AnimaWings își crește frecvența zborurilor odată cu achiziția a două noi aeronave Airbus

Compania aeriană românească AnimaWings a intrat, joi, în posesia a două noi aeronave Airbus A220-300, sosite recent din fabrica Airbus din Mirabel, Canada, primele dintr-un contract amplu de livrări în regim leasing prin locatorul de aeronave comerciale - Azorra.
'Este un moment foarte important pentru AnimaWings, cât și pentru aviația românească, aș putea spune. Astăzi prezentăm oficial o aeronavă nouă, o aeronavă de generație nouă, care a intrat în premieră în România, prin AnimaWings. Se află în flota noastră și multe altele se vor alătura în viitorul apropiat. Suntem foarte fericiți pentru faptul că aeronavele noastre sunt foarte apreciate de pasagerii care au călătorit cu ele și au putut gusta un pic din confortul pe care această aeronavă îl oferă. Ce vreau să vă spun este că această aeronavă este total diferită față de celelalte aeronave pe care le puteți găsi în concurența pe care o avem în piață în momentul acesta. Avem full service la bord, avem business class, avem catering cald, pitch-ul pentru pasageri este foarte mare, pentru că întreaga noastră filosofie este centrată pe satisfacția clientului. Am ales ca aceste aeronave să fie configurate astfel încât să ofere cât mai mult confort. Suntem recunoscători partenerilor noștri care au făcut posibil acest lucru', a afirmat Marius Pandel, președinte al board-ului AnimaWings.
El a precizat că AnimaWings are o colaborare cu Alexandru Petrician, 'un chef român talentat, tânăr, care a reinventat bucătăria românească, astfel încât pasagerii care călătoresc cu noi să guste un pic din România, inclusiv cei care nu trăiesc în România să guste un pic din România înainte să ajungă aici'.
Marius Pandel a subliniat că operatorul aerian vrea să fie 'un etalon al aviației românești'.
'Să avem calitate, confort și, bineînțeles, prețuri decente. (...) eu că a ieșit un proiect frumos care urmează să se dezvolte și care va aduce foarte multe rute în viitorul apropiat. Momentan avem două aeronave A220 aici, urmează alte patru aeronave să sosească anul acesta până la sfârșitul anului. De asemenea, avem două aeronave A320, urmând ca altele de asemenea A320 să se alăture în flota noastră anul viitor să punem steagul României sus peste nori', a transmis acesta.
La rândul său, Cristian Pandel, CEO și președinte Christian Tour, a subliniat că AnimaWings a apărut din nevoia ca România să aibă o companie națională privată.
'Astăzi este Ziua Internațională a Fericirii. Eu sunt partea emoțională a companiei. AnimaWings a pornit de la un vis. A pornit în 2019, chiar înainte de pandemie, ca și idee. S-a realizat în 2020, în cel mai greu an din aviația mondială. (...) România are nevoie de o companie națională privată românească, o companie strategică, pentru că am văzut în ultimii ani că cerul României a fost și este în mâna companiilor străine. (...) Astăzi facem lansarea unor aeronave noi, este un timp pe care l-am folosit cu mare atenție pentru a învăța și a ne face temele corect. Nu ne grăbim, facem lucrurile pas cu pas, dar le facem într-un alt fel decât suntem învățați noi, românii. Le facem serios, le facem la un alt standard. Avioanele pe care le-am adus vor duce românii în toate regiunile României', a spus Cristian Pandel.
Potrivit acestuia, bucureștenii vor fi conectați, cu ajutorul noii companii de zbor, în toate regiunile turistice și geografice ale României.
'Am lansat rute către cele mai importante zone turistice. Eu sunt om de turism și eu o să vorbesc întotdeauna de turism. Imaginați-vă că veți face 45 de minute până în Crișana, până la Băile Felix, cu zboruri la Oradea. Veți ajunge în Apuseni, prin poarta Ardealului, prin Cluj, în 45 de minute cu zborurile anima. Veți ajunge în Moldova, în Iași, în Bucovina, în Suceava, în Baia Mare și în Banatul nostru drag, în Timișoara. S-au lansat cursele de Iași, de Cluj și Oradea, urmează celelalte orașe pe care le-am numit, pentru a uni românii, pentru că unul din statement-urile noastre este acesta: unim România, acea Românie turistică, acea Românie de business, acea Românie politică sau cum vreți să o vedeți, dar cel mai important este că suntem toți un singur gând', a adăugat acesta.
Potrivit unui comunicat al operatorului, transmis AGERPRES, aeronavele de ultimă generație, configurate special după specificațiile AnimaWings, operează deja preponderent pe rutele regulate domestice și internaționale ale companiei, au 137 de locuri, dintre care 12 scaune de business rabatabile, un spațiu între scaune net superior altor modele din piață și cinci locuri pe fiecare rând la 'economy'.
Tot anul acesta, compania a recepționat un Airbus A320, o aeronavă de dimensiuni mai mari, cu 180 de locuri pentru pasageri, folosită preponderent pentru cursele charter către destinații turistice din Egipt, Tunisia, Grecia, Turcia, Spania și Portugalia.
De asemenea, până la jumătatea lunii aprilie 2025, ar urma să fie recepționată încă o aeronavă Airbus A320, 'la timp pentru sezonul curselor charter, care este în plină desfășurare după data de 1 mai, când începe operarea către cele mai multe destinații de vacanță'.
Pentru a doua parte a anului în curs, operatorul aerian are planificată recepționarea următoarelor două Airbus A220-300, care vor fi alocate în principal operării de rute regulate, dar și pe unele cursele charter din programul 'Premium Charter', dezvoltat împreună cu agenția Christian Tour, care face parte din același grup.
'Și rutele domestice indică o evoluție pozitivă, cu un trend ascendent al gradului de încărcare de la o săptămână la alta, în special din partea Moldovei. De altfel, compania are deja în vedere extinderea operării pe ruta București-Iași si retur, prin introducerea unor frecvențe adiționale. Cerere foarte mare vine și din Vestul țării. Una dintre aeronavele A320 se va muta, din sezonul de vară, în baza operațională la Timișoara, de unde efectua rute split charter către Grecia, Turcia, Spania, Tunisia, Egipt. Compania intenționează ca din sezonul de iarnă sa inițieze și o serie de rute regulate din Timișoara, cu conexiuni către București, dar și direct către destinații internaționale. Pentru rutele preponderent turistice din perioada verii, compania înregistrează creșteri semnificative ale achiziției de bilete în avans, mai ales pentru perioadele aglomerate, un exemplu fiind zborurile către destinații populare, precum Ibiza sau Nisa. Tot mai mulți români doresc să călătorească și în Israel', se arată în comunicat.
AnimaWings este o companie aeriană 100% românească, parte a Memento Group, inaugurată în anul 2020. Compania operează, în prezent, zboruri regulate către: Paris, Stockholm, Larnaca, Nisa, Ibiza, Dublin, Tel Aviv, Cluj, Iași, Oradea, Dubai și Marrakesh.
Totodată, pentru categoria split-charter/zboruri sezoniere, operatorul acoperă rute, precum: Corfu (din București & Timișoara), Creta - Heraklion (din Brașov, București, Cluj, Oradea), Zakynthos (București, Cluj, Timișoara), Kefalonia (București), Rhodos (București, Timișoara), Faro (București), Palma de Mallorca (București & Timișoara), Tenerife (București). AGERPRES/(A - redactor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)
* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Bursa de la București a câștigat aproape 17 miliarde lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de Valori București (BVB) a câștigat 16,95 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 4,78%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 242,58%, în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB și consultate de AGERPRES, capitalizarea bursier
MEDAT: România importă în special din UE și SUA între 20% și 70% din componentele pentru industria de apărare
Ponderea componentelor de import folosite în industria de apărare din România poate varia între 20% și 70%, fiind achiziționate din state membre ale Uniunii Europene, și state terțe, precum SUA, a precizat Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) într-un răspuns la o solicitare a AGERPRES.
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a crescut, în aprilie 2025, cu 7.129 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de AGERPRES. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari din sistemul public, iar
Report de peste 3,56 milioane de euro la Joker și de 2,69 milioane de euro la Noroc, la tragerile de duminică
Un report de peste 3,56 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2,69 milioane de euro, informează Loteria Româna. Duminică au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tra
Boloș: România poate conta dacă nu confundă autonomia cu izolarea; tinerii nu vor granițe închise și frici învelite în tricolor
Independența înseamnă libertatea de a decide și de a folosi instrumentele pe care apartenența noastră europeană ni le oferă, să construim spitale, școli, infrastructură și economie competitivă nu împotriva cuiva, ci pentru oameni, folosind cooperarea ca mijloc, nu ca slăbiciune, a scris sâmbătă, pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, cu ocazia
Parcul fotovoltaic 'Da Vinci New Project' din județul Teleorman a fost finalizat
Parcul fotovoltaic 'Da Vinci New Project' din Nanov, județul Teleorman, a fost finalizat, investiția care ocupă o suprafață de aproximativ 24,7 hectare având o putere instalată de 23,106 MW, a anunțat sâmbătă ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'Astăzi anunțăm finalizarea parcului fotovoltaic 'Da Vinci New Projec
CNPP: Peste 4,68 milioane pensionari, la finele lunii aprilie 2025; pensia medie a fost de 2.759 de lei
Un număr de 4.686.479 de pensionari era înregistrat în aprilie 2025 în România, cu 21.837 mai mulți comparativ cu luna luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.759 de lei, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de AGERPRES. Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenit
Tanczos: Avem nevoie în cel mai scurt timp de un guvern responsabil și reforme pentru restabilirea echilibrului macroeconomic
Riscul politic generat de rezultatul alegerilor poate afecta indicatorii economici și este nevoie în cel mai scurt timp posibil de formarea unui guvern responsabil și reforme imediate pentru a restabili echilibrul macroeconomic, consideră ministrul Finanțelor, Tanczos Barna. 'Vedem semne de ameliorare a condițiilor de piață: cursul l
ANPDCA: 8.074 de copii aveau, la finele lunii decembrie 2024, ambii părinți plecați la muncă în străinătate
Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinți plecați la muncă în străinătate era, la sfârșitul lunii decembrie 2024, de 8.074, cu 821 mai puțini comparativ cu situația de la finele lunii septembrie 2024, conform datelor centralizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).
RetuRO avertizează asupra unor tentative de fraudare a sistemului de către un număr restrâns de comercianți
RetuRO SGR, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), a intensificat recent măsurile de monitorizare și control, în urma identificării unor tentative de fraudare a sistemului de către un număr restrâns de comercianți. 'Este vorba despre 11 comercianți contractați, pentru care există suspiciuni rezonabile de compor
Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată din 11 mai
Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 11 mai iar desincronizarea de la Sistemul Energetic Național va avea loc la ora 11:00, a anunțat vineri SN Nuclearelectrica. 'Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, av&aci
Prezidențiale2025/IMM România le-a solicitat celor doi candidați la funcția de președinte prezentarea viziunii lor economice
IMM România a solicitat prezentarea viziunii economice din partea celor doi candidați la funcția de președinte, care este importantă pentru antreprenori și are la bază dezvoltarea dialogului cu decidenții politici în scopul consolidării mediului de afaceri, conform unui comunicat al confederației patronale, remis, vineri, AGERPRES.
Societatea Națională a Sării a sistat de luni activitatea de producție și de vizitare la Salina Praid
Societatea Națională a Sării S.A - Salrom a sistat, de luni, activitatea de producție și cea de vizitare la Salina Praid, județul Harghita, unde s-au produs infiltrații în urma ploilor din ultima perioadă. 'Începând cu data de 05.05.2025, la Sucursala Salina Praid s-a sistat activitatea de producție și cea de vizitar
ANCOM: Conținutul generat cu IA, neetichetat clar, se raportează platformelor online unde a fost publicat
Platformele online și motoarele de căutare online ale căror servicii ar putea fi utilizate pentru a crea sau disemina conținut generat de Inteligența Artificială (IA) ar trebui să le ofere utilizatorilor interfețe și instrumente standard, ușor de utilizat, care să le permită să adauge etichete la conținutul generat de această tehnologie, se arată într-un comuni
DNSC a participat la exercițiul NATO de apărare cibenetică Locked Shields 2025
Specialiști din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au participat, în perioada 5-9 aprilie 2025, la Locked Shields 2025, cel mai complex exercițiu de securitate și apărare cibernetică organizat sub egida NATO și găzduit în premieră la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, informează instituția înt