Afacerile sunt entități dinamice, iar pentru o  evoluție rapidă au nevoie de cele mai bune soluții pentru a construi rapid și cât mai ieftin. Astfel, panourile sandwich sunt o alternativă modernă la materiale de construcții convenționale pentru ridicarea unei case sau a unei hale metalice.

Acestea reprezintă o „revoluție” pe piața materialelor de construcții prin reducerea considerabilă a timpului de execuție, dar și a costurilor pentru dezvoltarea de construcții industriale, comerciale, agricole (silozuri) sau rezidențiale. Aceasta pentru că, în ultima perioadă, inclusiv cererea de case din panouri sandwich  este în creștere.

În continuare îți suntem alături cu următoarele informații:

•  ce sunt panourile sandwich;
  • avantaje și tipuri de paneluri;
  •  modele de hale metalice și avizele de care aveți nevoie.
  •  la final, dar nu la urmă, îți oferim 5 sfaturi pentru a construi mai ieftin și exemplu de calcul estimativ pentru a evalua cât costă o hală metalică.

Ce sunt panourile sandwich?

Concret, panourile sandwich sunt formate din două foi de tablă de oțel între care se injectează spumă poliuretanică, vată de sticlă sau spumă de polistiren extrudat.

Tipuri de panouri sandwich

Din punct de vedere al funcționalității regăsim:

• panouri sandwich de perete - utilizate pentru construcții care au nevoie de o bună izolare și montaj rapid. Sunt ideale pentru fațade de clădiri industriale, hale metalice, depozite, săli de sport, showroom-uri etc.
  • panouri sandwich pentru acoperiș - oferă un factor de protecție termică ridicat, nu permit infiltrarea apei și nu se deformează. În general, dispun de o pantă de înclinare de minimum 7%.

Avantajele panourilor sandwich

• rezistență la deformări termice și mecanice;
  • protecție termică foarte bună;
  • durabilitate;
  • elasticitate;
  • rezistență la coroziune;
  • execuție rapidă;
  • costuri reduse de întreținere;
  • izolare fonică excelentă;
  • greutate redusă;

Acte necesare pentru ridicarea unei hale metalice

Ai stabilit toate detaliile cu inginerul proiectant de structură (structuristul) și ai finalizat proiectul tehnic și schița halei metalice. Următorul pas este să ieși „la vânătoare” de avize și autorizații. Iată care sunt actele pe care trebuie să le obții:

• Certificat de Urbanism;
  • Studiul geotehnic al construcției;
  • Avize - de Mediu, Electricitate, Apă și Canalizare, Gaze, Salubritate;
  • Autorizația de Construcție (12 luni valabilitate).

5 Sfaturi pentru a construi hale metalice mai ieftine cu panouri sandwich

E important să construiești cât mai ieftin cu putință, fără a face rabat la calitate. Astfel,  diferența de bani să o reinvestești în restul construcției sau chiar în afacere. Pentur a te ajuta în continuare să crești, echipa Casei de Comenzi Vindem-Ieftin.ro îți vine în întâmpinare cu 5 sfaturi pentru a construi hale metalice mai ieftine din panouri sandwich.

1. Alege un proiect de hală metalică adaptat nevoilor tale

Hala metalică reprezintă o opțiune optimă deoarece bifează o mulțime de cerințe funcționale. Structurile metalice permit deschideri mari, se ansamblează rapidă și, în plus, sunt versatile și durabile. Nu există un model standard de hală metalică. În funcție de complexitatea proiectului și de nevoile tale poți opta pentru diferite modele de hala metalică - dreptunghiulară, pătrată, circulară etc.

1. Calculează suprafața necesară de panouri sandwich pentru hala ta

Să presupunem că vrei să construiești o hală de 200 mp. Date tehnice:

• lungime = 20 m;
  • lățime = 10 m;
  • înălțime = 4 m;
  • perimetru = 60 ml;
  • suprafață hală = 200 mp;
  • suprafață acoperiș = 200 mp;

Pentru această hală vei avea nevoie de 240 de mp de panouri sandwich perete cu vată minerală 60 mm și de 200 mp de panouri sandwich acoperiș 40 mm PUR 5 cute.

1. Stabilește necesarul pentru o hală pe structură metalică

În urma discuției cu un inginer proiectant de structură (structurist) am determinat următoarele cantități de materiale de construcții pentru hala metalică de mai sus. Am discutat cu un consultant specializat tehnic de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro și mi-a oferit următoarele prețuri la materialele necesare:

Am fost cu aceeași listă de materiale de construcții prin depozite și supermarketuri, iar diferențele de preț sunt mai mult decât semnificative. Priviți tabelul de mai jos:

Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro te ajută să economisești 19 830 de lei, bani cu care vei putea să acoperi o parte din costul materialelor pentru următoarea etapă de construcție: ferestre, ușă de acces, instalație electrică, sistem de climatizare.

In plus, Casa de Comenzi Vindem Ieftin  debitează la dimensiunile dorite pentru pierderi minime.

Astfel, economisești de două ori: alegând  panouri sandwich cu preț mai mic și prin reducerea pierderilor de material.

1. Cumpără materiale de construcții ieftin

Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro scurtează drumul de la producător la client. Vânzarea este consultativă, iar prețurile sunt negociate în funcție de cantitate și de zona de livrare. O cantitate mai mare înseamnă un preț mai mic.

Marfa este livrată direct de la producător oriunde în România. Clienții beneficiază de consultanță tehnică specializată și suport pe tot parcursul procesului de vânzare. Aceștia plătesc doar prețul materialelor, nu și adaosurile referitoare la stocare și manipulare care se regăsesc în prețul de la raft din magazine. Online este mult mai simplu și mult mai ieftin!

1. Cumpără o hală metalică la cheie. E mai ieftin la Vindem-Ieftin.ro

Pe site-ul Casei de Comenzi Vindem-Ieftin.ro găsiți hale metalice la cheie în categoria dedicată.

De menționat că acestea reprezintă doar modele de hale pe structură metalică pe care clienții market network-ului le-au construit. Cu alte cuvinte,  pentru o hală metalică la cheie beneficiarul trebuie să trimită lista integrală cu materialele necesare - de la profile metalice hală, la panouri sandwich și până la accesorii și instalații.

În funcție de complexitatea proiectului și de zona de amplasare, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro poate oferi și montaj pentru halele metalice la cheie. Aceste detalii se confirmă la telefon cu un consultant specializat.