COD GALBEN: 22-01-2022 ora 11 Intre 23 ianuarie, ora 10 – 24 ianuarie, ora 10 se va semnala ninsori temporar viscolite

AGERPRES | Agenda conducerii

Agenda conducerii

  •  În luna noiembrie, 2021, a avut loc inaugurarea sălii în care s-au dus tratativele dintre oficialii români şi maghiari cu privire la soarta Transilvaniei şi unde s-au pus bazele Marii Uniri de la 1918. Sala a fost restaurată cu fonduri europene, de către Consiliul Judeţean Arad, iar la inaugurare a avut loc și vernisajul expoziţiei de fotografii provenite din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. Imaginile prezentate au fost surprinse de jurnalişti, în judeţul Arad, începând cu anul 1937.

​​​​​​​ 

          În cadrul evenimentului, Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a acordat directorului general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, cea mai înaltă distincţie a autorităţilor judeţene din anul Centenarului, o plachetă prin care se celebrează cei 100 de ani de stat modern.


 

 

  • Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, și directorul general al agenţiei de presă bulgare BTA, Kiril Valcev, vor semna un acord de cooperare la începutul anului 2022. Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri de lucru dintre cei doi, ce a avut loc în luna noiembrie la Sofia. Cele două agenții vor marca împreună și cei 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie, colaborare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Bulgaria din 1992 prin expoziţii la Sofia şi Bucureşti.

  • Expoziţie fotografică despre Oradea cu imagini din arhiva AGERPRES, de Ziua oraşului - Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, curatorul expoziţiei, profesorul Sorin Mărgărit, din Bucureşti, primarul municipiului Oradea, Florin Birta, viceprimarii Arina Moş şi Marcel Dragoş, alături de alte oficialităţi şi de publicul amator de cultură au participat la vernisarea expoziției cu 60 de fotografii memorabile din arhiva AGERPRES, despre Oradea, la Sinagoga neologă Sion. Evenimentul a fost organizat în cadrul festivităţilor dedicate Zilei oraşului Oradea, marcată pe 12 octombrie (2021).

         

 

  • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, la vernisarea expoziției intitulate "Pasărea Măiastră, tradiţii şi doruri în imagini AGERPRES", 7 septembrie 2021. Expoziţia conţine 30 de fotografii de arhivă şi din fluxul foto realizate de-a lungul timpului de către fotoreporterii agenţiei şi a fost realizată în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului "Maria Tănase" de AGERPRES în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. Iubitorii de folclor şi de fotografie de colecţie pot vizita expoziția, în care sunt surprinse imagini cu satul românesc din perioada interbelică, obiceiuri tradiţionale româneşti, frumuseţea costumului popular, precum şi cu nume emblematice ale folclorului nostru, până pe 5 octombrie 2021, la Galeriile 'Cromatic' din Craiova.

 

  

 

 

  • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a primit vizita consilierului pentru Presă și Cultură din cadrul Ambasadei SUA în România, Timothy E. Gerhardson, care s-a declarat impresionat de arhiva fotografică AGERPRES și a subliniat buna relație de colaborare dintre Ambasada SUA în România şi Agenția Națională de Presă.

 

 

  • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, va participa la vernisarea expozitiei de patrimoniu sportiv istoric "Citius, Altius, Fortius! Secvente din istoria sportului romanesc", miercuri, 23 iunie 2021, de la ora 10:00, la Casa Sfatului din Brașov. Evenimentul este organizat de partenerul AGERPRES, Muzeul Județean de Istorie Brașov, iar în cadrul expopziției se regăsesc și imagini ale Agenției Naționale de Presă.

 

  • În contextul aniversării a 85 de ani de existenţă neîntreruptă a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și a bunei colaborări dintre acesta și ANP AGERPRES, directorul general, Claudia Victoria Nicolae, va participa joi, 24 iunie 2021, la evenimentul cultural „La porțile Soarelui. De Sânziene la Muzeul Satului”, ce va include vernisajul expoziției „Arta cămășii cu altiță”, organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în România și cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Republica Moldova, urmat de concertul de muzică clasică „Ia românească - o comoară de neuitat”, susținut de soprana Stephanie Radu și tenorul Alin Stoica la Scena Dumitra din incinta muzeului.

 

  • La data de 27 mai 2021, directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, va participa la conferința online „Lessons learned from cybersecurity experts. Perspectives from Romania and the United States of America”. Evenimentul, "Lecţii învăţate de la experţi în securitate cibernetică. Perspective din România şi Statele Unite ale Americii", este organizat de Asociaţia Română pentru Asigurarea Securităţii Informaţiei (ARASEC), în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

  • În luna mai a anului 2021, Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, a vizitat Agenția Națională de Presă AGERPRES. În cadrul întâlnirii avute cu directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, s-au purtat discuții și despre noi colaborări între cele două entități. 

 

  • În perioada 1-3 aprilie 2020, directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, va participa la conferinta EANA (Alianta Europeana a Agentiilor de Presa) gazduita la Sarajevo, în Bosnia si Hertegovina, de catre Agentia bosniaca de presa FENA. Conferinta are ca subiect "Noi venituri din pietele digitale". Agentia Nationala de Presa AGERPRES este membra EANA din anul 1996.

 

Expozitia fotografica "Natura in imagini AGERPRES" in cadrul Alpin Film Festival Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 25 februarie, de la ora 18:30, in prezenta Doamnei Claudia Victoria Nicolae Director General AGERPRES si a fotoreporterului Siviu Matei. Evenimentul va precede Gala de deschidere a festivalului. Expozitia "Natura in imagini AGERPRES" contine 30 de planse cu fotografii realizate in zonele salbatice ale Romaniei: de la versanti impozanti la firul ierbii in detaliu, de la salbaticie la delicatete. Pentru a realiza cele mai bune cadre, fotografii AGERPRES au stat fie la cativa metri de subiect, chiar daca acesta era un urs, fie s-au folosit de ultimele dotari tehnologice, folosind drona pentru vederi aeriene exceptionale. Expozitia va putea fi vizitata la Aula Universitatii pana pe data de 15 martie 2020.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.