COD GALBEN: 22-01-2022 ora 11 Intre 23 ianuarie, ora 10 – 24 ianuarie, ora 10 se va semnala ninsori temporar viscolite COD PORTOCALIU: 23-01-2022 Intre 07:40 si 11:00 se va semnala intensificări puternice ale vântului cu rafale care vor depăși 120...140 km/h, zăpadă spulberată, vizibilitate redusă in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Târgul de Carieră Feroviară în România (https://cfir.ro/targcfir/), a cărui ediție de toamnă 2021 a avut loc în perioada 23-25 noiembrie 2021, a luat sfârșit, dar, pentru posturile care nu au fost încă ocupate, din oferta celor  zece companii prezente, se poate încă aplica prin intermediul anunțurilor publicate pe platforma CFiR.

La această ediție a târgului au fot prezente zece companii:

• principalul operator de transport public de persoane din Municipiul București și Județul Ilfov – Societatea de Transport Public București STB SA
  • operatori privati de transport feroviar: Grup Feroviar Român, DB Cargo Romania, Cargo Trans Vagon și Unicom Tranzit
  • furnizori de produse si servicii pentru infrastructura feroviară: Baicons Impex, Eximprod Grup, Contrail Machinery, SPIACT Craiova si voestalpine Railway Systems Romania

Târgul de Carieră Feroviară în România (https://cfir.ro/targcfir/), organizat de CFiR (https://cfir.ro/) - singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, a debutat marți, 23 noiembrie 2021, cu ziua rezervată webinariilor, atunci când Amedeo Neculcea, Director General Adjunct la Grup Feroviar Român, a prezentat compania, mediul de lucru și strategia de personal, punând un accent deosebit pe componenta de atragere a tinerilor prin cursurile de calificare pe care compania le organizează și prin stadiile de formare a tinerilor ingineri (https://www.youtube.com/watch?v=6XeeGTQ1dfQ).

În zilele de 24 și 25 noiembrie, candidații au avut ocazia de a se afla față în față cu angajatorii, online, prin intermediul platformei Zoom.

Cele mai căutate anunțuri au fost cele pentru cursurile de calificare pentru meserii feroviare (mecanic de locomotivă, șef tren șamd), dar și cele pentru tineri absolvenți sau masteranzi ai facultăților de profil feroviar din București și cele pentru ingineri.

La polul opus s-au aflat anunțurile pentru meserii care necesită diverse calificări (sudor, lăcătuș, vopsitor șamd) fapt care dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, lipsa de mână de lucru calificată urmare a politicii greșite de a desființa școlile profesionale în anul 2009.

Toți cei care doresc să înceapă sau să îşi dezvolte o carieră în domeniul feroviar sau cel al transportului urban pe șină încă mai pot aplica pentru posturile disponibile, active pe paginile angajatorilor de pe platforma CFiR (www.cfir.ro), oferta fiind una variată, regăsindu-se anunțuri de calificare, oportunități de început de carieră pentru cei fără experiență, locuri de muncă pentru cei cu studii superioare, studii medii sau diferite competențe.

Au făcut angajări la Târgul de Carieră Feroviară în România:

Baicons Impex (https://cfir.ro/company/baicons-impex-srl/), proiectare, consultanţă şi supervizare lucrări pentru drumuri, poduri, lucrări de artă, construcții civile şi industriale si căi ferate, caută să își completeze echipa cu Ingineri proiectanți de căi ferate, drumuri și poduri; Ingineri proiectanți instalații feroviare (SCB, CE, ERTMS etc) și Ingineri proiectanți energoalimentare/ linie de contact – toate posturile disponibile în București.

Eximprod Grup (https://cfir.ro/company/epg/), producție de echipamente electrice, proiectare si consultanță, servicii de automatizări și rețele inteligente (SCADA), software, proiecte la cheie și dezvoltare de parcuri eoliene și solare, dorește să angajeze Area Sales Manager, pentru București/ Cluj Napoca, și Inginer Cercetare – Dezvoltare Produse, în Buzău.

GRUP FEROVIAR ROMÂN (GFR) (https://cfir.ro/company/grup-feroviar-roman-gfr/), unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România și lider naţional al transporturilor feroviare de produse petroliere, participă cu o ofertă compusă din școli (cursuri) de calificare profesională: Mecanic Locomotivă, Șef Tren, Șef Manevră și Manevrant Vagoane, dar și oferte de locuri de muncă atât pentru tineri fără experiență, cât și pentru cei cu experiență: Mecanic Locomotivă, Șef Tren, Absolvent/Masterand UPB – specializare TTL, MRCF sau Absolvent/Masterand UTCB – specializare CĂI FERATE, DRUMURI ȘI PODURI.

DB Cargo Romania (https://cfir.ro/company/db-cargo-romania/), un operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, vine cu o ofertă de locuri de muncă atât în străinatate – Mecanic de Manevră Germania, cât și în România: Revizor siguranta circulatiei – AR, BH, CS, MH, TM; Responsabil Managementul Calității – București; Sef Tren – AR, BH, TM; Manevrant vagoane – Deva; Electrician reparații locomotive – PH, HD, BH, TM; Revizor Tehnic Vagoane – BH, HD, TM, CT sau Mecanic de locomotivă (de drum) – B, AR, BC, BH, DB, DJ, GJ, HD, MH, NT, OT, PH, TM, TL, VN.

SPIACT Craiova (https://cfir.ro/company/spiact-craiova/), societate de productie industrială, aparataj centralizare si telecomandă căi ferate cu o tradiție de peste 50 de ani în serviciul siguranței pe calea ferată, își completează echipa cu: Inginer SCB/semnalizări feroviare, Electromecanic SCB și Electromecanic EA (IFTE) – toate posturile disponibile în Craiova, precum și Șef Șantier în Arad și Deva.

Cargo Trans Vagon S.A. (https://cfir.ro/company/cargo-trans-vagon-sa/), operator de transport feroviar de marfă cu o experiență de peste 15 ani în transportul feroviar de marfa intern și internațional, caută oamenii potriviți pentru funcțiile de Economist, la sediul companiei din București, precum și Șef Tren și Mecanic de locomotivă în toate zonele din țară.

CONTRAIL MACHINERY (https://cfir.ro/company/contrail-machinery-s-r-l/), companie specializată în proiectarea și fabricarea mașinilor de sudat șine de cale ferată prin procedeul de topire intermediară și presare cap la cap (Rail Flash-Butt Welding Machines), angajează Lăcătuș Mecanic/Montator, Magaziner/Picker, Project Manager, Inginer de service, Operator CNC, Project Manager – controlor calitate, Operator masină de sudat, Inginer Automatist și Prelucrător prin Așchiere – Strungar – toate posturile disponibile la sediul companiei din Chitila-Ilfov.

Societatea de Transport București STB SA (https://cfir.ro/company/societatea-de-transport-bucuresti-stb-sa/) principalul operator de transport public de persoane din Municipiul București și Județul Ilfov, caută persoane care au pregătirea şi atitudinea necesare pentru a deveni angajaţi de succes pentru posturile de Inginer, Electrician întreținere reparații, Electromecanic, Lăcătuș, Sudor, Tinichigiu, Electrician auto, Mecanic auto și Vopsitor auto.

UNICOM Tranzit (https://cfir.ro/company/unicom-tranzit/), operator feroviar privat și expeditor de marfă care activează în România din anul 1994, se prezintă cu o ofertă bogată, în special pentru punctul de lucru de la Fetești, dar și pentru alte zone din țară. Posturile pentru care fac angajări sunt: Electrician întretinere și reparații locomotive, Macaragiu – operator pod rulant, Inginer MR – Reparații Locomotive, Inginer sudură, Laborant determinări fizico-chimice, Lăcătuș mecanic reparații locomotive, Strungar, Revizor tehnic locomotive, Revizor tehnic vagoane, Gestionar depozit piese de schimb, materiale și combustibili, Vopsitor industrial, Sudor reparații vagoane de marfă, Inspector de calitate, Tehnician reparații locomotive, Lăcătuș mecanic (LMAET) reparații vagoane de marfă, Inginer tehnolog – normator producție, Inginer mecanic – prelucrări mecanice – toate acestea pentru punctul de lucru Fetești și Manevrant vagoane, Șef de manevră, Șef de tren, Mecanic de locomotivă – posturi disponbile în județele Arad, Bihor, Brașov, Constanța, Prahova, Sălaj și Suceava.

voestalpine Railway Systems Romania SA (https://cfir.ro/company/voestalpine-railway-systems-romania/) singura companie furnizoare de schimbătoare și elemente de infrastructură pentru căile ferate, metrou, tramvai și companii cu linii industriale proprii, încearcă să găsească, prin participarea la acest târg de carieră, oamenii potriviți pentru a acoperi pozițiile de Economist/Inginer Consultant sistem ERP/Programator și Inginer mecanic proiectant aparate de cale, disponibile la fabrica sa din Buzău.

Pentru a asigura succesul demersului de a atrage resursa umană către domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, CFiR colaborează cu instituții de învățământ din toată țara, dar și cu asociații profesionale și patronale, precum Facultatea de Transporturi din cadrul UPB, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB, Universitățile din Craiova și din Pitești, CENAFER, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

CFiR a fost susținută în demersul de promovare a Târgului de Carieră Feroviară în România (https://cfir.ro/targcfir/) de către partenerii săi media, AGERPRES și Club Feroviar.

Urmăriți-ne pe site (https://cfir.ro/), newsletter-ul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook și instagram pentru a afla noutăți despre toate oportunitățile de Carieră Feroviară în România.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numarul de telefon 0371 314 475, la adresa de email office@cfir.ro sau prin chat-ul de pe site www.cfir.ro. Vom răspunde în intervarul orar 09-16, de luni până vineri.