Electrica Furnizare, oferte cu până la 15% mai mici faţă de preţul reglementat
![Imagine din galeria Agerpres](https://foto.agerpres.ro/storage/watermark/7677241.jpg)
Electrica Furnizare a lansat noi oferte, cu până la 15% mai mici faţă de preţul reglementat, garantate pentru o perioadă de 12 luni, a anunţat luni compania.
"Produsul Electrica Furnizare 'Împreună' are un preţ fix la furnizarea gazelor naturale, timp de 12 luni, de 65,90 lei/MWh şi un abonament zilnic. Prin încheierea pentru acelaşi loc de consum a unui contract de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale, preţul de bază al gazelor naturale rămâne fix pe o perioadă de 1 an, la un nivel de 65,90 lei/MWh. La preţul gazului, se adaugă tariful de transport, tariful reglementat de distribuţie şi un abonament zilnic de 0,19 lei/zi", se menţionează în comunicat.
Potrivit companiei, tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum şi operatorului de distribuţie, în vigoare la data furnizării şi facturării, şi variază în funcţie de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Preţul final al gazului, fără abonament, este de 105,74 lei/MWh pentru 12 luni, în scădere cu aproximativ 15% faţă de nivelul reglementat, valabil în iunie 2020, de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic din aria de distribuţie Bucureşti.
Pentru cei interesaţi doar de schimbarea furnizorului de gaze naturale, Electrica Furnizare a lansat ofertele Gaz Mobil şi Gaz Stabil cu preţuri atractive, valabile doar până la 31 iulie 2020.
Produsul Electrica 'Gaz Mobil' are un preţ fix la furnizarea gazelor naturale de 68,80 lei/MWh, pentru o perioadă de 12 luni şi un abonament zilnic. Oferta cuprinde un contract de furnizare de gaze naturale cu un preţ fix şi competitiv, pentru o perioadă de 12 luni, şi cu un abonament, dedicat în special clienţilor cu un consum mai mare şi variat pe parcursul unui an.
Potrivit sursei citate, preţul de bază al gazelor naturale este fix pe o perioadă de 1 an de zile, la un nivel de 68,80 lei/MWh, la care se adaugă tariful de transport, tariful reglementat de distribuţie şi un abonament zilnic de 0,22 lei/zi. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum şi operatorului de distribuţie, în vigoare la data furnizării şi facturării, şi variază în funcţie de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Preţul final al gazului, fără abonament, este de 108,64 lei/MWh, pentru 12 luni, faţă de nivelul reglementat, valabil în iunie 2020 de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic, din aria de distribuţie Bucureşti.
Produsul Electrica 'Gaz Stabil' are un preţ fix la furnizarea gazelor naturale de 74,87 lei/MWh pentru o perioadă de 12 luni, fără abonament. Oferta cuprinde un contract de furnizare de gaze naturale cu un preţ fix fără abonament, pentru o perioadă de 12 luni şi este dedicată în special clienţilor care doresc ca factura să fie pe măsura consumului de gaze naturale.
Reprezentanţii Electrica Furnizare susţin că preţul de bază al gazelor naturale este fix pe o perioadă de 1 an de zile, la un nivel de 74,87 lei/MWh, la care se adaugă tariful de transport şi tariful reglementat de distribuţie. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum şi operatorului de distribuţie, în vigoare la data furnizării şi facturării, şi variază în funcţie de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Preţul final al gazului este de 114,71 lei/MWh, pentru 12 luni, faţă de nivelul reglementat valabil în iunie 2020 de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic din aria de distribuţie Bucureşti.
Compania Electrica Furnizare este unul dintre cei mai importanţi furnizori de gaze naturale din România, cunoscută în mod tradiţional pentru furnizarea de energie electrică, dar prezentă pe piaţa gazelor naturale din iulie 2017. Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, companie cu capital majoritar privat, listată cu succes la Bursa de Valori Bucureşti şi London Stock Exchange, înca din anul 2014.
De altfel, aceasta reprezintă încă cea mai mare listare de pe piaţa de capital din România, care a confirmat încrederea investitorilor în rentabilitatea Grupului şi care a dus, implicit, la consolidarea reputaţiei Electrica Furnizare. Astfel se explică încrederea clienţilor în acest furnizor: în acest moment sunt peste 3,5 milioane de clienţi Electrica Furnizare în România, care se bucură de calitatea serviciilor oferite de companie şi de avantajele conferite de raportul calitate/preţ.
Cel mai important avantaj rămâne faptul că preţurile foarte competitive, din cadrul ofertelor valabile până la 31 iulie 2020 - Împreună, Gaz Mobil şi Gaz Stabil, sunt fixe şi garantate pe o perioadă de 12 luni de la semnarea contractului. Un alt avantaj vine din confortul adus de facturarea electronică şi din posibilitatea de a face plăţi electronice, prin contul MyElectrica, modalităţi de contact şi plată tot mai frecvent folosite.
Cele trei oferte, Împreună, Gaz Mobil şi Gaz Stabil, sunt deja active şi au ca termen de valabilitate data de 30 iulie 2020. Ofertele sunt valabile pe întreg teritoriul României, exceptând zonele în care condiţiile tehnice nu permit furnizarea de către Electrica Furnizare a gazelor naturale către clientul final.
"Schimbarea furnizorului de gaze rămâne un subiect de actualitate mai ales pentru consumatorii casnici care încă nu au încheiat un contract nou, în regim concurenţial, cu un furnizor de gaze naturale. Odată cu liberalizarea preţurilor la gaze, începând cu data de 1 iulie 2020, consumatorii casnici au posibilitatea încheierii unui contract nou, alegerea furnizorului putând fi făcută în baza multiplelor avantaje care nu întârzie să apară pe o piaţă devenită, de curând, concurenţială", se mai precizează în comunicat.
Electrica Furnizare, compania de furnizare energie electrică şi gaz a Grupului Electrica, oferă serviciile sale unui număr de aproximativ 3,5 milioane de consumatori finali, atât în regim de ultimă instanţă, cât şi pe piaţa concurenţială. Societatea deţine licenţă pentru desfăşurarea activităţii de furnizare energie electrică şi gaze naturale pe întreg teritoriul ţării. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Bogdan Ivan: Prin mințile sclipitoare din IT, transformăm țara într-un hub regional de tehnologii emergente
Prin mințile sclipitoare ale românilor din industria IT, transformăm țara noastră într-un hub regional de tehnologii emergente, a declarat ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan, la o reuniune internațională. Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatu
Barbu: În momentul de față, este o problemă de a integra producătorii români în magazinele de retail din România
Integrarea producătorilor români în magazinele de retail din România este o problemă în momentul de față, fiindcă aici este vorba despre cantități, iar Ministerul Agriculturii a încurajat mereu realizarea de cooperative, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 'În momentul de față, este o
ASF: Peste 572.000 de români au accesat, în 2024, aplicația 'Află la ce fond de pensii ești!'
Aproape 459.000 de români au accesat, în anul 2024, aplicația 'Află la ce fond de pensii ești!', disponibilă pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și au identificat fondul de pensii Pilon II la care sunt participanți, numărul fiind în creștere cu peste 14,5% față de cel consemnat în anul precedent.
Modificarea Directivei privind practicile comerciale neloiale s-ar putea face pe modelul României
Directiva 633 privind practicile comerciale neloiale va fi modificată în maximum două luni la nivelul Comisiei Europene pe modelul României, respectiv același adaos comercial practicat pe toate produsele agroalimentare indiferent de proveniență, interzicerea refacturării în magazinele de retail și limitarea la raft, a declarat, luni, ministrul Agric
O nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur începe luni, cu dobânzi neimpozabile de până la 7,95%
Românii pot investi, începând de luni, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale de 6,95%, 7,65% și, respectiv, 7,95%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Finanțe. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, precizează
Ocupația de enolog, recunoscută oficial în Clasificarea Ocupațiilor din România
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a aprobat recunoașterea oficială a ocupației de enolog în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), în urma solicitării înaintate în 2024 de Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR). Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de către ADAR
Rețele Electrice România a investit 1,2 miliarde lei în 2024 în modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice de distribuție
Rețele Electrice România, operatorul de distribuție a energiei electrice parte din grupul PPC în România, a investit în 2024 aproximativ 1,2 miliarde de lei, din care 950 milioane lei din fonduri proprii și diferența din alte surse, în modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice de distribuție, a anunțat, luni, compania.
UNSICAR: România, pe locul trei în Europa la deficitul de protecție prin asigurări pentru catastrofe naturale
Catastrofele naturale și fenomenele meteorologice extreme sunt în creștere în întreaga lume, la fel și pierderile cauzate de acestea, iar România este în topul țărilor europene în ceea ce privește deficitul de protecție prin asigurări, arată Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR
Barbu, despre boicot: Dacă vorbim de politică, eu îi rog pe toți să dea jos labele de pe fermierii și procesatorii români
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le transmite celor care fac politică în momentul da față să dea jos labele de pe fermierii și procesatorii români și îi invită în Comitetul de monitorizare a prețurilor, constituit la ministerul de resort, pentru anumite discuții privind practicile comerciale neloiale. 'Eu am tr
Călătorii gratuite în București pentru cei care răspund corect unui chestionar privind fraudele online
Adulții și tinerii cu vârsta de peste 14 ani care își testează cunoștințele în privința fraudelor online pot câștiga călătorii gratuite cu transportul în comun în București participând marți, 11 februarie, la un concurs organizat între orele 9:00-18:00 în pasajul pietonal subteran de la Piața Universității, cu oca
Spor natural negativ și în decembrie 2024 (INS)
Sporul natural s-a menținut negativ, la minus 9617, în luna decembrie 2024, numărul deceselor înregistrate fiind de 1,8 ori mai mare decât cel al născuților-vii, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS). Astfel, în decembrie 2024, s-au înregistrat certificatele de naștere pentru 1
INS: Deficitul balanței comerciale în 2024 a crescut cu 15,3%, la aproape 33,4 miliarde euro
Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în anul 2024 a urcat la 33,393 miliarde de euro anul trecut, mai mare cu 4,4 miliarde de euro (+15,3%) decât cel înregistrat în 2023, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS). În luna decembrie 2024, exporturile FOB au însumat 6,581 mili
Transelectrica începe construcția Liniei Electrice Aeriene (LEA) Constanța Nord - Medgidia Sud
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA demarează investiția pentru construirea Liniei Electrice Aeriene (LEA) Constanța Nord - Medgidia Sud, care beneficiază de o finanțare nerambursabilă din Fondul pentru Modernizare în valoare de 111,874 milioane de lei, a anunțat luni compania. 'Compania Națională
Poșta Română vrea să achiziționeze servicii de sănătate pentru angajați cu 36 milioane lei
Compania Națională 'Poșta Română' (CNPR) alocă 36 milioane lei, fără TVA, pentru achiziția de servicii de sănătate destinate angajaților companiei, contractul urmând să fie încheiat pe o perioadă de 36 de luni, potrivit unui anunț de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 'Con
Bursa de la București a câștigat 5,76 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori București (BVB) a câștigat 5,76 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,62%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 2,44%, în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, capitalizarea bursieră a a