logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Ziua Armatei - marcată în mai multe oraşe din ţară (grupaj)

Imagine din galeria Agerpres

Ceremonii militare şi religioase, la care au participat oficiali locali, politicieni şi cetăţeni de toate vârstele, au fost organizate, miercuri, de Ziua Armatei, în mai multe localităţi din ţară.

 


 Foto: (c) Dana Lepădatu/AGERPRES


 

* Satu Mare
Reprezentanţi ai autorităţilor, oameni politici şi elevi au sărbătorit Ziua Armatei la Monumentul Ostaşului Român.

Manifestările au început cu intonarea Imnului naţional, oficierea serviciului religios, după care locţiitorul comandantului Diviziei 4 Gemina, generalul de brigadă Nicolae Tolu, a dat citire mesajului şefului Statului Major al Apărării, iar prefectul Radu Roca a transmis mesajul secretarului de stat Gheorghe Cârciu de la Departamentul Românilor de Pretutindeni.

A urmat un moment artistic susţinut de interpretul Petrică Mureşan, după care au avut loc depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Ostaşului Român.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, simultan cu executarea unui survol al elicopterelor militare. Programul mai cuprinde retragere cu torţe, care este programată la ora 19,00, de la biserica Adormirea Maicii Domnului. (autor: Gheorghe Pietrar)

* Tulcea
Monumentul Independenţei din Tulcea a găzduit un ceremonial militar şi religios organizat de Prefectura judeţului şi Garnizoana Tulcea. Evenimentul a inclus salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de stat, oficierea unui serviciu religios şi discursuri ale autorităţilor.

"Astăzi este o zi specială, mai ales în contextul în care în curând se vor împlini 145 de ani de când s-a alipit şi Dobrogea la Patria Mamă. Consider că trebuie să fim recunoscători ostaşilor români, trebuie să-i sărbătorim cu toţii şi să le urăm toate cele bune", a transmis, în cadrul evenimentului, vicepreşedintele Mihai Huleni.

Alocuţiunile autorităţilor au fost urmate de depuneri de coroane de flori la Monumentul Independenţei. Un ceremonial similar a avut loc şi la Monumentul eroilor din faţa Primăriei oraşului Babadag. (autor: Luisiana Bîgea)

* Cluj-Napoca
Ziua Armatei României a fost marcată printr-o serie de manifestări organizate în Cimitirul Eroilor şi la monumentul "Glorie Ostaşului Româna" din Piaţa Avram Iancu.

La Cimitirul Eroilor au fost depuse coroane de flori, s-a citit mesajul şefului Statului Major, general Daniel Petrescu, şi au luat cuvântul prefectul Irina Munteanu, primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

La monumentul "Glorie Ostaşului Român" din Piaţa Avram Iancu a fost constituit un detaşament de onoare, format din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene "Andrei Mureşianu", ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică "Napoca", ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive "General Vasile Danacu" şi de la Muzica Militară a Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan". (autor: Marius Septimiu Avram)

* Iaşi
Un ceremonial militar şi unul religios au fost oficiate la Palatul Oştirii, la care au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale, comandanţi ai unităţilor militare şi structurilor MAI şi reprezentanţi ai asociaţiilor veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă şi retragere.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


 

Cu acest prilej, au fost avansaţi o parte din militari cu merite deosebite şi au fost depuse două coroane de flori în memoria eroilor noştri.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


 

"Astăzi nu este vorba doar despre noi. Este vorba despre România. Este vorba despre Armata României, de noi, de toţi cei care astăzi îmbrăcăm uniforma militară, de cei care au îmbrăcat uniforma militară înaintea noastră. E vorba de eroii noştri. Avem o armată puternică, pregătită, iar Brigada 15 Mecanizată, cu sediul comandamentului aici, în Iaşi, face parte din această armată bine pregătită şi puternică. Vrem să transmitem tuturor ieşenilor şi românilor că Armata României este pregătită este la datorie. Aveţi încredere în noi că vom fi alături de România şi de poporul nostru", a declarat col. Claudiu Tamaş, comandant al Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt". (autor: Daniela Malache)

* Craiova
Militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est au organizat o serie de activităţi în Garnizoana Craiova.

La Monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca a fost organizată o ceremonie la care au participat cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, reprezentanţi ai Mitropoliei Olteniei, oficialităţi ale administraţiei publice locale şi centrale, precum şi elevi ai Colegiului Militar Naţional "Tudor Vladimirescu" din Craiova.

În Piaţa Tricolorului şi piaţa William Shakespeare din faţa Teatrului Naţional 'Marin Sorescu' au fost expuse tehnică şi echipamente militare din cadrul unităţilor subordonate Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi detaşamentelor militare din Polonia, Portugalia şi Macedonia de Nord. Persoanele interesate sau curioase şi mulţi copii au fost prezenţi la acest eveniment, solicitând militarilor informaţii despre tehnica şi echipamentele expuse.

Tot miercuri, de la ora 19,00, militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est vor participa la o retragere cu torţe, care va avea loc în Craiova, pe traseul Prefectura Dolj (Piaţa Mihai Viteazul) - str. Unirii - Pasajul Nicolae Titulescu (pasaj suprateran) - str. Amaradia (Brigada Multinaţională Sud-Est). (autor: Maria Mitrică)

* Giurgiu
Un ceremonial religios însoţit de depuneri de coroane de flori a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda, din municipiul Giurgiu.
După primirea oficialităţilor cu marşul de întâmpinare, a avut loc intonarea Imnului naţional de către Fanfara Centrului Cultural 'Ion Vinea'.

Comandantul Garnizoanei Giurgiu, Florinel Grigore, a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia zilei de 25 octombrie.

La final, oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor MAI şi reprezentanţii partidelor politice au depus coroane de flori în culorile roşu, galben şi albastru la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda.

Prefectul Florentina Stănculescu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, şi viceprimarii municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu şi Marian Damian, au fost prezenţi la manifestări. (autor: Camelia Bigan)

* Târgu Jiu
Autorităţile locale şi judeţene, militari şi politicieni au participat la o ceremonie militară şi una religioasă în Piaţa Prefecturii şi au depus coroane de flori, fiind organizată şi o defilare a Gărzii de Onoare.

"Cu ocazia Zilei Armatei Române, vreau să transmit cele mai sincere felicitări şi mulţumiri tuturor celor care slujesc în Forţele Armate ale României. Apreciem devotamentul, sacrificiul şi curajul pe care le puneţi în slujba protejării patriei. Echipa Consiliului Judeţean Gorj se alătură cu recunoştinţă întregii naţiuni şi vă asigurăm de susţinerea noastră necondiţionată. Să avem grijă şi să onorăm mereu tradiţiile şi valorile armatei noastre", a transmis, în discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. (autor: Irina Poenaru)

* Râmnicu Vâlcea

 Foto: (c) Ramona Dincă/AGERPRES


 

Ziua Armatei Române au fost sărbătorită de militarii vâlceni printr-o ceremonie militar-religioasă organizată în municipiul reşedinţă, la Monumentul Eroilor din cimitirul Cetăţuia, la care au participat cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, precum şi oficiali ai administraţiei publice locale şi judeţene.

Manifestările au debutat cu marşul de întâmpinare şi intonarea Imnului naţional de către Fanfara Judeţeană "Constantin Brâncoveanu", după care a urmat o slujbă de pomenire a ostaşilor români căzuţi la datorie pe front şi alocuţiunile oficialităţilor, care au ţinut să sublinieze importanţa armatei în menţinerea păcii, apartenenţa la NATO, aceasta şi în contextul conflictelor din Ucraina şi din Orientul Mijlociu.

 

 Foto: (c) Ramona Dincă/AGERPRES


 

"Această poziţie privilegiată o datorăm calităţii de membru al celei mai mari şi puternice alianţe militare din lume, iar faptul că suntem parte din NATO este urmare profesionalismului şi excelenţei care caracterizează Armata Română a ultimelor decenii. Soldaţii şi ofiţerii români au dovedit fie prin prestaţia în cadrul exerciţiilor complexe de luptă, fie prin participarea la conflicte reale din toate colţurile lumii că Armata Română este o structură pe care se poate conta, un câştig pentru Alianţă şi un factor de siguranţă la nivelul întregii regiuni. Iar pentru toate avantajele pe care le-am enumerat, precum şi pentru sentimentul de siguranţă pe care ni-l oferă, s-ar cuveni să celebrăm oastea ţării nu doar o dată pe an, la final de octombrie, ci în fiecare zi în care pentru noi războiul este doar o ştire externă la televizor", a spus primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

 

 Foto: (c) Ramona Dincă/AGERPRES


 

La finalul ceremoniei, oficialii au depus coroane de flori, iar Garda de Onoare a defilat prin faţa monumentului închinat eroilor vâlceni din Cimitirul Cetăţuia. (autor: Ramona Dincă)

* Târgovişte
Ceremonialul de Ziua Armatei a avut loc la Curtea Domnească, unde au participat cadre militare active, veterani, oficialităţi, localnici.

"Sărbătorim astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Române, prilej pentru a marca un moment important în istoria ţării noastre, oferindu-ne oportunitatea de a celebra curajul, devotamentul şi sacrificiul celor care apără cu mândrie şi demnitate patria noastră. Timpurile în care trăim, în contextul în care avem un război la graniţă şi evenimentele din Orientul Mijlociu, ne arată cât de importante sunt două concepte care credeam că sunt un dat: pacea şi siguranţa oamenilor", a spus prefectul de Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Cei care au luat cuvântul au subliniat că Ziua Armatei Române este şi o ocazie de a ne aminti de cei care şi-au dat viaţa pentru ţara noastră şi de a onora memoria eroilor. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. (autor: Cornelia Dumitru)

 


 Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


 

* Baia Mare
Ziua Armatei Române a fost celebrată la Monumentul Ostaşului Român în prezenţa autorităţilor locale, veteranilor de război, rezervişti şi a unui public redus, probabil din cauza ploii.

"Având convingerea că Armata României va continua să rămână un bastion al securităţii şi un etalon al valorilor fundamentale pe care le reprezintă, transmit felicitări tuturor militarilor pentru curajul şi dedicarea lor, le doresc să poarte cu cinste şi demnitate uniforma militară şi să continue să apere cu devotament ţara noastră", a spus în cuvântul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Doru Lazăr.

La eveniment a fost prezent şi prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

Celebrarea militară şi religioasă s-a încheiat cu o paradă a unui grup de militari din cadrul unităţii militare Baia Mare. (autor: Leontin Cupar)

* Piteşti
Ceremonii dedicate Zilei Armatei au fost organizate în garnizoanele Piteşti, Curtea de Argeş şi Câmpulung.

În deschiderea ceremonialului organizat în Garnizoana Piteşti, la care au asistat reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, a fost intonat Imnul naţional, după care a urmat slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă. Manifestările au continuat cu depuneri de flori la Monumentul Eroilor, încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare.

"În contextul internaţional actual, al unor conflicte în care sunt implicaţi atât de mulţi oameni, avem nevoie, mai mult ca oricând, de pace şi de solidaritate. Nu sunt vremuri uşoare, iar Armata este într-o continuă formare şi nevoie de logistică prin care să se adapteze acestor timpuri", a transmis prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" din Câmpulung şi membri ai Asociaţiei Historia Renascita au organizat o manifestare istorico-militară la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. După ceremonialul militar şi religios şi depunerea coroanelor şi jerbelor de flori în cinstea eroilor căzuţi la datorie, cei prezenţi au asistat la prezentări de tehnică militară şi echipamente, instrucţie de front şi alte activităţi specifice armei vânătorilor de munte.

La Curtea de Argeş, manifestările dedicate Zilei Armatei au fost organizate în Cimitirul Eroilor. (autor: George Onea)

* Miercurea-Ciuc
În centrul municipiului Miercurea-Ciuc a avut loc un ceremonial la care a participat şi comandantul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, colonelul Philippe Le Duc.

 

 Foto: (c) Gina Ştefan/AGERPRES


 

La statuia Ostaşului Necunoscut s-a oficiat o slujbă în memoria militarilor căzuţi pe câmpurile de luptă, iar comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din Miercurea-Ciuc, colonelul Nicolae Gabriel Oros, a dat citire mesajului şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

De asemenea, colonelul Oros i-a mulţumit comandantului Grupului de Luptă al NATO dislocat in România, colonelul Philippe Le Duc, pentru că a participat la eveniment.

Patru vânători de munte au primit distincţii militare conferite de Statului Major al Forţelor Terestre "în semn de respect, recunoaştere a profesionalismului şi efortului depus, pentru nivelul ridicat de pregătire obţinut, pentru devotamentul şi dăruirea faţă de instituţia militară".

 

 

 Foto: (c) Gina Ştefan/AGERPRES


 Foto: (c) Gina Ştefan/AGERPRES


 

Totodată, şeful IPJ Harghita, comisar şef Mircea-Ştefan Iordan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, colonel Dan Iamandi şi şeful ISU Harghita, colonel Stelian Cimpoeşu au primit Emblema de merit "Parteneriat pentru apărare", clasa a III-a "în semn de respect şi recunoaştere a profesionalismului şi contribuţiei aduse la desfăşurarea în condiţii deosebite a activităţilor comune din garnizoana Miercurea-Ciuc".

Distincţiile au fost înmânate de comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din Miercurea-Ciuc, colonelul Nicolae Gabriel Oros, şi de comandantul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, colonelul Philippe Le Duc.


În timpul acestui moment, două avioane IAR 99 Şoim, de la Baza 95 Aeriană Bacău, au survolat zona.

Ceremonialul a inclus depuneri de coroane şi defilarea vânătorilor de munte, alături de un detaşament de militari francezi din cadrul Grupului de luptă cu prezenţă înaintată al NATO dislocat în România. (autor: Gina Ştefan)

 


 Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


 

* Constanţa
Marinarii militari ai Forţelor Navale Române au participat la un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a cetăţenilor.

Ceremonia a inclus salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului, alocuţiuni ale oficialilor, depuneri de coroane.

Seara, de la ora 19,00, militarii Forţelor Navale Române se vor retrage cu torţe pe traseul bulevardul Tomis - Sala Sportului - strada Traian - Parcul Arheologic - Monumentul Victoriei.

* Bistriţa
Evenimentele au avut loc la Monumentul Eroilor de lângă Palatul Administrativ, în prezenţa comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" şi a oficialităţilor locale, printre care s-au numărat subprefecţii judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Zăgrean şi Atilla Decsei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Camelia Tabără, primarul Bistriţei, Ioan Turc, însoţit de cei doi viceprimari, senatorul Ovidiu Florean şi şefi ai unor instituţii publice.

 

 Foto: (c) Tina Dumitrescu/AGERPRES


 

După intonarea Imnului şi oficierea serviciului religios, primarul municipiul Bistriţa a transmis militarilor salutul comunităţii locale şi un mesaj de încredere în Armată.

"Suntem astăzi într-un context în care suntem obligaţi să reevaluăm Armata. Perioada romantică cuprinsă între finalizarea Războiului Rece şi debutul războiului din Ucraina s-a terminat, de aceea sunt absolut convins că, de la primul nivel, toţi factorii care au o responsabilitate în ceea ce priveşte dotarea, înzestrarea, pregătirea Armatei române ştiu ce au de făcut. Cred, de asemenea, că societatea românească, noi toţi avem obligaţia să reevaluăm haina militară şi Armata, pe fond. (...) Să dea Dumnezeu cât mai mult timpuri de pace, dar starea de veghe este absolut esenţială", a spus Turc.

 

A fost depusă o coroană de flori la Monumentul Eroilor iar, la final, militarii Brigăzii 81 Mecanizată au defilat în acorduri de fanfară. (autor: Tina Dumitrescu)

 


 Foto: (c) SEBASTIAN OLARU / AGERPRES FOTO


 

* Arad
În cursul dimineţii, în Piaţa Avram Iancu, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român, un grup statuar din bronz înalt de peste 11 metri, care a fost dezvelit în 24 octombrie 1960. Pe lângă militari şi oficialii care au ţinut discursuri, au fost prezenţi zeci de arădeni care au dorit să asiste la ceremonie.

La Monumentul Eroilor de la Păuliş au avut loc ceremonii militare şi religioase şi au fost depuse coroane de flori. Monumentul a fost dezvelit în 1974, în amintirea ostaşilor căzuţi în Lupta de la Păuliş, purtată între 13 şi 20 septembrie 1944.

Manifestările dedicate Zilei Armatei Române au durat trei zile în Arad. Printre acţiuni s-a numărat una care a implicat şi elevi, care i-au însoţit pe militarii Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" la Cimitirul Pomenirea, unde au igienizat şi îngrijit mormintele eroilor. De asemenea, Cetatea Aradului, unde se află o importantă bază militară, a fost deschisă publicului pe parcursul zilei de marţi, sute de copii fiind prezenţi pentru a vedea echipamente militare şi demonstraţii de luptă. (autor: Marian Buga)

* Oradea
Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea a transmis un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă Armatei române cu ocazia zilei de 25 octombrie, la ceremonia militară ce a avut loc în Parcul 1 Decembrie, la Statuia Ostaşului Român.

 

Foto: (c) Eugenia Paşca/AGERPRES


 

Despre acest eveniment au vorbit prefectul Dumitru Ţiplea, comandantul Garnizoanei, Vasile Gabriel Simion, şi preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria" - filiala Bihor, ing. Dan Poinar.

 

Foto: (c) Eugenia Paşca/AGERPRES


 

"În această zi specială, ne reamintim de sacrificiile celor care şi-au dat viaţa pentru patrie şi de contribuţiile imense ale tuturor celor care au servit sau servesc în armată. Ei reprezintă adevăraţii eroi ai României şi le suntem profund recunoscători pentru devotamentul şi curajul lor. Armata noastră nu este doar o forţă militară, ci şi un simbol al unităţii şi solidarităţii naţiunii noastre. În momente de criză, am văzut cum militarii noştri s-au implicat în ajutorarea comunităţilor afectate, demonstrând că actul de a servi cetăţenii acestei ţări nu se opreşte niciodată", a afirmat prefectul.

 

Foto: (c) Eugenia Paşca/AGERPRES


 

Programul festivităţii a continuat cu depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostaşului Român, defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare. (autor: Eugenia Paşca) AGERPRES/(editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

 

Citeşte şi:

 

Ziua Armatei - marcată în mai multe oraşe din ţară (grupaj II)

 

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Afisari: 38

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 25-04-2025 20:11

Vaslui: Pesticide peste limita admisă depistate la morcovi proveniți dintr-un lot importat din R.Moldova

Conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a anunțat, vineri, că în urma unor analize efectuate la morcovi proveniți dintr-un lot importat din Republica Molvova, s-a depistat prezența de pesticide peste limita admisă. Conform unui comunicat de presă transmis de reprezentanții instituției, prob

Social 25-04-2025 19:52

Bărbat urcat pe acoperișul sediului Înaltei Curți; Jandarmeria: Refuză să coboare și să coopereze cu forțele de ordine

Un bărbat s-a urcat vineri pe acoperișul clădirii în care se află sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, echipele de negociatori încercând să-l convingă să coboare.   ''Î

Social 25-04-2025 19:47

Bihor: Șoferul autobuzului implicat în accidentul de pe DN 19 a murit; nouă pasageri transportați la spital

Șoferul autobuzului implicat în accidentul de pe drumul național DN 19 a murit, iar nouă pasageri au fost răniți, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Social 25-04-2025 18:26

REPORTAJ/ Sute de vizitatori la Palatul Cotroceni; testarea tehnologiei STS folosită la alegeri și experiențele VR - între atracții

Sute de persoane au vizitat, vineri, Palatul Cotroceni cu ocazia evenimentului 'Porți deschise', unde Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a pregătit până duminică activități interactive pentru cei mari și pentru cei mici, principalele atracții fiind testarea tehnologiei folosite la alegeri, experiențele VR și modul de funcționare a serviciului d

Social 25-04-2025 18:16

Arad: O femeie a murit în accidentul de pe DN 79; traficul va fi blocat până la ora 20,00

Femeia implicată în accidentul produs vineri după-amiază în județul Arad a decedat, iar cei doi copii care se mai aflau în mașină sunt în stare critică la spital, circulația fiind blocată pe DN 79 până în jurul orei 20:00. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Arad au declarat, pentru AGERPRES, că femeia c

Social 25-04-2025 18:11

Timiș: Proiectul de dezvoltare turistică 'Adoptă un sat' va ajunge și în zona montană a județului

Zona rurală și montană din estul județului Timiș va fi promovată turistic prin proiectul antreprenorial ''Adoptă un sat'', sprijinit și de administrația județeană, obiectivul fiind de a aduce dezvoltare economică prin turismul local, cu tradițiile gastronomice și meșteșugărești ale locului, renumit și pentru atracții culturale și naturale unice.

Social 25-04-2025 17:53

Argeș: Helios, primul câine salvator montan din România, se retrage după 12 ani de activitate

Helios, primul câine salvator montan din România, se retrage după 12 ani de activitate în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean (CJ) Argeș, ceremonia de 'pensionare' s-a desfășurat vineri, la sediul Salvamont din municipiul Curtea de Argeș. E

Social 25-04-2025 17:07

Sâmbătă - manifestații în Piața Constituției și Piața Universității; jandarmii iau măsuri de ordine și siguranță publică

Jandarmeria Capitalei va lua sâmbătă măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță cu ocazia desfășurării a două proteste în Piața Constituției și Piața Universității. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, în intervalul orar 10:00 - 19:00, în Piața Constituției, are loc o adunare publică inițiată de Organizația pentru Apărarea Drepturilo

Social 25-04-2025 16:50

Bihor: Autobuz implicat în accident pe DN 19; șoferul în stop cardio-respirator, mai multe persoane evaluate medical

Un autobuz a fost implicat într-un accident rutier produs, vineri, pe drumul național DN 19, în localitatea Biharia din județul Bihor, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Din primele cercetări a reieșit că șoferul unui autobuz cu pasageri a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un gar

Social 25-04-2025 16:23

ISUBIF: Incendiu la o casă și un garaj în Sectorul 3; pompierii intervin cu autospeciale și autocisterne de mare capacitate

Pompierii bucureșteni intervin, vineri, cu autospeciale de stingere cu apă și spumă și patru autocisterne de mare capacitate pentru stingerea unui incendiu produs la o casă și la un garaj pe Strada Cuibaru Ioan din Sectorul 3. 'Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari pe fum pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătraț

Social 25-04-2025 16:17

Bacău: Pietoni accidentați de o mașină proiectată în urma coliziunii cu un alt autoturism; un bărbat a murit

Un pieton a decedat, iar altul a fost rănit grav după ce au fost accidentați, vineri, de o mașină care a fost proiectată în ei, în urma coliziunii cu un alt autoturism, pe drumul național DN 2F, în localitatea Tisa Silvestri, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău. 'O tânără în vârstă d

Social 25-04-2025 15:47

Daniel Băluță: Nicușor Dan blochează consolidarea Școlii 'Ienăchiță Văcărescu' și a sălii de sport a acesteia

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, susține că edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, blochează consolidarea clădirii Școlii Gimnaziale 'Ienăchiță Văcărescu' și a sălii de sport a acesteia, iar autoritatea locală riscă să piardă o finanțare de peste 30 de milioane de lei obținută prin PNRR pentru aceste investiții dacă nu va primi autorizația de construi

Social 25-04-2025 15:43

Nicușor Dan: 25 de studii, bază a PUG al Capitalei, postate spre cercetare pe site-ul Primăriei Capitalei

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei, ale cărui studii se află începând de vineri postate spre cercetare pe site-ul Primărei Municipiului București, va fi finalizat până la sfârșitul anului, după care va intra într-un circuit de avizare extern la alte instituții, a anunțat primarul general Nicușor Dan. 

Social 25-04-2025 15:30

Programul liniilor 1, 10, 55, 86, 90, 104,311 și 640, prelungit pentru meciul Dinamo-CFR Cluj

Liniile 1, 10, 55, 86, 90, 104, 311 și 640 vor avea un program de circulație prelungit luni seara, pentru a asigura transportul spectatorilor ce vor asista la meciul de fotbal Dinamo București - CFR Cluj, programat de la ora 21:00 pe 'Arena Națională', iar parcul liniilor de noapte N1 și N10 va fi suplimentat între orele 23:00 - 23:40, autobuzele circulân

Social 25-04-2025 15:28

Sibiu: Festivalul Grădinilor - flori la prețuri între câțiva lei și câteva sute

Ediția din acest an a Festivalului Grădinilor de la Sibiu a adus mai mulți expozanți față de anul trecut, florile având prețuri între câțiva lei și câteva sute de lei și pentru prima dată sunt organizate ateliere pentru copii, a declarat pentru AGERPRES, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, Octavian Isăilă, or