logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Alba: Peste 1 milion de euro încasări în trei luni de funcţionare a Băilor Sărate Ocna Mureş

Image

Încasări de peste 1 milion de euro au fost realizate în cele trei luni de la deschiderea Bazei de tratament şi agrement "Băile Sărate" Ocna Mureş, o investiţie de peste 7 milioane de euro a administraţiei locale şi a Consiliului Judeţean (CJ) Alba, prin care oraşul a revenit pe harta localităţilor în care se poate face turism balnear.

"Băile Sărate Ocna Mureş, un proiect de succes, un proiect de bune practici, un proiect cu încasări peste aşteptări, peste 1 milion de euro. Am crezut încă din prima zi în acest proiect, de la iniţierea proiectării, asocierii cu CJ Alba şi apoi de la primul metru cub de beton turnat, până la recepţia finală şi la ceea ce este azi Complexul Balnear Băile Sărate. (...). Bineînţeles, cifra de peste 1 milion de euro este impresionantă şi importantă pentru buna funcţionare a Complexului Băile Sărate, firesc şi normal pentru o societate comercială care trebuie să îşi plătească salarii, furnizori, utilităţi etc şi să facă profit", a transmis, vineri, pe pagina de Facebook a Primăriei, edilul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler.

Potrivit acestuia, peste 100.000 de persoane au trecut pragul bazei de tratament şi agrement în cele 3 luni de funcţionare.

"Cel mai important lucru pentru oraşul Ocna Mureş, pentru mine ca primar, este că aceste Băi Sărate chiar fac minuni, tratează cu adevărat diferite afecţiuni. Brandul Băile Sărate Ocna Mureş este aşa cum se spunea în perioada interbelică: 'La Băile Sărate din Ocna Mureş vii în cărucior şi pleci pe picioarele tale', aşa cum este menţionat în presa maghiară din acele vremuri", a adăugat primarul.

Silviu Vinţeler a menţionat că gradul de mulţumire a clienţilor este "unul ridicat".

El a precizat că, împreună cu personalul angajat la Băile Sărate, în număr de 63 de persoane, o să ţină cont şi de toate sugestiile şi recomandările clienţilor.

"Acest proiect realizat în parteneriat cu CJ Alba a fost gândit să funcţioneze pe termen lung, de aceea nu ne vom opri la ceea ce este acum, ci vom investi în continuare în dotări, şezlonguri, soft de acces şi nu numai, dulapuri, panouri solare pentru încălzit apa pentru duşuri, bazine interioare şi exterioare, în construcţii viitoare etc., tot ce înseamnă un grad ridicat de satisfacere a clienţilor", a mai arătat primarul.

Cel mai scump bilet este de 70 de lei, sâmbăta şi duminica, pentru o zi întreagă. În timpul săptămânii este de 60 de lei pentru un adult. Copiii între 7 şi 17 ani plătesc jumătate.

La programul redus, de cel mult 4 ore, tariful este de 45 de lei, indiferent de zi, respectiv de 25 de lei pentru copiii între 7 şi 14 ani.

Se pot face şi abonamente.

Cel mai solicitate sunt bazinele cu apă sărată.

Potrivit statisticilor, majoritatea clienţilor sunt clujeni.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată în urmă cu câţiva ani, primarul Silviu Vinţeler a spus că prin această investiţie se urmăreşte ca oraşul să fie readus pe harta turistică, "exact cum era în 1946, când era a doua localitate ca număr de turişti din ţară, când undeva 10.000 de turişti vizitau localitatea pentru a face tratament în Băile Sărate".

La Ocna Mureş s-a făcut turism balnear timp de peste un secol, până în urmă cu două decenii, fiind tratate aici afecţiuni reumatice, locomotorii, neuropsihice şi ginecologice.

Construite în 1897, în timpul Imperiului Austro-Ungar, cu implicarea baronilor Solvay şi Teleki,"Băile Sărate" au rezistat mai bine de o sută de ani, până prin 2012, când au dispărut fizic.

Complexul a intrat în posesia statului român în 1945, atunci când a avut loc o revizuire cadastrală. Format din centru medical, clădiri de tratament, două hoteluri, restaurant, ştrand, sere, dependinţe şi terenuri, complexul a fost vândut în 2002 de către autorităţile locale din acea vreme unei persoane private contra unei sume de doar 80.000 de lei, cu obligaţia cumpărătorului de a investi 3,6 milioane de lei în vederea reabilitării obiectivului. Deşi construcţiile erau vechi de peste un secol, acestea nu erau clasificate ca monument istoric, iar investitorul privat le-a demolat. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Băile Sărate Ocna Mureș/Facebook

Afisari: 2

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 16-04-2025 21:45

Sector 6: Poliția Locală, preluată în cadrul aparatului de specialitate al primarului

Poliția Locală Sector 6 va deveni un compartiment în cadrul aparatului de specialitate al primarului, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Consiliul Local. Astfel, se aprobă reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 6 prin preluarea în cadrul acestuia, ca un compartiment funcțional, a Direcției

Social 16-04-2025 21:20

Hunedoara: Autoritățile dispun măsuri de punere în siguranță a barajului Valea de Pești

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit miercuri într-o ședință extraordinară pentru a analiza și a dispune măsuri 'urgente' în vederea exploatării în siguranță a barajului lacului de acumulare Valea de Pești, situat în apropierea localității Câmpu lui Neag, din Valea Jiului.

Social 16-04-2025 19:02

Șeful SMAp - întrevedere cu comandantul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa

Consolidarea parteneriatului strategic și a cooperării militare cu Statele Unite ale Americii, în special pe componenta terestră, a fost principalul subiect al întrevederii avute miercuri de șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, cu generalul Christopher Donahue, comandantul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa (USAREUR-AF)

Social 16-04-2025 18:40

Alba: Trei persoane evacuate din zona alunecării de teren din Lunca; traficul auto - restricționat

Trei persoane care locuiesc în apropierea alunecării de teren din satul Lunca, din județul Alba, au ales să plece la rude sau prieteni până când zona va fi pusă în siguranță, traficul auto fiind restricționat, a anunțat miercuri Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba. Alunecarea de teren s-a produs miercuri

Social 16-04-2025 17:38

Galați: Un bărbat care amenința că se va arunca de pe un viaduct, salvat în ultima clipă de patru polițiști

Un bărbat de 42 de ani din Galați, care amenința că se va arunca de pe un viaduct, a fost salvat în ultima clipă de patru polițiști, informează, miercuri, IPJ Galați. 'Intervenție de excepție a polițiștilor gălățeni: un bărbat salvat în ultima clipă de la un gest extrem. Spiritul de sacrificiu, promptitudinea și profesionalismu

Social 16-04-2025 17:21

Baza militară de la Kogălniceanu va deveni 'hub strategic'; acordurile România - SUA sunt adaptate permanent (surse)

Toate acordurile România - SUA, inclusiv cele care reglementează prezența militară americană în țara noastră, sunt în vigoare, sunt respectate și adaptate permanent la evoluțiile de securitate din mediul regional, au precizat miercuri surse din domeniul Apărării. În acest sens, facilitățile strategice găzduite în

Social 16-04-2025 16:59

România ar putea produce drone militare proprii până la finalul acestui an (surse)

România ar putea produce drone militare proprii până la finalul acestui an, iar în aproximativ doi ani și jumătate va începe producția de pulbere explozivă pentru armament, arată surse din Apărare. De asemenea, sunt discuții avansate pentru producerea de muniții de calibrul 155 mm prin mecanismul Foreign Military Financ

Administratie 16-04-2025 16:34

Olt: Primarul orașului Balș anunță că o investiție într-o fabrică de aluminiu va genera 400 de locuri de muncă

O nouă investiție pe platforma industrială a orașului Balș începe anul acesta și va genera 400 de locuri de muncă, fiind vorba de o fabrică de aluminiu, a anunțat miercuri, primarul localității, Cătălin Rotea, care a precizat că a semnat certificatul de urbanism pentru obiectiv. Fabrica, o investiție a companiei Delta Aluminium, va fi am

Social 16-04-2025 16:31

Exercițiul militar Dacian Spring - între 5 și 23 mai; un batalion de manevră belgian - dislocat în premieră pe teritoriul României

Aproximativ 4.000 de militari și 913 mijloace tehnice din Belgia, Bulgaria, Franța, Italia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia și România vor participa, în perioada 5 - 23 mai, la exercițiul multinațional Dacian Spring 2025 (DASP 25), organizat pe teritoriul țării noastre, a informat miercuri Ministerul Apărării Naționale.

Administratie 16-04-2025 16:30

Iași: Oficiali de la București, Chișinău și Bruxelles vor fi prezenți la Festivalul 'Podul de Flori' de la Ungheni

Oficialități de la București, Chișinău și Bruxelles vor fi prezente sâmbătă, 26 aprilie, în centrul orașului Ungheni, din Republica Moldova, pentru a lua parte, începând cu ora 12:00, la Festivalul 'Podul de Flori' organizat cu prilejul începerii lucrărilor construcției Podului rutier de la Ungheni - Golăești, parte din Autostrad

Social 16-04-2025 15:57

Zilele Brașovului - concerte, târguri și Parada Junilor în săptămâna de după Paște

Primăria Brașov organizează, în săptămâna de după Paști, Zilele Brașovului. Evenimentul cuprinde o serie de concerte și târguri tematice și integrează și manifestările organizate de cele șapte grupuri de juni din Scheii Brașovului. 'După o perioadă în care Zilele Brașovului intraseră într-un con

Social 16-04-2025 15:41

Harghita: Mașină cu trei pasageri, lovită de tren lângă stația CFR Gălăuțaș

Un autoturism în care se aflau trei persoane a fost lovit, miercuri, de un tren la o trecere la nivel cu calea ferată, înainte de stația CFR Gălăuțaș,, însă incidentul nu s-a soldat cu victime, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita. 'În accident a fost implicat trenul Regio 4510 care cir

Administratie 16-04-2025 15:28

Galați: CJ a alocat 150.000 lei pentru refacerea Școlii din Malu Alb distrusă de incendiu pe 30 martie

Consiliul Județean Galați a alocat suma de 150.000 lei pentru refacerea Școlii din localitatea Malu Alb, distrusă într-un incendiu provocat cu intenție de un localnic în vârstă de 35 de ani, în noaptea de 30 martie. 'Am alocat un ajutor de 150.000 lei pentru refacerea Școlii gimnaziale din satul Malu Alb, comuna Dră

Social 16-04-2025 14:57

Bistrița-Năsăud: Lăcașurile de cult, în atenția ISU înainte de Paști; au fost aplicate amenzi de 2.000 de lei

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud au efectuat, în ultimele zile, controale la lăcașuri de cult, având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, pentru a se asigura că cetățenii vor fi în siguranță în noaptea de Înviere și la slujbele religioase organizate de Paști.

Administratie 16-04-2025 14:54

Timiș: A fost predat amplasamentul pentru viitorul Institut Oncologic Regional

Administrația județeană a predat miercuri, către firma constructoare, amplasamentul pe care va fi ridicat viitorul Institut Oncologic Regional din Timișoara (IORT). Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Alfred Simonis, a declarat că lucrările vor începe cu demolarea ruinelor a ceea ce s-a dorit a fi, în urmă cu 30 de ani, u