logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Ciprian Ciucu: Am căutat soluţii în cazul elevilor celor cinci şcoli în reabilitare din Drumul Taberei

Imagine din galeria Agerpres

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat joi că a căutat soluţii în cazul elevilor celor cinci şcoli în reabilitare din Drumul Taberei şi le-a comunicat pe cele agreate până în prezent cu conducerile şcolilor şi reprezentanţii părinţilor.

"Îmi cer scuze că şcolile nu sunt gata, contractele cu firmele antamate de fosta administraţie în vara anului trecut se finalizează abia după 20 februarie. Din păcate, toate eforturile pe care le-am făcut pentru ca şcolile să fie gata nu au avut rezonanţă la nivelul firmelor contractate. Mai mult, după cum am mai spus, nu sunt mulţumit de faptul că proiectele tehnice (implicit standardele) nu au fost respectate integral. Nu voi prelungi acele contracte, iar întârzierile vor fi transformate în penalităţi. Am căutat soluţii şi am fost în permanent în dialog cu Administraţia Şcolilor, Inspectoratul Şcolar şi reprezentanţii părinţilor pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru începerea şcolii pe 8 februarie, în condiţiile date", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Potrivit primarului Sectorului 6, soluţiile agreate până în prezent cu conducerile şcolilor şi reprezentanţii părinţilor sunt următoarele:

* Şcoala gimnazială nr. 197
Vor învăţa în ciclul de dimineaţa, în săli de clasă amenajate în containere, următoarele clase: clasa pregătitoare, clasa 1: B, D, E, clasa a II-a: A, B, C, D, E, clasa 3: D, E, F, clasa 4: C.

Vor fi relocaţi în ciclul de dimineaţ゠la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", următoarele clase: clasa 1 C, clasa 3 B, clasa 4: A, B, D, E, F.

Vor fi relocate în ciclul de după-amiază la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" următoarele clase: 8 A, B, D, clasa pregătitoare D.

Vor învăţa on-line, din cauza unor afecţiuni ale învăţătorilor şi vulnerabilităţi ale membrilor familiilor elevilor următoarele clase: 1 A, 3 A, 3 C, 8 C.

* Şcoala gimnazială "Adrian Păunescu"
Vor învăţa în săli de clasă amenajate în containere, în ciclul de dimineaţă, toţi elevii din învăţământul primar, iar după-amiaza elevii claselor a 8-a (două clase).

În urma consultărilor dintre reprezentanţii părinţilor şi conducerea şcolii, s-a refuzat relocarea la Şcoala 164 sau la Liceul "Antim Ivireanu".

* Şcoala gimnazială nr. 59
Vor învăţa în săli de clasă amenajate în containere, în ciclul de dimineaţa, următoarele clase: pregătitoare A, B, D, clasa 1: A, B, C, clasa 2: A, B, 8 - A, B, C, iar în ciclul de după-amiaza: clasa 4: A, B, C, D, clasa 3: B, C.

Vor urma cursuri on-line, din cauza unor afecţiuni ale profesorilor, următoarele clase: Pregătitoare - C, 2 - C, 3- A, D.

Variantele de relocare au fost refuzate.

* Şcoala gimnazială "Sfinţii Constantin şi Elena"
Vor studia în săli de clasă amenajate în containere, în ciclul de dimineaţa, clasele pregătitoare, 1, 3, 8, iar după-amiaza clasele 2 şi 4.

* Şcoala gimnazială "Sfântul Andrei"
Este posibil ca şcoala să nu înceapă cu prezenţă fizică în săptămâna 8-12 februarie în containere, ci numai în sala de sport. În prezent se pregăteşte un memoriu către Inspectoratul Şcolar şi DSP, deoarece containerele trebuie reautorizate, pentru că s-a solicitat din partea unităţii reconfigurarea spaţiilor. Astfel, toate clasele care vor desfăşura orele în containere vor începe şcoala on-line până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

În urma consultărilor dintre reprezentanţii părinţilor şi conducerea şcolii, au fost refuzate toate variantele de relocare.

Cel mai probabil, începând cu 15 februarie, se va învăţa astfel:
Vor urma cursuri în săli de clasă amenajate în container, în ciclul de dimineaţă clasele pregătitoare 1, 2 (fără clasa a 2-a C) şi a 8-a, iar după-amiaza clasele 2 C, cele de a 3-a, a 4-a C, D, H, I.

Din 8 februarie vor învăţa în sala de sport dimineaţă clasa 1-a E şi D, clasa a 2-a A, D, E şi F, iar după-amiază clasele de a 4-a A şi B, F, G şi J.

Vor învăţa temporar on-line, din cauza unor afecţiuni ale profesorilor, următoarele clase: Pregătitoare F şi 4 E.

"Orice modificare va surveni, în funcţie de discuţiile şi deciziile ce vor fi luate de către consiliile de administraţie, va fi comunicată imediat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6 şi a Administraţiei Şcolilor Sector 6. Altfel, nu vor fi probleme de căldură sau de altă natură", a precizat Ciprian Ciucu. AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Ciprian Ciucu anunţă că va aplica penalităţi în cazul ''lucrărilor de mântuială'' care s-au efectuat la cinci şcoli

 

Ordin comun al MS şi ME/Reluarea cursurilor unei clase - prin decizia conducerii unităţii, după consultarea DSP

 

Ordin comun MS - ME/Unităţile de învăţământ preuniversitar pot emite norme proprii pentru reglementarea de măsuri complementare

 

Ordin comun MS - ME/Organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite

 

Ordin comun MS - ME/Conducerile unităţilor de învăţământ pot stabili norme cu privire la măsurarea temperaturii la intrarea în şcoli

 

Ordin comun MS - ME/ Cadrele didactice vor efectua triajul observaţional pe tot parcursul activităţilor şcolare

 

Ordin comun MS - ME/ Masca de protecţie - obligatorie pentru elevi, profesori şi întreg personalul unităţii de învăţământ

 

Ordin comun MS - ME/ Elevul cu simptomatologie specifică COVID-19 va fi separat de restul grupei/clasei

Afisari: 11

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Educatie - Stiinta 11-04-2025 20:59

Ministerul Educației și Cercetării: Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională

Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională de studiu, potrivit unui ordin al ministrului Educației și Cercetării, publicat în Monitorul Oficial. Ordinul privind aprobarea unor programe școlare pentru discipline opționale din oferta națională, parte a curriculumului la decizia elevului din oferta școlii, prevede inclu

Educatie - Stiinta 11-04-2025 15:48

Mureș: Invenție medicală a UMFST, medaliată cu aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații INVENTCOR 2025

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureș a anunțat, vineri, că a primit medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații INVENTCOR 2025, pentru invenția 'Aliment adjuvant în prevenirea și/sau tratamentul steatozei hepatice nealcoolice'.

Educatie - Stiinta 11-04-2025 15:21

Ordinul ministrului Educației și Cercetării privind gradația de merit, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Educației și Cercetării pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2025 a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, comunicarea fișelor de (auto)evaluare, a număr

Educatie - Stiinta 11-04-2025 12:50

Sălaj: Peste 100 de elevi din Zalău, la o competiție de orientare sportivă (GALERIE FOTO)

Peste 100 de elevi din Zalău au luat parte, vineri, la o competiție de orientare organizată în parcul central din municipiu de către Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare, în parteneriat cu două unități școlare, în cadrul proiectului Erasmus+ ''Compass''.

Educatie - Stiinta 10-04-2025 17:24

Prahova: Supraaglomerare la o școală din Ploiești; părinții elevilor - nemulțumiți de discuțiile privind relocarea unor clase

Școala gimnazială 'I. A. Bassarabescu' din municipiul Ploiești se confruntă cu o problemă acută privind lipsa spațiului, părinții elevilor de aici exprimându-și în repetate rânduri nemulțumirea legate de discuțiile privind relocarea unor clase, iar câțiva dintrei ei au protestat, joi, în fața Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Prahova.

Educatie - Stiinta 10-04-2025 16:27

Buzău: Museum Bus a plecat în călătoria cu numărul 100 pentru elevii din mediul rural al județului

Museum Bus a plecat, joi, în călătoria cu numărul 100, proiectul fiind inițiat de Muzeul Județean Buzău în anul 2019, în urma unei analize care a reliefat că doar 3% dintre elevii din mediul rural vizitaseră vreodată un muzeu. Potrivit Muzeului Județean Buzău, Muzeul Mobil a fost lansat în anul 2019, cu ocazia Zilei Naț

Educatie - Stiinta 10-04-2025 14:26

Președintele Academiei: Istoria comunismului nu e o disciplină, ci un conținut pentru Istoria contemporană

Istoria comunismului nu este o disciplină, ci un conținut pentru Istoria contemporană, a evidențiat, joi, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, care a pledat pentru reintroducerea în programa școlară a două ore pe săptămână pentru disciplina Istorie. Ioan-Aurel Pop a participat la dezbaterea 'Mai este nevoie de Istorie în ș

Educatie - Stiinta 10-04-2025 13:24

Cluj: UTCN organizează un concurs de inginerie electrică destinat elevilor din țară

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) organizează un concurs de inginerie electrică, destinat elevilor din toată țara, iar premianții vor fi admiși fără concurs la facultatea de profil. 'Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prin cercul de inginerie electrică ROBOTELIER, organizează cea

Educatie - Stiinta 10-04-2025 10:57

Iași: Proiectul 'Primul student din familie', lansat de UMF pentru 352 de elevi și studenți

Peste 350 de elevi și tineri studenți din familii defavorizate au posibilitatea de a studia la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Gr.T.Popa' Iași, prin intermediul programului 'Primul student din familie', finanțat prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027. Lăcrămioara Șerban, prorector în cadrul UMF Iași, a explic

Educatie - Stiinta 10-04-2025 06:10

Competiții de gaming, în perioada 10-13 aprilie, la Universitatea Politehnică; evenimentul a ajuns la ediția a treia

Cea de-a treia ediție a Poli E-FEST 2025, cel mai mare eveniment dedicat industriei jocurilor video din România, va avea loc în perioada 10 - 13 aprilie, la Universitatea Politehnica. Evenimentul va aduna mii de elevi, studenți și tineri din întreaga țară pentru a participa 'la cele mai electrizante' competiții de gam

Educatie - Stiinta 09-04-2025 19:04

Mihai Constantin: 14,5 milioane de lei - pentru lucrări la 175 de școli care funcționează cu toalete în curte

Guvernul a aprobat miercuri alocarea a 14,5 milioane lei pentru lucrări la unitățile școlare care funcționează cu grupuri sanitare neconforme, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.  

Educatie - Stiinta 09-04-2025 12:05

Asistent AI conceput pentru a interacționa cu studenții, lansat la ASE

Asistentul AI SARO, conceput pentru a interacționa cu studenții și care facilitează comunicarea dintre tineri și cadrele didactice, oferind sprijin, a fost lansat miercuri la Academia de Studii Economice în prezența ministrului Educației și Cercetării, Daniel David. Academia de Studii Economice din București (ASE) devine astfel prima uni

Educatie - Stiinta 09-04-2025 10:00

Ministerul Educației și Cercetării: Programul Euro200 se derulează și în 2025

Programul Euro200, care constă în acordarea unui ajutor financiar pentru achiziția de calculatoare, se derulează și în 2025, a informat miercuri Ministerul Educației și Cercetării. Ajutorul financiar care se acordă pentru achiziția unui calculator reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro. Beneficiari ai ace

Educatie - Stiinta 08-04-2025 15:30

Mureș: Peste 40 de hoteluri de insecte, realizate de preșcolari, într-o expoziție inedită pentru salvarea polenizatorilor

Secția de Științele Naturii a Muzeului Județean Mureș, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit 'Ștefania' din Târgu Mureș, a vernisat, marți, expoziția 'Hoteluri de insecte', deschisă în perioada aprilie - iunie, în cadrul Proiectului județean 'Ziua Polenizatorilor', având ca scop salvarea insectelor polenizatoare

Educatie - Stiinta 08-04-2025 14:43

Președintele CJ Galați: Am semnat contractul pentru achiziționarea a încă 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a anunțat marți că a semnat contractul pentru achiziționarea a încă 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor. 'Am semnat contractul pentru achiziționarea a încă 30 de microbuze hibride noi, pentru transportul elevilor din comunele județului Galați. Odată cu această investiți