Nestlé  România susține dreptul persoanelor atipice la o viaţă normală și se alătură în calitate de Partener Principal al primului concurs de gătit dedicat exclusiv persoanelor cu deficiențe de vedere și locomotorii din România. Pentru această primă ediție a competiției culinare compania oferă premiul cel mare în valoare de 2.500 de Euro.

Acest parteneriat vine ca o continuare firească a strategiei Grupului Nestlé de a aduce în atenția tuturor valoarea diversității, a incluziunii și schimbărilor pozitive pe care persoanele atipice le pot aduce în societate.

Misiunea Nestlé este aceea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții, oferind opțiuni sănătoase și gustoase celor care vor să aibă un stil de viață echilibrat. Suntem mereu preocupați ca persoanele de toate genurile, religiile, culturile, orientările sexuale sau persoanele cu dizabilități să fie incluse în societate și să aibă o viață sănătoasă, de aceea suntem membrii ai ILO Global Business And Disability Network și ai The Valuable 500. Ne bucurăm să susținem primul concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii din România care încurajează independența în bucătărie, un pas important spre o alimentație echilibrată", declară Nicoleta Tupiță, nutriționist-dietetician, Nutrition Health and Wellness Manager, în cadrul Nestlé România.

Creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilităţi şi participarea acestora cu drepturi depline şi şanse egale, în societate este principalul motto al competiției gastronomice Step Chef Atipic.

„Dacă 74% dintre persoanele cu vârsta între 20 și 64 de ani fără dizabilități sunt angajați, procentul este de doar 51% pentru persoanele cu anumite limitări arată datele Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități din România. Concursul Step Chef Atipic este oportunitatea de a face cunoscute abilitățile de bucătari ale persoanelor cu dizablități, dar in egală măsură atrage atenția asupra realității în care persoanele cu dizabilități trăiesc, printre care și accesul în piața muncii, contribuind astfel la facilitarea spre o viață normală a acestora”, spune Lavinia Ioviță, project manager Step Chef Atipic.

Competiţia este organizată de Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA România și are ca demers incluziunea persoanelor atipice și promovarea dreptului la o viaţă normală pentru persoanele cu dizabilități.

Prima ediţie se va desfășura între 21-22 Mai 2022, în București. Iar juriul competiției va fi coordonat de Chef Antonio Passarelli care va premia cel mai gustos fel de mâncare.

Despre Step Chef Atipic

Step Chef Atipic, primul concurs de gătit dedicat persoanelor atipice din România este locul în care pasionații de gătit, persoane cu dizabilități locomotorii și cele cu deficiențe vizuale au șansa să-și demonstreze abilitățile de bucătari și să fie și răsplătiți pentru asta. Detalii despre competiţia culinară din 21-22 Mai, aici: Step Chef Atipic

Despre Grupului Nestlé

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei peste 300.000 de angajați sunt dedicați scopului Nestlé de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie, pentru tot parcursul vieții. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume emblematice precum NESCAFÉ®, Nespresso®, Maggi® și Nesquik. Performanța companiei este susținută de strategia Nutrition, Health and Wellness. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global TheAccess To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției. Detalii, aici: Nestle România