JO 2020 - Canotaj: Magdalena Rusu - Am dat tot ce am putut şi chiar ne-am depăşit
Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Fetele din barca de 8+1 au dat totul pentru un podium olimpic la Tokyo, în finala Jocurilor Olimpice de la Sea Forest Waterway, dar rezultatul a fost doar un loc şase, la două zile după ce stabileau un record mondial în recalificări.
Denisa Tîlvescu, campioană mondială şi multiplă campioană europeană, a căzut pe ponton la câteva minute după finală, epuizată de efortul depus în barca de 8+1. Medicii au sărit şi i-au acordat primul ajutor, iar după câteva minute sportiva noastră şi-a revenit şi a plecat pe picioare, chiar dacă fusese adus un scaun cu rotile.
Fetele au spus la unison că au dat totul în barcă şi au reuşit o cursă bună, chiar foarte bună, în pofida ultimului loc din finală.
Magdalena Rusu, 21 ani, locul 6 la CM de la Linz în 2019, campioană europeană în 2019, 2020, 2021, a declarat: ''Împreună cu colegele mele am făcut cea mai bună cursă a noastră. De obicei o cursă bună nu ţine de rezultat, o cursă bună ţine de cum o simţi, de cum pleci şi dacă faci mult mai bine decât la antrenament şi în celelalte curse. Asta înseamnă o cursă bună şi dacă nu am venit pe podium, nu suntem triste. Am dat tot ce am putut şi chiar ne-am depăşit. Azi am simţit că am fost mai echipă ca niciodată, am avut încredere în noi cum n-am avut niciodată de când suntem în formula asta. Nu cred că ne-a lipsit ceva, iar într-o cursă, automat, ceea ce simţim noi simte şi adversarul care a vrut să ne bată, pentru că am stabilit recordul mondial acum două zile. Poate că celelalte au avut un pic de noroc, dar ăsta e sportul, unii câştigă şi alţii pierd. Din asta noi trebuie să învăţăm, noi suntem tinere şi mai este puţin până la Paris. Eu am simţit că am plecat mult mai tare decât în cursa în care am scos recordul mondial şi dacă vom rămâne tot în formula asta, vom fi ambiţionate să facem mult mai bine. 'Feelingul' din echipă a fost unul de nedescris şi pentru asta sunt mulţumită de echipă şi ştiu că a dat fiecare cât a putut. Dacă se mai putea puţin, probabil eram dezamăgită, dar eram obosite rău, am dat tot ce am putut''
La rândul său, Viviana Bejenariu, 27 ani, campioană mondială în 2017 şi cvadruplă campioană europeană (2017, 2018, 2020, 2021), a afirmat: ''A fost o cursă bună, ne-am dorit mult mai mult, dar nu s-a putut mai mult. Ne dorim ca data viitoare să fim mai puternice. Sunt supărată, nimeni nu e fericit pentru un loc şase. Toată lumea îşi dorea o medalie. Nu cred că ceva nu a funcţionat, totul a fost la fel cum ne-am antrenat''.
Dubla campioană europeană Georgiana Dedu (2020, 2021), în vârstă de 25 de ani, a apreciat: ''Nu pot să judec locul şase şi niciun alt loc. Asta a fost astăzi, noi am dat tot ce am putut. Dacă mai puteam să dau o lovitură în plus, da, atunci eram dezamăgită şi eram nemulţumită. A fost o cursă bună, am plecat motivate, dar aşa a fost azi. Toate ne doream un podium, dar dacă ştim că am dat tot, nu avem de ce să fim dezamăgite''.
''Pot să spun că a fost o cursă bună, îmi doream un loc pe podium, nu a fost să fie. Dar nu pot să zic că sunt dezamăgită, de mine sau de echipaj. Probabil au fost celelalte mai bune ca noi la ediţia asta a Jocurilor Olimpice şi asta a fost valoarea noastră. Trebuie să ne bucurăm de locul şase, am fost într-o finală olimpică. Nu poţi să spui ce face diferenţa, până la urmă concursul e concurs. Asta a ieşit aşa, cealaltă a ieşit altfel. Dacă nu avem rezultat, nu înseamnă că nu ne-a ieşit cursa'', a spus Ioana Vrînceanu, 27 ani, campioană mondială în 2017 şi cvadruplă campioană europeană (2017, 2018, 2020, 2021).
Amalia Bereş, 24 ani, triplă campioană europeană (2019, 2020, 2021), consideră că a fost o cursă grea şi s-a arătat şocată şi dezamăgită de rezultat.
''A fost o cursă grea, ne-am dorit mult mai mult, având în vedere că am scos record mondial în recalificări. Ne-am aşteptat la un loc pe podium cel puţin, dar nu a fost să fie astăzi. Suntem şi noi puţin şocate, trebuie să digerăm rezultatul final. Sunt şocată de locul nostru, pentru că a fost o cursă bună, am dat tot ce am putut, am fost într-o continuă urcare la 500, 750 şi 1.000 m, dar am terminat pe locul care am terminat. Sunt puţin dezamăgită, nu neapărat de mine, ci de rezultatul final. Dar şi mulţumită în acelaşi timp pentru că echipa şi-a dat sufletul până la ultima lovitură. La aceste curse, fie o prinzi din start şi totul se termină cu bine, fie nu, pentru că nu prea mai poţi schimba multe în 2.000 de metri. Odată ce am fost distanţate la două secunde, nu am mai reuşit să le recuperăm. Vin la concurs să urc pe podium, dar asta este, trebuie să ţinem capul sus şi să acceptăm ce am făcut. Nu am fost obosite după acel record mondial din recalificări, am fost antrenate pentru toate cursele, nu doar pentru una'', a declarat Amalia Bereş.
Sora sa mai mare, Mădălina Bereş, 28 ani, medaliată cu bronz la JO 2016, campioană mondială în 2017 şi cvadruplă campioană europeană (2017, 2018, 2020, 2021), a spus după cursă: ''Nu sunt dezamăgită de locul nostru. Bineînţeles că ne doream să obţinem un rezultat cât mai bun. Am plecat cu încredere, am făcut două curse foarte bune înainte. Încă diger situaţia şi nu ştiu exact ce ne-a lipsit. Din punctul meu de vedere, mi se pare că am plecat hotărâte, poate că celelalte echipaje au plecat şi mai hotărâte, după cum s-a văzut. Nu am simţit că am plecat mai slab şi nu ştiu dacă se putea mai tare pe start. În momentul de faţă am un amalgam de emoţii. Vă daţi seama că îmi vine să retrăiesc cursa, să îmi dau seama dacă se putea mai bine. Când ajungi la start la o competiţie olimpică, fiecare îşi doreşte să vină pe locul întâi, pe podium, să fie în primii trei. Când nu reuşeşti să ajungi pe podium, nu eşti neapărat dezamăgit, dar te doare, ai muncit cât au muncit şi ceilalţi concurenţi şi când vii la un concurs îţi asumi pe orice loc vii, iar ăsta a fost locul nostru astăzi. Pe tema Paris2024 nu vreau să declar nimic, vreau să mă liniştesc şi după competiţia asta o să ştiu ce am de făcut în toamna aceasta''.
Echipajul feminin al României de 8+1 a cucerit bronzul la Rio în 2016, iar ultima medalie de aur datează de la Atena 2004.
Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz. AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Tenis: Monica Niculescu și Fanny Stollar s-au calificat în finala probei de dublu la Hobart (WTA)
Perechea româno-maghiară Monica Niculescu/Fanny Stollar s-a calificat, joi, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 250 de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 275.094 de dolari americani. Niculescu și Stollar s-au impus mai întâi în sferturi în fața cuplului Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Makoto N
Volei feminin: CSM Volei Alba Blaj a făcut un pas mare spre sferturile Cupei CEV
CSM Volei Alba Blaj a făcut un pas mare spre calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV la volei feminin, după ce a învins în deplasare echipa spaniolă Avarca de Menorca, cu scorul de 3-0 (25-23, 25-14, 25-23), miercuri seara, în prima manșă a play-off-ului. Vicecampioana României a avut nevoie de o oră și
Tenis: Cazurile de dopaj ce i-au implicat pe Sinner și Swiatek au afectat imaginea acestui sport, spune Boris Becker
Legenda tenisului masculin, germanul Boris Becker, a declarat că imaginea acestui sport a fost afectată de cazurile de dopaj ale lui Jannik Sinner și Igăi Swiatek, scrie DPA. 'Dacă este rău pentru tenis? Da', a spus Becker într-o discuție la Eurosport. 'Trebuie găsită o soluție pentru a nu mai exista astfel de situații. C&aci
Fotbal: Jude Bellingham, jucătorul cu cea mai mare valoare de transfer (CIES)
Jude Bellingham, mijlocașul ofensiv englez al echipei Real Madrid, este jucătorul cu cea mai mare valoare de transfer, el fiind cotat la 251 milioane de euro, potrivit unui studiu publicat miercuri de Observatorul pentru Fotbal al CIES (Centrul Internațional pentru Studii Sportive), cu sediul în orașul elvețian Neuchatel. Jude Bellingham
Fotbal: West Ham United a anunțat demiterea antrenorului Julen Lopetegui
Gruparea londoneză West Ham United a anunțat miercuri demiterea antrenorului spaniol Julen Lopetegui, venit în luna iulie și care a rămas doar 22 de meciuri pe banca echipei, aflată acum pe locul 14 în Premier League, informează AFP. 'Prima jumătate a sezonului 2024/25 nu a fost la înălțimea ambițiilor clubului', a in
Tenis: Jessica Pegula, în sferturi de finală la Adelaide (WTA)
Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula, locul 7 mondial, s-a calificat miercuri în sferturile de finală al turneului WTA 500 de la Adelaide (WTA), unde este principala favorită, după ce a învins-o ușor pe grecoaica Maria Sakkari, locul 32 mondial, cu 6-4, 6-1. În sferturile turneului dotat cu premii totale de 1.064.510
Fotbal: Cristian Chivu, favorit să fie antrenorul echipei Under-23 a lui Inter Milano (presă)
Fostul internațional român Cristian Chivu este favorit să fie numit antrenor al echipei Under-23 a clubului italian de fotbal Inter Milano, după ce a pregătit formația Under-19, Primavera, a acestei grupări, informează miercuri ziarul La Gazzetta dello Sport și site-ul TuttoMercatoWeb. Echipa Under-23 a lui Inter Milano ar urma să joace
Moto: Australianul Daniel Sanders, victorios în etapa a patra a Raliului Dakar 2025; Gyenes s-a clasat pe 22
Pilotul australian Daniel Sanders (KTM), victorios în prolog și în primele două etape, a câștigat etapa a patra a Raliului raid Dakar 2025, miercuri, la secțiunea moto, în timp ce românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul al 22-lea. Sanders a fost cronometrat cu timpul de 5 h 10 min 33 sec pe 415 km de probă spec
Fotbal: Elon Musk, interesat să cumpere clubul Liverpool, conform tatălui său
Magnatul Elon Musk ar fi interesat să cumpere clubul englez de fotbal FC Liverpool, conform unei declarații a tatălui său la postul britanic Times Radio, transmite DPA. Grupul Fenway Sports, cu sediul în SUA, care deține clubul FC Liverpool din 2010, a căutat parteneri pentru investiții externe, dar în niciun moment nu a luat în considerare o
Fotbal: Olandezul Patrick Kluivert, noul selecționer al echipei Indoneziei
Fostul internațional olandez Patrick Kluivert a fost numit în funcția de selecționer al naționalei Indoneziei, a anunțat, miercuri, Federația de fotbal a acestei țări, iar obiectivul fostului atacant al Barcelonei va fi de a califica echipa în premieră la Cupa Mondială după obținerea independenței, transmite AFP. Federația indoneziană de fotbal (PS
Tenis: Anca Todoni şi Gabriela Ruse, în ultimul tur al calificărilor la Australian Open
Jucătoarele române de tenis Anca Todoni şi Gabriela Ruse au acces, miercuri, la Melbourne, în ultima rundă a calificărilor probei feminine de simplu la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, care va debuta luni 12 ianuarie. Anca Todoni (20 ani, 110 WTA) s-a impus cu 6-3, 6-2 în faţa jucătoarei spaniole Leyre Romero Gormaz (22
Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu la Hobart (WTA)
Perechea româno-maghiară Monica Niculescu/Fanny Stollar s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 250 de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 275.094 de dolari americani, după ce a trecut de cuplul american Sabrina Santamaria/Sloane Stephens cu 5-7, 6-3, 10-4. Niculescu şi Sto
Auto: Sud-africanul Saood Variawa, învingător în etapa a 3-a a Raliului Dakar
Pilotul sud-african Saood Variawa (Toyota Gazoo) a câştigat, marţi, cea de-a 3-a etapă a Raliului Dakar 2025, la clasa auto, disputată între Qalat Bishah şi Al-Henakiyah (Arabia Saudită), fiind cronometrat pe distanţa de 327 km, un traseu redus din cauza unor furtuni care au făcut mai multe sectoare de drum impracticabile, cu timpul de 3h 16 min. 52 sec., informe
Tenis: Tunisianca Ons Jabeur, calificată în optimile de finală la Adelaide (WTA)
Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur, fostă numărul doi mondial, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Adelaide, dotat cu premii în valoare de 1.064.510 dolari, după ce a eliminat-o pe americanca Danielle Collins, a patra favorită, cu 7-6 (8/6), 6-2, informează AFP. În faza următoare a competiţiei, Jabeur
Tenis: Naomi Osaka s-a despărţit de partenerul său înainte de Openul Australiei
Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a anunţat că s-a separat de partenerul său de viaţă, raperul american Cordae, cu doar câteva zile înainte de debutul Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 12 ianuarie, la Melbourne, relatează AFP. "Salut tuturor! Doar un cuvant pentru a spune că eu şi Cordae nu mai