AGERPRES | Agenda conducerii

Agenda conducerii

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a primit vizita Ambasadorului Republicii Bulgaria în România, E.S. Dl. Radko VLAYKOV, la sediul agenției. În cadrul întâlnirii, cei doi au stabilit detaliile următoarelor proiecte comune prilejuite de împlinirea a 30 de ani de relații bilaterale dintre România și Bulgaria.

 

 

 • Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat la evenimentul de lansare oficială a ''European Newsroom (enr)'', un proiect de cooperare între 18 agenţii de presă europene, ce a avut loc în luna septembrie, la Bruxelles. La eveniment au fost prezenţi doi vicepreşedinţi ai Comisiei Europene, Vera Jourova, însărcinată cu portofoliul valori şi transparenţă, şi Margaritis Schinas, responsabil de promovarea modului nostru de viaţă european, ambasadoarea Iulia Matei, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, precum și Ioana Apostolescu, director comunicare Institutul Cultural Român (ICR), directori ai agenţiilor de presă europene, oameni de afaceri şi politicieni, jurnalişti. Proiectul de cooperare media, europeannewsroom.com, coordonat de agenţia de presă germană dpa, este subvenţionat de Comisia Europeană, iar comitetul director este format din dpa (Germania), AFP (Franţa), ANSA (Italia), AGERPES (România) şi HINA (Croaţia). 

 

      

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a primit în luna august vizita atașatului de presă al Ambasadei SUA în România, Sandeep Paul. 

   

 

 • Expoziţia fotografică itinerantă "Noi, Poporul/We the People", care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, a fost vernisată, în luna august, la Craiova. Evenimentul de lansare, la care a participat și directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a inclus vizionarea expoziţiei în Piaţa Mihai Viteazul, urmată de deschiderea oficială organizată la Muzeul Naţional de Artă din Craiova. Agenția Națională de Presă este partener al Ambasadei SUA, organizatorul evenimentului.

         

 

 

 

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat la conferinţa "Parteneriatul strategic România - SUA: 25 de ani. Garanţie de securitate pentru mileniul 3", desfăşurată în Amfiteatrul Ion Heliade-Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române. Cu ocazia acestui eveniment organizat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului şi Fundaţia Română pentru Democraţie a fost vernisată expoziţia "Însemnele prieteniei româno-americane în arhiva prezidenţială. Corespondenţă diplomatică 1996 - 2000". 

 

 

 

    

 

 • Claudia Nicolae, directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, a participat la cea de-a patra ediţie a conferinţei Media of the Future, organizată la Varşovia de agenţia poloneză de presă PAP, în luna iunie. Pericolul ştirilor false a fost tema conferinţei, iar participanții au subliniat importanţa unei acţiuni comune pentru a aborda problema dezinformării.

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat, în luna iunie, la evenimentul de promovare a cooperării culturale şi economice dintre România şi Republica Croaţia, care a avut loc la Split, sub genericul "Ziua internaţională a Iei româneşti la Split". Claudia Nicolae a vorbit despre semnificaţia Zilei Iei, amintind că, începând cu anul 2015, AGERPRES a realizat proiecte editoriale care au avut ca scop principal promovarea bluzei tradiţionale româneşti.

 

Claudia Nicolae, Directorul General al Agerpres, Ambasadorul Constantin-Mihail Grigorie și Secretarul de Stat în Ministerul croat al Turismului Tonči Glavina

Claudia Nicolae, Directorul General al Agerpres, Ambasadorul Constantin-Mihail Grigorie și Secretarul de Stat în Ministerul croat al Turismului Tonči Glavina
 

 

     

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat, în luna iunie, la evenimentul Forum România, organizat de Fundația CRED - Centrul Român pentru Educație și Democrație, sub Înaltul Patronaj al Academiei Române, la Palatul Parlamentului. AGERPRES este partener media al evenimentului. 

 

 

 • Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat, în luna iunie, la conferința de închidere a proiectului "Fii avocat în școala ta!", eveniment organizat de Baroul București la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti. AGERPRES este partener media al proiectului "Fii avocat în şcoala ta!", dedicat dezvoltării nivelului de educație juridică în unitățile de învățământ, derulat la nivel național de către Uniunea Națională a Barourilor din România, alături de barourile membre, în intervalul 02.05.2022 – 10.06.2022.

 

 

 • Directorul general al ANP AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a primit în luna iunie, vizita E.S. dl. Mohammed Abdulghani Khayat, Ambasador Extraordinar si Plenipotențiar al Regatului Arabiei Saudite. Agenda discuțiilor a cuprins și stabilirea detaliilor privind realizarea unui parteneriat între AGERPRES și agenţia oficială de presă saudită SPA. În cadrul întâlnirii a fost vizitată și Arhiva Fotografică AGERPRES.

    

 

 • În luna mai, Claudia Nicolae, directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, a participat la Masa Rotundă 'Business Ethics Award Romania', în cadrul celei de-a 3-a Ediții a Conferinței Internaționale Global Ethics - Key of Sustainability, organizate de European Business Ethics Network - Romania în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință din România și Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

 

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat în calitate de vorbitor la cursul de diplomație cibernetică „Cyber Diplomacy Basic Course”, ce a avut loc în luna mai și a fost organizat de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București, prin Centrul de Diplomație Cibernetică, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare.

 

 • Excelența Sa, domnul Kap-soo Rim, ambasadorul Republicii Coreea în România, a vizitat în luna mai sediul AGERPRES și a avut o întrevedere cu Directorul General al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae.

 

 

 

 

  

 

 • Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a participat, în luna mai, la conferința internațională a Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA), cu tema "Realitate şi ficţiune în timpul războiului şi al pandemiei de COVID-19", precum și la Adunarea Generală Extraordinară a EANA. De asemenea, la finalul evenimentelor, directorul general al AGERPRES a semnat un acord de cooperare cu agenția de presă din Croația, HINA.

 

 • Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a avut o întrevedere cu secretarul de stat Gheorghe - Florin Cârciu, aflat la conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Temele principale, din cadrul discuției din 20 aprilie 2022, au vizat demararea unui parteneriat interinstituțional prin care proiectele și manifestările culturale ale românilor din afara granițelor țării să beneficieze de o vizibilitate mai mare atât în rândul comunităților din care fac parte cât și acasă, în România.

 

 

 • Expoziţia ''Galaţiul de altădată'', cu fotografii din arhiva AGERPRES, vernisată la Universitatea ''Dunărea de Jos'' - Universitatea ''Dunărea de Jos'' din Galaţi, prin Facultatea de Litere, în colaborare cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, a organizat, în luna martie a anului 2022, vernisajul expoziţiei ''Galaţiul de altădată'', ce conţine fotografii ale principalelor obiective din oraş, imagini aflate în arhiva fotografică a Agenţiei. Claudia Victoria Nicolae, directorul general al AGERPRES, a fost prezentă la eveniment, unde s-a discutat și despre parteneriatul dintre instituţia de învăţământ superior şi agenţie.

 

    

 

 • Imagini emblematice din arhiva fotografică AGERPRES - într-o 'întâlnire cu memoria' la Palatul Mogoşoaia - În luna martie a anului 2022, a fost vernisată, la Centrul de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului", expoziția numită "Palatul Mogoşoaia şi alte imagini emblematice din Arhiva fotografică AGERPRES". La eveniment au participat directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, curatorul expoziţiei, profesorul de istorie Sorin Mărgărit, managerul general al Centrului de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului", Marian Geani Dinu, rectorul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" Bucureşti, Liviu Lucaci, directorul Colegiului Național Gheorghe Lazăr, prof. Neagoe Nina-Ionela, dar și Kata Roudakova, director artistic al Teatrului Bravo din Kiev, refugiată în România.

 

 

 • Agenţiile de presă din România şi Bulgaria, AGERPRES şi BTA, au semnat la data de 27 ianuarie 2022 un acord de cooperare, în contextul în care în această zi s-au împlinit 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie, colaborare şi bună vecinătate dintre cele două ţări. Acordul a fost semnat de către directorii generali ai celor două instituţii media, Claudia Nicolae şi Kiril Valcev, şi presupune acces la informaţiile oferite pe fluxurile celor două agenţii, precum şi schimburi de experienţă între jurnaliştii AGERPRES şi BTA.

 

 • Directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, Claudia Nicolae, a deschis, la data de 21 ianuarie 2022, seria evenimentelor "Phenomenal Women", organizate de Universitatea Danubius din Galaţi pentru a marca 30 de ani de activitate a instituţiei de învăţământ superior. Cu această ocazie, directorul general al AGERPRES a vorbit despre libertatea presei şi despre dezinformare, cu accent pe fenomenul fake news, a cărui prezenţă este puternic resimţită în această perioadă.

         

           În cadrul evenimentului, directorul Muzeului Brăilei "Carol I", dr. Costin Croitoru, i-a oferit directorului general al AGERPRES două medalii cu două femei de anvergură internaţională - soprana Haricleea Darclee şi medicul Ana Aslan, ambele originare din Brăila.

 

 • În luna noiembrie, 2021, a avut loc inaugurarea sălii în care s-au dus tratativele dintre oficialii români şi maghiari cu privire la soarta Transilvaniei şi unde s-au pus bazele Marii Uniri de la 1918. Sala a fost restaurată cu fonduri europene, de către Consiliul Judeţean Arad, iar la inaugurare a avut loc și vernisajul expoziţiei de fotografii provenite din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. Imaginile prezentate au fost surprinse de jurnalişti, în judeţul Arad, începând cu anul 1937.

 

          În cadrul evenimentului, Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a acordat directorului general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, cea mai înaltă distincţie a autorităţilor judeţene din anul Centenarului, o plachetă prin care se celebrează cei 100 de ani de stat modern.


 

 

 • Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, și directorul general al agenţiei de presă bulgare BTA, Kiril Valcev, vor semna un acord de cooperare la începutul anului 2022. Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri de lucru dintre cei doi, ce a avut loc în luna noiembrie la Sofia. Cele două agenții vor marca împreună și cei 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie, colaborare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Bulgaria din 1992 prin expoziţii la Sofia şi Bucureşti.

 • Expoziţie fotografică despre Oradea cu imagini din arhiva AGERPRES, de Ziua oraşului - Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, curatorul expoziţiei, profesorul Sorin Mărgărit, din Bucureşti, primarul municipiului Oradea, Florin Birta, viceprimarii Arina Moş şi Marcel Dragoş, alături de alte oficialităţi şi de publicul amator de cultură au participat la vernisarea expoziției cu 60 de fotografii memorabile din arhiva AGERPRES, despre Oradea, la Sinagoga neologă Sion. Evenimentul a fost organizat în cadrul festivităţilor dedicate Zilei oraşului Oradea, marcată pe 12 octombrie (2021).

         

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, la vernisarea expoziției intitulate "Pasărea Măiastră, tradiţii şi doruri în imagini AGERPRES", 7 septembrie 2021. Expoziţia conţine 30 de fotografii de arhivă şi din fluxul foto realizate de-a lungul timpului de către fotoreporterii agenţiei şi a fost realizată în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului "Maria Tănase" de AGERPRES în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. Iubitorii de folclor şi de fotografie de colecţie pot vizita expoziția, în care sunt surprinse imagini cu satul românesc din perioada interbelică, obiceiuri tradiţionale româneşti, frumuseţea costumului popular, precum şi cu nume emblematice ale folclorului nostru, până pe 5 octombrie 2021, la Galeriile 'Cromatic' din Craiova.

 

  

 

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, a primit vizita consilierului pentru Presă și Cultură din cadrul Ambasadei SUA în România, Timothy E. Gerhardson, care s-a declarat impresionat de arhiva fotografică AGERPRES și a subliniat buna relație de colaborare dintre Ambasada SUA în România şi Agenția Națională de Presă.

 

 

 • Directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, va participa la vernisarea expozitiei de patrimoniu sportiv istoric "Citius, Altius, Fortius! Secvente din istoria sportului romanesc", miercuri, 23 iunie 2021, de la ora 10:00, la Casa Sfatului din Brașov. Evenimentul este organizat de partenerul AGERPRES, Muzeul Județean de Istorie Brașov, iar în cadrul expopziției se regăsesc și imagini ale Agenției Naționale de Presă.

 

 • În contextul aniversării a 85 de ani de existenţă neîntreruptă a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și a bunei colaborări dintre acesta și ANP AGERPRES, directorul general, Claudia Victoria Nicolae, va participa joi, 24 iunie 2021, la evenimentul cultural „La porțile Soarelui. De Sânziene la Muzeul Satului”, ce va include vernisajul expoziției „Arta cămășii cu altiță”, organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în România și cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Republica Moldova, urmat de concertul de muzică clasică „Ia românească - o comoară de neuitat”, susținut de soprana Stephanie Radu și tenorul Alin Stoica la Scena Dumitra din incinta muzeului.

 

 • La data de 27 mai 2021, directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, va participa la conferința online „Lessons learned from cybersecurity experts. Perspectives from Romania and the United States of America”. Evenimentul, "Lecţii învăţate de la experţi în securitate cibernetică. Perspective din România şi Statele Unite ale Americii", este organizat de Asociaţia Română pentru Asigurarea Securităţii Informaţiei (ARASEC), în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

 • În luna mai a anului 2021, Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, a vizitat Agenția Națională de Presă AGERPRES. În cadrul întâlnirii avute cu directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, s-au purtat discuții și despre noi colaborări între cele două entități. 

 

 • În perioada 1-3 aprilie 2020, directorul general al AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, va participa la conferinta EANA (Alianta Europeana a Agentiilor de Presa) gazduita la Sarajevo, în Bosnia si Hertegovina, de catre Agentia bosniaca de presa FENA. Conferinta are ca subiect "Noi venituri din pietele digitale". Agentia Nationala de Presa AGERPRES este membra EANA din anul 1996.

 

Expozitia fotografica "Natura in imagini AGERPRES" in cadrul Alpin Film Festival Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 25 februarie, de la ora 18:30, in prezenta Doamnei Claudia Victoria Nicolae Director General AGERPRES si a fotoreporterului Siviu Matei. Evenimentul va precede Gala de deschidere a festivalului. Expozitia "Natura in imagini AGERPRES" contine 30 de planse cu fotografii realizate in zonele salbatice ale Romaniei: de la versanti impozanti la firul ierbii in detaliu, de la salbaticie la delicatete. Pentru a realiza cele mai bune cadre, fotografii AGERPRES au stat fie la cativa metri de subiect, chiar daca acesta era un urs, fie s-au folosit de ultimele dotari tehnologice, folosind drona pentru vederi aeriene exceptionale. Expozitia va putea fi vizitata la Aula Universitatii pana pe data de 15 martie 2020.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.