UPDATE Bistriţa-Năsăud: Nu a fost identificată sursa mirosului din clădirea Colegiului naţional "Andrei Mureşanu"

Sursa mirosului înţepător, de gaz, resimţit joi dimineaţa în clădirea Colegiului naţional "Andrei Mureşanu" din municipiul Bistriţa nu a fost identificată, a transmis prefectul Teofil Cioarbă. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, echipele de intervenţie nu au detectat scurgeri de gaz în incinta sau vecinătatea Colegiului.
* UPDATE ORA 19.45 Bistriţa-Năsăud: Nu au fost detectate scurgeri de gaz în incinta sau vecinătatea Colegiului Naţional ''Andrei Mureşanu''
Echipele de intervenţie nu au detectat scurgeri de gaz în incinta sau vecinătatea Colegiului Naţional ''Andrei Mureşanu'' din Bistriţa, unde joi dimineaţa elevii şi profesorii au fost evacuaţi după ce în clădire s-a simţit un miros înţepător, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.
"În urma monitorizării situaţiei semnalate în cursul dimineţii, echipele de la distribuitorul de gaz au constatat că nu este miros de gaz metan şi nu sunt înregistrate valori de scurgere de gaz metan. De asemenea, au fost efectuate măsurători şi pe străzile adiacente, nedetectându-se scurgeri de gaz metan", a informat ISU joi seara.
* UPDATE ORA 13.20 Bistriţa-Năsăud: Nu a fost identificată sursa mirosului din clădirea Colegiului naţional "Andrei Mureşanu"
Sursa mirosului înţepător, de gaz, resimţit joi dimineaţa în clădirea Colegiului naţional "Andrei Mureşanu" din municipiul Bistriţa nu a fost identificată, a transmis prefectul Teofil Cioarbă.
Acesta spune că la faţa locului au fost chemaţi şi cei de la regia de apă-canal.
"În urma sesizării Serviciului de Urgenţă 112 a unei semnalări de miros de gaz, 850 persoane (elevi şi profesori) au fost evacuate din imobilele Liceului 'Andrei Mureşanu' din municipiul Bistriţa. Au fost efectuate verificări la faţa locului de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, E.ON Gaz şi Aquabis SA Bistriţa pentru identificarea şi remedierea unor eventuale defecţiuni. De asemenea, au fost efectuate măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât şi în zona adiacentă. Nu au fost identificate surse şi nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU-E.ON Gaz. (...) Apreciem promptitudinea de care au dat dovadă cadrele didactice în evacuarea instituţiei, precum şi operativitatea şi profesionalismul colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud", a scris Cioarbă pe Facebook.
Clădirile unităţii de învăţământ rămân în continuare sub monitorizarea echipelor de intervenţie.
La faţa locului s-a deplasat şi primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile pentru îndepărtarea eventualelor riscuri.
* ORA 10.41 Bistriţa-Năsăud: Elevii unui colegiu naţional din Bistriţa, evacuaţi după ce în clădire s-a simţit miros de gaz
Conducerea Colegiului naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de joi, după ce în clădirea principală s-a simţit miros de gaz, iar elevii a trebuit să fie evacuaţi.
Directoarea unităţii de învăţământ, Monica Buboly, a precizat pentru AGERPRES că decizia a fost luată pentru ca elevii şi profesorii să fie în siguranţă.
Au fost anulate, de asemenea, şi şedinţele cu părinţii programate joi, în care ar fi trebuit discutate notele obţinute de elevi la simularea examenelor naţionale.
ISU Bistriţa-Năsăud a transmis că se efectuează în continuare verificări atât la colegiul naţional, cât şi în zona adiacentă.
"Se efectuează măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât şi în zona adiacentă. Nu au fost identificate surse şi nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU-EON Gaz. Continuă activitatea de măsurare-verificare-recunoaştere", a informat ISU.
Cei aproximativ 650 de elevi ai Colegiului naţional "Andrei Mureşanu" din municipiul Bistriţa au fost evacuaţi joi dimineaţă, în jurul orei 10,00, după ce în clădire a început să se simtă un miros puternic de gaz.
"Am simţit un miros puternic de gaz, care a devenit din ce în ce mai puternic odată cu trecerea timpului şi am decis să facem un apel la numărul de urgenţă 112, pentru a nu pune în pericol elevii şi cadrele didactice. Mirosul s-a simţit la parter, la intrarea dinspre Bulevardul Republicii, în zona arhivei şi a birourilor. Toţi copiii au fost evacuaţi, a sunat alarma specifică şi toţi sunt în siguranţă, pe terenul de sport din curtea şcolii. Vorbim despre aproximativ de 650 de elevi", a declarat pentru AGERPRES directoarea colegiului, Monica Buboly.
La locul solicitării s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud şi ale furnizorului de gaze naturale, precum şi şeful ISU, Cristian Bucur, şi prefectul judeţului, Teofil Cioarbă.
Şeful ISU Bistriţa-Năsăud spune că, din primele cercetări, mirosul detectat în clădire nu ar fi de gaz.
"Am fost anunţaţi printr-un apel la 112 că se simte miros de gaz la Colegiul naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa. Ca şi o primă măsură transmisă, a fost să evacueze şcoala şi să aerisească toate încăperile. În momentul de faţă, echipajele noastre, împreună cu echipajele de la E.ON Gaz verifică toată clădirea. Sunt reclamaţii că ar fi şi din exteriorul clădirii. (...) Momentan nu s-a găsit nimic în clădire, ar fi un miros venit dintr-o pardoseală, dar ne-au confirmat cei de la Gaz că nu ar fi de gaz", a declarat Bucur pentru AGERPRES.
Elevii colegiului se află în continuare pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ.
Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Intervenţia este în dinamică. AGERPRES
* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Prezidențiale2025/ Ministerul Educației: Politica este interzisă în școală
Ministerul Educației și Cercetării subliniază că politica este interzisă în școli, în contextul campaniei electorale aflată în desfășurare pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. 'Fiind în perioada campaniei electorale pentru poziția de președinte al României, trebuie să reamintim f
Iași: EUROINVENT - Expoziția Europeană a Creativității și Inovării și-a desemnat câștigătorii
Cele mai impresionante invenții din domeniul medicinei, automotive, tehnologiei avansate au fost premiate, sâmbătă, în ultima zi a celei de-a XVII-a ediții EUROINVENT - Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, eveniment care s-a desfășurat la Palatul Culturii din Iași.
Iași: Studenții la Bioinginerie Medicală arată la Euroinvent că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte
Un grup de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T.Popa' Iași demonstrează că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, iar cu ajutorul unei imprimante 3D se poate schimba modul în care tratăm cazurile medicale dificile și, mai mult decât atât, se pot salva vieți încă din perioada intrauterină.
Program pilot pentru elevi despre protecția medicului, lansat de 'Let's Do It, Romania'
Programul pilot '#Doers School', dedicat școlilor care vor să educe elevii despre protecția mediului prin acțiuni concrete, creativitate și implicare civică, a fost lansat de asociația 'Let's Do It, Romania'. Potrivit unui comunicat remis vineri presei de asociație, proiectul pilot debutează cu un număr limitat de 20 de școli din toată țara
Timiș: Peste 800 de elevi au cântat Imnul Europei, dirijați de primarul Dominic Fritz
Peste 800 de elevi au cântat Imnul Europei - creația beethoveniană 'Odă Bucuriei', dirijați de primarul municipiului Timișoara, în deschiderea Olimpiadei Naționale a Corurilor, care se desfășoară pentru prima dată în orașul de pe Bega. 'Le mulțumesc pentru invitația de a veni alături de ei și a dirija. Azi, de Ziu
Bihor: Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, va susține conferința 'Niceea 1700', la Oradea
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, va susține pe 15 mai, la Oradea, conferința 'Niceea 1700', eveniment cuprins în calendarul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor. Potrivit informării transmise vineri de conducerea muzeului, conferința are ca scop să exploreze contextul istoric, originile, influențele juridice și r
Astronauți celebri, prezenți la SpaceFEST 2025 - Politehnica București
SpaceFEST - ediția a treia, la care și-au anunțat prezența și astronauți cunoscuți la nivel mondial, va avea loc, de vineri până duminică, în campusul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București. Evenimentul este organizat de Politehnica, prin Facultatea de Inginerie Aerospațială, în colaborare cu A
Universitatea din București organizează, vineri și sâmbătă, primul FestivALL dedicat elevilor
Universitatea din București (UB) va organiza, vineri și sâmbătă, primul FestivALL UB dedicat elevilor care își doresc să descopere viața de student în București, eveniment care va avea loc în Grădina Botanică. Accesul este gratuit și se va realiza în baza brățării de acces care poate fi obținută după accesarea lin
Ministrul Educației va prezenta, luni, 'Raportul de diagnostic al educației și cercetării din România'
Ministrul Daniel David va prezenta, luni, un raport cu privire la educația și cercetarea din România, despre realizări și noi reforme în domeniu. Conform unui comunicat de presă al ministerului transmis joi, documentul este intitulat 'Raportul de diagnostic al educației și cercetării din România. Realizările prezente și i
Buzău: Consiliul Județean al Elevilor a lansat campania de conștientizare 'Când nu votezi, iei o absență nemotivabilă de la viitor!'
Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Buzău a lansat o campanie de informare și conștientizare cu privire la necesitatea tinerilor de a-și exprima votul în turul II al alegerilor prezidențiale, în contextul în care, la primul tur, mai puțin de 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au mers la urne.
Ministerul Educației și Cercetării: 10.362 de elevi vor participa la Studiul PISA
Un număr de 10.362 de elevi de 15 ani din 321 de unități de învățământ din România vor participa la Faza principală a studiului PISA 2025 care este administrată de Institutul de Științe ale Educației în perioada 12 mai - 9 iunie. PISA (Programme for International Student Assessment) reprezintă Programul pentru Evaluarea
Cluj: USAMV îi învață pe elevi despre biotehnologii în artă, falsuri alimentare, comportamentul și bunăstarea animalelor
Reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca îi vor învăța pe elevi despre biotehnologii în artă, falsuri alimentare, biotopul acvacol, comportamentul și bunăstarea animalelor sau viața albinelor și a viermilor de mătase, în cadrul unui eveniment care va fi organizat pe 10 mai, cu denumirea 'Green
Universitatea din București organizează primul FestivALL dedicat elevilor, în perioada 9 - 10 mai
Universitatea din București (UB) va organiza, în perioada 9 - 10 mai 2025, primul FestivALL UB dedicat elevilor care își doresc să descopere viața de student în București, eveniment care va avea loc în Grădina Botanică 'Dimitrie Brandza'. 'Primul FestivALL UB va transforma Grădina Botanică a Universității di
Mureș: Parteneri din zece țări, la un eveniment universitar dedicat impulsionării economiei circulare în regiunea Dunării
Parteneri din zece țări au participat, marți, la Târgu Mureș, la conferința internațională 'Saltul digital în economia circulară: deblocarea potențialului pentru o regiune a Dunării mai ecologice', dedicată impulsionării economiei circulare în regiunea Dunării prin digitalizare și inovare.
Arad: Un festival studențesc al artelor, organizat în premieră, cu participanți din țară și străinătate
Un festival studențesc al artelor este organizat în premieră în Arad și va aduna tineri din țară și străinătate, care vor avea ocazia să-și arate talentele timp de două zile, de la picturi, muzică, fotografie, la dansuri, modă sau artă culinară. Festivalul Internațional al Artelor Studențești 'Youth Art Festival' se va desfășura în zi