logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Nuclearelectrica lansează prima etapă din 2023 a selecţiei de proiecte CSR-'Nucleu De Bine', cu un buget de 2 milioane de lei

Imagine din galeria Agerpres

Nuclearelectrica lansează prima etapă din 2023 a selecţiei de proiecte CSR - "Nucleu De Bine" - cu un buget alocat de 2 milioane de lei, informează joi compania.

Potrivit unui comunicat, Nuclearelectrica lansează prima etapă din 2023 a selecţiei de proiecte CSR şi implicare în comunitate - "Nucleu De Bine", ca parte a platformei de responsabilitate socială a companiei. Bugetul alocat primei etape este de 2 milioane de lei.

Se pot înscrie la concurs proiecte care fac parte din următoarele domenii strategice pentru companie: educaţie, sănătate şi protecţia mediului, având prioritate proiecte din zonele în care compania îşi desfăşoară activitatea (judeţul Constanţa: Cernavodă, judeţul Argeş: Mioveni şi Piteşti, judeţul Dâmboviţa: Târgovişte şi Doiceşti, judeţul Braşov: Feldioara).

Perioada de înscriere este: 2 martie 2023 - 30 martie 2023 pe site-ul www.nuclearelectrica.ro/csr.

Pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de beneficiari să îşi înscrie proiectele în "Nucleu de Bine", campania de acordare de sponsorizări se va derula în 3 etape, astfel: Etapa I - 2 martie 2023 - 30 martie 2023; Etapa II - 1 iunie 2023 - 30 iunie 2023 şi Etapa III - 1 septembrie 2023 - 30 septembrie 2023.

Platfoma "Nucleu de bine" vizează proiecte şi beneficiari ale căror nevoi de finanţare se încadrează în domeniile medical, educaţional şi mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania îşi desfăşoară activitatea.

"Proiectele înscrise conform formularelor puse la dispoziţie de regulamentul campaniei vor fi selectate şi aprobate în funcţie de impactul benefic pe care îl pot aduce în zone cu risc crescut sau în cadrul unor grupuri de risc, pentru rezolvarea unor probleme sociale majore", precizează compania.

Pentru domeniul educaţie, platforma "Nucleu de bine" vizează proiecte care contribuie la crearea sau dezvoltarea mediului educaţional prin acţiuni punctuale de renovare şi dotare a şcolilor, atât cu laboratoare de specialitate (fizică, chimie, informatică, robotică etc), cât şi din perspectiva învăţământului online care necesită deţinerea de tablete, laptopuri şi alte echipamente pentru laboratoare şi săli dotate corespunzător şi modern pentru învăţământul online, pe care categorii defavorizate de public nu şi le pot permite. De asemenea, vor fi susţinute proiecte educaţionale de mentorat, dezvoltare în carieră, acces la educaţie de calitate, acordarea de burse de studiu etc.

Pentru domeniul medical, platforma "Nucleu de bine" vizează proiecte care cresc accesul la servicii medicale performante şi de calitate prin acţiuni de dotare cu echipamente medicale, servicii, acţiuni sau alte activităţi în legătură cu acest domeniu. În acest sens, pot înscrie proiecte atât spitale din România, cât şi asociaţii şi organizaţii care gestionează şi implementează astfel de proiecte în beneficiul instituţiilor medicale.

Pentru protecţia mediului, având în vedere că Nuclearelectrica este un producător de energie curată, fără emisii de gaze cu efect de seră, platforma "Nucleu de bine" vizează proiecte de mediu care pot accentua rolul esenţial pe care compania îl are în gestionarea schimbărilor climatice prin acţiuni de împădurire/reîmpădurire, acţiuni de creare a spaţiilor verzi în comunităţile în care compania operează, acţiuni de sprijinire a organizaţiilor de mediu/montane etc.

Valoarea bugetului de sponsorizări de 2 milioane de lei va fi alocată proiectelor selectate în urma procedurii de selecţie, pe baza regulamentului de participare şi evaluare a sponsorizărilor, al Nuclearelectrica.

La concursul de proiecte se pot înscrie organizaţii non-profit şi instituţii, în conformitate cu legislaţia aplicabilă şi regulamentul de participare şi acordare de sponsorizări, care se regăseşte pe site-ul companiei.

Platforma de responsabilitate socială "Nucleu de bine", lansată în 2022 de Nuclearelectrica, urmează direcţiile strategice şi viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generaţia viitoare, prin producţia de energie curată la standarde de excelenţă şi prin impactul socio-economic pe care Nuclearelectrica îl are în România.

"Suntem angajaţi să contribuim la securitatea energetică a ţării noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă şi accesibilă. Platforma 'Nucleu de Bine' continuă misiunea noastră de a genera energie curată la standarde de excelenţă, în planul responsabilităţii sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generaţia de mâine. Investim anual peste 10 milioane de lei care impactează pozitiv peste 10 milioane de români - şcoli renovate şi dotate, laboratoare educaţionale performante, proiecte vocaţionale şi de consiliere în carieră, burse de studiu, echipamente medicale, renovări de spitale şi policlinici, centre pentru copii şi persoane vulnerabile, sunt doar o parte din proiectele în care ne-am implicat, nu doar financiar, ci prin voluntariat", a declarat Cosmin Ghiţă, director general, Nuclearelectrica.

Anul trecut, Nuclearelectrica s-a implicat în proiecte în beneficiul comunităţilor prin intermediul platformei ''Nucleu de Bine", sponsorizând 60 proiecte, cu un buget angajat total de 10,58 milioane de lei, impactând pozitiv aproximativ 15 milioane de români.

"Nuclearelectrica are un rol esenţial la nivel naţional prin proiectele majore de investiţii pe care le derulează, care vor creşte semnificativ impactul pozitiv al companiei în România şi la nivel regional, prin echipa care lucrează la cele mai înalte standarde de excelenţă profesională, siguranţă şi securitate nucleară, prin grija faţă de angajaţi, responsabilitatea faţă de mediu şi empatia faţă de comunităţile care au nevoie de sprijin. Platforma Nucleu de Bine este interfaţa prin care susţinem un număr semnificativ de proiecte şi comunităţi care au nevoie de sprijin şi ne bucurăm să ne aducem contribuţia la un viitor durabil", a afirmat, la rândul său, Ludmila Ţones, director comunicare, sustenabilitate şi relaţii cu investitorii la Nuclearelectrica.

În anul 2023, compania Nuclearelectrica îşi va extinde impactul pozitiv în societate, respectând direcţia strategică - "Empatie şi Responsabilitate" şi va continua să investească în comunităţi.

În prezent, Nuclearelectrica are un rol strategic la nivel naţional, cu două unităţi de producţie, care operează la cele mai înalte standarde de siguranţă şi productivitate, de peste 26 ani, contribuind cu: aproximativ 20% din necesarul total de energie la nivel naţional, ceea ce înseamnă aproape 33% din totalul producţiei de energie curată, fără CO2 din România; 205 milioane tone CO2 evitate de la punerea în funcţiune, 10 milioane tone CO2 evitate anual; peste 2.450 de locuri de muncă asigurate direct şi peste 11.000 de locuri de muncă generate de industria nucleară; 5,7 miliarde de euro contribuţie în PIB la nivel de industrie, sumă care ar putea asigura funcţionarea tuturor spitalelor din Romania timp de 1 an, la standarde de excelenţă.

După finalizarea proiectelor strategice (Retehnologizarea Unităţii 1, Unităţile 3 şi 4, dezvoltarea reactoarelor modulare mici), această contribuţie va creşte semnificativ, susţinând sistemul energetic naţional să atingă stabilitatea şi siguranţa energetică, prin energie curată: 36% energie curată în totalul de producţie naţional, ceea ce ar putea reprezenta 66% din energia curată produsă la nivel naţional; peste 20.000 de locuri de muncă; peste 24 milioane de tone CO2 evitate anual.

Regulamentul de participare se regăseşte pe site-ul companiei www.nuclearelectrica.ro/csr. AGERPRES/(AS - editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Afisari: 24

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 13-04-2025 17:09

Ministrul Energiei: În perioada aceasta, și mai ales de Paște, vom avea un consum mic și energie în exces

Consumul național instantaneu este în prezent sub 4.000 MW, iar săptămâna următoare, odată cu sărbătoarea Paștelui la creștinii ortodocși și catolici, ne așteptăm ca sistemul energetic național (SEN) să fie tot pe excedent, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'Astăzi, de Florii, ne gândi

Economic 13-04-2025 14:21

Hidroelectrica alocă peste 95 milioane lei pentru amenajarea Hidroenergetică Pașcani, de pe râul Siret

Hidroelectrica alocă 95 milioane lei, fără TVA, pentru amenajarea Hidroenergetică Pașcani, de pe râul Siret, contractul urmând să fie încheiat pentru o perioadă de 120 de luni, potrivit unui anunț de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 'Obiectul contractului îl constituie ach

Economic 13-04-2025 13:11

BNR: Activele financiare ale administrațiilor publice au crescut cu 0,5 puncte procentuale, în trimestrul IV din 2024

Activele financiare ale administrațiilor publice exprimate ca pondere în produsul intern brut (PIB) au crescut în ultimul trimestru din 2024 cu 0,5 puncte procentuale, comparativ cu perioada similară din 2023, ajungând la 27,5%, conform datelor publicate de Banca Națională a României. Potrivit sursei citate, evoluția as

Economic 13-04-2025 12:23

Zetea (CJ Maramureș): Proiectele de lege de la Ministerul Transporturilor vor omorî mocănițele din întreaga țară

Mocănițele sunt o zonă aparte a transportului de persoane, iar cine merge cu mocănița nu caută standarde de înaltă calitate și STAS-uri care trebuie respectate, ci un tren care să meargă încet, cu 20 de km/h, dar care să poată să urce vârful muntelui și să vadă acolo ce nu poate să vadă nicăieri într-o altă parte din lumea asta, a transmis pre

Economic 13-04-2025 10:27

Debitul Dunării, în scădere până la 5.400 mc/s pe parcursul săptămânii viitoare; media lunii aprilie - 7.900 mc/s

Debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare până la 5.400 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7.900 mc/s), potrivit prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), emise pentru perioada 12 - 19 aprilie 2025.

Economic 13-04-2025 09:03

Report de peste 3,11 milioane de euro la Joker și de 2,66 milioane de euro la Noroc

Un report de peste 3,11 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 13,27 milioane de lei (2,66 milioane de euro), informează Loteria Română. Duminică au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Sup

Economic 12-04-2025 17:46

Tanczos: România trebuie să ia măsuri de tip 'plasă de siguranță', de protejare a industriilor ce pot fi afectate de noile taxe vamale

Tarifele impuse de administrația Trump au creat o situație fără precedent, dar Comisia Europeană trebuie să negocieze cu SUA, în cele 90 de zile, iar România să lucreze la măsuri de tip 'plasă de siguranță' pentru industria auto și alte industrii care pot fi afectate de noile taxe vamale, a scris, sâmbătă, pe propria pagină de

Economic 12-04-2025 14:21

Ministerul Energiei anunță un program de 150 de milioane de euro, destinat eficientizării energetice a industriei românești

Operatorii economici (societăți și regii autonome) din România care desfășoară activități pe teritoriul național în industriile oțelului, cimentului, petrolului și gazelor naturale, producției de energie, dar și în alte industrii intens poluatoare, pot accesa un nou program în valoare de 150 de milioane de euro, din Fondul de Modernizare, dedi

Economic 12-04-2025 13:59

Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Economic 12-04-2025 12:56

INS: Numărul pasagerilor care au circulat cu trenul a scăzut cu 4,7%, în 2024

Numărul pasagerilor care au călătorit cu trenul, în 2024, a fost de 70,802 milioane, în scădere cu 4,7% comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, distanța medie de transport a unui pasager a fost superioară anului 2023 în

Economic 12-04-2025 10:00

ANPC derulează acțiuni de consiliere, prevenire și control la operatorii economici, în perioada premergătoare Paștelui

Echipele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) sunt, deja, pe teren în toată țara și desfășoară acțiuni de consiliere, prevenire și control, pentru a se asigura că produsele ce vor ajunge pe masa românilor, de sărbătorile pascale, sunt sigure pentru consum, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de

Economic 11-04-2025 19:48

Bursa de Valori București a închis pe verde ultima ședință de tranzacționare a săptămânii

Bursa de Valori București (BVB) a închis în creștere pe toți indicii ședința de vineri, iar valoarea totală a tranzacțiilor a atins 46,44 milioane lei (9,33 milioane euro). Pe Piața Reglementată, cele mai lichide au fost titlurile BRD - Groupe Societe Generale - 7,09 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania - 7,04 milioane de lei, și

Economic 11-04-2025 19:35

Operatori economici care comercializează preparate și conserve din pește, amendați de ANPC cu 1,31 milioane de lei

Inspectorii pentru protecția consumatorilor au continuat vineri controalele la operatorii economici care comercializează preparate și conserve din pește și au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 1,31 milioane de lei, iar în cazul a opt societăți a fost dispusă oprirea temporară de prestare de servicii din cauza deficiențelor constatate, informează un co

Economic 11-04-2025 18:38

CONAF, dezacord față de eliminarea cotei de gen în conducerile companiilor de stat; solicită reanalizarea modificării legislative

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) își exprimă profunda îngrijorare și dezacordul față de modificarea recentă a prevederilor art. 5 alin. (5) din OUG privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, în condițiile în care noua formulare a textului de lege condiționează aplicarea cotei minime de gen în com

Economic 11-04-2025 16:50

Antreprenorul român Spedition UMB va construi lotul 2 al autostrăzii Pașcani - Suceava

Spedition UMB va construi lotul 2 Roșcani - Suceava, în lungime de 29 de kilometri, al autostrăzii Pașcani - Suceava (A7), a anunțat, vineri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, într-o postare pe pagina sa de socializare. 'Antreprenorul român (Spedition UMB) are la