logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Şeful Poştei Române: Cel puţin un punct de colectare a ajutoarelor destinate Ucrainei va fi în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ

Imagine din galeria Agerpres

Directorul general al Companiei Naţionale ''Poşta Română'' (CNPR), Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din ţară va exista cel puţin un punct de colectare a ajutoarelor umanitare destinate Ucrainei.

"Ne-am hotărât să punem la dispoziţia celor care vor să doneze o reţea cât mai extinsă şi vom avea cel puţin un punct de colectare în fiecare judeţ. Am lăsat la latitudinea liderilor judeţeni să-şi aleagă locaţia şi punctele de colectare. Aici este important să ne asigurăm că infrastructura Poştei poate să preia aceste colete. În mod concret, deci, vom avea cel puţin un punct de colectare în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. Mai mult, în Bucureşti, colegii care coordonează reţeaua susţin că donaţiile pot fi duse la fiecare oficiu poştal. La fel şi în Cluj-Napoca. Lista locaţiilor unde se poate merge şi se poate dona se află pe site-ul Poştei, cu adresă, program de funcţionare", a spus Ştefan.

Acesta a adăugat că greutatea pachetelor trebuie să fie rezonabilă, astfel încât acestea să poată fi manipulate de cei care încarcă sau descarcă în camioane.

"Ne aşteptăm ca greutatea cutiilor să fie rezonabilă, astfel încât cine o încarcă în camion să poată să ridice coletul. Ne dorim ca produsele cât mai bine ambalate în cutii sau în saci cu textură durabilă, rezistentă, să nu trebuiască să prelucrăm noi din nou. De asemenea, ne dorim să existe o pre-sortare prealabilă, ca să ştim ce se află în cutia sau sacul respectiv înainte ca noi să le deschidem. Le vom deschide să ne asigurăm că nu sunt produse perisabile sau produse de care nu este nevoie", a subliniat şeful Poştei Române.

La rândul său, Ovidiu Călin, director general adjunct al CNPR, a explicat traseul pe care îl vor avea coletele cu ajutoare.

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


"Sunt foarte multe instituţii publice care doresc să trimită toate ajutoarele pe care le deţin prin Compania Naţională 'Poşta Română'. Maşinile noastre vor fi încărcate din cele patru mari centre de tranzit ale noastre, din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Braşov. De la oficiile poştale, coletele vor pleca spre centrele de tranzit, vor fi încărcate în camioanele noastre şi vor pleca spre graniţă. Se va face un culoar umanitar unde Poşta ucraineană va încărca în maşinile lor toate produsele care sunt în camioanele noastre şi de acolo va avea, probabil, un drum foarte bine stabilit", a afirmat Călin.

Poşta Română a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că îşi pune la dispoziţie întreaga infrastructură pentru a colecta şi distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectaţi de criza din Ucraina.

Donaţiile se pot face sub forma produselor din următoarele categorii: Alimentare neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc); Produse de igienă (scutece, şerveţele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante, etc); Îmbrăcăminte şi încălţăminte (femei/bărbaţi/copii, îmbrăcăminte termică, mănuşi, rucsacuri, încălţăminte în condiţie bună/noi etc); Suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, staţii walkie-talkie, staţii radio emisie recepţie, camere cu termoviziune etc); Produse din categoria celor de încălzire şi de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc); Echipamente medicale de susţinere a răniţilor (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile şi cadre destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii, bastoane etc).

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Acţiunea are loc în colaborare cu Poşta din Ucraina - Ukrposhta, entitate care va prelua coletele şi le va distribui acolo unde este nevoie.

Pe data de 10 februarie 2022, Poşta Română semna, la Kiev, un memorandum cu instituţia similară din Ucraina, pentru a pune bazele unor viitoare schimburi de experienţă în management între cele două entităţi.

La finele lunii februarie, operatorul naţional poştal anunţa că va pune la dispoziţie unităţi de cazare din circuitul intern dedicate angajaţilor, pentru găzduirea refugiaţilor din Ucraina. Astfel, instituţia dispune, la nivelul reţelei oficiilor poştale, de un total de 23 unităţi de cazare (cu 203 paturi), care sunt dedicate circuitului intern al angajaţilor, în 18 de judeţe.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%), şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)

Afisari: 21

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 25-05-2025 12:28

MADR: Majoritatea localităților afectate în ultimele zile nu se află în raza de acoperire a Sistemului Antigrindină

Majoritatea localităților afectate de căderile de grindină din ultimele zile nu se află în raza de acoperire a Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP), precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) într-o informare postată pe site-ul instituției. 'În contextul informații

Economic 25-05-2025 09:16

Report de peste 3,88 milioane de euro la Joker, la tragerea de duminică

Reportul la categoria I a jocului Joker depășește 3,88 milioane de euro pentru tragerea de duminică, în timp ce la categoria a II-a a jocului reportul este de 97.500 de euro, informează Loteria Română. Duminică, au loc noi trageri la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi Lot

Economic 25-05-2025 07:24

ONRC: 2.097 de societăți cu capital străin au fost înființate în primele patru luni ale anului

Un număr de 2.097 de societăți cu participare străină la capitalul social au fost înființate în România în primele patru luni din 2025, în scădere cu 9,14% comparativ cu perioada similară din 2024, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), consultate de AGERPRES. Cele 2.097

Economic 24-05-2025 14:45

Ministrul Muncii a participat la Reuniunea Anuală a Federației Sindicatelor

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Reuniunea Anuala a Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, unde a discutat despre problemele din sistem și măsurile aplicate până în prezent. Potrivit unei postări pe pagina de

Economic 24-05-2025 10:45

ONRC: 44.867 de persoane fizice și juridice, înmatriculate în primele patru luni din 2025, în scădere cu 8,83%

Numărul înmatriculărilor de persoane fizice și juridice a scăzut, în primele patru luni din 2025, cu 8,83%, comparativ cu perioada similară din 2024, totalizând 44.867 de înmatriculări, din care 67,4% SRL, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), consultate de AGERPRES. Cele mai

Economic 23-05-2025 17:29

Bucura-Oprescu: Ministerul Muncii are ca prioritate consolidarea pieței muncii

Deficitul de forță de muncă afectează atât companiile private, cât și instituțiile publice, motiv pentru care Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale are ca prioritate consolidarea pieței muncii, a declarat, vineri, ministrul de resort, Simona Bucura-Oprescu. Simona Bucura-Oprescu, împreună cu președintele Agenției N

Economic 23-05-2025 15:59

DNSC atenționează asupra unei tentative de fraudă la adresa antreprenorilor din România

Antreprenori din România sunt vizați de o tentativă de fraudă prin care atacatorii cibernetici transmit apeluri false care se folosesc de identitatea Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), avertizează specialiștii Directoratului, într-o

Economic 23-05-2025 15:37

Mediul de afaceri așteaptă reluarea programelor de tip IMM Invest (organizație)

Reluarea programelor de tip IMM Invest, care au sprijinit zeci de mii de firme, reprezintă una dintre așteptările mediului de afaceri, alături de reducerea cheltuielilor bugetare, investiții în infrastructură și în economia reală și creșterea absorbției fondurilor europene, susține președintele de onoare IMM România, Florin Jianu. Potrivit un

Economic 23-05-2025 15:31

Petrescu: Ingredientul cel mai important atunci când vorbim de piețele financiare este încrederea

Ingredientul cel mai important atunci când vorbim de piețele financiare este încrederea, a declarat, vineri, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la Conferința Dreptul afacerilor. 'Ingredientul cel mai important atunci când vorbim de piețele financiare este încrederea. Ea se câștigă gr

Economic 23-05-2025 15:10

Ministrul Energiei: Gazoductul Tuzla - Podișor va fi recepționat oficial în următoarele 60 de zile

Gazoductul Tuzla - Podișor, magistrala de peste 300 km care va prelua gazele din Marea Neagră, este gata în proporție de peste 99% și va fi recepționat oficial în următoarele 60 de zile, a anunțat vineri ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'România se impune ca nod strategic al noii hărți energetice regionale: investim masiv în i

Economic 23-05-2025 14:08

Concordia: Administrație eficientă, reducerea birocrației și dialog constructiv cu mediul de afaceri, practici pe care le susținem la toate nivelurile

Administrația eficientă, reducerea birocrației și dialogul constructiv cu mediul de afaceri sunt practici pe care le susținem și le considerăm necesare la toate nivelurile decizionale, susțin reprezentanții Confederației Patronale Concordia, într-o scrisoare adresată lui Ilie Bolojan, la finalul mandatului său de președinte interimar al României. &

Economic 23-05-2025 13:01

MIPE: Reorganizarea ministerului se desfășoară cu respectarea strictă a Codului administrativ

Procesul de reorganizare din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) se desfășoară cu respectarea strictă a Codului administrativ, iar toți funcționarii publici vizați își vor continua activitatea în cadrul instituției, în noile structuri reorganizate, în condiții de stabilitate juridică și funcțională, fără a le fi afectate dr

Economic 23-05-2025 13:01

Apartamentele și garsonierele decomandate din București sunt cele mai valoroase, în această perioadă (analiză)

Apartamentele și garsonierele decomandate din București sunt cele mai valoroase, prețul mediu al unei garsoniere, de exemplu, fiind de peste 60.000 de euro, arată un studiu publicat, vineri, de o platformă imobiliară. Potrivit datelor Imobiliare.NET, graficul 'Preț mediu Euro în funcție de compartimentare' relevă faptul că, &icir

Economic 23-05-2025 12:36

Pistol (CNAIR): Stadiul fizic al lucrărilor pe cei aproximativ 10 km dintre Tigveni și Curtea de Argeș a ajuns la 73,75%

Stadiul fizic al lucrărilor pe cei aproximativ 10 km dintre Tigveni și Curtea de Argeș a ajuns la 73,75%, cea mai dificilă structură din acest șantier fiind tunelul Momâia, a anunțat, vineri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook. 'Constr

Economic 23-05-2025 12:09

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Medicover Investment a companiilor din România ale Synlab International

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Medicover Investment BV intenționează să preia companiile, din România, care aparțin Synlab International GmbH. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis vineri AGERPRES, companiile care aparțin Synlab International GmbH sunt: Synlab West SRL, Laboratoarele Synlab SRL