“Moștenitorii României muzicale”: turneu susținut de clarinetistul Petru Pane și pianistul Daniel Dumitrașcu

Satu-Mare, Iași și București: între 4 și 10 martie, clarinetistul Petru Pane, unul dintre cele mai importante și relevante nume de tineri muzicieni care activează în România de azi, acompaniat de pianistul Daniel Dumitrașcu, poate fi ascultat la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu-Mare (marți, 4 martie, ora 19.00), la Palatul Culturii din Iași (joi, 6 martie, ora 19.00) și la Ateneul Român din București (luni, 10 martie, ora 19.00).
În 5 martie, de la ora 18.00, la Casa Balș din Iași este programată și prima “Întâlnire Radio România Muzical” cu ascultătorii săi din 2025; un dialog cu Cristina Comandașu, managerul postului și Cătălin Sava, binecunoscut jurnalist ieșean, autor al emisiunii “La grande bellezza” de la Radio România Muzical, cu momente muzicale susținute de pianistul George Țăranu, elev la Liceul de artă din Piatra-Neamț, participant la competiția pentru bursa Moștenitorii României muzicale din 2024.
Cristian Mandeal: „Petru Pane este o mare, mare speranță – nu de viitor, actuală deja – pentru mai puțin obișnuitul solist clarinet, instrument pe care-l stăpânește într-un mod cu totul excepțional, superior. Marele nostru clarinetist zace în el în clipa de față.” (Sibiul azi, 2024)
Lumini și umbre în repertoriul ales de cei doi protagoniști: Piesele-fantezii op. 73 de Robert Schumann, Sonata op. 120 nr. 1 de Johannes Brahms, Sonata op. 167 de Camille Saint Saëns și Rapsodia nr. 1 de Claude Debussy, câteva dintre lucrările emblematice ale repertoriului pentru clarinet și pian, traversând șapte decenii din istoria muzicii, în care vedem evoluția de la romantism la impresionism, cu o paletă expresivă foarte largă, ce conduce ascultătorul într-un univers oniric, plin de lirism.
Turneul este organizat sub semnul proiectului “Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, cu sprijinul Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu-Mare, a Fundației Culturale Gaudium Animae din Iași și a Filarmonicii “George Enescu” din București.
Seria de evenimente este și o expresie a rolului pe care instituțiile muzicale îl au în ceea ce privește pregătirea și promovarea noilor generații de muzicieni români, capabili să ducă mai departe tradiția excelenței în interpretarea muzicii culte. Turneul a pornit, de fapt, de la beneficiul profesional – un recital - oferit lui Petru Pane de Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu-Mare la ediția 2024 a concursului pentru bursa “Moștenitorii României muzicale”, Radio România Muzical, împreună cu partenerii săi, oferind șanse în plus pentru apariții la Iași și București.
Recitalul din 10 martie de la Ateneul Român din București poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.
Biletele pentru recitalul de la Ateneul Român sunt puse în vânzare și sunt disponibile aici. https://oveit.com/hub/event/mostenitorii-romaniei-muzicale-x3G2E6z0
Clarinetistul Petru Pane
Petru Pane este unul dintre cei mai reprezentativi tineri muzicieni ai generației sale. La numai 19 ani, a câștigat peste 15 premii I la concursuri naționale și internaționale și a cântat în postură solistică alături de peste 10 orchestre.
Absolvent al colegiului „George Enescu” (clasa prof. Ovidiu Căplescu), în prezent este student la Universitatea Națională de Muzică București, secțiile clarinet (clasa conf.univ.dr. Emil Vișenescu) și dirijat orchestră (clasa maestrului Cristian Mandeal). De-a lungul timpului a beneficiat de îndrumarea mai multor soliști și profesori internaționali de excepție, precum Fabio di Casola (Zürich), Florent Héau (Paris), Spyros Mourikis (Atena), Tibor Reman (UdK Berlin), Tomaž Močilnik (Frankfurt), Hermann Stepánsson (Stockholm), Nicolas Baldeyrou (Lyon), Francis Benda (Basel).
Petru Pane este laureat cu Premiul I la prestigiosul concurs de la Sofia „Sava Dimitrov International Clarinet Competition”, iar în anul 2022 a câștigat Premiul I la concursurile „USA International Music Competition” (Atlanta), „Swiss International Music Competition” (Lugano), „Caneres International Music Competition” (Viena), Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală și Vocală (Oradea, România), „Birmingham International Music Competition”, „VCMA Vienna Competition” și „Euterpe Music Awards” (Berlin, 2023).
Petru Pane a debutat ca solist la vârsta de 14 ani, sub bagheta lui Ovidiu Bălan. De atunci și până în prezent a fost invitat alături de ansambluri precum Orchestra Națională de Cameră Chișinău, Vratsa Symphony Orchestra, Orchestra Română de Tineret, filarmonicile din Cluj, Sibiu, Craiova, Oradea, Bacău, Pitești, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, Ploiești, cântând sub bagheta unor dirijori precum Cristian Mandeal, Gabriel Bebeșelea, Gheorghe Costin etc.
A susținut recitaluri la Berlin (Konzerthaus, Kleiner Saal), Atena (Parnassos Hall), Istanbul (Surreya Hall), Londra (Sala „George Enescu”), New York (Sala ICR NY), Viena și Berlin (sălile de concert ale ambasadelor), București (Ateneul Român), alături de pianiștii Andrei Licareț, Eva Garet, Oxana Corjos, Daniel Dumitrașcu etc.
În aprilie 2021, a susținut un prim turneu național în calitate de solist, cu Preludii dansante pentru clarinet și orchestră de Witold Lutosławski, turneu promovat de Institutul Polonez din București, continuând în următorul an ca solist al Concertului pentru clarinet și orchestră de Aaron Copland. De asemenea, este protagonist al turneului național „O harpă de poveste”, inițiat în 2020, alături de harpista Maria Bîldea și reiterat în anii următori alături de Adriana Cazacu. Activitatea sa interpretativă s-a extins din momentul în care a câștigat audiția pentru partida de clarinet din cadrul Orchestrei Române de Tineret, devenind, la numai 16 ani, cel mai tânăr suflător din istoricul orchestrei, alături de care s-a aflat pe mari scene: Festivalul „George Enescu” (2021, 2023), Young Euro Classic (Berlin, 2023) sau Festivalul Schleswig-Holstein, (Elbphilharmonie Hamburg, 2022).
Este câștigătorul burselor SoNoRo (Traunstein, 2022), „Career Project Prize” – Tizziano Rosetti Music Academy (Lugano, 2023), Tibor Varga Academy (Sion, 2023) și „Moștenitorii României Muzicale” (București, 2022, 2023, 2024), iar recent a realizat înregistrări speciale cu integrala sonatelor de Brahms pentru Radio România Muzical.
În septembrie 2023 a concertat ca solist, alături de Romanian Chamber Orchestra, în Festivalul Internațional „George Enescu”, iar în ianuarie 2024, a interpretat formidabilul Concert pentru clarinet și orchestră de Aurel Stroe alături de Filarmonica din Sibiu, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Culturii Naționale.
Pianistul Daniel Dumitrașcu
Daniel Dumitrașcu este proaspăt absolvent al studiilor de licență, la Academia Regală Daneză de Muzică din Copenhaga (clasa lui )Emil Gryetsen și la Universitatea Națională de Muzică din București (clasa lui Viniciu Moroianu).
Daniel a început să cânte la pian la vârsta de șase ani, obținând rezultate notabile de la o vârstă fragedă, precum Premiul I la Concursul Internațional de Muzică din Franța (Paris, 2009) sau Premiul Special al Juriului la Concursul Internațional de Interpreți de Muzică Grand Music (Paris, 2012). În iulie 2022, revine în capitala Franței, debutând la renumita Salle Cortot în cadrul Academiei Internaționale de Muzică din Paris.
Daniel și-a făcut debutul ca solist cu orchestra la vârsta de 16 ani, alături de Orchestra Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, cântând sub bagheta unor dirijori precum Tiberiu Soare, Cristian Spătaru, Riku Okamoto, Alexandru Ganea. De asemenea, Daniel susține constant recitaluri solo sau în anasambluri camerale urcând pe scene din România, Franța, Italia, Grecia, Austria, Olanda, Danemarca și Germania.
Daniel a fost bursier în programul "Tinere Talente" organizat de Fundația Regală "Margareta a României", bursier al programului “SONORO” și bursier al Uniunii Muzicienilor Interpreți din România. De-a lungul anilor, a avut oportunitatea de a studia și de a participa la masterclass-uri cu pianiști renumiți precum Dirk Mommertz, Marianna Shirinyan, Can Çakmur, Josu de Solaun, Roland Präll, Thomas Bockheller, Diana Ketler, Aurelia Vișovan și mulți alții.
Proiectul “Moștenitorii României muzicale”
…organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, s-a dezvoltat în ultimii ani în două direcții. Prima dintre acestea își propune să-i aducă pe scene prestigioase românești pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar acasă. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză.
Din 2018 și până în prezent au avut loc peste 30 de concerte și recitaluri: violoncelistul Andrei Ioniță, violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Valentin Răduțiu, pianiștii Florian Mitrea, Adela Liculescu, Axia Marinescu sunt doar câțiva dintre protagoniști. Sub egida aceluiași proiect, au apărut și trei albume la Editura Casa Radio, cuprinzând evoluții din recitaluri sau înregistrări realizate în cadrul proiectului.
A doua direcție de dezvoltare este bursa “Moștenitorii României muzicale”. În 2020, Radio România Muzical și Rotary Club Pipera au inițiat și bursa “Moștenitorii României muzicale”, pentru tineri muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani. Câștigători ai bursei în valoare de 4000 euro au fost pianistul Cadmiel Boțac (2020), violoncelistul Cornelius Zirbo (2021), pianista Kira Frolu (2022), pianistul Nil Mladin (2023) și violoncelistul Jan Sekaci (2024). Dincolo de premiul în bani, pentru finaliștii competiției, membrii juriului, conducători ai principalelor instituții muzicale din România, au oferit și beneficii profesionale – recitaluri, concerte, înregistrări, cum a fost cazul și pentru Petru Pane. În 2024, soprana Aida Pascu, bursieră Moștenitorii României muzicale, a primit titlul “Tânăr artist al anului” la gala premiilor International Classical Music Awards (ICMA), cunoscută drept “Oscarurile muzicii clasice”, fiind propusă în competiție și susținută de Radio România Muzical.
Organizatori: Radio România Muzical, Rotary Club Pipera, Filarmonica “George Enescu” din București, Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu-Mare, Fundația Culturală Gaudium Animae
Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Rador, TVR, Agerpres, Dilema, revista Cariere, Observator cultural, Zeppelin, spotmedia.ro, news.ro, liternet.ro.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.
Business OTS
Vocea ta, vizibilitatea ta: articolele tale, în lumina reflectoarelor!
Cum să împarți sarcinile în bucătărie pentru a economisi timp
În lumea rapidă în care trăim, timpul a devenit un lux pe care puțini și-l pot permite. Fie că este vorba despre carieră, responsabilități de familie sau momente de relaxare personală, fiecare minut contează. În acest context, gestionarea eficientă a sarcinilor în bucătărie poate face diferența între o zi stresantă și una de succes. Organizarea și repartizarea corectă a treburilor domestice în bucătărie nu doar că economisesc timp prețios, dar creează și o atmosferă plăcută, cooperativă. În continuarea acestui articol, vei descoperi sfaturi practice și strategii testate care te vor ajuta să împărți sarcinile culinare într-un mod echilibrat, maximizând eficiența și menținând armonia în familie. Fii gata să transformi haosul bucătăriei într-un spațiu bine coord
Soluții ecologice pentru gestionarea deșeurilor în grădină
Sursa foto: Pexels.com Gestionarea deșeurilor din grădină poate deveni o parte firească a unui stil de viață mai atent la natură. Există numeroase metode simple și eficiente prin care grădina poate deveni un spațiu mai curat și mai bine organizat, fără a pierde din farmecul personal. Compostarea resturilor organice, folosirea recipientelor reciclabile sau recondiționarea obiectelor vechi sunt doar câteva dintre opțiunile ușor de pus în practică. Reciclarea poate merge mână în mână cu un design plăcut, adaptat gusturilor fiecăruia. Chiar și grădinile mai mici pot beneficia de soluții practice,
Sfaturi utile care te vor ajuta să îți accelerezi smartphone-ul în câteva minute
Smartphone-urile au devenit o parte indispensabilă din viața noastră. Le folosim pentru muncă, comunicare, distracție, iar pe măsură ce le utilizăm, performanța poate scădea considerabil. Poți cumpăra un smartphone nou din Breezy sau poți încerca câteva metode simple și eficiente pentru a reda viteza și performanța unui telefon vechi. Curățarea cache-ului și a datelor aplicațiilor
Știai că există un abonament care nu îți ia, ci îți dă bani pentru facultatea copilului tău? Hai să afli despre ce este vorba!
Azi e o mogâldeață veselă și perfectă, care gângurește și descoperă lumea cu fiecare pas, iar mâine se pregătește să plece la facultate, să își urmeze visurile și să devină un adult responsabil. Părinții știu că timpul trece extraordinar de repede atunci când ai copii, așadar, a te pregăti financiar la 2,3,10 ani ai copilului pentru când va merge la facultate este doar o dovadă de înțelepciune. Cu abonamentul-asigurare de viață Renta Master de la Asirom pui bani deoparte lunar, iar la vârsta la care copilului tău va merge la facultate, ai banii necesari pregătiți.
Comunicat de presă – Unitatea Administrativ–Teritorială Judeţul Harghita, prin Consiliul Judeţean Harghita
Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Harghita prin Consiliul Județean Harghita, în calitate de Beneficiar, anunță derularea proiectului cu titlul „Renovarea energetică a Școlii Populare de Artă și Meserii a Județului Harghita”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNRR/2022/C5/B.2.2/1, componenta 5 — Valul renovării, axa 2 — Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, aprobat prin Ordinul MDLPA nr. 441/2022, pentru care apoi a fost încheiat Contractul de finanțare nr. 9092/24.01.2023 între M
Coduri de reducere, vouchere și cupoane. Pe toate le găsești aici - CodCupon.ro
CodCupon.ro, platforma online dedicată accesării codurilor de reducere, voucherelor și ofertelor magazinelor online din România, își reafirmă angajamentul de a oferi coduri autentice și verificate pentru a ajuta vizitatorii să economisească la cumpărături. Lansată recent, platforma și-a câștigat deja încrederea utilizatorilor prin furnizarea de vouchere și coduri promoționale reale, eliminând astfel dezamăgirile generate de codurile ineficiente. Misiunea și valorile noastre Într-o piață în care promoțiile pot induce în eroare,
Ai fost raportat negativ la Biroul de Credit? Încă mai ai șanse la finanțare!
Când auzi „ești în Biroul de Credit”, primul gând e că ușile băncilor ți se închid. Mulți clienți vin la noi convinși că dacă au avut o întârziere, fie și una singură, nu mai au nicio șansă la un credit. Însă realitatea este mult mai nuanțată. Faptul că ești raportat în Biroul de Credit nu înseamnă automat că ești „interzis” în sistemul bancar. Totul ține de context, detalii și… cunoașterea regulilor jocului. Un refuz nu înseamnă sfârșitul drumului. Cu un plan bun și o abordare corectă, poți obține creditul de care ai nevoie. Ce este și ce face Biroul de Credit? Biroul de Cr
Comunicat de presă – Unitatea Administrativ–Teritorială Judeţul Harghita, prin Consiliul Judeţean Harghita
Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Harghita, prin Consiliul Județean Harghita, în calitate de Beneficiar, a început activitățile proiectului cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a 83 unități de învățământ și conexe din județul Harghita”, în urma semnării contractului de finanțare UEFISCDI nr. 297DOT/2023, înregistrat la CJ Harghita cu nr. 131292/26.07.2023, depus în cadrul apelului PNRR\ Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație\Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13.Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelie
COMUNICAT DE PRESĂ
Anca Macovei Vlăsceanu, Fondatoarea Mark Twain International School (MTIS) și CEO Romania Education Alliance (REA), desemnată „Arhitecta Educației Viitorului” La 30 de ani de la lansarea MTIS, Anca și Dan Macovei Vlăsceanu, alături de partenerii Morphosis Capital și Vybros Partners, au lansat Romania Education Alliance (REA) pentru integrarea și dezvoltarea prin know how a școlilor private de renume din România;
Helpship, parte a grupului euShipments.com a făcut un pas important în 2024 – investiții strategice pentru extindere regională
La un an de la intrarea în grupul euShipments.com, compania românească de fulfillment Helpship a marcat un 2024 plin de dezvoltare. Investiții majore în infrastructură, tehnologie și automatizare consolidează poziția Helpship pe piața din Europa de Est și oferă comercianților online români un avantaj competitiv real. Din mai 2023, Helpship este parte a grupului euShipments.com – un consorțiu de top în Europa Centrală și de Est, specializat în servicii cross-border și fulfillment pentru eCommerce.
Stil și confort în sezonul de primăvară-vară: descoperă noua colecție Seroussi
Primăvara este cel mai bun sezon de înnoire a garderobei masculine, fiind momentul ideal a aduce prospețime, culoare și eleganță în ținutele tale. Noua colecție de primăvară-vară de la Seroussi este exact ceea ce ai nevoie pentru a te bucura de ținute rafinate și confortabile în fiecare zi. Descoperă piese vestimentare ce impresionează prin eleganță și confort, oferind echilibrul perfect între clasic și modern. O colecție de piese vestimentare masculine croite pentru zile călduroase
Cum să alegi furnizorul ideal pentru tichetele de masă
Fiecare achiziție sau contract încheiat este precedat de căutări și documentare, astfel încât alegerea să fie, dacă se poate, cea mai bună. Regula se aplică și în cazul angajatorilor care decid să le ofere salariaților unul dintre cele mai apreciate beneficii extrasalariale – tichete de masă. Alegerea furnizorului potrivit pentru tichetele de masă este esențială pentru a asigura o experiență optimă atât pentru companie, cât și pentru angajați
Milestone Technology Day Romania 2025: Viitorul tehnologiei video – AI, Cloud, ROI și Securitate Responsabilă – în centrul discuțiilor la București
București, 16 aprilie 2025 – Evenimentul „Milestone Technology Day România 2025” s-a desfășurat astăzi, 16 aprilie 2025, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, reunind peste 150 de experți din industrie, lideri de tehnologici, parteneri integratori și clienți finali. Organizată de Milestone Systems, conferința a reprezentat o platformă vitală pentru explorarea celor mai recente inovații în managementul video (VMS), procesarea video inteligentă, soluțiile Cloud (VSaaS) și impactul tehnologiilor emergente precum Inteligența Artificială Generativă (GenAI) asupra industriei de securitate fizică.
Comunicat de presă - SOFIS MOBILI SRL
Comunicat de presă “PNRR : Fonduri pentru România modernă şi reformată!” Data: 16.04.2025 Anunț începere implementare proiect: „DIGITALIZAREA ACTIVITATII SOCIETATII SOFIS MOBILI SRL”
Produsele bestseller de Paște de pe Notino.ro: Ce preferă românii în 2025
Cadourile bune se simt imediat. Nu trebuie să fie mari, scumpe sau teatrale, dar e obligatoriu să fie alese cu cap. Asta pare să fi înțeles deja mii de români care și-au făcut listele de Paște cu o eficiență demnă de sărbătorile de iarnă. În 2025, la Notino, lucrurile se mișcă rapid: parfumurile rămân vedete, dar tot mai mulți oameni pun în coș și produse de îngrijire, device-uri de beauty și seturi atent ambalate care nu mai au nevoie de nicio fundă. Adevărul e că atunci când găsești toate ideile de cadou într-un singur loc, timpul devine brusc un aliat, nu o amenințare. Ce ale
Comunicat de presă – Unitatea Administrativ–Teritorială Judeţul Harghita, prin Consiliul Judeţean Harghita
Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Harghita prin Consiliul Județean Harghita, în calitate de Beneficiar, anunță derularea proiectului cu titlul „Renovarea energetică a Școlii Populare de Artă și Meserii a Județului Harghita”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNRR/2022/C5/B.2.2/1, componenta 5 — Valul renovării, axa 2 — Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, aprobat prin Ordinul MDLPA nr. 441/2022, pentru care apoi a fost încheiat Contractul de finanțare nr. 9092/24.01.2023 între M
Legătura nebănuită identificată de cercetători între somn și celulele stem. Cum ar putea acestea să ne scape de apnee în somn
Tratamentele pentru apnee, insomnie sau alte tulburări de somn ar putea veni sub forma unei injecții cu celule stem, nu prin pastile sau o mască, arată o cercetare nouă a unui grup de medici de la Institutul Royan pentru Biologie și Tehnologie a Celulelor Stem din Teheran, care au arătat că lipsa de somn nu doar ne face morocănoși, ci poate sabota chiar mecanismele interne de regenerare ale corpului. Studiul lor publicat în Stem Cell Research & Therapy aduce în prim-plan o conexiune surprinzătoare, dar esențială: somnul și celulele stem nu doar că se influențează reciproc, c
Exorigo-Upos: Etichetele digitale de preț (ESL) pot reduce costurile pentru retaileri, cu până la 70%
Industria ESL - estimată să ajungă la valoarea de 3,5 miliarde de dolari până în 2031 București, 16 aprilie 2025 – Pe măsură ce adoptarea tehnologiei la nivel global crește, piața etichetelor digitale de preț (ESL) este estimată să ajungă de la 1,2 miliarde de dolari în 2023, la 3,5 miliarde de dolari până în 2031. Această soluție poate reduce costurile de implementare pentru retail
VTEX, partener oficial al Manchester City pentru operațiunile de comerț digital
București, 16 aprilie 2025 — VTEX (NYSE: VTEX), platforma completă și composabilă de comerț digital pentru branduri și retaileri B2C și B2B de top, anunță lansarea unei colaborări globale cu campionii Premier League Manchester City, devenind partenerul oficial al clubului pentru operațiunile de comerț digital
Homplex accelerează investițiile în inovație și leadership pentru a livra soluții smart în infrastructură
Fondatorul Bogdan Panainte consolidează echipa de top management și recrutează un director comercial cu experiență de 20 de ani în companii mari Homplex, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții inovatoare pentru siguranță, confort și eficiență energetică, își consolidează poziția pe piața de profil după ce a închis anul 2024 cu o cifră de afaceri de 44 milioane lei și bugetează pentru 2025 investiții în cercetare-dezvoltare de până la 5% din cifra de afaceri.