Vânzările Renault au crescut anul trecut cu 1,3%, pe fondul majorării vânzărilor de modele hibride și electrice
Vânzările Renault au crescut anul trecut cu 1,3%, rezultatele solide din trimestrul patru fiind sprijinite de noile lansări, care au compensat cererea slabă din lunile anterioare, a anunțat joi producătorul auto francez, transmite Reuters.
Totuși, este o încetinire față de creșterea vânzărilor de 9% înregistrată în 2023, în condițiile în care sectorul auto global auto s-a confruntat cu un an dificil, inflația afectând apetitul consumatorilor pentru noi vehicule, iar excesul de producție din China a inundat piața.
Într-un comunicat al grupului Renault se arată că vânzările mărcii Dacia pe plan mondial au crescut cu 2,7% anul trecut, la 676.340 vehicule, atingând cote record de piață, în special în Italia (13,1%), Maroc (16,3%), Spania (12,4%), Belgia și Luxemburg (15,4%).
Acest rezultat a fost determinat de planul solid de producție bazat pe patru modele de bază: Sandero, Duster, Jogger și Spring. Tendința va continua în 2025 cu sosirea modelului Bigster, pentru care au fost lansate comenzile la începutul lui ianuarie, și care va fi disponibil la dealeri în primăvara lui 2025.
De asemenea, Dacia și-a consolidat poziția în clasamentul mărcilor celor mai vândute către clienții de retail, baza sa principală de clienți. Încă din 2017, Dacia Sandero este cea mai bine vândută mașină în rândul clienților privați.
În 2025, marca intenționează să-și continue strategia bazată pe elementele esențiale, extinzându-se pe segmentul C cu Bigster și concentrându-se pe electrificare, fiind acum disponibile trei modele cu sisteme hibride de propulsie (Jogger, Duster și Bigster).
Marți, principalul producătorul auto european - Volkswagen AG - a raportat scăderea vânzărilor cu 2,3% anul trecut, pe fondul războiului prețurilor din China, cea mai mare piață a sa.
Renault, care vinde în principal în Europa, a anunțat că a livrat 2,26 milioane de vehicule, o pondere din ce în ce mai mare fiind reprezentată de modelele hibride și electrice, care au stimulat creșterea vânzărilor cu 6,1% în trimestrul patru.
Per ansamblu, 9% din vânzările Renault din Europa au fost vehicule electrice (EV), ponderea ajungând la 12% în trimestrul patru.
În cazul mărcii Renault, responsabilă pentru mai mult de două treimi din vânzările grupului, livrările EV au reprezentat 16% din volumele din Europa în trimestrul patru, le-a spus jurnaliștilor Fabrice Cambolive, șeful brandului Renault.
Aproape 20% din vânzările Renault din acest an vor trebui să fie vehicule electrice, pentru a îndeplini cerințele UE privind emisiile de dioxid de carbon.
Compania va raporta rezultatele financiare la 20 februarie. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
UE ar putea economisi anual 40 de miliarde de euro cu o piață integrată a energiei (FMI)
Companiile din UE ar putea deveni mai competitive față de rivalele lor din SUA și China dacă ar plăti mai puțin pentru energie, un obiectiv care poate fi îndeplinit de guverne cooperând pentru a investi și a integra piața fragmentată a energiei din UE, se arată într-un document al Fondului Monetar Internațional, transmite Reuters.
UE analizează o interzicere treptată a importurilor de gaze lichefiate din Rusia
Uniunea Europeană analizează introducerea unor restricții la importurile de aluminiu rusesc și totodată o interzicere treptată a importurilor de gaze lichefiate din Rusia, în cadrului celui de-al 16-lea pachet de sancțiuni impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.
Prețurile în Rusia au crescut cu 9,5% la finele lui 2024 și au continuat să crească în 2025, arată datele statistice
Prețurile de consum în Rusia au crescut cu 9,52% în ritm anual în luna decembrie 2024, după un avans de 7,4% în ritm anual în 2023, arată datele statistice definitive publicate miercuri de Rosstat, care arată că rata inflației din 2024 a fost a patra cea mai mare din ultimii 15 ani, transmit Reuters și AFP. Ritmul
Producția de petrol a OPEC + a scăzut până la 40,65 milioane barili pe zi
Producția de petrol a celor 22 de țări care fac parte din alianța OPEC+ a scăzut în decembrie până la 40,65 milioane de barili pe zi (mbz), cu 14.000 mai puțin față de luna anterioară, conform datelor publicate miercuri în raportul lunar al organizației, relatează agenția EFE. Scăderea s-a datorat în special reducerii extracției î
Datoria publică a Italiei a trecut pragul de 3.000 de miliarde euro
Datoria publică a Italiei a continuat să crească în luna noiembrie a anului trecut, când a trecut de 3.000 de miliarde euro și a stabilit un nou maxim istoric, a anunțat miercuri Banca centrală din cea de a treia economie a zonei euro, informează Reuters. Sustenabilitatea datoriei publice a Italiei este văzută de mult timp drept un factor important
Războaiele, principalul risc pe plan global (Forumul Economic Mondial)
Conflictul armat reprezintă cel mai mare risc în 2025, arată un sondaj al Forumului Economic Mondial (WEF) publicat miercuri și care vine să ilustreze o fragmentare globală tot mai profundă, înaintea reuniunii anuale a liderilor de guverne și de afaceri de săptămâna viitoare de la Davos, relatează Reuters. Aproape unul din patru din cei peste
Eurostat: Producția industrială a crescut cu 0,1% în Uniunea Europeană, în noiembrie
Producția industrială a crescut cu 0,2% în zona euro și cu 0,1% în Uniunea Europeană în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un avans de 0,2% în zona euro și de 0,4% în UE, arată datele publicate
Conflictele armate, riscurile de mediu și dezinformare - principalele amenințări la nivel mondial, în 2025 (raport)
Conflictele între state, riscurile de mediu și dezinformarea sunt principalele amenințări pe termen scurt la nivel mondial, conform celei de-a 20-a ediții a Global Risks Report, publicația World Economic Forum. Datele publicate miercuri arată
SUA: Administrația Biden interzice tehnologiile din China și Rusia integrate în anumite autovehicule
Președintele american în exercițiu Joe Biden a anunțat marți o interdicție ce vizează tehnologiile din Rusia și China la unele autovehicule, decizie justificată prin îngrijorări legate de securitatea națională, transmite DPA. Noile reglementări vor împiedica vânzarea și importul de sisteme hardware și software pentru au
Marea Britanie amână decizia privind lira sterlină digitală
Nicio decizie nu va fi luată, cel puțin în următorii doi ani, în privința continuării planurilor Marii Britanii privind o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) pentru cetățeni, a informat Banca Angliei (BoE), amânând astfel calendarul pentru acest proiect, transmite Reuters. Fostul premier Rishi Sunak a susținut idee
Incendiile din Los Angeles ar putea provoca pierderi de 40 de miliarde de dolari pentru industria asigurărilor
Costul incendiilor care au devastat mari părți din Los Angeles continuă să crească, cele mai recente estimări indicând pierderi totale de 40 de miliarde de dolari pentru industria asigurărilor, transmite Bloomberg. Noua cifră anunțată de analiștii de la Keefe Bruyette & Woods este dublă față de estimarea lor inițială. Într-un m
Meta Platforms face concedieri (Bloomberg)
Meta Platforms Inc, firma-mamă a WhatsApp, Facebook și Instagram, va renunța la aproximativ 5% dintre angajații săi cu performanțe scăzute și intenționează să facă noi angajări pentru acele posturi, în 2025, conform unui memoriu intern trimis întregului personal, transmite Bloomberg. În septembrie 2024, Meta avea aproximativ
Numărul de avioane livrate de Boeing în 2024 a fost la jumătate față de livrările rivalului Airbus
Livrările de noi avioane Boeing și-au revenit în luna decembrie 2024, după o serie de greve de amploare care au încetinit producția grupului american în toamna anului trecut, dar cu toate acestea numărul total de avioane livrate de Boeing pe parcursul anului 2024 a coborât la cel mai mic nivel de după pandemia de COVID-19, transmite Reuters.
Premierul grec face un nou apel către Bruxelles să rezolve problema prețurilor diferite la electricitate
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a făcut marți un nou apel către Comisia Europeană să rezolve discrepanțele existente la nivelul blocului comunitar în ceea ce privește prețul energiei electrice, reluând solicitările anterioare referitoare la o piață comună de electricitate și o mai mare partajare a electricității, transmite Reuters.