logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

REPORTAJ Tulcea: Pensiunile din județ, rezervate de sărbătorile pascale (GALERIE FOTO)

Image

Aproximativ 80% din unitățile de cazare din Delta Dunării sunt deja rezervate în perioada sărbătorilor pascale, ofertele pentru trei nopți plecând de la 1.700 de lei și oferind oaspeților atât gastronomie locală specifică zonei, cât și activități în aer liber.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Unitățile de cazare cu prețurile cele mai accesibile au fost rezervate integral de mai mult timp, în timp ce altele îi așteaptă pe vizitatori cu pachete flexibile care oferă oaspeților posibilitatea de a explora zona.

''Anul acesta nu avem un pachet special pentru Paște. Avem cazare cu mic dejun inclus și diferite pachete cu preparate tradiționale de Paște, dar și produse culinare specifice zonei. Practic, sunt pachete mai mici care le oferă turiștilor flexibilitate și care pot fi adăugate la cazarea cu mic dejun. Am preferat să facem așa, pentru că unii oaspeți nu vor să fie constrânși de un program prestabilit'', a declarat, pentru AGERPRES, managerul unui hotel din orașul Sulina, Giani Suru.

El a mai spus că, acum, gradul de rezervare a unității hoteliere este de 70%, prețul practicat pentru un pachet de patru nopți pentru două persoane fiind de 1.820 de lei.

''Prețul unei excursii în Deltă pleacă de la 70 de lei de persoană'', a mai spus Giani Suru.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Alte unități de cazare din orașul Sulina au prețuri mai mici, 1.700 de lei pentru un pachet de trei nopți, dar au fost rezervate integral de mai multă vreme, iar aceeași situație se regăsește și în Jurilovca, zonă din Rezervația Biosferei Delta Dunării în care se poate ajunge doar cu mașina.

''Noi avem pensiunea rezervată în perioada sărbătorilor pascale de câteva luni bune, iar oferta noastră a pornit de la 3.750 de lei pentru o cameră dublă, pentru trei nopți. Pachetul include mese în regim de pensiune completă, masa festivă în ziua de Paște, un moment artistic alături de un ansamblu folcloric din localitate, acces la saună, plimbări cu caiacul sau cu șalupa, dar și o excursie la cetatea Enisala'', a menționat managerul unei pensiuni din comuna Jurilovca, Marius Potolea.

Prețurile practicate de unele unități de cazare din Deltă pot fi considerate ridicate, dar anumite proprietăți includ în acestea costul perceput pentru un ghidaj profesionist.

''Lacul Razim era inițial doar o zonă de uscat. Acum 12.000 de ani, aici era lacul Pontic care cu lacul Caspic erau doar rămășițe ale Mării Sarmatice, de acum milioane de ani. După ultima eră glaciară, lacul Pontic a fost inundat, Mediterana a crescut, a spart Bosforul și a inundat lacul Pontic. Atunci a ajuns apa până aici, iar atunci era doar Marea Neagră. Nu mai vorbim că acum sute de ani, zona era un golf al Mării Negre'', a prezentat Marius Potolea complexul lagunar Razim-Sinoe unui grup de turiști.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Atracțiile județului sunt la doi pași - cetăți istorice, preparate culinare bazate pe pește și plimbări cu caiacul.

''În fiecare an am trasee noi pentru că în fiecare an îmi dau seama că lucrurile pot fi reconfigurate în așa fel încât să potențez experiența vizitatorilor. Chiar dacă abat traseul cu 200 de metri, o jumătate de kilometru într-o direcție sau alta, o fac pentru a crește satisfacția experienței lor. De fiecare dată când merg prin anumite zone observ ce se întâmplă, într-un an găsești păsări într-un anumit loc, în alt an nu mai sunt acolo, și-mi adaptez traseele în așa fel încât cei care vin cu mine în excursii să vadă cât mai multe lucruri interesante'', a afirmat Ștefan Constantin, organizator de excursii cu caiacul.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Aflați între Deltă, ''noul'' teritoriu al Europei și Dunărea Veche, Munții Măcinului oferă altfel de modalități de petrecere a timpului liber. Traseele amenajate de Administrația Parcului Național Munții Măcinului (APNMM) au, în general, o dificultate medie, dar surprizele îi așteaptă pe oaspeți la tot pasul.

''Toate traseele sunt spectaculoase. Cel din jurul orașului Măcin, Culmea Pricopanului, este spectaculos datorită monoliților care au luat diverse forme. La Greci, avem un traseu interesant pe care ajungem pe cel mai înalt vârf al Munților Măcin, Țuțuiatu, care are 467 de metri. În funcție de anotimp, pe trasee putem întâlni bujori, brândușe, broasca țestoasă'', a afirmat consilierul din cadrul Centrului de informare turistică din orașul Măcin, Dan Staicu.

Conducerea APNMM amintește că cele 19 trasee care pot fi parcurse la pas și cele 10 trasee de cicloturism din parc sunt complementare, iar oaspeții pot vedea oriunde urme ale fenomenelor naturale de acum peste 325 de milioane de ani.

''Toate cele 19 trasee din Munții Măcinului sunt de vizitat, pentru că sunt complementare. Țuțuiatu este cel mai înalt miez de granit ieșit din ocean acum milioane de ani. Este impresionant atât prin formă, cât și prin peisajul încântător. Pe traseu se pot vedea bujori, cărpinițe, dimineața, popândăii ies să stea de vorbă cu vizitatorii, dar sunt și ulii, șerpari și acvile'', a menționat directorul APNMM, Viorel Roșca.

Referindu-se la informațiile recente privind existența urșilor în Munții Măcin, el a precizat că acestea au fost ''o alarmă falsă''.

''Activitățile de silvicultură, agricultură și turism durabil pot continua fără probleme, pentru că a fost o plantare de așa-zise urme de urs. Probabil că s-a jucat cineva'', a precizat Viorel Roșca.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Cu o suprafață de peste 8.000 de kilometri pătrați, județul Tulcea le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea atât cel mai tânăr pământ al Europei, Delta Dunării, cât și urme ale celor mai vechi munți din România.

Tariful de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării este de 5 lei pe zi, iar cel perceput de APNMM este de 10 lei pentru două zile. AGERPRES/(A, AS - redactor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 

Afisari: 936

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 27-07-2025 23:03

VIDEO Harghita: Două drumuri blocate și gospodării afectate de viituri în comuna Bilbor

Două drumuri au fost complet blocate și mai multe gospodării au fost afectate de viituri puternice produse duminică în comuna Bilbor, a anunțat primarul localității, Ilie Daniel Hângan. Circulația rutieră este întreruptă pe DJ 174B, care leagă Bilbor de Capu Corbului, în urma unei viituri produse pe pârâul H

Social 27-07-2025 22:21

Bistrița-Năsăud: Bărbat pe ATV, accidentat mortal de un tren regio

Un bărbat de 55 de ani din Bistrița Bârgăului a murit, duminică seara, după ce ATV-ul pe care îl conducea a fost lovit de un tren regio la o trecere la nivel cu calea ferată. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, victima a fost prinsă sub tren, fiind extrasă de echipajul de pompieri și s-a &icir

Social 27-07-2025 22:14

VIDEO IGSU: 14 localități din șase județe, afectate de fenomenele meteo

Fenomenele meteorologice extreme care s-au manifestat duminică au afectat 14 localități din județele Alba, Arad, Botoșani, Hunedoara, Suceava și Vâlcea, o situație deosebită înregistrându-se în localitatea Broșteni, județul Suceava, unde două pârâuri au ieșit din matcă, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru salvarea a două

Social 27-07-2025 21:30

Suceava: Două persoane, adult și copil, au rămas blocate pe munte, în contextul ploii torențiale și furtunii

Jandarmii din Suceava au intervenit, duminică seară, pentru a sprijin un bărbat și un copil să coboare de pe munte, acolo unde au rămas blocați pe fondul furtunilor și ploilor torențiale care au afectat județul Suceava, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ). Potrivit acestora, cele două persoane au rămas blocate

Social 27-07-2025 19:27

Prahova: Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Filipeștii de Târg

Pompierii Gărzii de Intervenție Băicoi, cu sprijinul unui echipaj de la Detașamentul Câmpina, acționează pentru localizarea și lichidarea unui alt incendiu de vegetație uscată și miriște pe raza localității Filipeștii de Târg. Se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, potrivit ISU Prahova.

Social 27-07-2025 18:03

Teleorman: Incendiu de vegetație uscată, extins la patru case nelocuite

Un incendiu de vegetație uscată în localitatea teleormăneană Negrenii de Sus s-a extins la patru case nelocuite, a informat ISU Teleorman. Pompierii acționează cu efective mărite pentru stingerea focului, potrivit sursei citate. 'În localitatea Negrenii de Sus, comuna Tătărăștii de Jos, un incendiu de vegetație u

Social 27-07-2025 18:01

Prahova: Trafic restricționat pe DN1B în zona Bucov din cauza unui incendiu de vegetație

Circulația rutieră pe DN1B, în zona localității Bucov, a fost deviată duminică după-amiaza pe DC57, în condițiile în care vizibilitatea este îngreunată de fumul dens degajat în urma unui incendiu de vegetație uscată ce se manifestă pe un teren agricol din apropiere, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Pra

Social 27-07-2025 17:54

Vâlcea: Accident cu cinci victime pe DN 67, la Bărbătești; traficul în zonă e blocat pe un sens de mers

Cinci persoane au fost rănite, duminică după-amiaza, în urma accident produs pe DN 67, la Negrulești, în comuna Bărbătești, traficul în zonă fiind parțial blocat. Potrivit reprezentanților Poliței Vâlcea, în eveniment sunt implicate două autoturisme, șoferul unuia dintre ele fiind în stare gravă.

Social 27-07-2025 16:54

UPDATE Prahova: Incendiul de vegetaţie de la Bucov a fost localizat

Incendiul de vegetație uscată izbucnit duminică în satul Chițorani din comuna Bucov a fost localizat, fiind afectată o suprafață de 50 hectare de vegetație uscată și culturi agricole, precum și clădiri ale unui operator economic pe o suprafață de aproximativ 750 mp. ORA 16.54 Prahova: Incendiu de vegetație cu propaga

Social 27-07-2025 14:52

Sibiu: Circulație îngreunată pe Transfăgărășan din cauza fluxului mare de turiști

Traficul rutier pe DN7C - Transfăgărășan înregistrează duminică după-amiază valori mari iar circulația este îngreunată din cauza fluxului mare de turiști, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Sursa citată menționează că în această vară, în special în weekend, pe Transfăgărășan s-au în

Social 27-07-2025 14:36

CNPP: 11.685 de beneficiari de pensii de serviciu, în iunie 2025

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în iunie 2025, de 11.685 persoane, în creștere cu 24 persoane comparativ cu luna anterioară, din care 7.849 de beneficiari cu pensie din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat - BASS (contributivitate), conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Cei mai mulți p

Social 27-07-2025 14:20

UPDATE Dâmbovița: Incendiul de vegetație uscată de la Săbiești a fost lichidat

Incendiul de vegetație uscată extins pe o suprafață de 25 de hectare în localitatea dâmbovițeană Săbiești a fost lichidat, informează, duminică, ISU Dâmbovița.   ORA 12.39 Dâmbovița: Incendiu de vegetație uscată pe 25 de hectare în Săbiești, a fost emis RO-Alert Pompierii intervin, duminică, pe

Social 27-07-2025 12:12

CFR SA: Circulația trenurilor de călători a fost perturbată semnificativ ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme

Circulația trenurilor de călători a fost perturbată semnificativ ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme înregistrate la nivel național în intervalul 26-27 iulie, care au afectat infrastructura feroviară pe mai multe secții de circulație. 'Evenimentele meteo, caracterizate prin rafale puternice de vânt, ploi torențiale și instabilit

Social 27-07-2025 10:59

Hunedoara: Doi copii de 6 și 7 ani și mama lor, transportați la spital în urma unui accident pe autostrada A1

Doi copii în vârstă de 6 și 7 ani împreună cu mama lor au fost transportați la spital duminică dimineața în urma unui accident rutier care s-a produs pe autostrada A1, pe sensul de mers Simeria - Orăștie, a informat ISU Hunedoara. Pentru misiune au fost alocate o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD C1 cu medic, o ambulanță S

Social 27-07-2025 10:47

Cod portocaliu de caniculă în șapte județe și în București, luni

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, noi avertizări de caniculă, valabile de luni dimineața în 15 județe și în Municipiul București. O avertizare Cod portocaliu vizează, în intervalul 28 iulie, ora 10:00 - 29 iulie, ora 10:00, Capitala și județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați și Ilfov, precum și zona contin