Fotbal: România, învinsă de Germania cu 4-2, în semifinalele Campionatului European Under-21

Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.
Tricolorii au făcut un nou meci memorabil, în ciuda unei căderi pe final, în urma căreia Germania, campioana en titre, a reuşit să se impună.
Nadiem Amiri (21, 90+4) şi Luca Waldschmidt (51 - penalty, 90) au marcat pentru învingători, iar George Puşcaş a înscris golurile României (26 - penalty, 44).
Efortul depus de jucătorii români pe o căldură sufocantă şi ziua în plus de odihnă pe care a avut-o Germania s-au văzut pe finalul jocului, când câteva erori ale tricolorilor au făcut diferenţa.
România a făcut o primă repriză remarcabilă şi conducea Germania cu 2-1 la pauză, dar scorul putea fi şi mai mare în favoarea noastră.
Campionii au început mai bine şi Oeztunali a fost blocat de Paşcanu (8), dar jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au răspuns imediat şi Ivan a avut o oportunitate, dar reluarea sa l-a nimerit pe Puşcaş (12). Oeztunali (19) şi-a încercat din nou şansa de la 16 metri, dar Radu a reţinut.
Man a fost blocat în careul advers (21), la o mare ocazie de gol, iar pe contraatac Germania a marcat prin Amiri, cu un şut printre picioarele lui Paşcanu (21).
România a început un adevărat forcing şi a egalat la scurt timp prin Puşcaş (26), dintr-un penalty obţinut de Hagi, faultat în careu de Baumgartl, decizia fiind luată după arbitrajul video.
Portarul german a intervenit providenţial la şutul de la 25 de metri al lui Băluţă (30), iar Puşcaş a fost blocat în unghi la continuare. Puşcaş a adus România în avantaj, al capătul unei faze memorabile: Hagi a recuperat la centrul terenul şi a trimis o minge lungă pentru Ivan, acesta a centrat perfect, iar Puşcaş a trimis imparabil cu capul în plasă (44).
România putea avea un avantaj şi mai mare la pauză, dar mingea trimisă cu capul de Puşcaş din centrarea lui Ştefan a fost respinsă extraordinar de Nuebel (45+4).
Germania a început mai bine repriza secundă, iar în min. 51 a reuşit egalarea, după o greşeală a lui Ianis Hagi, care l-a ţinut în careu pe Dahoud, iar Luca Waldschmidt a transformat penalty-ul, deşi Radu a fost pe minge.
Foto: (c) RENATO OLIMPIO / EPA
România nu a mai reuşit să îşi creeze ocazii în partea secundă, iar Radu (53) a salvat în faţa lui Luca Waldschmidt la numai câţiva metri. Acelaşi Waldschmidt a ratat din poziţii ideale (71, 83), Nmecha a irosit şi el o ocazie uriaşă (86), după o greşeală a lui Nedelcearu.
Germania a făcut diferenţa în ultimele minute, după două faulturi ale lui Paşcanu, Waldschmidt marcând în min. 90, bară-gol, iar Amiri (90+4), direct din lovitură liberă de la 18 metri.
România a pierdut un meci, dar a câştigat o calificare la Jocurile Olimpice după 56 de ani şi o echipă de viitor, care a realizat o performanţă istorică, o semifinală de Campionat European în care a jucat de la egal la egal cu campioana.
În finala de duminică, la Udine, Germania va întâlni învingătoarea dintre Spania şi Franţa, semifinală care se va juca vineri, de la ora 22:00, la Reggio Emilia.
Germania - România 4-2 (1-2)
Au marcat: Nadiem Amiri (21, 90+4), Luca Waldschmidt (51 - penalty, 90), respectiv George Puşcaş (26 - penalty, 44).
Stadion Renato Dall'Ara - Bologna: 16.200 spectatori
Campionatul European de fotbal Under-21 - semifinale
Au evoluat echipele:
Germania: 1. Alexander Nuebel - 3. Lukas Klostermann, 4. Jonathan Tah (căpitan), 5. Timo Baumgartl, 14. Maximilian Mittelstaedt - 6. Maximilian Eggestein (21. Arne Maier, 89) - 19. Florian Neuhaus (9. Lukas Nmecha, 79), 8. Mahmoud Dahoud (20. Robin Koch, 90+3), 7. Levin Oeztunali - 10. Luca Waldschmidt, 18. Nadiem Amiri. Selecţioner: Stefan Kuntz.
Rezerve neutilizate: 12. Florian Mueller, 23. Markus Schubert - 11. Marco Richter, 13. Johannes Eggestein, 15. Waldemar Anton, 16. Suat Serdar, 17. Felix Uduokhai, 22. Eduard Loewen.
România: 1. Ionuţ Andrei Radu (căpitan) - 6. Cristian Manea, 5. Ionuţ Nedelcearu, 4. Alexandru Paşcanu, 3. Florin-Bogdan Ştefan - 21. Tudor Băluţă, 17. Alexandru Cicâldău (20. Andrei Ciobanu, 69) - 8. Dennis Man, 10. Ianis Hagi, 19. Andrei Ivan (7. Florinel Coman, 55) - 9. George Puşcaş (11. Adrian Petre, 87). Selecţioner: Matei Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. Cătălin Cabuz, 23. Andrei Daniel Vlad - 2. Radu Boboc, 13. Ricardo Grigore, 14. Vlad Dragomir, 15. Virgil Ghiţă, 16. Dragoş Nedelcu, 18. Adrian Rus, 22. Darius Olaru.
Arbitru: Orel Grinfeld; arbitri asistenţi: Roy Hassan, Idan Yarkoni (toţi din Israel); al patrulea oficial: Andris Treimanis (Letonia); arbitru video: Marco Guida, arbitru asistent video: Michael Fabri (ambii din Italia)
Delegat UEFA: Myrsini Psarropoulou (Grecia), observator UEFA pentru arbitri: Roberto Rosetti (Italia)
Cartonaşe galbene: Baumgartl (26), Ivan (35), Tah (47), Hagi (51), Paşcanu (88), Băluţă (90+3).
Cartonaş roşu: Paşcanu (90+2).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Tenis: Jucătorii nu beneficiază de o cotă parte 'corectă' din veniturile turneelor de Mare Șlem, acuză Ruud
Jucătorul norvegian de tenis Casper Ruud (6 ATP) a declarat joi, pentru AFP, că tenismenii nu primesc o cotă suficientă din veniturile generate de cele patru turnee de Mare Șlem, cele mai importante competiții ale sezonului în acest sport, scrie AFP. La Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, premiile primite de jucători
Fotbal: Real Madrid a primit de la UEFA în total 139 de milioane de euro pentru sezonul trecut
Câștigătoarea Ligii Campionilor la fotbal, Real Madrid, a luat cel mai mare premiu în bani în sezonul trecut, aproape 139 de milioane de euro, a anunțat, UEFA, confirmând plățile efectuate în raportul financiar dat publicității, joi, la Belgrad, cu prilejul congresului ordinar al forului european, relatează Reuters.
Fotbal: FIFA va solicita CIO să includă 16 naționale feminine la Jocurile Olimpice
Federația Internațională de Fotbal (FIFA) intenționează să solicite Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să includă 16 naționale în turneul de fotbal feminin de la Jocurile Olimpice, potrivit președintelui FIFA, Gianni Infantino, scrie EFE. ''Vom propune CIO să analizăm și să dezbatem posibilitatea unui număr egal de echipe ma
Fotbal: Infantino vrea să vadă cât mai repede revenirea Rusiei în competiții după pacea cu Ucraina
Revenirea Rusiei în fotbalul mondial după încheierea unui acord de pace cu Ucraina este ''ceea ce trebuie să încurajăm'', a afirmat joi președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, scrie AFP. Naționalele de fotbal ale Rusiei și cluburile din această țară au fost excluse din toate
Fotbal: ''Un Mondial 2030 cu 64 de echipe, o idee proastă'', spune președintele UEFA, Aleksander Ceferin
Celebrarea centenarului Cupei Mondiale masculine de fotbal cu 64 de echipe pe trei continente în 2030 ar fi ''o idee proastă'', a declarat joi președintele UEFA, Aleksander Ceferin, scrie AFP. ''Este poate și mai surprinzător pentru mine decât pentru voi. Cred că este o idee proastă'', le-a spus șefu
Fotbal: Ancelotti, condamnat la aproape cinci ani de închisoare
Procuratura și-a menținut joi cererile și a solicitat o pedeapsă de patru ani și nouă luni de închisoare pentru antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, pentru o fraudă fiscală de peste un milion de euro, scrie AFP. ''Considerăm că faptele de fraudă, ascundere și omisiune sunt dovedite'', a spus procurorul.
Schi alpin: Brignone, fractură de tibie și peroneu după căzătura violentă suferită la Campionatele Italiei
Italianca Federica Brignone, laureata Marelui Glob al Cupei Mondiale de schi alpin în acest sezon, a suferit joi mai multe fracturi la piciorul stâng după o căzătură gravă în cadru
Tenis: Coco Gauff și-a lansat propria companie de management pentru a-și coordona activitatea sportivă
Jucătoarea de tenis Coco Gauff și-a lansat propria companie de management pentru a-și coordona mai bine activitatea inclusiv în ce privește afacerile și activitățile dedicate cauzelor filantropice, a anunțat numărul trei mondial, conform Reuters. Activitatea jucătoarei americane de 21 de ani a fost coordonată de Team8, companie înf
Baschet: NBA - Houston Rockets, calificată în play-off
Houston Rockets a obținut calificarea pentru faza play-off a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) pentru prima oară din 2020, după ce și-a consolidat poziția secundă în Conferința de Vest, informează AFP. Câștigătoare pe propriul teren cu categoricul scor de 143-105 în fața ''lanternei roșii'',
Schi alpin: Federica Brignone, câștigătoarea Marelui Glob de Cristal, evacuată cu elicopterul după o căzătură gravă
Italianca Federica Brignone, laureata Marelui Glob al Cupei Mondiale de schi alpin în acest sezon, a suferit o căzătură gravă în timpul slalomului uriaș feminin din cadrul Campionatelor Italiei, desfășurat joi, la Val di Fassa (nord-est), informează AFP. Brignone, care se afla pe primul loc după prima manșă, a lovit în plin o
Fotbal: Romelu Lukaku plănuiește să revină la Anderlecht după Cupa Mondială 2026
Atacantul belgian Romelu Lukaku (Napoli), 31 ani, golgheterul absolut al ''Diavolilor Roșii'', cu 88 de goluri, plănuiește să revină după Cupa Mondială de fotbal din 2026 la Anderlecht, clubul la care și-a început cariera de jucător profesionist, scrie EFE. ''Nu este încă o promisiune scrisă în piatră,
Auto - F1: Monoposturile Ferrari nu sunt suficient de performante deocamdată, afirmă Leclerc
Pilotul monegasc Charles Leclerc a precizat că scuderia Ferrari nu a intrat încă în panică, în ciuda faptului că a reușit să acumuleze doar 17 puncte în primele două curse din Campionatul Mondial de Formula 1, în care era cotată drept candidată la titlu înaintea startului sezonului, informează Reuters. Leclerc și noul său co
Fotbal: România a coborât pe locul 45 în clasamentul FIFA
Naționala României a coborât șapte locuri față de luna decembrie și ocupă poziția a 45-a în primul clasament al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) publica în acest an, joi. România a înregistrat un eșec acasă cu Bosnia-Herțegovina (0-1) și surclasat San Marino (5-1) în deplasare, în cele două meciuri juca
Fotbal: Joachim Loew, fostul selecționer al Germaniei, nu este pregătit să se retragă
Joachim Loew, fostul selecționer al echipei de fotbal a Germaniei (2006-2021), a reiterat dorința sa de a antrena în continuare, mai ales la cârma unui echipe naționale, scrie DPA. Loew, 65 ani, nu a mai antrenat nicio echipă din vara lui 2021, după eliminarea Germaniei în optimi la EURO 2020. El a fost antrenor secund al Germa
Fotbal: Boca Juniors aniversează 120 de ani de existență
Clubul argentinian de fotbal Boca Juniors aniversează joi 120 de ani de la înființarea sa de către cinci tineri imigranți genovezi care au scris prima pagină a unei povești marcate de pasiune și de succes și care contrastează cu prezentul clubului, care în 2025 nu va evolua în competițiile internaționale, informează EFE. Club Atletico Boca Ju