logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Un număr de 28 de companii din România vor participa în iunie la târgul transport logistic de la Munchen

Image

Un număr de 28 de companii din România vor participa, în perioada 2 - 5 iunie, la târgul transport logistic 2025 de la Munchen, cel mai mare din istoria de 47 de ani a acestui eveniment, informează, marți, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), care organizează, pentru a patra oară consecutiv, Pavilionul de țară al României la târg.

Potrivit unui comunicat al Camerei, spațiul destinat vizitatorilor și expozanților se întinde pe o suprafață echivalentă a 21 de terenuri de fotbal, ceea ce reflectă importanța crescândă a industriei, care devine tot mai relevantă la scară mondială.

'Participarea la transport logistic 2025 reprezintă pentru companiile participante un pas important în construirea unor relații de afaceri durabile la nivel internațional și în afirmarea României ca hub strategic în inima Europei', se arată în comunicat.

Anul acesta, 15 companii din România participă în Pavilionul României de la târgul transport logistic de la Munchen, care va fi situat în hala A4, stand 215. În cadrul standului României, expozanții sunt expuși unei audiențe internaționale, ce include profesioniști din domenii diverse, interesați de viitoare colaborări în regiunea Europei de Est.

La acest stand își vor expune oferta companiile: Agexim, Air Sea Forwarders, Ascent Soft, BB Trans, CTP România, Devega, Elogistics Corporation, Orient, Oprean, Portul Constanța, Railport Arad, Rozoti, Sea Container Group, TTS (Trade Transport Services) și Transcom.

Pe lângă expozanții de la standul comun, alte 13 companii au fost interesate să participe cu standuri individuale, numărul firmelor românești ridicându-se astfel la 28. Acestea sunt: Agrotrans Logistic C.A., Atlas Express & Logistic, CargoTrack Solutions, CGA Trans Experience, E-P Rail, Globemar Operations, Grup Feroviar Român (GFR), Holleman Special Transport & Project Cargo, Hope Sped, Laguna Technology, PBN Logistics, Routier European Transport și Bipmobile.

Practic, industria de transport și de logistică, în toată complexitatea ei, va fi prezentă la târg, unde jucători-cheie internaționali expun soluții de logistică, mobilitate, IT și gestionarea lanțului de aprovizionare. Este un prilej pentru vizitatori, dar mai ales pentru companii, să fie la curent cu tendințele și temele de actualitate din IT, e-business, telecomunicații, intralogistică, sisteme de gestionare a depozitelor, inclusiv containere optimizate și soluții pentru mărfuri speciale, identificare automată și ambalare, echipamente pentru transportul de marfă - rutier, feroviar, pe apă, aerian și combinat.

Târgul mai cuprinde, în afara sălilor interne pentru expozanți, și spații externe, pentru expunerea de locomotive, camioane, trenuri, șine de căi ferate. Alte evenimente prevăzute sunt conferințele de specialitate, scena expozanților și Campus Plaza, destinate prezentării companiilor și start-up-urilor.

Orice provocare internațională impactează direct mișcarea mărfurilor de la un continent la altul, după cum susțin reprezentanții industriei, conform reprezentanților AHK România.

'Am văzut acest lucru în timpul pandemiei, când Canalul Suez a fost blocat. Specialiștii din acest domeniu sunt cei care găsesc soluții pentru ieșirea din impas. Ei trebuie să găsească noi căi, noi rute, noi rețele pentru a rezolva problemele', a afirmat directorul transport logistic internațional, Robert Schonberger, citat în comunicat.

Anul acesta, organizatorii se așteaptă să primească peste 2000 de companii din peste 70 de țări. Printre statele care vin pentru prima oară se numără Pakistan, Filipine, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan.

'Anul trecut, 60% din expozanții noștri erau din afara Germaniei, anul aceste procentajul lor este de 65%. Avem tot mai multe cereri din China, Marea Britanie, Italia, Polonia, Turcia, Statele Unite sau Emiratele Arabe', a adăugat Schonberger.

Potrivit acestuia, tocmai această deschidere internațională explică succesul târgului, care nu mai este demult doar un eveniment german, se arată în comunicatul AHK România.

'Creșterea vine și din afara Europei, unde în general oamenii de afaceri nu sunt pesimiști cu privire la viitor. Ei au nevoie să se întâlnească față în față, să deruleze afaceri, iar situația internațională pare să fi mai bună decât în Germania', a explicat Schonberger.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 670 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este, totodată, partener al firmelor românești interesate de piața germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. AGERPRES/(AS - redactor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Afisari: 142

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 13-05-2025 17:23

ANAF: Un dezvoltator imobiliar a fraudat bugetul statului cu peste 2,2 milioane lei

O societate din Suceava, care activează în domeniul construcțiilor rezidențiale și nerezidențiale, a vândut imobilele către persoane fizice și nu a fiscalizat întreaga valoare prevăzută în contractele de vânzare, încasând o parte din sume în contul bancar personal al administratorului, a anunțat marți Agenția Națională

Economic 13-05-2025 16:31

Lucian Romașcanu, membru din partea României la Curtea de Conturi Europeană

Consiliul Uniunii Europene l-a numit marți în funcție pe Lucian Romașcanu ca membru din partea României la Curtea de Conturi Europeană, potrivit unui comunicat de presă al instituției. 'Domnul Romașcanu a deținut mai multe funcții publice în România: ministru al Culturii, senator și, cel mai recent, președinte al Co

Economic 13-05-2025 16:29

Ministrul Agriculturii: De când a intrat în vigoare plafonarea adaosului comercial, vânzarea produselor a crescut cu 30%

Vânzarea produselor a crescut cu 30%, de când a intrat în vigoare plafonarea adaosului comercial, fiind realizate scăderi ale prețurilor cuprinse între 7% și 33% la produsele vizate de această măsură, potrivit ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu. 'Vorbim despre plafonarea adaosului com

Economic 13-05-2025 15:51

Peste 180 de companii, din 20 de țări, prezente la Metal Show & TIB 2025

Peste 180 de companii, din 20 de țări, participă la Metal Show & TIB 2025 - cel mai important târg dedicat industriei de prelucrare a metalelor, tehnologiilor și echipamentelor industriale din România-, care se desfășoară în perioada 13-16 mai, la Romexpo. Participanții la expoziție, organizată de Euroexpo Fairs și Romexp

Economic 13-05-2025 15:19

Societatea Națională a Sării: Infiltrațiile la Salina Praid s-au diminuat semnificativ

Specialiștii Societății Naționale a Sării SA (SNS SA) împreună cu autoritățile locale, respectiv ISU Harghita, Apele Române (ABA Mureș/SGA Mureș), Primăria Comunei Praid și Prefectura Harghita, au reușit să diminueze semnificativ din infiltrațiile produse la Salina Praid, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă. &

Economic 13-05-2025 15:05

Câștigătoarea de la tragerea loto 6/49 de duminică și-a ridicat cele peste 1,96 milioane de euro

Câștigătoarea premiului de categoria I la tragerea loto 6/49 de duminică și-a ridicat cele peste 1,96 milioane de euro și nu a dorit să-și facă publică identitatea, a anunțat, marți, Loteria Română. 'Cea mai mare bucurie este că pot împărtăși norocul meu cu cei care au cea mai mare nevoie, familia mea', este mesajul c

Economic 13-05-2025 15:01

Președinție2025/Daraban: Există o dezamăgire în mediul de business, că misiunile diplomatice ale României în străinătate nu au subiectul economie pe agendă

Misiunile diplomatice ale României în străinătate nu au subiectul economic pe agendă și ar trebui să existe un target pentru diplomați, a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la o dezbatere electorală pe teme economice, organizată la sediul CCIR. 'Diplomația rom&ac

Economic 13-05-2025 14:14

Ministrul Finanțelor: România va încasa 1,3 miliarde de euro, pe 10 iunie, din tranșa a treia din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din tranșa a treia de plată pentru Programul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor, Tanczos Barna. 'România va încasa 1,3 milioane de euro, pe 10 iunie, din tranșa a treia de plată pentru PNRR. Este un aspect important, este o fi

Economic 13-05-2025 14:05

Wellness, natură și experiențe memorabile, tendințele turismului european în 2025 (analiză)

Pasiunile și dorința de a trăi experiențe cu sens continuă să fie factori esențiali în modelarea industriei turismului, deși cursul valutar și contextul geopolitic pot influența comportamentul de consum, relevă raportul anual de Tendințe în turism 2025, lansat de Mastercard Economics Institute (MEI). Potrivit documentului care anal

Economic 13-05-2025 13:17

Barbu: Ministerul Agriculturii are un program de stimulare a exporturilor inclusiv în Programul Național Strategic

Ministerul Agriculturii are un program de stimulare a exporturilor inclusiv în Programul Național Strategic (PNS), unde există o componentă pentru promovarea produselor românești, a precizat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, la cea de-a opta ediție a FoodIntelForum, eveniment reprezentativ pentru agribusiness, produ

Economic 13-05-2025 13:14

Președinție 2025/Daraban: Dacă străinii pleacă din România, noi închidem lumina, la propriu și la figurat

O temă importantă pentru mediul de afaceri este rolul capitalului străin în economia românească, iar dacă străinii pleacă din România, noi închidem lumina la propriu și la figurat, a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la o

Economic 13-05-2025 13:01

Barbu: În maximum o săptămână se semnează contractul pentru canalul Siret - Bărăgan

Contractul pentru canalul Siret - Bărăgan se va semna în maxim o săptămână și în două luni vor începe lucrările la această construcție, a declarat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, la cea de-a opta ediție a FoodIntelForum, eveniment reprezentativ pentru agribusiness, producția alimentară, producția de bă

Economic 13-05-2025 12:57

Prezidențiale2025/Daraban (CCIR): Mediul de afaceri ar trebui să fie protejat de factorul politic și să nu fim împinși să păcătuim

Mediul de afaceri a ajuns la plafonul maxim de toleranță a acceptării de noi taxe și ar trebui să fie protejat de factorul politic și să nu fie împins să 'păcătuiască', a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la o dezbatere e

Economic 13-05-2025 12:24

Președinție 2025/Daraban: Camera de Comerț a României a fost refuzată la dialog în această perioadă de interimat

Camera de Comerț a României a fost refuzată la dialog, în această perioadă de interimat, în locul Camerelor străine care activează România și în locul unor ONG-uri, a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la o dezbatere elect

Economic 13-05-2025 12:19

Președintele Curții de Conturi a participat la cea de-a 8-a ediție a evenimentului 'Concurența în achiziții publice'

Președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc, a participat la cea de-a 8-a ediție a evenimentului 'Concurența în achiziții publice', organizat în parteneriat cu Consiliul Concurenței, la invitația Camerei de Comerț Americane în România (AmCham Romania), conform unui comunicat al instituției. În discursul