logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Mastercard deschide perioada înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU

Imagine din galeria Agerpres

Mastercard deschide marţi perioada de depunere a cererilor de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU, o nouă iniţiativă menită să accelereze dezvoltarea soluţiilor pentru susţinerea micilor întreprinderi europene în călătoria lor digitală, a anunţat marţi compania.

Astfel, Fondul de Inovare Strive EU va acorda granturi fără capitalizare de până la 500.000 de euro pentru până la 20 de proiecte din statele membre ale UE, oferind de asemenea asistenţă tehnică şi îndrumare pentru a sprijini accelerarea dezvoltării soluţiilor lor.

Conform sursei citate, înscrierile sunt deschise pentru entităţi de toate dimensiunile - de la startup-uri la companii mai mature, cu condiţia să solicite inovaţii care să ajute comunitatea de mici întreprinderi din Europa să deblocheze capitalul de lucru şi de credit prin finanţare integrată, să facă trecerea în mediul digital în condiţii de siguranţă, consolidând securitatea cibernetică, să navigheze prin preferinţele în continuă evoluţie ale consumatorilor şi aşteptările de reglementare referitoare la sustenabilitatea mediului înconjurător şi să valorifice inteligenţa artificială (IA) pentru a economisi timp şi a genera profit.

Fondul de Inovare este cea mai recentă dezvoltare a programului global Strive derulat de Mastercard şi prima activitate dedicată din cadrul Strive EU, care a fost lansat în noiembrie anul trecut în Parlamentul European şi care va fi implementat de Caribou Digital.

Lansat iniţial în 2021 şi susţinut de Mastercard Center for Inclusive Growth, Strive este un portofoliu de programe filantropice care vizează sprijinirea a peste 10 milioane de întreprinderi mici din întreaga lume pentru a prospera în economia digitală.

"Prin intermediul Strive EU, Mastercard îşi propune să stimuleze în continuare rezilienţa şi creşterea comunităţii întreprinderilor mici din Europa, susţinând noile inovaţii în cadrul UE care ajută întreprinderile mici să obţină capital, să facă tranziţia la mediul digital, să îşi extindă reţeaua şi expertiza", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Strive EU se va baza pe punctele forte a două iniţiative deja existente, respectiv Strive Cehia şi Strive UK. De la lansarea în 2021, Strive UK a ajuns la peste un milion de antreprenori, conectându-i la resurse, instruire şi mentori pentru a-i ajuta să navigheze în economia digitală.

Strive Cehia lucrează intens pentru a creşte rapid capacităţile stakeholderilor locali, ajungând la IMM-uri din întreaga ţară cu noi linii de servicii, inclusiv peer shadowing şi asistenţă tehnică, cu scopul de a ajunge la peste 250.000 de IMM-uri.

"Progresele digitale au potenţialul de a servi drept punte pentru a se asigura că toată lumea, în special întreprinderile mici care ne alimentează economiile, dispune de instrumentele necesare pentru a creşte şi a-şi dezvolta afacerile şi pentru a rămâne reziliente. Aşteptăm cu nerăbdare să învăţăm din programele Strive de până acum şi să extindem raza de acţiune şi amploarea în toată Europa", a declarat Payal Dalal, Senior Vice President of Social Impact, International Markets, Mastercard Center for Inclusive Growth.

Pe lângă Fondul de inovare, Mastercard va înfiinţa un Consiliu al Întreprinderilor Mici Strive EU pentru a reuni ecosistemul antreprenorial european şi a încuraja colaborarea. Prezidat de Mark Barnett, consiliul va fi format din 10-15 experţi influenţi, entităţi din sectorul privat şi reprezentanţi ai întreprinderilor mici, care vor fi anunţaţi la începutul lunii februarie.

Consiliul întreprinderilor Mici Strive EU va juca un rol esenţial în selectarea beneficiarilor finali ai Fondului de Inovare, precum şi în sprijinirea câştigătorilor cu bunuri sau servicii şi resurse financiare, inclusiv mentorat pe tot parcursul iniţiativei.

"Adoptarea tehnologiilor şi a inovaţiilor este resortul prin care se atinge sustenabilitatea în afaceri. Dacă corporaţiile şi administraţia publică s-au alăturat acestui trend, întreprinderile mici nu au adoptat încă pe deplin posibilităţile şi impactul noilor tehnologii. Afacerile mici sunt fundamentul comunităţilor noastre şi au un impact economic semnificativ. Cu toate acestea, administrarea unei afaceri mici este mai dificilă şi complicată. Mai mult de 40% dintre IMM-uri au fost expuse riscului de închidere din cauza efectelor legate de pandemie, evidenţiind nevoia de reţele, finanţare, instrumente şi resurse pentru a prospera în economia digitală. Prin Strive EU, avem posibilitatea de a sprijini redresarea şi dezvoltarea durabilă a întreprinderilor mici într-un peisaj economic în continuă schimbare", a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager Mastercard România şi Croaţia.

Conform sursei citate, perioada de înscrieri este deschisă până pe 11 martie 2024, la ora 12:00, ora Europei Centrale. Jurizarea va avea loc în luna iunie, iar beneficiarii finali vor fi anunţaţi în noiembrie 2024.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Afisari: 9

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 15-05-2025 21:33

Boloș: 2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune vor intra în țară în perioada următoare

O sumă de 2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune urmează să intre în țară în perioada următoare, a anunțat, joi seara, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. 'Discuții cheie la Bruxelles: 2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune vor intra în țară în perioada următoare. După cum știți, a

Economic 15-05-2025 20:38

ANPC a dispus închiderea temporară, de până la 6 luni,pentru un procesator/producător produse din carne, din Ilfov

Comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov au efectuat joi un control la societatea ZENA SRL din Domnești, județul Ilfov, și au dispus, pentru deficiențele constatate, oprirea temporară a activității de până la 6 luni, aplicând, totodată, sancțiuni în valoare de 30.000 lei. 'În

Economic 15-05-2025 17:24

Efectivele de porcine și de ovine și caprine ale României au crescut anul trecut, însă au scăzut la bovine și păsări

Efectivele de porcine și de ovine și caprine ale României au crescut anul trecut, comparativ cu 2023, în timp ce la bovine și păsări au scăzut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, date joi publicității. Cu un efectiv de ovine și caprine de 11,87 milioane de capete, România ocupă la nivelul anului 2024 locul

Economic 15-05-2025 15:36

Fluctuațiile cursului valutar și ROBOR pot influența direct românii cu credite ipotecare și viitoarele împrumuturi (analiză)

Volatilitatea cursului leu/euro și fluctuațiile înregistrate de ROBOR pot avea implicații directe atât asupra românilor care au deja credite ipotecare, cât și asupra celor care mizează pe un împrumut pentru a deveni proprietari sau se află pe ultima sută de metri spre finalizarea unei achiziții imobiliare, susțin consultanții în cr

Economic 15-05-2025 15:33

Pistol (CNAIR): Am avizat studiul de fezabilitate pentru ultimul sector al autostrăzii Moldovei, cuprins între Suceava și Siret

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat joi studiul de fezabilitate pentru ultimul sector al autostrăzii Moldovei (A7), cuprins între Suceava și Siret, a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook. Traseul are o lungime de aproximativ de 55,7 kilometri, din care 26

Economic 15-05-2025 14:35

Patronatul European al Femeilor de Afaceri lansează Indexul Antreprenoriatului Feminin

Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) lansează, în premieră în România, Indexul Antreprenoriatului Feminin, un instrument strategic care măsoară nivelul de participare, performanță și impact al femeilor în mediul de afaceri românesc, corelat cu obiectivele europene privind egalitatea de gen, a anunțat joi organizația, printr-

Economic 15-05-2025 13:30

VIDEO Grindeanu: Drumul expres Arad-Oradea e veriga lipsă ce va face cel mai scurt drum nord-sud în Europa

Drumul expres Arad - Oradea este veriga lipsă pentru cel mai scurt drum din nordul Europei în sudul Europei, a declarat, joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a participat la semnarea contractului pentru execuția primului lot, de 33,7 kilometri, al drumului expres Arad - Oradea de către reprezentanții

Economic 15-05-2025 12:22

Aproape 1.700 de elevi și studenți înscriși în programul de securitate cibernetică UNbreakable 2025

UNbreakable România, cel mai mare program de educație în securitate cibernetică pentru liceeni și studenți, a încheiat ediția a opta cu un record de participare: aproape 1.700 de tineri din toată țara s-au înscris pentru a lua parte la sesiuni de pregătire, competiții locale și naționale. Potrivit unui comunicat, î

Economic 15-05-2025 12:04

ANAT cere introducerea urgentă a unui mecanism obligatoriu de protecție împotriva insolvenței companiilor aeriene

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), alături de Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor (ECTAA), solicită introducerea de urgență a unui mecanism obligatoriu de protecție împotriva insolvenței companiilor aeriene în Europa, după ce Air Belgium a intrat în faliment. 'Este inacceptabil c

Economic 15-05-2025 11:44

Cererea de aur, la nivel global, a crescut cu 1%, în primul trimestru al anului; prețul a urcat cu 38% (comerciant)

Cererea globală de aur a crescut cu 1% în primul trimestru din 2025, față de perioada similară din anul anterior, până la 1.206 de tone, în timp ce activele investitorilor de aur prin ETF-uri s-au majorat cu 333% în ultimele 12 luni, arată cele mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului, citate într-un comunicat.

Economic 15-05-2025 11:14

(P) Profit în creștere în primul trimestru al anului 2025 pentru Transilvania Investments

Cu un profit net în creștere cu 133,6% și venituri nete aproape duble față perioada similară a anului trecut, Transilvania Investments anunță rezultate financiare peste așteptări pentru primul trimestru al anului 2025, evidențiind performanța sustenabilă a fondului și eficiența strategiei sale investiționale. La data de 31 martie 2025, fondul

Economic 15-05-2025 11:07

Aproape 6 din 10 români se tem că veniturile lor nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri (platformă de recrutare)

Aproape 6 din 10 români se tem că veniturile lor nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri și că nu se vor descurca din punct de vedere financiar, potrivit unei cercetări sociologice eJobs dată, joi, publicității. A doua cea mai mare temere este legată de instabilitatea socio-politică, menționată în 42,2% dintre răspunsuri. 37,3%

Economic 15-05-2025 10:00

Fechet: Valoarea de aproximativ 7.500 de euro a ecotichetului 'Rabla' este rezonabilă

Cred că un ecotichet 'Rabla' în valoare de aproximativ 7.500 de euro este rezonabil și ar putea să facă diferența atunci când românii trebuie să aleagă între un autoturism electric sau unul cu combustie internă, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. 'Tehnologiile noi î

Economic 15-05-2025 09:41

Burduja: Proiectele energetice necesită miliarde de euro investiții plus ingredientul secret, încrederea

Proiectele energetice necesită miliarde de euro investiții și stabilitate pe un orizont de timp cât mai îndelungat, plus ingredientul secret, încredere, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'În domeniul energiei, am atras în ultimii doi ani peste 14 miliarde euro din fonduri europene și am pornit c

Economic 15-05-2025 09:37

INS: Câștigul salarial mediu net a crescut cu 6,4%, la 5.691 lei, în luna martie

Câștigul salarial mediu net a crescut la 5.691 lei în luna martie 2025, fiind mai mare cu 340 lei (+6,4%) față de luna anterioară, conform datelor publicate joi de Institutul Național de statistică (INS). Câștigul salarial mediu brut a fost 9.495 lei, cu 563 lei (+6,3%) mai mare decât cel înregistrat în luna