logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Bursele ANIS 2023: Un număr de 24 de proiecte s-au calificat în etapa finală

Imagine din galeria Agerpres

Un număr de 24 de proiecte din 59 înscrise s-au calificat în etapa finală a celei de-a VI-a ediţii a Burselor ANIS, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, transmis miercuri AGERPRES.

Proiectele finaliste au fost depuse de către 25 de asistenţi universitari, lectori şi doctoranzi, iar câştigătorii celor 11 burse în valoare de 5.000 de euro fiecare vor fi anunţaţi pe data de 15 noiembrie, în cadrul evenimentului Gala Burselor ANIS 2023.

Conform sursei citate, la categoria "Artificial Intelligence & Machine Learning" au fost selectaţi pentru faza finală: Tudor Alexandru Ileni, doctorand la Universitatea Babeş Bolyai cu programul "Proiectarea produselor inovative"; Mihai Dogariu, lector la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, cu programul "Computer Vision III"; Vlad Cristian Miclea, şef-lucrări la Universitatea Tehnică din Cluj, cu programul "Machine Learning"; Gabriel Guţu-Robu, şef-lucrări la Universitatea "Politehnica" din Bucureşti, cu "Sisteme adaptive/colaborative". Această categorie va beneficia de două burse.

La categoria "Big Data" sunt selectaţi: Codrin Ştefan Eşanu, asistent universitar asociat - doctorand la Universitatea "Al. Ioan Cuza" din Iaşi, cu programul "Big Data: sisteme de persistenţă şi limbaje de procesare a datelor"; Adrian Spătaru, lector universitar la Universitatea de Vest din Timişoara, cu programul "Big Data Technologies"; Mihaela Ţiplea, şef-lucrări la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi cu programul "Big Data Analytics". Pentru categoria "Big Data" se va acorda o bursă.

De asemenea, în categoria "Cybersecurity", unde vor fi acordate trei burse, lista finală îi cuprinde pe: Rareş Mihail Visalom, doctorand la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, cu programul "Securitatea sistemelor informaţionale"; Cătălin Adrian Iordache, doctorand la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, cu programul "Criptografie aplicată"; Larisa-Milena Pioraş-Ţimbolmaş, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cu programul "Bazele informaţiei cuantice"; Adrian Alexandrescu, şef-lucrări la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" din Iaşi, cu programul "Securitate web/SSC.IA.203"; Darius Galiş, asistent doctorand la Universitatea de Vest din Timişoara, cu programul "Criptografie şi securitatea informaţiei".

În acelaşi timp, la categoria "Internet of Things (IoT)" va fi acordată o bursă, iar candidaţii la recompensă sunt: Ana-Maria Drăgulinescu, şef-lucrări la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, cu proiectul "Microcontrolere, Microprocesoare (MM)"; Floarea Pîţu, doctorand la Universitatea din Bucureşti, pentru lucrarea "Internetul Obiectelor"; Trancă Dumitru Cristian, şef-lucrări la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, cu proiectul "Sisteme de achiziţii de date".

Totodată, pentru câştigarea bursei la categoria "Blockchain" sunt în competiţie: Darius Galiş, asistent doctorand la Universitatea de Vest din Timişoara, cu proiectul "Tehnologia Blockchain între ideologie si provocare" şi Augustin Cătălin Iapă, lector la Universitatea Politehnica Timişoara, cu proiectul "Logică şi structuri discrete/DF".

În cazul "Virtual Reality", calificaţi în finală sunt: Elena-Mirela Şteţco, doctorand la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cu lucrarea "Dispozitive electronice"; Andrea Simion, doctorand la Universitatea Babeş-Bolyai, cu proiectul "Instrumentaţie virtuală"; Dana Florentina Manolache, asistent universitar doctorand la Universitatea din Bucureşti, cu lucrarea "Realitate virtuală şi augumentată".

Pentru cele două burse oferite la categoria "Tech for All" au fost admişi în finală: Mihaela Georgiana Bălan şi Paul Pintilie, lectori universitari la Universitatea Naţională de Arte "George Enescu" Iaşi, alături de Emanuela Izabela Vieriu, asistent universitar la aceeaşi universitate, Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, cu lucrările "Forme şi analize muzicale", "Armonie" şi "Contrapunct", bazate pe aceeaşi inovaţie curriculară; Cătălina Chinie, lector universitar doctor la ASE Bucureşti, cu lucrarea "Enterprise Transformations in the Digital Economy"; Marius Iulian Cluci, cadru didactic universitar asociat la Universitatea "Al.Ioan Cuza" din Iaşi, cu proiectul "Instrumente software pentru Big Data şi Machine Learning"; George Prundaru, lector la Universitatea Babeş-Bolyai, cu "Designul Experienţei Utilizatorului".

La ediţiile anterioare ale programului Bursele ANIS, dintre cele 152 de proiecte înscrise, 56 au obţinut sponsorizări în valoare totală de 280.000 de euro.

Ediţia din acest an este realizată cu sprijinul Adobe, Bitdefender, Booking Holdings, Deutsche Bank, Endava, Eviden, Softbinator Technologies, Wipro. Gala Burselor ANIS unde vor fi anunţaţi câştigătorii este susţinută de Vodafone şi Mastercard.


Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Asociaţia are peste 160 de membri - atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, cu mai mult de 47.000 de angajaţi.

Membrii ANIS generează o cifră de afaceri ce depăşeşte 3,87 miliarde de euro, echivalentul a peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT, la nivel naţional. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)

Afisari: 6

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 04-05-2025 12:01

Bursa de la București a pierdut aproape 11 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori București (BVB) a pierdut 10,87 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 2,97%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni s-a diminuat cu 12,37 milioane de lei (7,6%), în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB și consultate de AGERPRES, capi

Economic 04-05-2025 08:15

Reporturi importante la Loto 6/49, Noroc și Joker pentru tragerea de duminică

La Loto 6/49, la categoria I se înregistrează un report în valoare de peste 7,79 milioane de lei (peste 1,56 milioane de euro), la Noroc este un report cumulat de peste 13,65 milioane de lei (peste 2,74 milioane de euro), iar la Joker, la categoria I, un report de peste 17,68 milioane de lei (peste 3,55 milioane de euro), informează Loteria Română.

Economic 03-05-2025 12:00

Chirițoiu, despre eliminarea subvențiilor la energie: Eu recunosc că sunt mai preocupat de firme; trebuie să ajutăm marii consumatori

Marii consumatori de energie trebuie ajutați după eliminarea subvențiilor la energie și cred că trebuie să venim cu ceva ce arată a ajutor de stat, este de părere președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. 'Toți am vrea să cumpărăm totul foarte ieftin, dar nici n-o să poată statul să subvenționeze. Și energia costă și nu poate să o subvențione

Economic 03-05-2025 10:17

Chirițoiu: O să spunem în iunie care sunt recomandările OECD pe care le preluăm; ne uităm la concentrările sub prag

Pregătirea judecătorilor pe subiecte de concurență și ''ușoare'' modificări la legislație legat de concentrările sub prag sunt două dintre recomandările Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pe care Consiliul Concurenței le va prelua, a declarat, pentru AGERPRES, președintele instituției, Bogdan Chirițoiu. '

Economic 02-05-2025 19:21

ANCOM: A fost identificată o rețea de site-uri clonate, utilizată pentru promovarea de conținut înșelător

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) avertizează în legătură cu prezența în spațiul autohton online a unei rețele de site-uri de tip Doppelganger. 'A fost identificată o rețea de site-uri clonate, care imită întocmai imaginea paginilor oficiale de internet ale unor institu

Economic 02-05-2025 18:21

Bursa de la București a închis în scădere sesiunea de tranzacționare de vineri

Bursa de Valori București (BVB) a închis vineri în scădere pe aproape indicii, iar valoarea tranzacțiilor a coborât la 35,82 milioane de lei (7,2 milioane de euro), față de de 54,79 milioane de lei (11 milioane de euro) în ședința precedentă. Principalul indice al Bursei de Valori București, BET, care include cele mai t

Economic 02-05-2025 13:58

Rezervele valutare ale BNR au crescut la 62,414 miliarde euro, în aprilie

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) totalizau 62,414 miliarde de euro la finele lunii aprilie 2025, în creștere cu 0,67% comparativ cu nivelul de 61,993 miliarde de euro înregistrat la 31 martie 2025, se arată într-un comunicat al Băncii Centrale, transmis vineri AGERPRES. În cursul lunii apri

Economic 02-05-2025 10:24

Burduja: Nu sunt probleme în sistemul energetic național; nu există un risc de blackout

Nu sunt probleme în sistemul energetic național, nu anticipăm probleme în sistemul energetic național în zilele următoare, cu atât mai puțin în ziua alegerilor și nu există un risc de blackout în România, a precizat, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare pe Facebook. '

Economic 02-05-2025 10:10

Poșta Română investește patru milioane de euro pentru curierat și transport mai eficiente

Poșta Română a demarat procedura de achiziție a 80 de autoutilitare moderne, pentru un transport mai rapid, mai sigur și mai eficient, investiția totală estimată pentru această achiziție fiind de 18,96 milioane lei, fără TVA. 'Achiziția face parte dintr-un amplu proces de transformare și digitalizare a companiei, alături de investiți

Economic 01-05-2025 11:30

BNS își reafirmă, de 1 Mai, angajamentul de a apăra drepturile celor care prin muncă susțin România

Blocul Național Sindical (BNS) își reafirmă, de 1 Mai - Ziua Internațională a Muncii, angajamentul de a apăra drepturile celor care prin muncă susțin prezentul și viitorul României, potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a confederației sindicale. 'Munca trebuie să fie fundamentul pe care se construiește respectul

Economic 01-05-2025 11:20

Simona Bucura Oprescu le mulțumește românilor care lucrează și sunt la datorie, de 1 Mai

Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, le-a mulțumit persoanelor care lucrează de 1 Mai, într-o postare publicată, joi, pe pagina oficială de Facebook a ministerului de resort. 'Astăzi e despre voi - despre oamenii care muncesc cu responsabilitate, care pun suflet în ceea ce fac

Economic 01-05-2025 11:15

CNPP: 404.668 beneficiari de pensii și indemnizații prevăzute de legi speciale, în martie 2025

Un număr de 404.668 de persoane beneficiau, în luna martie 2025, de pensii și indemnizații prevăzute de legi speciale, cu 2.531 mai puține față de luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Cel mai mare număr de persoane, respectiv 189.482, se înregistra în cazul beneficiarilor d

Economic 01-05-2025 11:09

Boloș, de 1 Mai: Nu sărbătorim doar munca în sine, ci și oamenii care o învață

De 1 Mai, nu sărbătorim doar munca în sine, ci și oamenii care o învață, a afirmat, joi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, într-o postare pe Facebook. 'Azi serbăm toate mâinile care clădesc, repară, îngrijesc, hrănesc, modelează, rezolvă. Așa ne învață Sfânta Scriptură:

Economic 30-04-2025 19:25

Ajutor de stat pentru investiții în locuri de cazare pentru porcine în valoare de 1,4 miliarde de lei, în 2025 (proiect)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va acorda, în 2025, un ajutor de stat pentru investiții în locuri de cazare pentru porcine, în valoare de 1,4 miliarde de lei, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru susținerea sectorului suin fiind publicat spre consultare publică pe

Economic 30-04-2025 18:50

Mihai Barbu va fi de luni noul președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară

Mihai Barbu a fost numit în funcția de președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), potrivit unei decizii a premierului Marcel Ciolacu, publicată miercuri în Monitorul Oficial. ''Având în vedere propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii formulată prin Adresa nr. 13.661 din 29 aprilie