Iaşi: Peste 1.000 de artişti la Romanian Creative Week, cel mai important eveniment de gen din UE (GALERIE FOTO)

Cea de-a patra ediţie a Romanian Creative Week (RCW), care se va desfăşura la Iaşi în perioada 15-26 mai, reuneşte peste 1.000 de artişti români şi străini, 200 de evenimente, 350 de voluntari, zeci de expoziţii, festivaluri de film, de teatru şi de dans, trei zile de show-uri de modă, dar şi spectacole de arte vizuale, concerte, conferinţe şi workshop-uri.
Organizatorii celui mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, o parte dintre surprizele pregătite pentru RCW24, o ediţie care îşi propune să inspire şi să energizeze publicul, ajuns, anul trecut, la peste un milion de persoane.
Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
"Romanian Creative Week a devenit o platformă de accelerare pentru tinerii din industriile creative. Un loc de intersecţie şi de întâlnire între diverse zone creative, un motiv de bucurie pentru iubitorii de creativitate şi o motivaţie de a deveni şi mai inspirat în viitor. Iaşul începe să culeagă roadele deschiderii şi încrederii pe care o acordă tinerilor acestei ţări. E locul de plecare pe drumul provocator al creativităţii, pentru mii de tineri. Ne bucurăm să îi primim în oraşul nostru, să îi descoperim şi să îi susţinem. În acest an, nu mai puţin de 60% dintre artiştii RCW sunt tineri aflaţi la început de carieră", a declarat Irina Schrotter, preşedintele Federaţiei Patronatelor Industriilor Creative din România, organizatorul RCW.
Prezent la eveniment, primarul Mihai Chirica a subliniat importanţa industriilor creative în dezvoltarea socială, economică şi culturală a unui oraş.
Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
"Iaşiul, Capitala Culturală a României, se pregăteşte pentru o nouă manifestare de înaltă ţinută. Aşadar, în a doua jumătate a lunii lui Florar, Iaşul va găzdui o nouă ediţie a festivalului Romanian Creative Week. Mă bucur că asistăm la formarea unui nou brand al oraşului nostru, care va scrie istorie, va genera entuziasm şi va crea suporteri fideli. S-a spus de multe ori că industriile creative, excelent reprezentate în Capitala Moldovei, au devenit un mare avantaj al Iaşului, unul care trebuie valorificat şi promovat în moduri dintre cele mai diverse. Sunt convins că Romanian Creative Week ne va propune una dintre cele mai inspirate călătorii în lumea economiei creative. Este o lume a viitorului apropiat', a declarat Mihai Chirica, în cadrul conferinţei de presă.
Directorul RCW, Cătălin Alionte, a declarat că tema de anul acesta este intitulată "Energy", pentru a reflecta eforturile depuse pentru transformarea capitalei Moldovei într-un hub de creativitate şi inovaţie.
Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
"Publicului îi promitem 12 zile marcate de evenimente dinamice, expoziţii speciale, concerte şi conferinţe care îşi propun să promoveze dialogul onest şi rafinat pe diferite teme artistice. Odată cu această ediţie, am lansat aplicaţia RCW, care vine în sprijinul participanţilor pentru facilitarea navigării în cadrul celor peste 200 de evenimente", a afirmat Cătălin Alionte.
Anul acesta, RCW a lansat magazinul offline dedicat promovării şi vânzării lucrărilor artiştilor plastici locali, precum şi shop-ul online. Magazinul, aflat în Galeria de Artă "Nicolae Tonitza", aparţine UAP Iaşi şi a fost amenajat printr-o finanţare de 20.000 de euro oferită de RCW şi de parteneri.
Tot de la această ediţie, aplicaţia RCW, dezvoltată în parteneriat cu Centric IT Solutions România, este disponibilă pe prima poziţie în căutările din Google Play şi Apple Store şi conţine programul integral al evenimentului şi le oferă participanţilor o experienţă inedită, prin intermediul unui modul de realitate augumentată.
Detalii despre Romanian Creative Week pot fi obţinute pe aplicaţia RCW, pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, precum şi pe paginile evenimentului de pe Instagram, Facebook, YouTube şi TikTok.
Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Europei, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). AGERPRES / (A, AS - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)
* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Episcopul-vicar Timotei Prahoveanul: Intrarea Domnului în Ierusalim - sărbătoarea bucuriei și a luminii
Intrarea Domnului Nostru Iisus Hristos în Ierusalim este sărbătoarea luminii, le-a transmis Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, celor prezenți pe Colina Bucuriei, în Duminica Floriilor, îndemnându-i să-L primească pe Mântuitorul în Ierusalimul inimilor, care ar trebui să fie mereu deschise.
Arhiepiscopia Romano-Catolică: Procesiunea de Florii - duminică, pe străzile Capitalei
Tradiționala procesiune dedicată celebrării Floriilor în Biserica Catolică de rit latin va fi organizată, duminică, în Capitală, de Arhiepiscopia Romano-Catolică. Sunt așteptați să ia parte credincioși, persoane consacrate și preoți din comunitățile și parohiile romano-catolice din București și împrejurimi. Potrivit unui comuni
VIDEO Patriarhul Daniel: Pelerinajul de Florii este o mărturisire a credinței în Hristos cel Răstignit și Înviat
Pelerinajul de Florii este o mărturisire a credinței în Hristos cel Răstignit și Înviat, o binecuvântare pentru cetate și o bucurie pentru pelerini, le-a spus sâmbătă seară patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, miilor de credincioși prezenți pe Dealul Mitropoliei. 'Pelerinajul de Florii este rugăciune în procesiu
Timiș: 'Lumina Floriilor în icoană', o expoziție a copiilor, la Muzeul Satului Bănățean
La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va avea loc, duminică, vernisajul expoziției de pictură 'Lumina Floriilor în icoană', lucrările micuților prezenți la eveniment reprezentând imaginea copiilor cu ramuri verzi de la porțile Ierusalimului, care Îl întâmpină pe Domnul Iisus Hristos în lumina Sfintei Învieri.
Marian Râlea: Acum 24 de ani ne-am propus să îi învățăm pe copii cum să devină eroi din povești
Actorul Marian Râlea, Magicianul Poveștilor, sărbătorește duminică, de Florii, împreună cu Teatrul Național pentru Copii Abracadabra, 24 de ani de când a fost ridicată pentru prima oară cortina pentru spectacole ale unui teatru interactiv în care copiii urcă pe scenă și devin eroii cei buni și frumoși ai basmelor. '
Arhiepiscopia Bucureștilor: Pelerinajul de Florii începe la Mănăstirea Radu Vodă și încheie la Catedrala Patriarhală
Arhiepiscopia Bucureștilor organizează, sâmbătă, tradiționalul Pelerinaj de Florii, la care vor participa ierarhi, preoți, monahi și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor, organizat în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), pel
Selecție impresionantă de muzicieni la Frequenza Festival, între 22 și 25 mai
Frequenza Festival, o călătorie muzicală intensă și captivantă, menită să celebreze reinterpretările inovatoare și fuziunea între tradițional și modern, va avea loc în Sala Auditorium a Muzeul Național de Artă al României, în perioada 22 - 25 mai, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES. Directorii
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - ocrotitorul transplantului hepatic în România
Primii doi pacienți transplantați de ficat din România purtau numele de Gheorghe, astfel că Patriarhia Română a decis ca Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să fie ocrotitorul transplantului hepatic. Decizia patriarhală a fost citită în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Naționale a Transplantului din România, de către
CNA: Douăsprezece decizii pentru eliminarea de conținut ilegal, transmise în ultima săptămână TikTok, Facebook, X și Instagram
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să transmită, de sâmbăta trecută până vineri, douăsprezece decizii pentru eliminarea de conținut ilegal către platformele TikTok (patru), Facebook (șase), X (una) și Instagram (una). 'Deciziile CNA urmăresc eliminarea conținutului ilegal raportat, inclusiv redistribuirile și r
Spectacolul 'Lungs' în regia Luanei Șeu - prezentat în premieră la ICR New York
Spectacolul 'Lungs' (Plămâni), realizat de tânăra regizoare de origine română Luana Șeu, este prezentat în premieră, vineri, la Institutul Cultural Român din New York. Potrivit unui comunicat al ICR transmis AGERPRES, piesa de teatru a lui Duncan Macmillan este puternică și intimă, explorând complexi
Centenarul Patriarhiei Române/ Sfințirea Marelui Mir - pe 17 aprilie, la Catedrala Patriarhală
Patriarhul Daniel va săvârși pe 17 aprilie, la Catedrala Patriarhală, împreună cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sfințirea Marelui Mir, unul dintre evenimentele de seamă ale Anului omagial al Centenarului Patriarhiei Române. ''După o temeinică pregătire prealabilă, care va începe încă din
Galați: Daruri de Paște oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos celor peste 2.600 de familii afectate de inundații (GALERIE FOTO)
Cele peste 2.600 de familii din județul Galați afectate de inundațiile din septembrie 2024 vor primi câte un pachet cu daruri de Paște constând în 3 kilograme de carne de miel, un carton de ouă, un cozonac și o sticlă de ulei din partea Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin programul social-filantropic ''Din ospățul credinței la masa dragostei
Filmele ''Truth or Dare'' și ''Hushes and Phonics'' - Premiul juriului la Film O'Clock International Festival
Filmele ''Truth or Dare'', regizat de Simona Borcea, și ''Hushes and Phonics'', regizat de polonezul Piotr Kaminski, au câștigat, ex aequo, Premiul juriului la cea de-a cincea ediție a Film O'Clock International Festival, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES. Premiul juriului a fost acord
Tulcea: Evenimente culturale dedicate lui George Enescu
Peste 100 de persoane au participat, joi seara, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, la o serie de evenimente prin care administrația locală și Centrul cultural ''Jean Bart'', în parteneriat cu Muzeul național ''George Enescu'' și Liceul de arte ''George Georgescu'', au marcat împlinirea a 70 de ani de la dispar
Expoziția 'Învierea Domnului, Sărbătoarea Nemuririi, dăruită oamenilor, în ilustrate românești' - vernisată vineri, la BMB
Expoziția 'Învierea Domnului, Sărbătoarea Nemuririi, dăruită oamenilor, în ilustrate românești' va fi vernisată vineri, de la ora 13:00, la Biblioteca Metropolitană București (BMB), sediul central 'Mihail Sadoveanu'. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, expoziția explorează legătura profundă dintre tradi