmbunătăţirea problemelor respiratorii. Este situată la doar 2 km de Ocnele Mari. În  trecut, Ocniţa a fost locul unei importante cetăţi dacice, Buridava, undeva prin secolul II I.Hr. - sec I D.H.) aici descoperindu-se fragmente de ceramică dacică, scrise cu însemne greceşti, dar şi numele unuia dintre regii geto-daci, Thiamarcos.

Cuvânt de final şi recomandare de cazare în Vâlcea

În final, cu siguranţă vei şti acum care este următoarea staţiune pe care o vei vizita cu prima ocazie când ajungi în Vâlcea. Fiecare loc are frumuseţea sa, iar pe lângă băile vindecătoare, te poţi bucura şi de alte activităţi în zonă. Alege înţelept şi descoperă cât mai multe locuri minunate din ţara noastră! Iar în cazul în care te hotărăşti să vii prin Vâlcea, Hotel Izvoare - Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziţionat într-o locaţie de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care şi poziţia, ce facilitează accesul uşor la cele mai renumite puncte şi zone turistice. În plus, hotelul vă pune la dispoziţie numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguţ, cazare de calitate premium, piscină, restaurant şi multe altele.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Business OTS

Vocea ta, vizibilitatea ta: articolele tale, în lumina reflectoarelor!

23-05-2025 13:26

Catwalk digital impresionant pentru publicul Romanian Fashion Week. Povestea desginerului care face genți sculptate în sticlă

Romanian Fashion Week, parte a Romanian Creative Week – cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din UE, transformă, în acest weekend, Iașul într-o scenă vibrantă a modei, inovației și expresiei artistice. Timp de trei zile, Grădinile Palas, Palatul Culturii și Sala Pașilor Pierduți din cadrul Universității „Al. I. Cuza” vor găzdui colecții ce îmbină tehnologia cu tradiția, sustenabilitatea cu estetica rafinată și meșteșugul cu designul contemporan.

23-05-2025 13:04

Comunicat de presă - MONTANA CÂMPENI SRL

Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”   MONTANA CÂMPENI SRL, în calitate de beneficiar, cod de identificare fiscală 25620490, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul  J01/420/2009, cu sediul în Orașul Câmpeni, strada Moților nr.77, județul Alba, România, anunță începând cu data de 16.05.2025, finalizarea impl

23-05-2025 12:28

După Spania, Măștile fricii , de Camelia Cavadia va fi tradusă și în Serbia

    După succesul important de public pe care l-a avut în România, bestsellerul Măștile fricii semnat de Camelia Cavadia și publicat de Editura Trei va fi tradus în limba sârbă și publicat de prestigioasa editură Prometej din țara vecină. Este a doua traducere a acestui roman intens și emoționant, după apariția sa în limba spaniolă (

23-05-2025 11:53

Zeci de studenți la competiția UniCredit Fintech Hackathon: 48 de ore intense pentru viitorul bankingului, la Romanian Creative Week

Romanian Creative Week (RCW), cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, și UniCredit Bank i-au provocat pe studenții ieșeni la un maraton de soluții digitale cu o durată de două zile. Nu mai puțin de 45 de tineri s-au reun

23-05-2025 11:24

COMUNICAT DE PRESĂ - Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR)

  Nr.înreg.1927/23.05.2025 COMUNICAT DE PRESĂ   Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) a devenit membru cu drepturi depline a celei mai mari confederați patronale  europene European Entreprenuers CEA – PME    

23-05-2025 11:18

Sănătatea orală a copiilor: când este momentul potrivit pentru o primă vizită la ortodont?

  Ca părinte, vrei ca micuțul tău să se dezvolte armonios. Asta înseamnă și să te asiguri că micuțul are o sănătate orală bună, încă din primii ani de viață. Poate nu te-ai gândit până acum, dar o vizită la ortodont, realizată la momentul potrivit, poate face o diferență enormă în dezvoltarea corectă a danturii copilului tău. Iată mai multe detalii! De ce este important controlul ortodontic timpuriu? În jurul vârstei de 6-7 ani, dinții de lapte încep să fie înlocuiți de cei permanenți, iar oasele faciale sunt într-o etapă act

23-05-2025 11:16

Transformă-ți curtea într-un tărâm de aventură: Iată 5 idei practice și economice!

  Îți dorești să transformi curtea într-un loc plin de aventură și distracție pentru cei mici, fără a cheltui o avere? Există nenumărate modalități ingenioase și economice de a-ți amenaja grădina, astfel încât să devină un spațiu interactiv și captivant pentru copii. De la ateliere de creație la structuri de cățărat și zone de explorare, articolul acesta îți va oferi idei practice pentru a crea un tărâm de aventură în propria curte. Descoperă cum să îmbini creativitatea cu resursele pe care le ai la îndemână și transformă orice colț al curții într-un univers de joacă entuziasmant. Cuprins Activități tematice: Creează aventuri inspirate din povești

23-05-2025 11:14

Spectacol pe roți: peste 42.000 de oameni la ATBS 2025, festivalul industriei automotive

  În weekend, la Romexpo, peste 42.000 de vizitatori au luat parte la o ediție spectaculoasă a Auto Total Business Show (ATBS 2025). Timp de două zile, pasionații auto s-au bucurat de drifturi cu piloți de top, demonstrații tehnice, lansări de produse și atracții pentru toate vârstele, într-un eveniment dedicat performanței, tehnologiei și pasiunii pentru mașini. Atmosfera a fost completată de muzică live cu Mihai Mărgineanu, Tibi Scobiola Band și Fără Zahăr. Evenimentul a fost organizat de Auto Total.  Zeci de mii de fani au înfruntat ploaia pentru drifturi și tuning la ATBS 2025

23-05-2025 11:14

Ghid complet pentru spălatul corect al hainelor bebelușului

  Spălatul hainelor bebelușului este o activitate care nu doar asigură micuțului un confort maxim, dar și protejează pielea sa sensibilă de iritanți și alergeni. Alegerea programului potrivit de spălare, detergentul ideal și temperatura corectă sunt factori critici ce contribuie la menținerea hainelor curate și sigure pentru bebeluș. În plus, manipularea corectă a articolelor vestimentare delicate previne deteriorarea acestora și le prelungește durata de viață.   Descoperă în acest ghid cuprinzător toate sfaturile de care ai nevoie pentru a te asigura că hainele bebelușului sunt curate, igienice și fără reziduuri chimice. Fi

23-05-2025 11:10

Erori comune în procesul de deducere a TVA și strategii eficiente de prevenire

  Deducerea TVA reprezintă un element esențial în gestionarea eficientă a fluxului de numerar și optimizarea profitabilității unei afaceri. Totuși, complexitatea cadrului legislativ și a reglementărilor fiscale poate genera erori costisitoare, cu impact semnificativ asupra stabilității financiare a companiei. Pentru a preveni astfel de riscuri, este esențial să identifici cele mai frecvente greșeli în procesul de deducere a TVA și să implementezi strategii adecvate de conformitate fiscală. O abordare proactivă și bine informată nu doar că minimizează expunerea la sancțiuni, ci poate oferi un avantaj competitiv real, consolidând sănătatea financiară și sustenabilitatea afacerii tale.  

23-05-2025 11:04

Akcenta: Rata de schimb EUR/RON ar putea atinge 5,25 până la sfârșitul lui 2025

  Teofil Stanculea, director Comercial Akcenta în România: „Victoria unui candidat pro-european reduce primele de risc politic, ceea ce poate susține RON”.   București, 22 Mai 2025 -  În turul decisiv de duminică, 18 mai a.c., intens urmărit de media internațională și de mediul de business european, România a ales un nou președinte.

23-05-2025 10:54

Digitalizarea activității în cadrul SC Youplan Development SRL

  Digitalizarea activității în cadrul SC Youplan Development SRL   SC YOUPLAN DEVELOPMENT SRL SRL anunță finalizarea proiectului cu titlul „Digitalizarea activității în cadrul SC Youplan Development SRL”, Cod SMIS 314025, proiect cofinanțat din FONDUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE REGIONALĂ prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea PRNE_P2 O regiune mai digitalizată, Apel: Transformarea digitală a IMM-urilor orientată către creșterea intensității digitale, PR/NE/2023/PI2/RSO1.2/1 – DIGITALIZARE IMM, în baza contractului de finanțare încheiat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în calitate de Autoritate de Management. Valoarea totală a proiectului

23-05-2025 10:37

Comunicat de presă - Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Harghita, prin Consiliul Județean Harghita

Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Harghita, prin Consiliul Județean Harghita, în calitate de Beneficiar, anunță începerea activităților proiectului cu titlul „Renovarea energetică a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor a Județului Harghita, Corp C1 + Corp C2 – Clădire administrativă și centrală termică”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNRR/2022/C5/B.2.2/1, componenta 5 — Valul renovării, axa 2 — Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, aprobat prin Ordinul MDLPA nr. 441/2022, pentru care apoi a fost încheiat Contractul de finanțare nr. 9125/24.01.2023 între Ministerul Dezvoltării Publice și Administrației și UAT Jude

22-05-2025 15:17

AUSTRIACARD HOLDINGS AG ANUNȚĂ REZULTATELE PENTRU Q1 2025

Tehnologiile Digitale au continuat să aibă o evoluție pozitivă Normalizarea pieței din Turcia 22 mai 2025 – AUSTRIACARD HOLDINGS AG (ACAG) anunță rezultatele pentru primul trimestru din 2025. Compania raportează progrese în soluțiile pentru clienți, o creștere robustă în Europa de Vest, în Țările Nordice și în Americi, precum și normalizarea activității de plată cu cardul în Turcia.

22-05-2025 15:02

Studiu Asociația CREDU: Peste 25% dintre femeile active profesional, din mediul urban nu au efectuat un control pentru prevenirea cancerului la sân

  București, 22 mai 2025 - Prevenția cancerului de sân rămâne un comportament rar și fragmentat chiar și în rândul femeilor care, teoretic, au acces la informație, servicii medicale și educație. Asociația CREDU publică rezultatele unui studiu realizat online în rândul a 555 de femei din România, cu scopul de a înțelege în profunzime, de ce prevenția este, în practică, greu de urmat, chiar și de către cele mai informate segmente ale populației.   Concluzii relevante: 27.4% dintre femei nu au fost niciodată la un control pentru sănătatea sâ

22-05-2025 14:31

Paravane de duș vs. cabine închise: ce să alegi?

Atunci când îți amenajezi baia, alegerea sistemului de duș este o decizie esențială, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Două dintre cele mai populare opțiuni sunt: cabina de duș închisă și paravanul tip walk-in. Fiecare variantă are propriile avantaje, iar alegerea corectă depinde de spațiul disponibil, stilul băii și preferințele personale. Ce trebuie să ai în vedere pentru a te bucura de o investiție durabilă, dar și cum pot fi integrate armonios în design, descoperă mai jos.   Avantaje și dezavantaje ale fiecărei opțiuni

22-05-2025 14:04

Code2Cup, primul festival de cafea din România organizat pentru profesioniștii din IT, revine în acest an la Politehnica București și în Iași

Sâmbătă, 21 iunie, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA din București (Splaiul Independenţei nr. 313, în Aulă și parcul din fața sălii), va avea loc cea de-a doua ediție a Code2Cup - Festival de cafea, eveniment dedicat tuturor pasionaților de cafea (profesioniști și studenți) din sectorul IT. La festival sunt așteptați circa 3.000 de participanți Pentru a marca data evenimentului, care coincide cu solstițiul de vară, ediția organizată în acest an la București va purta numele de Code2Cup Summer Fest

22-05-2025 12:51

Surprizele Romanian Fashion Week: cel mai mare catwalk internațional găzduit de România, scene extinse în locații-emblematice din Iași, peste 100 de designeri, 150 de modele

Cea de-a doua săptămână a Romanian Creative Week (RCW), cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, este marcată de Romanian Fashion Week (RFW) și de New Media District. Cu o tradiție de un sfert de veac, cel mai important eveniment internațional de modă găzduit de România, se va desfășura în perioada 23 – 25 mai 2025.  

22-05-2025 12:31

Vastint România lansează oficial faza a doua a Timpuri Noi Square

Vastint România anunță lansarea oficială a celei de-a doua etape a ansamblului său emblematic de birouri, Timpuri Noi Square, un reper important de regenerare urbană pentru zona Timpuri Noi din București. Noua etapă de dezvoltare va adăuga peste 60.000 m² de suprafață închiriabilă totală estimată (GLA), prin construcția a două noi clădiri de birouri. Astfel, suprafaț

22-05-2025 12:22

Umbrela emoțiilor și hidratarea corectă la „Ape curate asumate”

Cunoaște cât mai bine apa și contribuie la păstrarea curățeniei ei, prin intermediul proiectului „Ape curate asumate”, susținut de Aqua Carpatica. Am celebrat pe 20 mai Ziua Mondială a Metrologiei, ocazie tocmai bună pentru a discuta despre cantitatea de apă din natură și emoțiile noastre. Ne-am întâlnit astăzi cu copiii de la Grădinița 23, din București, pentru a afla mai multe informații despre observarea, măsurarea și transformarea emoțiilor din interiorul nostru. Am aflat ce intensitate au și unde anume în corpu