COD GALBEN: 22-01-2022 ora 11 Intre 23 ianuarie, ora 10 – 24 ianuarie, ora 10 se va semnala ninsori temporar viscolite COD PORTOCALIU: 23-01-2022 Intre 07:40 si 11:00 se va semnala intensificări puternice ale vântului cu rafale care vor depăși 120...140 km/h, zăpadă spulberată, vizibilitate redusă in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Dizabilitatea înnăscută sau dobândită pe parcursul vieții, este o barieră  față de care întreaga comunitate se face responsabilă în a învăța să conviețuiască cu ea și în a accepta prezența persoanelor cu nevoi speciale.

Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA România au decis să schimbe atitudini și mentalități și lansează primul concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii din România.

Step Chef Atipic, este locul în care pasionații de gătit au șansa să-și demonstreze abilitățile de bucătari și să fie și răsplătiți pentru asta. Un juriu de specialiști coordonat de Chef Antonio Passarelli va premia cel mai gustos fel de mâncare.

Prin concursul Step Chef Atipic, oferim persoanelor atipice oportunitatea unică de a demonstra tuturor că abilitatea este cea care îi definește și nu dizabilitatea. Este o mare realizare iar titlul de Step Chef Atipic va certifica  faptul ca implicarea, toleranța si încrederea  sunt  atributele unui viitor mai lipsit de bariere ”, declară Gabriela Coman, Director al Rampe Mobile.

Scopul concursului „Step Chef  Atipic”,  este de a promova dreptul la o viaţă mai accesibila pentru persoanele atipice. Pentru că înainte de a fi persoane cu dizabilități, aceştia sunt oameni și au dreptul la o viaţă  cât mai normală.

„Persoanele cu dizabilităţi au calităţi deosebite, aptitudini extraordinare şi talente uimitoare! Au o viaţă pe care vor să şi-o trăiască; au emoţii, ambiţii şi dorinţe, pentru că sunt oameni la fel ca noi. Sunt printre ei mulţi cu suflete frumoase și caractere nobile, cu poveşti de viaţă impresionante şi care au nevoie de suportul și încurajarea noastră, nu de judecata şi indiferenţa noastră. Iar concursul „Step Chef Atipic ” asta își propune să arate lumii”, declară Marian Coman, Director al Step-Hear România.

Concursul „Step Chef Atipic” este un proiect  care  pune accent pe nevoia accesibilizării tuturor spațiilor pentru ca toți cetățenii să fie parte a comunității.

„În România sunt aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilităţi, persoane dezavantajate, cărora, prin impasibilitatea instituţiilor sau chiar a altor persoane, le este negată participarea la viaţa socială şi economică în România. Dar ei sunt o resursă extrem de valoroasă pentru societatea noastră dacă ştim să canalizăm energiile lor şi dorinţa de a se integra atât din punct de vedere personal, cât şi din punct de vedere social şi economic.” declară Valentin Neagu, Director al BILANCIA România.

Concursul Step Chef Atipic se va desfășura în luna mai 2022 la sediul BILANCIA România în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Consiliul Național al Dizabilității și Grupul de Inovație și Expertiză Socială. Înscrierea se face online pe pagina: https://step-hear.com.ro

Despre Step-Hear România

Step-Hear este o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Având la bază tehnologia Bluetooth și a senzorilor de proximitate, sistemul Step-Hear este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere, care să îi ajute în explorarea spațiului fizic. Step-Hear România are statut de unitate protejată. O parte semnificativă din costul serviciilor oferite de Step-Hear România se reflectă în plata salarială a unor profesioniști cu dizabilități angajați.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi https://step-hear.com.ro

Despre Rampe Mobile

Rampele Mobile Roll-A-Ramp, reprezintă  soluția  în care  puterea și flexibilitatea se întâlnesc pentru a face lumea mai accesibilă, cu fiecare rampă în parte!

Flexibilitatea și siguranța rampelor Roll-A-Ramp este rezultatul nevoii unei persoane în scaun cu rotile, și este soluția mobilă care se bucură  de succes pe toate continentele, în peste 50 de țări printre care, de peste 10 ani și în România. Acest lucru a făcut ca Roll-A-Ramp să primească premiul prezidențial E Award pentru exporturi în 2013.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: http://www.rampemobile.ro

Despre BILANCIA România

BILANCIA este un lider european în domeniul importului și furnizării de echipamente profesionale și accesorii pentru pregătirea, menținerea și servirea preparatelor culinare și a băuturilor.

Compania BILANCIA furnizează un pachet complet de produse și servicii post-vânzare, care satisfac cerințele oricărui business din HoReCa și retail, indiferent de mărimea acestuia.

BILANCIA este fondată în 1992 și are capital românesc 100%.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: https://www.bilancia.ro

Pentru mai multe informații despre concursul „Step Chef Atipic” vă rugăm contactați: stepchefatipic@gmail.com