Ca urmare a schimbărilor climatice, fermierii americani au început să cultive cafea
Fermierul David Armstrong tocmai a terminat de plantat ceea ce ar urma să fie cea mai interesantă plantă pe care familia sa a cultivat-o începând din anul 1865, 20.000 de arbori de cafea, informează Reuters.
Interesant este că ferma lui Armstrong nu este într-o ţară tropicală din America Centrală ci în localitatea Ventura, staul California, la doar 97 de kilometri sud de Los Angeles.
"Cred că acum pot să spun că sunt un cultivator de cafea", se laudă David Armstrong după ce a plantat şi ultimii arbuşti de cafea de tip arabica.
Cafeaua este produsă în principal în regiunile dintre Tropicul Cancerului şi Tropicul Capricornului, unde ţări precum Brazilia Columbia, Etiopia şi Vietnam au cea mai bună climă pentru arborii de cafea, care au nevoie de căldură constantă pentru a supravieţui.
Însă schimbările climatice modifică temperaturile în întreaga lume. Asta afectează culturile agricole în numeroase părţi dar deschide şi noi posibilităţi în alte regiuni. Printre acestea se numără California şi Florida unde cercetătorii studiază posibilitatea de a cultiva cafea.
David Armstrong s-a alăturat recent unui grup de fermieri care au decis să ia parte la cel mai mare program de cultivare de cafea în SUA. Această ţară este cel mai mare consumator mondial de cafea dar produce doar 0,01% din recolta mondială de cafea, şi toată această producţie are loc în Hawaii, unul din singurele două state americane cu un climat tropical, alături de sudul statului Florida.
"Nu am niciun fel de experienţă în cultivarea cafelei" spune Armstrong, care în mod normal cultivă citrice şi avocado.
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cafeaua utilizează cu 20% mai puţină apă decât majoritatea fructelor. Apa a devenit o raritate în California după recentele secete şi incendii de pădure. În aceste condiţii, mulţi fermieri au decis să schimbe culturile pentru a face faţă limitelor introduse cu privire la utilizarea apei.
"Am ajuns la 100.000 de arbuşti de cafea", spune Jay Ruskey, fondator şi director general la Frinj Coffee, o companie care oferă fermierilor interesaţi să cultive cafea un parteneriat ce include seminţe, procesare şi marketing.
Momentan, Frinj Coffee este o mică firmă care ţinteşte doar cumpărătorii de tip high-end. Frinj vinde un săculeţ cu 5 uncii (140 de grame) de boabe de cafea pentru 80 de dolari, în timp ce lanţul de cafenele Starbucks vinde un săculeţ de 8 uncii de cafea premium pentru 35 de dolari. În acest an, Frinj a produs doar 2.000 de livre (907 kilograme) de cafea uscată de la un număr de opt ferme.
"Suntem încă la început, creştem în termeni de ferme şi capacităţi de procesare. Încercăm să ţinem preţul sus şi vindem tot ceea ce producem", spune Ruskey, adăugând că firma sa este deja profitabilă.
Pe măsură ce clima se încălzeşte în sudul SUA, cercetătorii de la Universitatea din Florida lucrează şi ei la un program pilot pentru a vedea dacă arborii de cafea pot supravieţui în acest stat. Cercetării tocmai au transplantat în câmp deschis arbuştii de cafea arabica care până acum au crescut în seră, existând riscul ca plantele să moară după ce vor fi expuse la frig atunci când va veni iarna.
"Va fi pentru prima dată când vor fi testaţi", spune Diane Rowland, cercetătorul care conduce acest proiect. Rowland a precizat că specialiştii au decis să plante arbuştii de cafea lângă arborii de citrice, o tehnică utilizată şi în alt părţi ale lumii deoarece arborii mai mari protejează de vânt şi oferă umbră arbuştilor de cafea.
"Din cauza schimbărilor climatice, ştim că multe părţi ale lumii vor avea probleme în cultivarea de cafea pentru că va fi mult prea cald, aşa că Florida ar putea fi o opţiune", spune Rowland. AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Sondajul Eurobarometru arată un sprijin puternic pentru politica agricolă comună (PAC)
Sprijinul pentru politica agricolă comună (PAC) a UE a atins un nivel record, conform celui mai recent sondaj Eurobarometru, în condițiile în care peste 70% dintre respondenți sunt de acord că UE, prin intermediul PAC, își îndeplinește rolul în furnizarea de alimente sigure, sănătoase și durabile de înaltă calitate, informează un comunicat
China: Vânzările de automobile electrice și hibride au înregistrat un salt de 40,7% în 2024
Vânzările cu amănuntul de automobile electrice și hibride în China au înregistrat un salt de 40,7% în 2024 comparativ cu 2023, potrivit cifrelor publicate joi de Asociația Constructorilor de Automobile din China (CPCA), care confirmă avansul gigantului asiatic într-un sector susținut puternic de autoritățile de la Beijing, transmite AFP.
Energia electrică în 2024: Emisiile au atins un minim istoric, prețurile medii au scăzut, dar cererea nu a crescut (Eurelectric)
Uniunea Europeană (UE) a obținut cel mai curat mix de producție de energie din toate timpurile în 2024, în condițiile în care emisiile au fost reduse cu 59% față de nivelurile din 1990, datorită creșterii surselor regenerabile de energie, arată o analiză a Eurelectric, remisă joi AGERPRES. Potrivit cercetării, anul 2024 a fost unul cu recordu
Schimbările climatice își arată 'colții' prin creșterea costurilor catastrofelor naturale, avertizează Munich Re
Uraganele, furtunile, inundațiile și alte dezastre naturale de anul trecut au provocat companiilor de asigurări din întreaga lume pierderi estimate la 140 de miliarde de dolari, ceea ce face din 2024 al treilea cel mai costisitor an pentru sectorul asigurărilor, a anunțat joi grupul german de reasigurări Munich Re, informează Reuters și AFP. Suma anuală
Creștere peste așteptări a producției industriale și exporturilor Germaniei, în luna noiembrie 2024
Exporturile Germaniei au crescut grație unei cereri puternice venite de la țările din afara Uniunii Europene, în timp ce producția industrială a înregistrat un avans peste așteptări în luna noiembrie 2024, arată datele publicate joi de Oficiul federal de statistică, transmite Reuters. Exporturile celei mai mari economii europene au cr
Hyundai intenționează să investească o sumă record de 16,7 miliarde de dolari în Coreea de Sud, în acest an
Grupul auto sud-coreean Hyundai Motor Group a anunțat joi că în acest an intenționează să își majoreze cu 19% investițiile locale, până la un nivel record de 24.300 miliarde woni (16,65 miliarde dolari), pentru a-și asigura creșterea viitoare, în contextul incertitudinilor economice și politice, transmite Reuters. Hyundai Motor Group, c
Teama de inflație poate fi dăunătoare pentru economie, crede un oficial BCE
Îngrijorările exagerate cu privire la posibilele șocuri inflaționiste viitoare pot fi dăunătoare pentru economie, a declarat Piero Cipollone, membru în board-ul executiv al Băncii Centrale Europene, într-un interviu pentru cotidianul italian 'Corriere della Sera', transmite Bloomberg. 'Menținerea cererii la un nivel scăzut
BCE: Gospodăriile din zona euro vor continua să economisească, pentru a-și reface avuția
Gospodăriile din zona euro vor continua să economisească o mare parte a veniturilor lor, refăcând avuția pierdută din cauza inflației ridicate, se arată într-un raport publicat miercuri de Banca Centrală Europeană (BCE), ceea ce sugerează că un reducerea consumului va afecta creșterea pe termen scurt, transmite Reuters. Famili
Zona euro încheie 2024 într-o notă posomorâtă, din cauza temerilor privind comerțul
Economia zonei euro, care a reușit mai mult de un an să evite recesiunea, a încheiat 2024 într-o notă sumbră, arată indicatorii publicați miercuri, ceea ce sugerează că se îndepărtează speranțele unei redresări, transmite Reuters. Indicele Sentix privind încrederea în economia zonei euro, publicat miercuri de Comi
BTA: Lucrările de reparații la podul peste Dunăre se vor relua în 12 ianuarie, la Ruse
Lucrările de reparații pe sectorul bulgăresc al podului peste Dunăre, lângă Ruse, se vor relua duminică, la ora 08:00 A.M. Deși o secțiune cu o singură bandă va fi închisă traficului, traversarea ar urma să fie mai rapidă în urma ridicării controalelor Schengen. Vehiculele vor trebui să plătească numai taxa de pod, a declarat guvernatorul regional d
Eurostat: Rezervările turistice online au crescut cu 18% în trimestrul trei din 2024
Turiștii au petrecut în trimestrul trei din acest an aproximativ 366,2 milioane de nopți în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, în creștere cu 18% față de perioada similară din 2023, arată datele publicate miercuri de Oficiul E
Apple nu are voie să vândă telefoane iPhone 16 în Indonezia nici după ce a promis că va investi un miliard de dolari
Grupul american Apple Inc nu are voie în continuare să vândă cea mai nouă generație de telefoane iPhone în Indonezia, chiar dacă a semnat un acord privind construcția unei facilități de asamblare în această țară asiatică, deoarece nu respectă normele privind componentele produse local, a anunțat miercuri ministrul Industriei, transmite Reuters.
Polonia aprobă o finanțare de 14,7 miliarde dolari pentru prima sa centrală nucleară
Polonia a mai făcut un pas spre construcția primei sale centrale nucleare, după ce Guvernul de la Varșovia a aprobat, marți, o finanțare de până la 60,2 miliarde zloți (14,7 miliarde dolari) pentru acest proiect care nu a primit încă aprobarea Uniunii Europene pentru a demara, transmite Bloomberg. Marți, cabinetul condus de Donald Tusk a adoptat un
UE nu poate risca o atitudine de complezență înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă, spune comisarul Sejourne
Uniunea Europeană trebuie să fie gata să se apere împotriva măsurilor comerciale protecționiste adoptate de alte țări, inclusiv orice noi pași făcuți de Donald Trump după ce va reveni la Casa Albă la finele acestei luni, a declarat luni noul comisar european pentru Industrie, Stephane Sejourne, într-un interviu pentru Bloomberg TV.
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un ''război hibrid'' al Rusiei împotriva Republicii Moldova
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că "utilizează gazul ca armă" şi că duce un "război hibrid" în Republica Moldova, unde regiunea separatistă prorusă Transnistria nu mai este aprovizionată cu gaze ruseşti de la începutul lunii ianuarie, relatează France Presse. "Rusia continuă să utilizeze g