Bihor: Evenimente semnificative pentru Visit Oradea în 2024, anul depășirii valorilor pre-pandemie
Anul 2024 a reprezentat, pentru Visit Oradea, anul atingerii sau chiar depășirii valorilor pre-pandemie, cu evenimente semnificative, mai mulți turiști și vizibilitate crescută online, a declarat joi, în conferință de presă, directorul general al Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune (APTOR) (Visit Oradea), Alexandru Chira.
Acesta a prezentat raportul de activitate pentru Visit Oradea - APTOR pentru anul 2024, structurat pe o scurtă descriere a ceea ce a însemnat anul 2024 ca și performanță la nivel de destinație turistică, precum și campaniile de promovare întreprinse anul trecut, campaniile de beneficii pentru atragerea turiștilor, indicatorii de performanță în mediul online, târgurile de turism naționale și internaționale, evenimentele organizate și vizitele de studiu.
Ca elemente semnificative, majore, pentru anul trecut, Alexandru Chira a menționat: concertul extraordinar cu Andrea Bocelli, în luna noiembrie, impactul de aproape 10 milioane de persoane pe canalele proprii de social media, depășirea pragului de 235.000 de turiști.
'Pentru prima dată după anul 2019, am reușit să depășim unii indicatori care erau înainte de pandemie, aici mă refer la numărul de înnoptări: anul trecut au fost cu 4,5% mai multe înnoptări decât înainte de pandemie', a precizat Chira.
Alte evenimente semnificative au fost și: primul spectacol organizat pe apă în cadrul Festiffal, pe râul Crișul Repede; depășirea pragului psihologic de 100.000 de urmăritori pe pagina de Instagram Visit Oradea; un număr record de participanți la Oradea Festifall, anume peste 120.000 de persoane și cea mai bună lună decembrie de la înființarea Visit Oradea, de aproape 31.000 de înnoptări.
Ca performanță turistică, anul 2024 a reprezentat anul atingerii sau chiar depășirii valorilor pre-pandemie, după recuperarea începută în anul 2022 și continuată în 2023.
'Pentru Oradea anul 2024 a reprezentat o creștere moderată, creștere susținută în ultimii 3 ani. Astfel, Oradea a avut cu peste 4% mai mulți turiști decât în 2023, reprezentând primul an cu depășirea înnoptărilor dinainte de pandemie, an referință 2019', a precizat directorul general Chira.
Capacitatea de cazare a destinației, conform INS, a crescut de la 77 de unități de cazare, în anul 2023, la 86 în anul 2024, investiții în proprietăți mici.
Calendarul de evenimente al anului 2024 a inclus 31 de evenimente publice, unele dintre ele deja consacrate precum Festivalul Medieval, Oradea Festifall, Târgul de Crăciun, Sounds of Oradea Festival, Conferințele Dilema Veche la Oradea, Unchain Fintech Festival, Oradea Nights Festival dar și evenimente inedite precum Campionatul European de Înot în ape înghețate, Olimpiada Robotics Championship. Peste 600.000 de persoane au participat la evenimentele din agenda culturală Visit Oradea din anul 2024.
Pe parcursul anului 2024, Visit Oradea a mai desfășurat alte 59 de evenimente, în colaborare cu asociații, fundații, instituții de educație și cultură, organisme economice și organizații publice și private.
Raportat la alte destinații importante din România, Oradea și-a consolidat și în 2024 poziția 8 în topul primelor destinațiilor turistice ale țării, după București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Timișoara.
Pe lângă târgurile de turism din țară, Oradea a fost reprezentată pe plan internațional la târgurile mari din Viena, Berlin și Londra. După inaugurarea, în data de 3 iunie 2024, a primului zbor direct pe ruta Oradea-Varșovia, operat de compania poloneză LOT Polish Airlines, orașul a devenit deschis spre vizitare și explorare atât de către turiștii polonezi, cât și de alți turiști din orașe importante din Europa de Vest, Asia, Canada și America de Nord.
'Turiști din toate colțurile lumii au acum oportunitatea de a descoperi arhitectura unică, istoria bogată și mozaicul cultural, etnic și religios al orașului nostru', a precizat Alex Chira.
Bugetul integral al APTOR pentru anul trecut a fost de 22,8 milioane de lei, din care 16 milioane de lei de la bugetul local, restul venituri proprii, cotizații, sponsorizări.
Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR - Visit Oradea) este o organizație de management al destinației, realizată în baza unui parteneriat public-privat, demarat în anul 2015, între autoritatea locală din Oradea și cei mai importanți actori din domeniul turistic, din Oradea și Băile Felix. AGERPRES/(A - redactor: Eugenia Pașca, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Brașov: Continuă evacuarea apei din mai multe gospodării; se acționează și în zonele îndiguite în două localități
Câteva gospodării mai sunt inundate, joi dimineața, în municipiul Brașov și localitățile Bod și Hoghiz, pompierii militari evacuând din acestea apa cu motopompe din dotarea ISU Brașov și unele primite în sprijin de la inspectorate pentru situații de urgență din județele învecinate. ISU Brașov a anunțat că, joi, continuă acțiunile
INCDFP: Două cutremure s-au produs joi dimineața în județul Buzău
Două cutremure cu magnitudini de 3, respectiv 3,4 grade pe Richter, s-au produs joi dimineața în zona seismică Vrancea, județul Buzău, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Potrivit sursei citate, primul seism a avut loc la ora 3:08, a avut o magnitudine de 3 grade și s-a produs l
Olt: După 20 de ani de la încheierea stagiului militar, sute de rezerviști au revenit în poligon, la exercițiul MOBEX OT-GR-TR-25
Sute de rezerviști din județul Olt, majoritatea persoane care au încheiat stagiul militar în urmă cu peste 20 de ani, s-au întors pentru o zi în poligonul de tragere și au mânuit din nou arma, la exercițiul de mobilizare MOBEX OT-GR-TR-25. Rezerviștii și-au exprimat emoția reîntâlnirii cu armata, cu haina militară, arm
Infotrafic: Restricții de circulație în județele Covasna, Galați, Harghita și Brașov
București, 29 mai /Agerpres/ - Restricții de circulație sunt impuse joi în județele Covasna, Galați, Harghita și Brașov, din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă, sunt impuse următoarele
Covasna: Nouă localități, afectate de ape; gospodării inundate, străzi blocate, evacuări
Nouă localități din județul Covasna sunt afectate de inundații în urma ploilor abundente din ultimele zile, cele mai grave situații fiind înregistrate în Boroșneu Mare, Băcel și Lunca Mărcușului, informează miercuri Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit sursei citate, în localitatea Boroșneu Mare s
Harghita: Circulație pe o bandă pe DN 13B, între Praid și Borzont; o parte din acostamentul drumului s-a surpat
Traficul pe DN 13B între localitățile Praid și Borzont se desfășoară pe o singură bandă după ce o parte din acostamentul drumului s-a surpat în urma ploilor abundente, a anunțat miercuri Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, transmite DRDP într-o postare pe
Covasna/ Ministrul Mediului despre inundații: Situația este critică, următoarele ore sunt decisive (GALERIE FOTO)
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, care a venit miercuri în județul Covasna pentru a verifica mobilizarea echipelor și coordonarea intervențiilor în zonele aflate în pericol de inundații, a declarat că în localitatea Băcel situația este critică, următoarele 24 de ore fiind decisive.
Vrancea: Investiții în Parcul Natural Putna pentru conservarea biodiversității și dezvoltarea ecoturismului
Parcul Natural Putna Vrancea va beneficia de o serie de intervenții complexe pentru conservarea biodiversității, restaurarea peisajului cultural tradițional și dezvoltarea ecoturismului, prin proiectul ''Parcul Putna Vrancea - un Parc Sălbatic și Accesibil pentru Viitor''. Potrivit reprezentanților Asociației pentru Conservarea
Vâlcea: Ștrandul Ostroveni, cea mai mare bază de agrement din Râmnicu Vâlcea, se deschide în weekend
Sezonul estival la Ștrandul Ostroveni, cea mai mare bază de agrement din Râmnicu Vâlcea și unul dintre principalele puncte de atracție din oraș pe timpul verii, va începe duminică, de Ziua Copilului, anunță autoritățile locale. Potrivit acestora, baza de agrement din sudul municipiului are toate facilitățile pregătite pentru
Timiș: Consiliul Județean vrea să cumpere un hotel de lângă Timișoara, pentru a muta Clinica de Psihiatrie
Consiliul Județean (CJ) Timiș vrea să cumpere un hotel din comuna Moșnița Nouă, limitrofă municipiului Timișoara, pentru a muta acolo Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean, fiind dispus să ofere 2,8 milioane de euro. Consilierii județeni au aprobat, miercuri, ca o comisie a CJ Timiș să participe la negocierea prețului de vânzare pe
Dolj: Municipiul Craiova sărbătorește 550 de ani de la prima atestare documentară
Municipiul Craiova sărbătorește, în perioada 29 mai - 1 iunie, 550 de ani de la prima atestare documentară, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediții a Zilelor Orașului. Potrivit Primăriei Craiova, în cele patru zile vor avea loc spectacole cu cei mai în vogă artiști ai momentului precum Andra, Delia, Zdob și Zdub, Subc
Neamț: Pagina de facebook a operatorului de transport public Troleibuzul a fost clonată și distribuie viruși
Pagina de facebook a societății Troleibuzul S.A., operatorul de transport public al Consiliului Județean Neamț, a fost clonată și trimite către linkuri care conțin viruși, a avertizat, miercuri, directorul societății, Alin Lehăduș. Potrivit anunțului de pe pagina clonată, clienții sunt invitați să intre pe un link de unde pot achiziționa un ab
Primăria Municipiului Timișoara, premiată pentru transformare digitală și guvernanță inteligentă
Municipalitatea Timișoara a fost distinsă cu premiul pentru Transformare Digitală și Smart Governance, acordat în cadrul Smart City Industry Awards - unul dintre cele mai importante evenimente dedicate digitalizării administrației publice din România. Distincția recunoaște soluția implementată de Primărie pentru accesul instant la
Harghita: Autoritățile solicită sprijin guvernamental de urgență pentru persoanele afectate de situația de criză de la Praid
Autoritățile locale și județene solicită intervenția urgentă a Guvernului pentru sprijinirea persoanelor afectate de situația de criză de la salina Praid, unde activitatea a fost oprită după infiltrațiile produse în subteran în urma ploilor abundente care au dus la creșterea debitului pârâului Corund. Președintele Consi
Vaslui/ Președintele FRF, Răzvan Burleanu: Școala este foarte importantă; avem nevoie de jucători inteligenți
Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a vorbit, miercuri, la o dezbatere organizată în cadrul proiectului ''Vaslui - Capitala Tineretului din România 2025'', despre importanța școlii în viața sportivilor. El le-a transmis micilor jucători de fotbal din Vaslui prezenți la dezbat