logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Cea mai mare expoziție green din România va avea loc la Romexpo, în perioada 9 - 11 aprilie

Image

Cea mai mare expoziție green din România - Green Energy Expo & Romenvirotec - se va desfășura în perioada 9 - 11 aprilie, în complexul expozițional Romexpo, și va îngloba inovații pentru producția de energie regenerabilă (energie solară, eoliană), pentru colectarea, sortarea și reciclarea inteligentă a deșeurilor, pentru filtrarea și purificarea apei potabile și uzate și a aerului, dar și pentru eficiența energetică, servicii publice digitalizate și transformarea smart a vieții urbane, potrivit unui comunicat al organizatorilor, remis marți AGERPRES.

'Adoptarea practicilor sustenabile și accesarea surselor de energie regenerabilă pot fi realizate doar printr-un efort concertat la nivel de societate, de aceea continuăm inițiativa începută anul trecut, de promovare a celor mai performante soluții pentru sănătatea publică, protecția mediului, eficiența energetică și dezvoltarea unei infrastructuri inteligente. Pornind de la ideea de Urban Smart Expo, am gândit o platformă amplă pentru viitorul sustenabil și digitalizat al localităților din România. Împreună cu partenerii noștri, am creat locul de întâlnire al celor care construiesc inovații din domeniul sustenabilității cu cei care au decizia de a le implementa la nivelul comunităților, pentru o calitate a vieții mai bună', a declarat Camelia Buda, director general Eurexpo Fairs și organizator Green Energy Expo & Romenvirotec, citată în comunicat.

Expoziția va avea o complexitate dată de multitudinea soluțiilor prezentate, de la peste 500 de branduri, și zecile de evenimente organizate în cele trei zile, cu participarea celor mai importante organizații locale și internaționale. Componenta internațională este accentuată și de prezența mai multor țări care vor avea pavilioane naționale dedicate, dintre care amintim China, puternic reprezentată prin mari producători sau importatori de soluții pentru producția de energie regenerabilă.

Potrivit organizatorilor, ediția din 2025 va avea trei direcții macro, care definesc atât principalele sectoare în care sunt expuse soluțiile, cât și tematicile evenimentelor.

Astfel, Green Energy Expo va include în proporție majoritară tehnologie pentru producția de energie solară, iar aici vor putea fi găsite: module solare (PV), invertoare, baterii, sisteme de stocare a energiei, e-mobilitate, sisteme de montare și optimizare a energiei solare, soluții de eficientizare energetică, accesorii. Zona va fi reprezentată și de soluții pentru producerea de energie eoliană, energie geotermală, bioenergie, hidrogen sau pentru eficiență energetică.

'10 aprilie va fi ziua dedicată conferințelor Energy Day, organizate împreună cu Energynomics, pe teme relevante pe agenda publică, precum: prețul energiei, mobilitatea electrică și soluții de stocare, energie verde pentru autoconsum, sustenabilitatea energetică a clădirilor etc.',se arată în comunicat.

Romenvirotec se va concentra pe soluțiile și temele din domeniul protecției mediului, respectiv colectării, sortării și reciclării deșeurilor - mașini pentru colectarea și transportul deșeurilor, insule ecologice pentru colectare cu accesare digitală, echipamente și soluții pentru sortarea, tratarea și reciclarea deșeurilor, pentru curățarea străzilor, întreținerea și serviciile de deszăpezire, centre pentru reciclarea, condiționarea și utilizarea materiilor prime secundare, pentru gestionarea substanțelor periculoase etc. O noutate o reprezintă managementul apei - tehnici de analiză și de laborator, vane, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, pompe și sisteme, conducte, țevi și canalizări, stații de tratare a apei și apelor uzate.

Timp de trei zile, și pentru acest sector se vor organiza conferințe pe teme de actualitate, iar evenimentul principal va fi 'Forumul Internațional de Mediu și Energie', organizat de FADI și Infomediu Europa, pe toată durata târgului și cu prezența reprezentanților autorităților din ministerele Economiei, Mediului și Energiei.

Pe toată perioada expoziției, se va desfășura conferința internațională 'Provocări și oportunități în sectorul apei și apei uzate din România', cu multiple workshop-uri și mese rotunde organizate de Asociația Parteneriat Pentru Proiecte și Fonduri Europene (APPFE) și Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din Domeniul Apei (FADIDA), în cadrul cărora vor fi prezentate proiecte și modele de succes, precum și oportunități de integrare a soluțiilor și tehnologiilor actuale în viitoarele proiecte de investiții publice și private.

Pentru prima dată în România, rețeaua numărul unu pe zona de waste management, ISWA (International Solid Waste Association), va fi prezentă cu un meeting point, pentru întâlniri ale profesioniștilor cu managementul rețelei.

De asemenea, va fi organizată și o conferință pe tema salubrității la nivel național, de către Asociația Română de Salubritate și pentru Managementul Deșeurilor.

Nu în ultimul rând, Urban Smart Expo va avea o zonă de demo, cu prototipuri din tehnologia viitorului. Partea cea mai activă va fi, însă, cea de evenimente, organizate împreună cu Asociația Română Smart City, pe domenii care definesc viitorul orașelor inteligente: mobilitate urbană, infrastructură urbană, iluminat inteligent, tehnologii pentru conectivitate, smart living, securitate și siguranță, enabled technologies, guvernanță inteligentă, integrare și incluziune urbană, infrastructură digitală și conectivitate, servicii digitale pentru comunități. Dintre acestea, un moment important va fi pe 10 aprilie, prin organizarea Congresului Primarilor și Administrației Locale din România, precum și a Galei pentru Sustenabilitate în Administrația Locală, o oportunitate pentru schimbul de idei, parteneriate și recunoașterea celor care modelează viitorul sustenabil al comunităților din România.

Expoziția se adresează profesioniștilor din domeniile energiei regenerabile, producătorilor de energie (verde și convențională), investitorilor, băncilor și fondurilor de investiții, operatorilor de proiecte de energie regenerabilă, dezvoltatorilor imobiliari, arhitecților, urbaniștilor și experților care transformă orașe, constructorilor, specialiștilor din producție și retail, consultanților în energie, antreprenorilor și start-up-urilor care doresc să deschidă o afacere în domeniile energiei regenerabile, protecției mediului și managementului deșeurilor, companiilor de tehnologie, organizațiilor de mobilitate (furnizori de soluții pentru mobilitate urbană și operatori de transport).

De asemenea, este un eveniment dedicat specialiștilor în gestionarea deșeurilor, operatorilor de gestionare a deșeurilor, companiilor specializate în tratarea și distribuția apei potabile, specialiștilor în remedierea siturilor contaminate. Sunt invitați și reprezentanți ai ONG-urilor din domeniu, mediului universitar (profesori și studenți), experți în politici publice, consultanți de business, precum și reprezentanți guvernamentali, ai ministerelor, autorități publice și locale - primari, angajați ai primăriilor, reprezentanți ai consiliilor județene, instituțiilor guvernamentale implicate în planificarea urbană, parlamentari. Expoziția este deschisă și utilizatorilor casnici care doresc să implementeze în propriile spații soluții green și smart.

Spațiul expozițional va putea fi vizitat gratuit pe 9 - 10 aprilie, între 10:00 și 18:00, și pe 11 aprilie în intervalul 10:00 - 16:00, în Pavilionul B2 și pe platformele exterioare.

Euroexpo Fairs este al doilea mare organizator de târguri și expoziții din România, având 12 branduri expoziționale și o istorie de peste 25 de ani în industria de târguri. Are în portofoliu unele dintre cele mai mari târguri de business din România, aducând împreună profesioniști din diverse domenii, pentru a facilita schimbul de idei și încheierea de parteneriate durabile. AGERPRES/(AS - autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: GREEN ENERGY & ROMENVIROTEC/Facebook.com

Afisari: 157

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 14-02-2025 09:48

Economia României a crescut cu 0,9% în 2024

Economia României a crescut anul trecut cu 0,9%, iar în ultimul trimestru din 2024 Produsul Intern Brut (PIB) a urcat cu 0,7% față de același trimestru din 2023 și cu 0,8%, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor semnal publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS). Pe serie ajustată sezonier, în t

Economic 14-02-2025 09:33

INS: Consumul final de energie electrică a crescut cu 1,8% în România, în 2024; importurile s-au majorat cu 5,2%

Consumul final de energie electrică în România, în anul 2024, a fost mai mare cu 1,8% față de anul 2023, pe fondul creșterii consumului populației cu 2,7% și al celui din economie cu 1,6%, în timp ce iluminatul public a scăzut cu 6,7%, arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit

Economic 14-02-2025 09:18

Rata anuală a inflației a coborât la 4,95%, în ianuarie 2025

Rata anuală a inflației a coborât, în luna ianuarie 2025, la 4,95%, de la 5,14% în decembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,54%, cele nealimentare cu 4,60%, iar serviciile cu 6,54%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). 'Indicele prețurilor

Economic 13-02-2025 18:14

ADR: Specialiștii au restabilit funcționarea platformei SEAP, în condiții normale

Specialiștii Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) au restabilit funcționarea platformei SEAP, în condiții normale, a anunțat joi instituția. 'Pentru respectarea principiului tratamentului egal și asigurarea nerestricționată a accesului la procedurile de achiziție publică, toate procedurile online cu date limită de depunere 11-14 febr

Economic 13-02-2025 18:12

CFR Călători: Titlurile de călătorie metropolitane integrate nu vor mai putea fi comercializate din 17 februarie

Titlurile de călătorie metropolitane integrate nu vor mai putea fi comercializate începând cu data de 17 februarie 2025, iar cele procurate deja vor fi acceptate la transport până la expirarea valabilității, a anunțat, joi, CFR Călători. 'CFR Călători informează că, începând cu data de 17 februarie 2025, nu va mai putea fi apl

Economic 13-02-2025 18:01

Chipăilă (APT): Dacă nu sunt bani la buget, e și pentru că nu investim suficient în promovarea României, pentru a atrage turiști străini

Faptul că nu investim suficient în promovarea României pentru a convinge mai mult de 2,3 milioane de turiști străini să vină să aducă bani în țară este una dintre cauzele pentru care nu sunt bani la bugetul de stat, în condițiile în care Albania, de exemplu, înregistrează 14 milioane de turiști străini, deci de șase ori și ceva mai mult de

Economic 13-02-2025 17:56

IMM România: Decontările serviciilor medicale și produselor farmaceutice înregistrează întârzieri de peste 30-45 zile

Decontările serviciilor medicale și produselor farmaceutice înregistrează întârzieri de peste 30-45 zile, încălcându-se astfel dispozițiile legii și neaplicându-se dobânzile penalizatoare reglementate de aceasta, farmaciile plătind penalități pentru întârziere către furnizori și confruntându-se cu sistarea livrărilo

Economic 13-02-2025 17:45

Blocul Național Sindical propune prelungirea PNRR și corelarea lui cu perioada de programare 2021 - 2027

Blocul Național Sindical (BNS) a propus, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene (CE), prelungirea PNRR și corelarea lui cu perioada de programare 2021 - 2027, precum și extinderea perioadei de implementare a proiectelor, în condițiile în care nu există posibilitatea fazării acestora. Reprezentanții BNS au lua

Economic 13-02-2025 16:45

Constantinescu (FIHR): Ne trebuie oameni cu competențe pe aplicațiile de management al prezenței online a spațiilor de cazare

Industria hotelieră are nevoie de specialiști cu competențe pe digitalizare, pe tot ce înseamnă aplicații de management al prezenței online a spațiilor de cazare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Simona Constantinescu. Întrebată dacă există un deficit

Economic 13-02-2025 16:38

Euroins Insurance Group contestă la CEDO refuzul instanței române de a suspenda procedura de faliment a Euroins România

Euroins Insurance Group AD (EIG) va intenta un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza deciziei Curții de Apel București (CAB) din 11 februarie de respingere a apelului formulat de EIG împotriva procedurii falimentului Euroins Romania. 'EIG deschide un proces la Curtea Europeană din cauza refuzului instanței române de a

Economic 13-02-2025 16:34

Ministrul Economiei: Lucrăm la crearea unei aplicații, pentru ca antreprenorii să nu mai trebuiască să vină cu documente de mai multe ori

O licitație de 180 de milioane de euro a fost lansată pentru migrarea serviciilor publice în cloud-ul guvernamental, iar în prezent se lucrează la crearea unei aplicații prin care statul va consulta, direct, dacă o companie are toate documentele necesare, astfel încât antreprenorii să nu mai vină în fața ghișeelor cu dosare cu șină, a afirmat mi

Economic 13-02-2025 16:27

Președintele FIHR: În 2025, ar trebui să existe o creștere în turism măcar la nivelul inflației, din punct de vedere al afacerilor

Domeniul turismului este primul impactat de schimbările de context - conflicte la graniță, schimbări pe scena politică, majorări de TVA sau alte modificări fiscale în sens crescător - însă, din analize, în 2025 ar trebui să existe o creștere a cifrei de afaceri măcar la nivelul inflației, a declarat, joi, pentru AGERPRES, președinta Federaț

Economic 13-02-2025 15:30

ELCEN a lansat procedura de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind 'Cartierul Energiei'

ELCEN a lansat procedura de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind 'Cartierul Energiei', a anunțat joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare pe Facebook. 'În pr

Economic 13-02-2025 15:28

Ile (FIHR): Litoralul, anumite stațiuni balneare și montane vor fi afectate de diminuarea sumelor alocate de stat pentru voucherele de vacanță

Voucherele de vacanță reprezintă pentru unele segmente de business o sursă importantă de venituri, iar litoralul, anumite stațiuni balneare și montane vor fi afectate de diminuarea sumelor pe care statul le alocă pentru aceste vouchere, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Călin Ile, președinte de onoare al Federației Industriei Hoteliere din Rom&acir

Economic 13-02-2025 14:45

Mititelu (ASF): În viitorul apropiat, cei mai buni agenți de asigurări pentru clienții persoane fizice vor fi agenții IA

Agenții de inteligență artificială (IA) vor fi, în viitorul apropiat, cei mai buni agenți de asigurări pentru clienții persoane fizice, deoarece pot face recomandări mult mai precise și mai corecte, iar ceilalți agenți ar trebui mai degrabă să-i folosească ca instrumente pentru îmbunătățirea activității, a declarat joi vicepreședinte al sectorului de Asigurări-Re