logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

REPORTAJ/Mureş: Miss Universe România 2021, ajutor al lui Moş Crăciun, alături de campioana Marisa Mureşan

Image

Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, alături de campioana naţională la echitaţie, Marisa Mureşan, au fost ajutoarele lui Moş Crăciun pentru trei fraţi din satul mureşean Râpa de Jos, care şi-au pus dorinţele în trei scrisori şi au sperat în îndeplinirea lor.

Preotul din Râpa de Jos, Iustinian Dacian Oprea, le-a spus Carminei şi Marisei că oamenii din acest sat trăiesc, în general, din agricultură şi că, la fel ca şi copiii din familia Man, foarte mulţi dintre copii îşi ajută părinţii la muncile câmpului şi la îngrijirea animalelor, iar unii chiar abandonează şcoala după clasa a VIII-a pentru a se dedica susţinerii familiilor, iar atunci când îşi doresc ceva pentru ei, singura lor speranţă rămâne Moş Crăciun.

 

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES



"Este vorba despre familia Man, sunt patru fraţi în această familie, cel mai mic, o fetiţă, are doar trei luni. Cei trei fraţi care au venit la biserică pentru a se întâlni cu ajutoarele lui Moş Crăciun, Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, şi cu campioana naţională la călărie, Marisa Mureşan, sunt Nicuşor, Nicoleta şi Vlăduţ. Ei au scris scrisori de mai multă vreme pentru Moş Crăciun, iar de doi ani încoace, de când Moş Crăciun a decis să vină şi la Râpa de Jos, eforturile lor au început să dea roade şi au primit ceea ce îşi doreau. Nu îşi doresc ceva deosebit, ci haine şi încălţăminte pentru această perioadă rece şi jucării. În acest an şi-au mai dorit o tabletă pentru şcoală, un laptop şi câte un telefon. Sunt copii cuminţi, frecventează şcoala şi vin la biserică în fiecare duminică. La şcoală au rezultate medii, fiindcă nu are cine să îi pregătească acasă şi, în plus, în timpul liber îi mai ajută pe oamenii din sat la muncile gospodăreşti. Mama lor a fost prin străinătate mulţi ani, dar de doi ani este alături de ei, îngrijindu-se de ei, de fetiţa cea mică şi de tatăl lor care este bolnav, având o boală care îl ţintuieşte la pat", ne-a spus preotul ortodox din Râpa de Jos, Iustinian Dacian Oprea.

Preotul şi-a manifestat recunoştinţa faţă de cele două ajutoare ale lui Moş Crăciun şi le-a binecuvântat, spunându-le cât de important este gestul lor şi câtă bucurie aduc în sufletele acestor copii, care, de foarte multe ori, au fost puşi în situaţia de a-şi asuma responsabilităţi de adulţi, în ciuda vârstei lor fragede.

 

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES



Povestea de viaţă a celor trei copii le-a impresionat profund pe cele două ajutoare ale lui Moş Crăciun, mai ales când au aflat că familia lor a fost nevoită să vândă singurul porc care îl aveau în gospodărie pentru Crăciun, pentru a putea plăti factura la electricitate, dar şi faptul că au renunţat la calul care le mai aducea nişte venituri, după ce tatăl a rămas invalid.

"Sunt trei copii foarte puternici, curajoşi şi m-am bucurat foarte mult să aflu că sunt cuminţi şi studioşi. Şi eu m-am regăsit în ei, mă bucur că am avut ocazia să îi întâlnesc şi îmi doresc să le pot urmări transformarea, să îi văd cum cresc, sunt nişte copii minunaţi. M-am alăturat campaniei 'Dragă Moş Crăciun' fiindcă sunt convinsă şi cred cu tărie că aceşti copii şi generaţiile tinere sunt viitorul nostru şi, dacă putem, trebuie să îi ajutăm cu orice ne stă în putinţă - indiferent că este hrană, pantofi sau orice altceva - să le asigurăm un trai mai bun. Ei vor creşte şi vor fi stâlpii de susţinere ai ţării noastre şi ai noştri ca şi societate. Faptul că am putut face gestul acesta, oricât de mic ar fi, pentru mine a însemnat enorm şi sunt convinsă că şi pentru ei a însemnat la fel. Le-am spus să-şi urmeze visurile, de aceea i-am întrebat ce vor să facă atunci când vor fi mari - întrebarea clasică pe care am primit-o şi eu când am fost copil. I-am spus Nicoletei să îşi urmeze visul, fiindcă ea vrea să fie poliţistă, să creadă cu tărie toţi trei în ceea ce vor să facă, indiferent că este vorba despre ceva practic, teoretic, artistic, nu contează. Ideea este să îţi urmăreşti visul, să îţi urmăreşti pasiunea, indiferent cât de dificil pare şi de greu de realizat, pentru că toţi urmăm nişte trepte până să ajungem cea mai bună versiune a noastră. Să creadă în ei. Am fost emoţionată pentru că e o primă întâlnire în acest proiect, sunt copii care au primit ceea ce şi-au dorit şi este o emoţie de nedescris", a declarat Miss Universe România 2021.

Campioana la echitaţie Marisa Mureşan s-a arătat impresionată de povestea copiilor care au fost nevoiţi să vândă calul pe care îl avea familia, după ce tatăl lor s-a îmbolnăvit.


"Am venit să dau de la mine pentru ceilalţi, fiindcă, la fel ca şi noi, şi eu au dreptul să trăiască viaţa pe care şi-o doresc şi să-şi împlinească visurile. Probabil visează la ceva în fiecare seară, când se duc la culcare. Am fost foarte emoţionată, îmi place genul acesta de evenimente şi îi admir că sunt copii şi muncesc de la vârsta aceasta, mi se pare un lucru remarcabil pe care nu cred că mulţi copii l-ar face. Pasiunea mea este echitaţia şi automat când aud cuvântul 'căluţ' mi se deschide inima, am crescut cu asta de la vârsta lor, sper să continui. Mi-a încălzit sufletul când mi-au spus că au avut un căluţ pe care l-au iubit (deşi am fost tristă că au fost nevoiţi să renunţe la el) şi că visul copilului cel mic este să îşi facă o fermă", a arătat Marisa Mureşan.

 

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES



Cât despre echipa lui Moş Crăciun de la Râpa de Jos, Marisa a spus că a fost plăcut surprinsă să constate că cea mai frumoasă femeie din România este de o modestie şi o naturaleţe ieşite din comun.

"Am reuşit să mă întâlnesc cu Miss Universe România 2021 cu ocazia acestui proiect şi sunt foarte mândră că am fost invitată alături de ea. Am călătorit împreună, venind încoace, şi mi-am dat seama că este o persoană remarcabilă, este ca noi toţi, mi-a plăcut foarte mult de ea, cum se comportă şi calitatea ei ca om", a spus campioana, membră a lotului naţional de călărie.

Cei trei fraţi, vizibil marcaţi de prezenţa ajutoarelor lui Moş Crăciun, şi-au ascuns cu greu emoţiile şi nerăbdarea de a desface cadourile, însă, alături de preotul din sat şi de soţia acestuia, Ioana, le-au colindat pe Carmina şi Marisa şi pe toţi cei prezenţi la Biserica din Râpa de Jos.

Scrisorile celor trei fraţi au ajuns la Moş Crăciun prin intermediul proiectului umanitar "Dragă Moş Crăciun", iniţiat de un grup de jurnalişti din Târgu Mureş, între care şi Natalia Lazăr.

Ajutoarele lui Moş Crăciun au fost trimise un pic mai devreme la Râpa de Jos, întrucât Carmina Cotfas urmează să plece în Israel pentru a se pregăti în vederea reprezentării României la Miss Universe 2021.

În numele locuitorilor din Râpa de Jos, preotul Iustinian Dacian Oprea le-a mulţumit celor două ajutoare ale lui Moş Crăciun, Carmina Cotfas şi Marisa Mureşan, oferindu-le câte o diplomă de excelenţă şi câte o icoană şi i-a mulţumit Nataliei Lazăr, cea care i-a înaintat deja lui Moş Crăciun scrisorile trimise de 12 copii din acest sat.

 

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES



Competiţia mondială Miss Universe 2021 va avea loc în data de 12 decembrie la Eliat, în Israel. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citeşte şi:

 

Afisari: 19

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 20-01-2025 18:30

Neamț: Un muncitor a murit pe șantierul podului de la Luțca

Un muncitor a murit, luni, pe șantierul podului de la Luțca, din motive rămase deocamdată necunoscute, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț. Colegii victimei au văzut că aceasta se simte rău și au sunat la 112. iar la fața locului a venit un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă. 'Ajuns la locul i

Administratie 20-01-2025 16:26

Timiș: Încep lucrările de reabilitare a Bibliotecii Județene, cu bani de la Guvern și de la CJ

Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Alfred Simonis, a semnat, luni, ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Bibliotecii Județene 'Sorin Titel' din Timișoara, care are nevoie urgentă de consolidarea clădirii. Proiectul beneficiază de o finanțare de 14,5 milioane de lei prin Programul Național de Consolidare

Social 20-01-2025 15:28

Vâlcea: Șofer octogenar, decedat într-un accident pe DN7, în municipiul reședință; traficul către Pitești e îngreunat

Un bărbat de 86 de ani a decedat, luni, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a izbit violent de o autocisternă și a ricoșat într-un gard de pe marginea drumului național 7, la ieșirea din Râmnicu Vâlcea către Pitești, traficul în zonă fiind îngreunat, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) V&acir

Social 20-01-2025 14:57

Salvamont: Peste 7.500 de persoane, salvate în 2024 în aproximativ 6.500 de acțiuni (bilanț)

Peste 7.500 de persoane au fost salvate, pe parcursul anului 2024, în aproximativ 6.500 de intervenții ale salvamontiștilor, gradul de răspuns pentru solicitări fiind de 100%. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, în 2024, serviciile publice județene și locale Salvamont au

Administratie 20-01-2025 14:34

Bihor: ABA Crișuri a demarat lucrări pentru reducerea efectelor secetei - un proiect de aproape 24 milioane de lei

Administrația Bazinală de Apă Crișuri (A.B.A. Crișuri) a început luni lucrările pentru îmbunătățirea retenției de apă în regiuni afectate de secetă, pe o lungime totală de 42,5 km, într-un proiect important pentru zona Câmpiei de Vest, în valoare de aproape 24 milioane de lei, finanțat, în procent de 60%, prin Fondul de Solid

Administratie 20-01-2025 14:10

Președintele CJ Galați: Am deschis traficului circulația pe primul pod hobanat din istoria orașului

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că luni a fost deschisă circulația pe primul pod hobanat din istoria orașului Galați, lucrare care face parte dintr-un amplu proiect de modernizare a Drumului de Centură. 'Astăzi este o zi foarte importantă pentru Galați. Am deschis traficului circulația pe podul hobanat. Ac

Social 20-01-2025 13:42

ANM: Vreme în general frumoasă, în perioada 20 ianuarie - 2 februarie; precipitații în această săptămână și la început de februarie

Regimul termic va fi, în general, peste normalul climatologic al perioadei din calendar, în perioada 20 ianuarie - 2 februarie, cu temperaturi maxime pozitive în majoritatea regiunilor, dar și cu precipitații în această săptămână și la începutul lunii februarie, se menționează în prognoza Administrației Naționale de Meteorolo

Social 20-01-2025 12:01

UPDATE Tulcea: Majoritatea persoanelor rănite în accidentul din Revărsarea, elevi de liceu

Șapte din cele opt persoane rănite în accidentul rutier înregistrat luni dimineața în satul Revărsarea au vârste mai mici de 18 ani și unele dintre ele au plecat de la locul evenimentului, medicii consultându-le ulterior în liceu și luând decizia de a le transporta la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din municipiu. D

Social 20-01-2025 11:29

Angajații Electrocentrale București vor protesta luni după-amiaza față de prevederile din ordonanța 'trenuleț'

Aproximativ 1.000 de angajați ai Electrocentrale București (ELCEN) vor protesta luni în fața sediului central al societății, de la ora 15:30, în condițiile în care ordonanța 'trenuleț' încalcă contractul colectiv de muncă, prejudiciul fiecărui salariat fiind, în medie, de 1.500 lei, a declarat pentru AGERPRES Cristian P

Social 20-01-2025 11:13

Brașov: 20 de intervenții ale salvamontiștilor din Poiană într-o singură zi

Salvamontiștii din Poiana Brașov au înregistrat în weekend cel mai mare număr de intervenții din acest sezon, sâmbătă ei acordând ajutor pentru 20 de persoane. Spre comparație, un număr ridicat de intervenții, dar mai scăzut, s-a înregistrat în timpul vacanței de sărbători, duminică, 5 ianuarie, când salvamontiștii din

Social 20-01-2025 10:14

STS: Peste 9,7 milioane de apeluri la 112 în 2024, cu aproape un milion mai puține ca în anii anteriori

Peste 9,7 milioane de apeluri au fost primite la Serviciul de urgență 112 în 2024, cu un milion mai puține față de anii anteriori, a informat, luni, Serviciul de Telecomunicații Speciale. 'În anul 2024, numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproape un milion, comparativ cu anii anteriori. Operatorii STS din cadrul Serviciului de ur

Social 20-01-2025 09:37

UPDATE Olt: Incendiul izbucnit într-o garsonieră din Slatina a fost stins; locatarii s-au întors în bloc

Incendiul izbucnit luni dimineața la o garsonieră situată la al patrulea etaj al unui bloc de locuințe din Slatina a fost stins, iar persoanele evacuate se pot întoarce în imobil, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt. Focul ar fi izbucnit după un scurtcircuit produs la o priză ce alimenta o aerotermă aflat

Social 20-01-2025 09:24

VIDEO SOR și Rețele Electrice România, proiect comun referitor la linii electrice sigure pentru păsările din Dobrogea

Societatea Ornitologică Română (SOR) a colaborat cu Rețele Electrice România pentru montarea a 1.000 de teci electro-izolante pe stâlpii de medie tensiune, amplasați în teritoriile de cuibărire a șoimului dunărean din zona centrală a Dobrogei, identificată ca fiind regiunea cu cele mai multe victime în rândul păsărilor, se arată &i

Social 20-01-2025 08:18

Buzău: Ghiocei la mijlocul lunii ianuarie; ar putea să nu mai fie considerați un reper al primăverii

Temperaturile blânde din luna ianuarie și lipsa unui strat consistent de zăpadă au determinat în unele zone apariția ghioceilor, specialiștii atrăgând atenția că în situația unor schimbări climatice cu fenomene care să persiste în timp, planta s-ar putea să nu mai fie considerată un vestitor al primăverii. În curțile din med

Social 19-01-2025 21:25

Sibiu: Șapte persoane rănite într-un accident rutier pe DN1

Șapte persoane au fost rănite duminică seara, într-un accident rutier produs pe DN1, între municipiul Sibiu și comuna Șelimbăr. Este vorba despre cinci adulți și doi minori care au fost transportați conștienți la două spitale din municipiul reședință de județ, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații