logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Bihor: Aquapark-ul Nymphaea din Oradea - la şapte ani de existenţă, cu peste 300.000 de vizitatori anual

Imagine din galeria Agerpres

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a primit, în cei şapte ani de funcţionare, peste 2 milioane de vizitatori, din ţară şi străinătate, în medie 300.000 de oaspeţi pe an, veniturile totale fiind în valoare de aproximativ 140 de milioane de lei (28 de milioane de euro) şi un profit de 47,2 milioane de lei (9,5 milioane de euro).

"Ne bucurăm să spunem că Aquapark-ul Nymphaea atrage an de an tot mai mulţi turişti. Peste 2.107.000 în aceşti ani. Nu a fost închis nici măcar o singură zi, fără evenimente nedorite. Cea mai mare provocare a fost, la început, să învăţăm să-l administrăm. Care sunt atuurile noastre? Condiţiile pe care le oferim, dotările şi serviciile prestate de personalul aquapark-ului, produsele de calitate din zona de alimentaţie publică. Pentru confortul oaspeţilor, accesul în aquapark este limitat la 2.400 de vizitatori pe timpul verii şi 1.000 de vizitatori, în sezonul rece. Apoi, desigur, apă geotermală în bazine, saune, baie turcească, jacuzzi, tobogane interioare şi exterioare, activităţi recreative pentru adulţi şi copii şi multe altele", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica.

 

Foto: (c) EUGENIA PAŞCA / AGERPRES


 

Rezultatele obţinute în cei şapte ani de aquapark se datorează mai multor factori: celor care au iniţiat această investiţie, celor care au avut încredere în societatea ADP care îl administrează şi muncii de echipă depuse de angajaţii de la Nymphaea. Directorul Andrica a ţinut să-şi prezinte personalul din echipa de conducere cu care lucrează, care s-a format împreună cu şeful lor: directorul economic Oana Mocan, şefa compartimentului IT şi relaţii cu clienţii Ioana Munţiu, inginerul de investiţii Ioana Pop - Coman, unul din cei doi administratori - Anca Burtă şi purtătoarea de cuvânt ADP, Loredana Buz.

Conform lui Andrica, existenţa acvaparcului are efecte şi asupra turismului în municipiul Oradea. De la an la an, parcul acvatic a devenit destinaţia turistică preferată pentru mulţi români din întreaga ţară, preponderent din judeţele învecinate, dar şi pentru tot mai mulţi turişti străini, din ţări precum Austria, Germania, Franţa, Polonia, Italia sau Olanda. Aceştia din urmă îşi rezervă locuri online cu mult timp înainte.

 

 

Foto: (c) EUGENIA PAŞCA / AGERPRES FOTO


 

"În ultimii patru ani, de exemplu, noi am dat Municipiului Oradea circa două milioane de lei net anual, din participare la profit, redevenţă. Locurile unde subunităţile ADP îşi desfăşoară activitatea, pe care le are în concesiune, nu sunt gratuite. Sunt contra unei redevenţe, similar chirie. Nu poate o primărie să aibă sursă de venit doar din taxe şi impozite. Deci dacă noi nu am produce. Aquapark-ul este o asemenea sursă de venit, ca şi pieţele agro-alimentare. Pe lângă asta, plătim impozit pe venit, impozit pe salarii - avem o medie de 70 de angajaţi pe lună în acvaparc. În plus, facem o sponsorizare a ADP-ului pentru Primăria Oradea susţinând Adăpostul Grivei cu peste 20.000 de euro sau Grădina zoologică ale cărei venituri nu acoperă cheltuielile", a precizat Liviu Andrica.

Construirea acestui complex de recreere a adus o importantă contribuţie la imaginea oraşului, locurile de cazare fiind la mare căutare în perioada sezonului estival. În luna august, spre exemplu, în municipiul Oradea nu se mai găsesc locuri de cazare la hoteluri, pensiuni şi nici măcar la apartamentele care se închiriază pe booking.com.

În toată această perioadă, de la inaugurare până în prezent, conducerea Administraţiei Domeniului Public Oradea a fost preocupată să menţină calitatea serviciilor la standardele obişnuite. Astfel, permanent, se derulează lucrări de revizie şi reparaţii la bazinele interioare şi exterioare, la toboganele interioare şi exterioare, la vestiare, la zonele de alimentaţie, astfel încât clienţii să fie primiţi cum se cuvine. Au fost depuse eforturi pentru reducerea timpului de aşteptare la intrare (lucru posibil prin intermediul sistemului de achiziţionare online a biletelor), la servitul mâncării, precum şi pentru asigurarea unor servicii de curăţenie adecvate şi a unui program de divertisment pe măsură. Astfel, zilnic, în perioada sezonului estival, au loc două sesiuni antrenante de aqua-zumba, iar în weekenduri şi sărbători legale, sunt programate jocuri distractive pentru cei mici, lansări de baloane, petreceri cu spumă.

SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea are în curs de implementare două proiecte menite să atragă şi mai mulţi clienţi la Aquaparkul Nymphaea: un bazin de înot şi un hotel pe şapte etaje, cu 100 de camere.

Pentru bazinul de înot, a fost finalizat studiul de fezabilitate. Conform acestuia, lungimea bazinului va fi de 20 de metri, lăţimea de 10 metri, iar adâncimea de 1,6 metri. Valoarea investiţiei este estimată la aproximativ 900.000 de euro, fără TVA, ce ar urma să fie construit din fonduri proprii. Cât priveşte hotelul, societatea se află în prezent în curs de obţinere a avizelor.

 

Foto: (c) EUGENIA PAŞCA / AGERPRES FOTO


 

Aquapark-ul Nymphaea a fost construit într-un an şi jumătate pe locul fostului Ştrand Municipal, pe o suprafaţă de 6,8 hectare, pe malul Crişului repede, cu o investiţie de 88,3 milioane de lei (aproximativ 22 de milioane de euro), din fonduri europene şi de la bugetul local al Municipiului Oradea.

În partea de interior, vizitatorii au la dispoziţie şase bazine, dintre care unul pentru prichindei - Corabia piraţilor, şi patru tobogane de diverse dimensiuni - "Anaconda", "Vipera", "Familia" şi "Tornada". Pe lângă acestea, există zona cu cele şase tipuri de saună, un bazin cu apă rece şi zona de relaxare. Vizitatorii se pot relaxa la baia turcească, unde au la dispoziţie cinci bazine cu temperaturi de la 28 la 40 de grade, plus o cabină cu aburi şi o zonă de relaxare. Răsfăţul poate continua în zona de tip wellness, cu o baie reconfortantă în saloanele jacuzzi vip. Salonul solar, mesele de biliard şi locul de joacă pentru copii de la etaj întregesc paleta largă de opţiuni pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut. În subsolul clădirii principale, se află dulapurile, garderoba, grupurile sanitare şi o cameră "Mama şi copilul".

În exterior sunt cinci bazine: bazinul care face legătura cu interiorul, numit Meridianul 0, bazinul pentru adulţi "Laguna", bazinul pentru copii "Prichindel", bazinul cu valuri şi bazinul cu tobogane. Cea mai mare atracţie a Aquapark-ului sunt cele şase tobogane exterioare, numite "Fulger", "Avalanşă", "Kamikaze", "Curcubeu", "Cobra" şi "Magic". AGERPRES/(A - autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru , editor online: Anda Badea)

Afisari: 54

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Administratie 13-05-2025 11:02

Maramureș: Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, reamenajată arhitectonic

Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, situată în zona centrală a orașului, a intrat într-un amplu program de modernizare și implementare a unui nou concept arhitectonic menit să pună în valoare zona, a declarat, marți, într-o conferință de presă, primarul Doru Dăncuș. 'Azi, deschidem șantierul de lucru pentru o

Administratie 12-05-2025 19:04

Olt: Primăria Slatina înlătură gardurile bordurate de pe spațiile verzi și amplasează aparate fitness

Gardurile bordurate ce delimitează spațiile verzi din municipiul Slatina vor fi eliminate treptat și în toate cartierele din oraș vor fi montate aparate de fitness pentru diferite categorii de vârstă, a declarat luni primarul Mario De Mezzo. Edilul a precizat pentru AGERPRES că se urmărește amenajarea, în următorii pa

Administratie 12-05-2025 18:18

Hunedoara: Primarul din Petroșani solicită includerea Termocentralei Paroșeni în renegocierea PNRR

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, solicită ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să includă și Termocentrala Paroșeni pe lista centralelor care vor rămâne în funcțiune în cazul renegocierii PNRR, el apreciind că dezbaterea privind viitorul industriei energetice din România trebuie să aibă în vedere și exploatările

Administratie 12-05-2025 16:46

Arad: Șase milioane de euro sunt investiți în modernizarea a trei zone din orașul Nădlac

Șase milioane de euro vor fi investiți, în următorii doi ani și jumătate, în trei zone din orașul Nădlac, în care vor avea loc ample lucrări de reamenajare urbanistică, cea mai mare parte a finanțării fiind obținută de la Uniunea Europeană. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Agenția de Dezvoltare Regională Ve

Administratie 12-05-2025 16:42

Brașov: Începe montarea, în municipiu, a ecoinsulelor achiziționate prin PNRR

În municipiul Brașov va începe, săptămâna viitoare, montarea primelor ecoinsule pentru care Primăria a obținut, în 2023, finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și care sunt dotate, conform legislației în vigoare, inclusiv cu containere separate pentru materialul biodegradabil. 'De lun

Administratie 12-05-2025 16:38

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a două noi obiective strategice necesare pentru exerciții militare NATO

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MLDPA) a anunțat luni că acordă finanțare pentru reabilitarea unor străzi de interes strategic din municipiul Brașov. Ordinul a fost semnat de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, iar investițiile vor fi finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a 2017-2026.

Administratie 12-05-2025 14:51

Timiș: Piața istorică Alexandru Mocioni va intra în proces de regenerare urbană, cu fonduri UE

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat, luni, că proiectul de regenerare urbană a Pieței Mocioni, Pieței Maria și a zece străzi adiacente are autorizație de construire, municipalitatea urmând să înainteze dosarul pentru obținerea unei finanțări europene pentru investiție și apoi să demareze licitația pentru constructor.

Administratie 12-05-2025 14:24

Tulcea: Primăria așteaptă soluții privind furnizorul de căldură în sistem centralizat din municipiu

Consiliul local al municipiului Tulcea va decide, la finele lunii viitoare, ce se va întâmpla cu societatea Energoterm SA, singurul furnizor de energie termică în sistem centralizat din oraș, după ce o comisie formată la nivelul Primăriei municipiului va finaliza un raport care va propune soluții pentru actualii beneficiari ai serviciilor acestei so

Administratie 12-05-2025 14:12

Primăria Sectorului 3 a dat startul înscrierilor la școlile și grădinițele participante la programele educaționale de vară

Primăria Sectorului 3 a dat startul înscrierilor la școlile și grădinițele participante la programele educaționale de vară, informații detaliate fiind disponibile pe platforma găzduită pe site-ul www.primarie3.ro. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3 transmis luni, e-mail

Administratie 09-05-2025 18:40

Maramureș: Viitorul tinerilor este în Europa, afirmă primarul băimărean Doru Dăncuș

Viitorul familiilor este în Europa, iar viitorul tinerilor și realizarea profesională a acestora se poate întâmpla doar în spațiul european, a afirmat, vineri, primarul municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș. 'Baia Mare este și va rămâne Europa! Suntem Europa prin tot ceea ce facem, zi de zi, prin ceea ce construim, prin viitorul

Administratie 09-05-2025 15:49

Bistrița-Năsăud: Ministrul Cseke Attila a inaugurat creșa nr.16 din programul guvernamental 'Sfânta Ana', în Bistrița

Ministrul interimar al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a participat, vineri, la Bistrița, la inaugurarea celei de-a 16-a creșe construite la nivel național prin programul guvernamental 'Sfânta Ana', o investiție în valoare de 12,5 milioane de lei. Creșa este amplasată în cartierul Subcetate din municip

Administratie 09-05-2025 09:23

Hidrologi: Cod galben de inundații pe râuri din Moldova, până la ora 12:00

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, avertizări Cod galben de inundații, ce vizează în următoarele ore râuri din șase județe din Moldova. Conform prognozei de specialitate, până la ora 12:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și a propagării, se pot

Administratie 08-05-2025 12:34

Bucura-Oprescu: Cu toții simțim nevoia de forță de muncă calificată

Angajatorii români, dar și sindicatele simt nevoia de forță de muncă calificată, iar pentru a putea plăti beneficii sociale corecte este important să avem o piață a muncii puternică, care să ne ofere sustenabilitate, a declarat, joi, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu. ''Angaja

Administratie 08-05-2025 12:09

Timiș: Mai multe terase din centrul Timișoarei, care funcționau fără autorizație, au fost desființate

Primăria Municipiului Timișoara a început, joi, să ridice 12 terase din centrul orașului, care își desfășurau activitatea fără autorizație, deși primarul Dominic Fritz a avertizat de săptămâna trecută că trebuie să intre în legalitate. 'Transmitem astăzi un semnal foarte clar tuturor antreprenorilor corecți din Timi

Administratie 08-05-2025 10:59

Sector 3: Fântânile arteziene vor fi repornite de vineri în Parcul Alexandru Ioan Cuza

Fântânile arteziene montate pe luciul apei din Parcul Alexandru Ioan Cuza vor fi repornite de vineri, spectacole acvatice fiind programate zilnic, de la ora 12:00, până în luna noiembrie. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3 transmis joi, pe seară, în fiecare săptămână, de joi până duminic