City managerul orașului Sinaia: Anul acesta vom cheltui 542.000 euro pentru promovare

Suma pe care orașul Sinaia o va cheltui în acest an pentru promovare se ridică la 542.000 de euro, iar acțiunile vor fi targetate către un turism din afară, pentru care se află în pregătire nu mai puțin de 32 de evenimente, a anunțat city managerul orașului, Marian Panait.
'La nivelul orașului nostru suma pe care o avem anul acesta, colectată în 2024, și pe care o vom cheltui pentru promovare și activități este de 542.000 euro. Dacă aud că la nivel național avem două milioane de euro, mă simt bine pentru noi, dar mă simt rău pentru țara noastră. Nu avem încă un OMD (Organizație de Management al Destinației n.r.) asta deoarece am citit bine legea, am contribuit când se scria această lege, îi știu și carențele și cred că trebuie îmbunătățită', a afirmat Marian Panait.
Acesta a menționat că la ora actuală nu există specialiști care să conducă astfel de structuri, iar oameni pregătiți la nivel local care să facă aceste structuri funcționale sunt foarte puțini.
'Nu avem încă specialiștii care să conducă aceste structuri la nivelul pe care l-am observat în afară, oameni pregătiți la nivel local care să facă aceste structuri funcționale sunt puțini și nu cred că i-am găsit acum încât să vedem că va funcționa ceva foarte bine, dar vom fi cu siguranță unii dintre primii care vom pune în practică această lege dacă va fi cu adevărat funcțională', a adăugat el.
Sinaia a avut anul trecut un grad de ocupare de 46%, consemnând peste 180 de unități de cazare, dintre care 138 hoteluri.
'Este un semnal aici că se poate mult mai bine, dar e un semnal și de ce nu reușim încă să creștem gradul acesta de ocupare', a atras atenția Panait, menționând că o creștere a gradului de ocupare cu 10% în acest an este un termen 'realist'.
Acesta și-a exprimat regretul față de faptul că nu pot fi atrași turiști străini pentru mai multe nopți, chiar dacă Sinaia este o stațiune în care vin turiștii străini.
'Ne bucurăm în schimb de turiști străini, e o stațiune care atrage străini, dar nu-i atragem pentru multe nopți. Este probabil destul de cunoscut că beneficiem de istorie, de Castel, și iarna de domeniul schiabil. Vom targeta acțiunile noastre către un turism din afară, iar pentru asta pregătim evenimente. Avem 32 de evenimente în acest an și le-am luat pe grupul țintă. Nu mai putem juca pe piața asta de turist generalist. Toată lumea să vină. Dacă nu îți targetezi bine publicul greșim și am observat că nu există această idee în campania națională, vrem să vină oricine. Nu. Trebuie să spui: vrem să vină trei weekend-uri partea de tineret, patru weekend-uri partea de seniori. Trebuie să știi cui te adresezi și pe ce prețuri. Noi facem acest lucru', a explicat el.
City Managerul orașului Sinaia a adăugat că dincolo de HoReCa, cunoscută ca fiind motorul în industria turismului, trebuie să existe și alte activități locale mai mici, care generează valoare.
'În cazul nostru, dacă nu avem un monitor de ski acreditat, este posibil ca pe sectorul acela cea mai mică părticică să nu funcționeze. Trebuie să mergem dincolo de marile idei și de judecățile acestea. Observăm de multe ori în turism că toată lumea știe cum se face, dar nu îl practică nimeni cum ar trebui. Și atunci iarăși vreau să revin la ideea puterii locale și mă bucur foarte tare că l-am văzut și pe primarul din Azuga aici și am discutat și cu primarii de pe Vale, cum spunem noi, și credem că soluția este într-adevăr o forță unitară, un turism de Valea Prahovei adevărat, care să devină sustenabil în următorii ani. Strategia noastră în direcția aceasta merge', a subliniat Marian Panait.
În opinia sa, Sinaia este în prezent numărul 1 în turismul de iarnă, dar își dorește să ajungă tot pe un astfel de loc și în ceea ce privește turismul de vară, chiar dacă acest lucru ar însemna să se 'bată' cu stațiuni de pe Litoral.
'Vreau să vă asigur că, dacă acum suntem numărul 1 pe turismul de iarnă, trebuie să facem cumva și ne dorim să fim numărul 1 și pe turismul de vară. Este bătălia noastră și provocarea noastră pe care vrem să o câștigăm. Știm că nu este ușor, dar când vom vedea peste doi ani rezultatele, sper să fi ajuns acolo. Nu știu câtă lume știe, dar orașul Sinaia trăiește exclusiv în momentul acesta din turism. Deci noi nu avem alte tipuri de activități majore, industrie sau altceva. Dacă comunitățile la care se întâmplă același lucru nu conștientizează elementul lor major care îi fac să se dezvolte, avem o problemă iarăși de percepție majoră. Noi când am realizat acest lucru în 2005 am stabilit acest parteneriat economic foarte clar între mediul de afaceri și administrație', a punctat city managerul.
El a mai spus că în ultimii 15 ani nu a mai apărut un nume mare în zona hotelieră din Sinaia, dar acest lucru se va întâmpla în 2026.
'Pot să vă dau din casă, anul care vine apare un jucător mare și încă doi după acesta. În schimb s-au dezvoltat foarte bine locațiile mici, hotelurile boutique, avem o creștere majoră, dar sunt convins că în următorii cinci ani cele mai mari lanțuri hoteliere vor fi prezente și în Sinaia', a mai spus Marian Panait.
Acesta a fost prezent marți, la Sinaia, în cadrul unui eveniment de promovare pentru specialiști dedicat stațiunilor montane 'Redescoperă Valea Prahovei'.
Evenimentul de promovare este organizat de ANAT, în parteneriat cu APDT Prahova și cu Organizația Patronală de Turism Poiana Brașov.
Traseul acoperă principalele localități din zona Valea Prahovei și Brașov, incluzând Sinaia, Bușteni, Predeal, Brașov, Poiana Brașov, Bran, Moieciu, Fundata, Azuga, Câmpina și Poiana Câmpina. AGERPRES/(AS - redactor: Mariana Nica, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Altex intenționează să preia Bricostore
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Altex România SRL intenționează să preia Bricostore România SA, a anunțat, marți, autoritatea de concurență. 'În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața rom&a
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,90% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marți la 5,90% pe an, de la 5,89% pe an în ședința precedentă, conform datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). La începutul anului trecut, indicele era de 6,21%.
Report de peste 1,09 milioane de euro la Loto 6/49, pentru joi
Reportul înregistrat la jocul Loto 6 din 49 depășește 1,09 milioane de euro, la categoria I, în timp ce la Joker, aceeași categorie, s-au acumulat peste 3,36 milioane de euro, iar la Noroc 2,77 milioane de euro, informează Loteria Română. Potrivit sursei citate, joi, 24 aprilie, vor avea loc noi extrageri Loto 6/49, Noroc, Jo
Programul Noua Casă 2025 a devenit operațional
Programul Noua Casă 2025 a devenit operațional, după ce plafonul de garantare aprobat de către Ministerul de Finanțe în valoare de 500 milioane lei a fost alocat celor 13 finanțatori înscriși în program, a anunțat marți Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). 'Pro
Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă a crescut la 63,8% în 2024
Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63,8%, în 2024, în creștere față de anul anterior cu 0,8 puncte procentuale, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), publicate marți. În anul 2024, rata de ocupare a populației în vârstă de 20-64 ani a fost de 69,
Burduja: Am trecut cu bine de perioada cea mai dificilă pentru SEN; totul a fost gestionat impecabil
România a trecut cu bine de perioada cea mai dificilă pentru Sistemul Energetic Național (SEN) - prima și a doua zi de Paște, totul fiind gestionat impecabil atât din punct de vedere al echilibrului, cât și al tensiunilor din rețele electrice de transport și distribuție, a anunțat luni ministrul Energiei, Sebastian Burduja. &
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 4,1% în primele două luni din 2025; importurile s-au redus cu 84,1%
Producția de cărbune a României s-a cifrat în primele două luni din 2025 la 330.600 tone echivalent petrol (tep), fiind cu 4,1% mai mică (minus 14.100 tep) față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS). Importurile de cărbune au fost, în perioada men
ROMATSA plătește peste 19 milioane lei pentru pază și servicii de curățenie
Regia Autonomă ''Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian'' - ROMATSA organizează două licitații deschise, una pentru pază și monitorizare la sediile instituției, cu o valoare totală a contractului de 9,1 milioane lei și una pentru servicii de curățenie, cu o valoare a contractului de 11 milioane lei, fără TVA, potrivit unui anunț de
Șeful Salvamont Maramureș: Anul trecut am salvat 153 de cetățeni ucraineni; e tragic ce se întâmplă în țara vecină
Salvamont Maramureș a avut anul trecut 360 de intervenții și a salvat 477 de persoane, Maramureșul fiind din punct de vedere turistic un județ sigur, a transmis șeful salvatorilor, Dan Benga, la o întâlnire cu jurnaliști și tur-operatori. Din total, 71 de acțiuni de salvare s-au desfășurat în munți, în urma cărora au fo
Conturile Spotify pot fi monetizate fraudulos prin numeroase canale obscure (Eset)
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase care pot fi monetizate prin multiple canale, inclusiv pe dark web sau, din ce în ce mai des, în rețelele obscure ale Telegram, avertizează experții Eset. Potrivit unui articol publicat pe blogul din România al producătorului de soluții antivirus, platforma de streaming mu
APCE: România a înregistrat în prima zi de Paște cel mai scăzut consum energetic din ultima perioadă
România a înregistrat în prima zi de Paște cel mai scăzut consum energetic din ultima perioadă, cu un minim istoric de doar 2.500 MW și un mix energetic dominat de surse curate, a anunțat Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE), care citează datele furnizate de Transelectrica. De asemenea
Programul a opt linii de transport în comun va fi prelungit luni seara pentru meciul Dinamo - Universitatea Craiova
Programul a opt linii de transport în comun va fi prelungit luni pentru preluarea spectatorilor meciului Dinamo - Universitatea Craiova, iar liniile 86, 90, 104 și 143 ar putea fi deviate, potrivit unei informări a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI). Liniile 1, 10, 40, 55, 86, 90, 10
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în ianuarie 2025
Numărul firmelor dizolvate a scăzut cu 8,73%, în ianuarie 2025, până la 3.564, față de 3.905 în anul anterior, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în București, respectiv 617 de firme (număr în scăde
Producția de țiței a României a scăzut cu 7, 6% în primele două luni din 2025; importurile s-au majorat cu aproape 10%
România a produs, în primele două luni din 2025, o cantitate de țiței de 415.400 tone echivalent petrol (tep), cu 34.000 tep mai mică (-7,6%) față de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS). Importurile de țiței au totalizat, în ianuarie-februarie 20
Bursa de la București a câștigat peste 7 miliarde lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de Valori București (BVB) a câștigat 7,16 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 2%, în această săptămână, iar valoarea tranzacțiilor cu acțiuni s-a diminuat cu 139,7 milioane de lei (-38,97%), în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB și consultate de AGERPRES, capitalizar