Prognoză ANM: Vreme închisă pe parcursul săptămânii viitoare, cu temperaturi specifice pentru mijlocul lunii ianuarie
Vremea va fi închisă pe parcursul săptămânii viitoare la nivelul întregii țări, cu intensificări ale vântului, precipitații mixte și valori termice apropiate de cele specifice perioadei, potrivit prognozei pe șapte zile, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
Temperatura maximă nu va depăși 6 grade Celsius la nivelul țării, iar minima va coborî în depresiuni până la -14 grade Celsius.
Astfel, în țară, în intervalul 12 ianuarie, ora 8:00 - 13 ianuarie, ora 8:00, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vestul, nordul și centrul țării, precum și în extremitatea de sud și sud-est. Temporar va ninge slab la munte, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, în Maramureș, local în Transilvania și în nordul Crișanei și al Moldovei, iar în Dobrogea și posibil în sud-estul Munteniei, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Orientali și Meridionali, în special la altitudini mari unde vor fi viteze în general de 60 - 70 km/h viscolind zăpada, iar ziua pe suprafețe mici, temporar în sud-vestul Olteniei, sudul Transilvaniei, precum și în zona subcarpatică a Moldovei și Munteniei. Izolat se va semnala ceață.
La București, procesul de răcire a vremii va continua, condiții în care valorile termice se vor apropia de cele normale perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4 - 5 grade, iar cea minimă de -5 ... -3 grade Celsius.
În perioada 13 ianuarie, ora 8:00 - 14 ianuarie, ora 8:00, în țară valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, însă noaptea va fi mai rece, local geroasă îndeosebi în Maramureș și Transilvania. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre -14...-13 grade Celsius. Cerul va fi variabil în vestul teritoriului, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Va ninge slab, pe arii restrânse la munte, în Moldova și sudul Transilvaniei, iar în celelalte regiuni, doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua în zona montană înaltă, în Moldova, Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei, unde vor fi viteze în general de 40 - 50 km/h și pe arii restrânse și în regiunile
vestice, iar noaptea doar pe litoral și în zona Carpaților de Curbură. Pe spații mici se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.
În Capitală, regimul termic va fi apropiat de mediile multianuale caracteristice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperatura maximă va fi de 3 - 4 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade.
În zilele 14 ianuarie, ora 8:00 - 15 ianuarie, ora 8:00, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice pentru această dată la nivelul țării. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice, iar noaptea nebulozitatea se va extinde treptat în jumătatea nordică, dar numai izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade Celsius, iar noaptea va fi geroasă, pe alocuri în Transilvania și depresiunile subcarpatice din nordul Olteniei, cu temperaturi minime ce se vor situa în general între -13 și -3 grade. Pe arii restrânse, în special în vest și centru, dimineața și noaptea, se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.
În București, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2 - 3 grade, iar cea minimă de -6...-4 grade Celsius.
În intervalul 15 ianuarie, ora 8:00 - 16 ianuarie, ora 8:00, în cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi în continuare apropiate de normalul climatologic caracteristic pentru mijlocul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări în nordul, centrul și estul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare și lapoviță, ce pot favoriza și depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 0 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, îndeosebi în vest și centru se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.
La nivelul Capitalei, în același interval, deși valorile termice vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va prezenta înnorări temporare, însă probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -4...-2 grade.
Potrivit ANM, tendința evoluției vremii în perioada 16 ianuarie, ora 8:00 - 19 ianuarie, ora 8:00, arată valori termice vor fi în creștere treptată, astfel mai ales în sud și est, acestea se vor situa peste mediile multianuale specifice pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în nordul, centrul și nord-estul țării.
Pentru București sunt estimate în același interval valori termice în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: George Bănciulea, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Vrancea: Sute de persoane au lansat lampioane pentru a marca Ora Pământului, la Focșani
Focșani, 23 mar /Agerpres/ - Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piața Unirii din municipiul Focșani pentru a celebra Ora Pământului, lansând 2.000 de lampioane în cadrul unei acțiuni organizate de Primăria municipiului, în parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor. Evenimentul a reunit persoane de toate v&acir
Debitul Dunării, în scădere până la 5.100 mc/s pe parcursul săptămânii viitoare; media lunii martie - 6.700 mc/s
Debitul Dunării la intrarea în țară va fi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare până la 5.100 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii martie (6.700 mc/s), potrivit prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), emise pentru perioada 22 - 29 martie 2025. 'Debitul la intrarea î
Cod galben de vânt în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, Banat și în Carpații Meridionali, Carpații de Curbură și Munții Banatului
O atenționare Cod galben de intensificări ale vântului a intrat în vigoare duminică la ora 10:00 și va fi valabilă până la ora 23:00 în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, Banat și în Carpații Meridionali, Carpații de Curbură și Munții Banatului. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Moldova,
Bacău: Biserica din localitatea Prohozești a fost distrusă în urma unui incendiu
Biserica din localitatea Prohozești, comuna Poduri, a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit duminică, în jurul orei 4:00, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri militari, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pompieri voluntari și reprezentanți ai De
Mararamureș: Operațiune de recuperare a doi turiști din Munții Maramureșului; unul s-a accidentat
Doi turiști din județul Satu Mare, aflați într-o drumeție în Munții Maramureșului, au solicitat ajutorul autorităților pentru a fi recuperați din munte, iar unul dintre aceștia s-a accidentat și nu se mai poate deplasa, potrivit directorului Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș, Dan Benga. 'Cei doi turiști cu v
VIDEO Tulcea: Incendiu de stuf și vegetație uscată în apropiere de localitățile Sarichioi și Garvăn
Sâmbătă seara a fost solicitat ajutorul pompierilor militari în cazul producerii unui incendiu la stuf și vegetație uscată, în apropiere de localitatea Sarichioi, județul Tulcea. Spre locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației Babadag, cu o autospecială de stingere și SVSU Sarichioi, a informat ISU Delta Tu
Buzău: Trafic blocat pe DN2E85, la ieșire spre Cioranca, din cauza unui accident
Traficul este blocat pe DN2E85, la ieșire spre Cioranca, pe fondul unui eveniment rutier în care a fost implicat un camion de mare tonaj. Din primele date, se pare că evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, a informat IPJ Buzău. Până la degajarea părții carosabile, traficul rutier dinspre Buzău către București este deviat pe
Alba: 4 hectare de vegetație uscată au ars în zona în care se afla un tren cu 31 de pasageri
Incendiul de vegetație uscată izbucnit în zona localității Lunca Mureș, care a determinat oprirea din circulație a unui tren cu 31 de pasageri ce se deplasa pe relația Cluj - Sibiu, a fost stins de pompieri.
Alba: Tren cu 31 de pasageri oprit din cauza unui incendiu de vegetație uscată
Un tren care se deplasa pe relația Cluj - Sibiu a fost oprit din circulație în urma unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în zona localității Lunca Mureș. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, cu tehnică, inclusiv personal din cadrul Serviciul Vo
MAE/ Atenționare de călătorie: Turcia - proteste în marile orașe
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această perioadă în Turcia asupra faptului că este recomandabil să verifice cu atenție traseul deplasării ținând cont de faptul că au loc proteste în capitala Ankara, la Istanbul, Izmir și în alte mari orașe.
Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în Capitală, duminică
Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la această dată iar vântul va sufla moderat în București, duminică, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Potrivit sursei citate, în intervalul 23 martie, ora 09:00 - 23 martie, ora 23:00, în Capit
REPORTAJ Harghita: 17 sortimente de slănină tradițională, degustate la prima ediție a evenimentului 'Fum și Sare' de la Miercurea-Ciuc
Prima degustare de slănină din Miercurea-Ciuc, care s-a desfășurat în cadrul evenimentului 'Fum și Sare', a fost foarte apreciată de localnici, care s-au bucurat de produse tradiționale de calitate, dar și de întâlnirile cu prietenii. Într-un cort amplasat în centrul municipiului Miercurea-Ciuc, la intersecția străzii piet
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în următoarele zile; temperaturile urcă până la 23 de grade Celsius (prognoză)
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, în următoarele zile, la nivelul întregii țări, iar temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade Celsius, arată prognoza săptămânală publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Astfel, în
MARTIE LA FEMININ/Harghita: Jurnalista Csata Orsolya - înger păzitor pentru zeci de copii romi din Miercurea-Ciuc
Zeci de copii romi din Miercurea-Ciuc au participat, în ultimii patru ani, la activități culturale, sportive, educative sau sociale datorită generozității și implicării unei jurnaliste care a descoperit, la un moment dat, că își dorește să aducă un pic de lumină în viețile lor. Csata Orsolya are 51 de ani, este jurnalist de 30 ani și
Festivalul 'Zilele Basarabiei' începe sâmbătă; activități de divertisment, proiecții de film, dezbateri, acțiuni culturale
Organizația Studenților Basarabeni din București desfășoară, de sâmbătă până joi, Festivalul 'Zilele Basarabiei', aflat în acest an la cea de-a XVIII-a ediție, care are drept scop marcarea a 107 ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918). Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în cele cinci z