AmCham lansează un nou program în domeniul sustenabilităţii

AmCham România, alături de Impact Hub Bucharest, lansează AmCham Sustainability Competition, un program care îşi propune să găsească soluţii reale la probleme presante din domeniul sustenabilităţii şi circularităţii cu care se confruntă companii din România.
Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, startup-urile sunt invitate să vină cu soluţii la provocările propuse de membrii AmCham, participanţii selectaţi în program urmând să beneficieze workshop-uri de business. Aceştia vor avea şansa ca la finalul programului să dezvolte ideile propuse alături de companii.
"Pentru că sustenabilitatea este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar şi a noastră colectiv - indivizi, companii, guverne, ne dorim ca prin AmCham Sustainability Competition, un proiect aniversar AmCham30, să încurajăm dezvoltarea de soluţii inovatoare, cu impact pozitiv asupra mediului. Proiectul aduce împreună companii şi startup-uri pentru a găsi soluţii scalabile la probleme care afectează în mod special apa, aerul şi solul. Cei 30 de ani de prezenţă AmCham în România ne-au confirmat că împreună suntem mai puternici, că parteneriatele dau forţă şi anvergură iniţiativelor în direcţia unui mai bine comun pentru societate, pentru economie, pentru România. Ne bucurăm să avem parteneri cu experienţă alături de care să abordăm şi provocările viitorului", a declarat Letiţia Pupăzeanu, directorul executiv AmCham Romania.
Membrii AmCham din diferite industrii au identificat provocări pregnante din sfera circularităţii şi sustenabilităţii care afectează procesele de business, urmând ca startup-urile interesate să participe la AmCham Sustainability Competition să propună soluţii concrete, inovative, scalabile, care să răspundă la o serie de probleme înscrise în program, respectiv: Captarea şi reutilizarea CO2 - Cum putem să captăm CO2-ul generat în cadrul procesului de îmbuteliere a băuturilor pentru a-l refolosi la îmbutelierea altor băuturi?; Impactul adoptării de practici agricole regenerative - Cum măsurăm impactul asupra biodiversităţii în urma adoptării de practici agricole regenerative?; Reducerea amprentei de carbon - Cum pot IMM-urile să măsoare şi raporteze amprenta de carbon (scope 1, 2 şi 3)?; Reciclarea deşeurilor - Ce soluţii inovatoare există pentru reciclarea deşeurilor medicale/ tehnologice/ electronice?
Membrii AmCham Romania, participanţi la prima ediţie a AmCham Sustaintability Competition, care vor selecta cele mai bune propuneri sunt Coca-Cola HBC România, Cargill Agricultură, Kimball Electronics, Microsoft Romania, Raiffeisen Bank România şi Stericycle România.
Startup-urile interesate să propună soluţii la aceste provocări se pot înscrie până la data de 26 iulie.
"Suntem onoraţi să construim alături de AmCham România un program avangardist, dăruind noii generaţii o lume mai bună, mai durabilă şi mai circulară. Aceasta este o provocare prin excelenţă a viziunii noastre şi o oglindă a valorilor ce ne unesc, în scopul de a face o diferenţă pozitivă în lume. Invităm startup-urile inovative din România să ni se alăture în această călătorie. Împreună vom adresa problemele palpabile de sustenabilitate şi circularitate cu care se confruntă companiile mari de la noi din ţară. Este o oportunitate de a combina creativitatea şi pasiunea acestora cu responsabilitatea socială pe care o simţim faţă de comunităţile noastre. Pentru că este mai mult decât un program, este o misiune: să construim un ecosistem unde fiecare companie îşi îmbrăţişează rolul activ în soluţionarea problemelor sociale şi de mediu, fără a neglija performanţa economică. Astfel, prin competiţii inspiraţionale precum AmCham Sustainability Competition, ne propunem să facem un pas înainte către o transformare durabilă a modelului de afaceri şi către construirea unui viitor mai bun, mai verde şi mai echitabil pentru noi toţi", a spus Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator al Impact Hub Bucharest.
Potrivit sursei citate, trei idei/proiecte vor fi selectate pentru fiecare dintre cele patru provocări. Ulterior, cea mai relevantă soluţie
pentru fiecare provocare va fi aleasă câştigătoare şi premiată în cadrul unui eveniment aniversar AmCham30.
Startup-urile câştigătoare vor participa la un program de dezvoltare a ideii/ soluţiei propuse, vor beneficia de workshop- uri de business, dar şi de consultare şi feedback din partea companiilor participante, astfel încât să-şi poată adapta soluţiile la realitatea provocărilor.
La finalul programului, companiile care au propus provocări pot alege să lucreze în continuare alături de startup-urile premiate la AmCham Sustainability Competition, în vederea dezvoltării şi implementării soluţiilor.
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este printre cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, recunoscută drept promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor economice dintre SUA şi România.
Membrii AmCham România, peste 530 de companii americane, internaţionale şi româneşti, sunt activi în 32 de sectoare economice, au creat peste 250.000 de locuri de muncă în Romania, au investiţii cumulate de peste 20 mld. EUR şi o cifră de afaceri cumulată de peste 65 mld. EUR.
AmCham Romania promovează viziunea şi priorităţile economice ale comunităţii de afaceri prin grupuri de lucru specializate care urmăresc principalele domenii de interes: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Energie, Educaţie, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu, Piaţa Muncii, Sănătate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Real Estate şi Turism.
AmCham România este o organizaţie acreditată de către Camera de Comerţ a SUA, şi membră a reţelei europene a Camerelor de Comerţ Americane.
Impact Hub Bucharest este spaţiul dinamic în care profesionişti şi antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor şi iniţiativelor de business. Lansat în 2012, Impact Hub Bucharest este primul spaţiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în Bucureşti, iar la nivel global organizaţia este prezentă în peste 100 de locaţii din peste 50 de ţări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susţine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor şi finanţare directă, precum şi cea mai mare platformă online de educaţie antreprenorială - Startarium.AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)
Sursa foto: AmCham Romania/facebook.com
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Noul președinte al României se confruntă cu sarcina dificilă de a reduce cel mai mare deficit din UE (Reuters)
Nicușor Dan a contrazis toate pronosticurile și a câștigat alegerile prezidențiale, însă acum se confruntă cu o sarcină și mai dificilă: formarea unui guvern care să poată implementa măsuri dure de austeritate și de majorare a veniturilor, în ideea de a îmblânzi cel mai mare deficit fiscal din Europa, informează Reuters. Victoria
Încrederea investitorilor s-a îmbunătățit considerabil după victoria lui Nicușor Dan (fintech)
Candidatul pro-european Nicușor Dan a depășit așteptările și a câștigat alegerile din România și, cum era de așteptat, reacția inițială a piețelor a fost pozitivă, iar sentimentul investitorilor față de activele românești s-a îmbunătățit considerabil, arată o analiză a unei companii de servicii financiare, publicată luni. 'Leul s-a
ANOFM a organizat cursuri pentru 5.717 participanți în perioada ianuarie - aprilie
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins, în perioada ianuarie - aprilie 2025, în programele de formare profesională, 5.717 de persoane, informează, luni, instituția. Cursurile sunt organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulților și centrelor proprii din cadrul agențiilor teritoriale pe
Viorel Morărescu (MADR): Implicarea tinerilor în sectorul agroalimentar este vitală pentru viitorul agriculturii românești
Agricultura ecologică oferă un model viabil de dezvoltare durabilă, iar formarea unor generații tinere, bine informate și motivate reprezintă un obiectiv pentru dezvoltarea unui mediu sănătos și o alimentație sigură și de calitate, susține Viorel Morărescu, director în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Potrivit unui comunicat
Wizz Air reduce prețurile la bilete cu până la 21%, la toate zborurile, pe o perioadă nelimitată de călătorie
Wizz Air oferă, în perioada 19-20 mai, reduceri de până la 21% la prețurile biletelor pe o perioadă nelimitată de călătorie, informează luni compania aviatică. Potrivit unui comunicat al operatorului aerian de pasageri, promoția se aplică în întreaga rețea a companiei, cu peste 800 de rute, conectând aproape 200 de destinații din
Ministerul Finanțelor a împrumutat luni peste 752 milioane lei de la bănci
Ministerul Finanțelor (MF) a împrumutat, luni, 752 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 35 luni, la un randament mediu de 7,46% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei,
O nouă parcare pentru pasageri la Aeroportul Otopeni va fi dată în folosință; începe construcția altei parcări cu 4 niveluri
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) va da marți în folosință o nouă parcare pentru pasageri la Aeroportul Henri Coandă și începe în cursul acestei săptămâni construcția altei parcări, cu 4 niveluri și peste 1.000 de locuri. Potrivit unui comunicat al CNAB, parcarea pusă la dispoziție pasagerilor are suprafaț
Moneda națională s-a apreciat luni în raport cu principalele valute; cursul a coborât la 5,0315 lei/euro
Moneda națională s-a apreciat luni, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 5,0315 lei, în scădere cu 7,18 bani (-1,41%) față de cotația precedentă, de 5,1033 lei. Leul a câștigat teren și în fața dolarului american, care a fost cotat la 4,4631 lei, în scădere cu 9,32 b
ANAF: Declarația unică se depune până la data de 26 mai, inclusiv
Termenul limită pentru depunerea Declarației unice (Formular 212) este 26 mai 2025, inclusiv, pentru veniturile obținute în anul precedent, reamintește, luni, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Potrivit sursei citate, Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care în anul 2024 au avut, i
Eurostat: România este în continuare țara cu cea mai mare inflație din UE
Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a continuat să scadă în aprilie până la 2,4%, de la un nivel de 2,5% luna precedentă, însă România este în continuare țara cu cea mai ridicată inflație, cu un avans anual al prețurilor de 4,9%, arată datele publicate luni de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).
Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României reprezintă un semnal pozitiv pentru economie (analiză)
Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României reprezintă un semnal pozitiv pentru economie, într-o perioadă în care provocările economice riscă, în continuare, să ducă România în zona de junk, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță Frames. 'Nicușor Dan are obliga
JPMorgan: Câștigarea alegerilor din România de către Nicușor Dan reduce în viitor riscul politic
Câștigarea alegerilor din România de către primarul de centru al Bucureștiului, Nicușor Dan, reduce în viitor riscul politic, iar o retrogradare a ratingului suveran sub categoria 'investment grade' (recomandat pentru investiții) este acum mai puțin îngrijorătoare, se arată într-o analiză a băncii americane de investiții JPMorgan
Investitorii au reacționat extrem de pozitiv la rezultatul alegerilor prezidențiale; atenția se mută pe formarea guvernului(brokeri)
Piața a reacționat emoțional la rezultatul alegerilor prezidențiale, înregistrând creșteri semnificative, dar perioada de volatilitate nu a trecut, atenția investitorilor fiind îndreptată în perioada următoare asupra formării unui guvern care să se bazeze pe o majoritate solidă în Parlament, susțin brokerii consultați luni de AGERPRES.
Confederația Patronală Concordia solicită responsabilitate economică și numirea rapidă a unui guvern
Confederația Patronală Concordia, organizație care reprezintă companii cu jumătate de milion de angajați, solicită tuturor actorilor politici, în special partidelor parlamentare, să dea dovadă de responsabilitate față de economia românească și să urmărească numirea cât mai rapidă a unui guvern stabil, cu o majoritate clar asumată, potrivit unui comu
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut luni la 7,26%
Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a coborât luni la 7,26%, de la 7,39% pe an în ședința precedentă, conform datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). La începutul acestui an, indicele era de 5,92% pe an, d