COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși 90...110 km/h, transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilității in Județul Suceava, Județul Neamţ; COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala la altitudini de peste 1600 metri, intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 75...85 km/h in Județul Covasna; COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 90...100 km/h, transport de zăpadă care determină scăderea vizibilităţii in Județul Cluj; COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala la altitudini de peste 1600 metri, intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 80...90 km/h in Județul Bacău, Județul Vrancea;

Lumina naturala este foarte importanta, aceasta avand o influenta puternica asupra organismului uman si chiar a starii generale a oamenilor. Cum in anumite situatii, insa, lumina provenita de la soare este destul de limitata, cum ar fi, de exemplu, toamna, cand norii acopera cerul multe zile la rand, copurile si sursele de iluminat folosite la interior sunt esentiale.

Prin urmare, oamenii trebuie sa acorde o atentie deosebita alegerii corpurilor de iluminat pentru locuinta lor, mai ales ca pe piata exista o varietate forte mare de astfel de produse, de la lustre si plafoniere, pana la candelabre sau spoturi. De aceea, pentru a face cea mai potrivita alegere, acestia trebuie sa tina cont de anumite criterii, cum ar fi dimensiunea camerei, rolul pe care aceasta il are sau stilul de amenajare ales.

Ce sunt plafonierele?

Plafonierele sunt acele corpuri de iluminat care sunt montate pe tavan, fiind astfel potrivite aproape in orice incapere din locuinta. Acest fapt se datoreaza varietatii de modele si stiluri care sunt disponibile pe piata, dar si versatilitatii pe care acest tip de corpuri de iluminat o au.

Totusi, modelul de plafoniera trebuie ales in functie de camera careia ii este destinata, precum si de designul in care aceasta este amenajata. In plus, datorita faptului ca sunt montate pe tavan, plafonierele sunt foarte potrivite incaperilor mici, cum ar fi, de exemplu, cele dintr-un apartament de bloc obisnuit.

Cu toate ca aceste corpuri de iluminat nu ies in evidenta prin design sau modul in care sunt amplasate, plafonierele fac parte din elementele esentiale pentru o amenajare, fiind necesar sa se integreze in aceasta astfel incat sa contribuie la crearea unui design unitar.

De ce sa alegi plafoniere pentru iluminat?

Daca unii dintre cei care sunt in cautarea corpurilor de iluminat potrivite pentru locuinta lor nu sunt inca hotarati ce model sau tip de astfel de corpuri sa aleaga, in continuare sunt prezentate cateva motive pentru care alegerea uni plafoniere se poate dovedi cea mai buna solutie.

In primul rand, plafonierele sunt destul de usor de montat, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de scule performante sau de cunostinte speciale pentru ca oamenii sa isi paota monta chiar si singuri acest tip de corp de iluminat in camera.

De asemenea, faptul ca sunt montate pe tava ofera plafonierelor un avantaj aparte, fiind foarte potrivite camerelor mici sau joase. In plus, lumina acestora este distribuita uniform in intreaga incapere, intensitatea acesteia fiind constanta.

Unul dintre cele mai populare modele de plafoniere, in acest moment, este reprezentat de plafoniera led, care in unele cazuri poate fi si inteligenta. Aceasta este tendinta ultimilor ani, ca oamenii sa isi aleaga produse electronice, electrocasnice, de iluminat si altele, inteligente, care permit controlarea acestora de la distanta.

Prin urmare, oamenii au o multime de variante si posibilitati in ceea ce priveste alegerea corpurilor de iluminat, iar plafoniera este o solutie practica si versatila, care poate fi integrata cu succes in orice incapere a locuintei.

Digital Metrics SRL