Contractele de investiții pentru Stadioanele 'Corvinul Hunedoara' și Dinamo, semnate în prezența premierului și ministrului Dezvoltării

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, au participat, miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor de investiții 'Complex Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara' și 'Noua Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București'.
'Cele două proiecte reprezintă mai mult decât stadioane ultramoderne. Sunt adevărate ancore de dezvoltare comunitară. Construim în ambele cazuri câte un complex sportiv de nivel european, cu multiple beneficii pentru comunitate, în special pentru familiile tinere cu copii. În ambele situații vom vedea o revitalizare a zonei respective și creșterea investițiilor care vor sprijini economia locală, generând locuri de muncă și dezvoltare urbanistică', a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Potrivit acestuia, 'se face și act de dreptate', subliniind că ambele cluburi reprezintă istorie și palmares în sportul românesc.
'Până la urmă, facem și un act de dreptate, reabilitarea poziției Hunedoarei drept important Centru național al talentelor sportive. (...) Este un pas important pentru a reînvia tradiția fotbalistică locală. Ne amintim că acum aproape 50 de ani, la Corvinul, făcea tânărul antrenor Mircea Lucescu o echipă senzațională care se bătea de la egal la egal cu Steaua și Dinamo, cu marii jucători precum Klein, Andone, Gabor și mulți alții. Infrastructura modernă de antrenament și competiții va facilita dezvoltarea tinerelor talente locale, oferindu-le condiții optime pentru performanță. Atât Corvinul Hunedoara, cât mai ales Dinamo București sunt cluburi cu istorie și palmares în sportul românesc. Și aceste noi baze ultramoderne vor reprezenta un magnet pentru copii. (...) Sunt convins că asta vom vedea în viitor, un aflux major de copii înscriși la sport de performanță, ceea ce va contribui la formarea unei noi generații de elită, viitori campioni europeni, mondiali sau olimpici', a explicat premierul.
El a mai spus că, în cazul noii arene de la Dinamo, este vorba de o promisiune veche, făcută comunității și mai ales suporterilor echipei, îndeplinită astăzi.
'Noua arenă nu va fi doar un spațiu sportiv, ci un hub pentru dezvoltare urbană care poate transforma Sectorul 2 într-un punct de interes major pentru întreaga comunitate. Este o investiție care va modela viitorul întregului Sector 2, deoarece va produce alte efecte majore - revitalizarea infrastructurii locale, atrăgând investiții și noi oportunități economice, creșterea atractivității zonei prin dezvoltarea unei arene moderne și pentru competiții sportive, cât și pentru concerte sau alte evenimente, crearea unor noi locuri de muncă în domenii variate, de la administrarea stadionului până la turism, divertisment și retail, modernizarea transportului și accesibilității, facilitând conexiunea dintre stadion și restul orașului', a subliniat Marcel Ciolacu.
În context, el a făcut un anunț - Stadionul Dinamo este ultimul construit în centrul Capitalei, următoarele urmând să fie făcute la periferie, astfel încât traficul să nu fie îngreunat.
'Din punctul meu de vedere, este ultimul stadion care se mai construiește. Din acest moment, cred că toate dezvoltările ulterioare vor trebui făcute în periferie, astfel încât să nu mai îngreuneze traficul. E pe o arteră principală, pe Ștefan cel Mare, dar nu puteam să construim stadionul Dinamo decât în acel loc. Mai e construcția aia pe stânga, la intrare, în litigiu, dar sunt ferm convins că domnul ministru va găsi resursele să rezolvăm și acea problemă. Mă bucur mult că m-am ținut de cuvânt cu această promisiune', a transmis premierul.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a arătat că își amintește cu drag momentul în care a vizitat stadionul Dinamo și stadionul Corvinul din Hunedoara, în urmă cu trei ani, acum fiind momentul în care aceste două stadioane primesc grija și atenția meritată și urmează să fie redate sportivilor și suporturilor, după lucrările de construire într-un format nou, modern.
'Am reținut la aceste vizite, în primul rând, pasiunea. Pasiunea pentru fotbal a celor pe care i-am întâlnit atunci, fie că erau copii sau adulți, sportivi sau suporteri. Am văzut oameni care îndrăgesc sportul și aceste echipe. Dacă tot ceea ce se întâmplă astăzi aici, cu semnarea celor două contracte de execuție, va fi urmată de dedicație în construire, și sunt sigur de acest lucru, și aceeași pasiune în folosirea acestor complexuri sportive, în mod cert vor fi investiții de succes ale statului român', a declarat Cseke Attila.
Ministrul Dezvoltării a amintit că România și-a asumat un angajament de a construi patru stadioane mari în Capitală, iar trei dintre acestea sunt deja realizate - Arcul de Triumf, Steaua și Rapid.
'A venit momentul în care semnăm contractul care permite demararea lucrurilor de construire a stadionului Dinamo, o investiție așteptată, finanțată din bugetul de stat, de 620 de milioane de lei. De asemenea, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, va construi printr-o alocare de 269 de milioane de lei un nou stadion în municipiul Hunedoara - un loc încărcat de istorie fotbalistică bogată. Pe lângă competițiile sportive ce vor avea loc, important e că fiecare copil care va urmări meciurile echipei dragi de pe tribuna noului stadion și fiecare copil de minge va putea fi un nou Lucescu, un nou Lupescu sau Mateuț ori Klein, pentru că sportul e un mod de a fi, un mod de a intra într-o competiție corectă, de a învinge prin pregătire și tenacitate, de a-ți forma și ordona viața de zi cu zi', a subliniat ministrul.
Cele două contracte au fost semnate de directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, Raul Doicescu, fondator și acționar Bog'Art Holding Management, respectiv reprezentantul firmei S.C Construcții Erbașu S.A. AGERPRES/(A-redactor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Președintele interimar Ilie Bolojan participă , în regim de videoconferință, la Summitul 'Coaliției de voință'
Președintele interimar Ilie Bolojan va participa sâmbătă, în regim de videoconferință, la Summitul 'Coaliției de voință' (Coalition of the Willing), care are loc la Kiev, informează Administrația Prezidențială. Ucraina va găzdui sâmbătă o reuniune a liderilor din țările așa-numitei 'coaliții a voluntarilor' dispuși să-i ofere
Ziua Europei/Crin Antonescu: Europa e sub atac, dinăuntru și din afară; Dumnezeu să ne dea puterea să o apărăm
Europa este o istorie, un spirit, o civilizație, nu un monopol, o lozincă, o caricatură, a declarat vineri Crin Antonescu, cel care a reprezentat Alianța ''România Înainte'' în alegerile prezidențiale din acest an. El a transmis un mesaj de
Prezidențiale2025/BEC a stabilit machetele buletinelor de vot pentru turul 2 de scrutin
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, machetele buletinelor de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale, ordinea de înscriere a candidaților fiind cea în funcție de numărul voturilor valabil exprimate obținute la primul tur de scrutin, respectiv primul - George Simion și al doilea - Nicușor Dan. Procesul verbal încheiat de BEC me
Atenționare de călătorie MAE: Slovacia - actualizarea restricțiilor de trecere a frontierei în contextul focarelor de febră aftoasă
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovacă asupra faptului că, în contextul focarelor de febră aftoasă, autoritățile slovace au decis prelungirea controalelor la frontierele cu Ungaria și Austria, până la data de 7 iulie, la miezul nopții.
Prezidențiale2025/ MAE: 3.600.000 de buletine de vot vor fi trimise în străinătate pentru turul al doilea
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite vineri că pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale urmează să fie trimise 3.600.000 de buletine de vot, același număr ca la primul tur. Precizarea MAE vine ca răspuns la 'vehicularea prin postări social media a unor afirmații false menite să manipuleze publicul și să genereze nemulțumire, neîncr
Ziua Europei/Petrețchi: Europa - sărbătoarea și garanția libertății noastre; apartenența noastră trebuie apărată
Deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, președinte al Uniunii Ucrainenilor din România, a transmis, vineri, că Europa este 'leagănul nașterii, sărbătoarea și garanția libertății' în țara noastră, menționând că apartenența la ea trebuie apărată, deoarece 'primejdiile care o amenință au ajuns, hibrid, și în România'. &
Ministrul Cseke Attila: Discutăm cu CE, pe PNRR, posibilitatea transferării de pe împrumut pe grant, pentru că am fost performanți
Ministrul interimar al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat vineri, la Bistrița, că se poartă discuții cu Comisia Europeană, legate de investițiile derulate de minister prin Planul Național de Redresare și Reziliență, despre posibilitatea transferării de pe împrumut pe grant, 'pentru că am fost performanți'.
Prezidențiale2025/Hotărârea CCR de validare a rezultatului primului tur, în Monitorul Oficial; a început campania pentru al doilea tur
Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale a început vineri, imediat după validarea de către Curtea Constituțională a României a rezultatului primului tur de scrutin și publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial.
Prezidențiale2025/AEP: Începe campania pentru turul 2; competitorii să contribuie la desfășurarea unei campanii corecte, integre, transparente
Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că vineri începe campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale și îi îndeamnă pe competitorii electorali să contribuie la desfășurarea unei 'campanii corecte, integre și transparente, care să răspundă așteptărilor democratice ale cetățenilor'. Potrivit unui comunica
Predoiu: Reforma fiscală nu poate fi asumată de un guvern interimar la nivel de lege, doar prin Parlament (surse)
Premierul interimar Cătălin Predoiu consideră că în măsura în care reforma fiscală asumată prin Planul de Redresare și Reziliență presupune un act normativ cu rang de lege, acest lucru nu poate fi făcut de un guvern interimar, ci doar prin Parlament, având în vedere că PNRR reprezintă un obiectiv de țară, au precizat surse guvernamentale.
Președintele interimar Ilie Bolojan a discutat cu vicepreședinta CE Roxana Mînzatu de recuperarea întârzierilor din PNRR
Președintele interimar Ilie Bolojan a primit-o, vineri, pe vicepreședinta executivă a Comisiei Europene pentru drepturi sociale, competențe, locuri de muncă de calitate și pregătire, Roxana Mînzatu, cei doi abordând inclusiv situația fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit unui comunicat al Administrației Preziden
Ziua Europei/ Negrescu: Lansez 'EU Story' - un proiect prin care să spunem ce înseamnă concret apartenența la UE
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat, cu ocazia Zilei Europei, lansarea 'EU Story', un proiect prin care să spună, pe înțelesul tuturor, ce înseamnă concret apartenența la Uniunea Europeană. '9 Mai - Ziua Europei este mai mu
Prezidențiale2025/ Nicușor Dan de Ziua Europei: Celebrăm nu doar un proiect politic, ci o comunitate de valori
România nu trebuie să fie un stat care doar primește direcția dată de Europa, ci unul care propune direcția în domenii cheie pentru viitorul nostru comun - arhitectura de securitate europeană, agricultura, extinderea UE către Republica Moldova și sprijinirea competitivității economiilor noastre, afirmă Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezid
Ziua Independenței de Stat și Ziua Europei/ Abrudean: Convergența acestor sărbători reflectă destinul european al României
Aderarea României la Uniunea Europeană nu este un accident istoric, ci rezultatul unei traiectorii asumate de veacuri, a evidențiat, vineri, președintele interimar al Senatului, Mircea Abrudean, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Europei și Zilei Independenței de Stat. 'România a privit întotdeauna spre valori
Prezidențiale2025/ Curtea Constituțională a validat primul tur al alegerilor prezidențiale (oficial)
Curtea Constituțională a României a validat, vineri, rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat pe data de 4 mai. Potrivit unui comunicat al CCR, transmis AGERPRES, vineri, în cadrul controlului privind respectarea procedurii pentru alegerea președintelui României, conferind efectivitate competențelor &ic