Comunicat de presă - Alianța pentru Unirea Românilor
Adrian Axinia (AUR): 'Am eliminat referirea la 'familiile curcubeu' din raportul de activitate al Comisiei PETI a Parlamentului European!'
Plenul Parlamentului European a adoptat Dosarul PETI, care vizează activitatea Comisiei de Petiții pentru anul 2023.
Europarlamentarul Adrian Axinia a fost 'shadow raportor' din partea Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).
În cadrul discuțiilor din Comisii și a negocierilor ulterioare, a reușit eliminarea amendamentelor aberante care făceau referințe la 'familiile curcubeu', insistau pe teoriile de gen și implementarea suplimentară a legislației de mediu a UE de către Comisie și statele membre.
'Bătălia ideologică pe axa conservatorism - progresism se poartă la fiecare pas în interiorul instituțiilor europene. Fanii curcubeului încearcă în mod constant să-și impună tezele chiar și în documente tehnice, așa cum ar trebui să fie raportul de aprobare a activității Comisiei PETI a Parlamentului European. Ne-am trezit cu tot felul de aberații legate de familii curcubeu și de recunoașterea tuturor genurilor imaginare. Ca să nu mai spun că s-a încercat din nou impunerea ideilor delirului verde prin care economia europeană ar trebui să se oprească pentru a salva planeta de încălzirea globală. Am reușit să negociem și să eliminăm aceste referiri aberante. Din fericire, evoluțiile din ultimul an, au făcut ca și reprezentanții altor grupuri parlamentare să se ralieze ECR și să respingă acest progresism sărit de pe fix. Nu vreau să proclamăm victoria încă, dar Europa se reîntoarce către valorile conservatoare care au făcut-o să fie cel mai bun loc unde poți trăi pe această planetă', a declarat europarlamentarul AUR, Adrian Axinia.
Europarlamentarii ECR au promovat, la rândul lor, mai multe amendamente, acestea fiind aprobate. Două sunt de interes deosebit pentru România.
1. Recunoașterea oficială a faptului că menținerea României în afara Spațiului Schengen în 2023 s-a făcut în ciuda îndeplinirii tuturor cerințelor necesare. S-a punctat încă o dată că a fost o decizie discriminatorie, lipsită de justificare legală, care a afectat grav mulți cetățeni ai Uniunii Europene.
2. Legislația de mediu NU trebuie să afecteze competitivitatea economică. Protecția mediului trebuie echilibrată cu realitățile economice ale fiecărui stat membru. Reglementările excesive pot afecta negativ economiile emergente și subliniază că fiecare stat ar trebui să aibă libertatea de a-și decide propriul ritm de tranziție ecologică, fără ca legislația de mediu să afecteze competitivitatea economică.
'Ideea de ansamblu este că România trebuie să fie lăsată să se dezvolte economic folosindu-și resursele de care dispune. Din această perspectivă, anumite prevederi de mediu sunt exagerate. Și-au dat seama de asta și reprezentanții altor state puternic industrializate din Vestul Europei. În plus, am reușit să punctăm încă o dată cât de anormal a fost că România a fost blocată să intre în Schengen. În opinia mea, acesta ar putea fi un punct de pornire pentru a exista inclusiv compensații financiare pentru țara noastră', a concluzionat europarlamentarul ECR, Adrian Axinia.
Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].