logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Asociația Moașelor din România

Cursuri gratuite de educație prenatală și postnatală în București

Asociația Moașelor din România (AMșR), în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Primăria Municipiului București lansează o serie de cursuri gratuite de educație prenatală și postnatală dedicate gravidelor, viitorilor tați și proaspeților părinți din București.

Cursurile de educație prenatală se adresează gravidelor aflate în peste 20 de săptămâni de sarcină și viitorilor tați, iar cursurile postnatale se adresează părinților cu copii cu vârsta de până la 1 an. De asemenea, tații care participă la cursuri pot obține gratuit atestatul de puericultură, care le permite prelungirea concediului paternal cu 5 zile lucrătoare.

Cursurile sunt organizate săptămânal, cu prezență fizică, în București, și sunt susținute de moașe licențiate și consultante în alăptare certificate internațional (IBCLC - International Board Certified Lactation Consultant).

Detalii despre structura cursurilor, program și înscrieri pot fi găsite aici: https://asociatiamoaselor.ro/cursuri-educatie-prenatala-si-postnatala.

'Cred într-o administrație care răspunde concret nevoilor oamenilor, iar sănătatea materno-infantilă este una dintre prioritățile noastre. Prin parteneriatul dintre Asociația Moașelor din România și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, oferim familiilor din Capitală acces gratuit la cursuri de educație prenatală și postnatală, susținute de specialiști calificați, pe baza celor mai recente dovezi medicale.

Fiecare gravidă și fiecare familie aflată la început de drum merită sprijin, informație corectă și încredere. Sper ca acest model de colaborare să inspire și alte comunități din România. Prin astfel de inițiative, construim un București mai prietenos pentru părinți, mai sigur pentru copii și mai echitabil pentru femei', a declarat Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București.

'Sarcina, nașterea și primele luni cu un bebeluș sunt printre perioadele cele mai intense și vulnerabile emoțional din viața unei familii. Cursurile de educație pre și postnatală sunt esențiale pentru orice gravidă și proaspăt părinte, iar moașele pot oferi și acest tip de educație, bazată pe informații validate științific, sprijin practic și empatic. De la fiziologia nașterii până la inițierea alăptării, recuperarea mamei după naștere și îngrijirea nou-născutului, totul este gândit pentru a da încredere și instrumente reale părinților în devenire sau proaspeților părinți. Educația prenatală și postnatală este vitală și trebuie să fie oferită gratuit de către stat în toate județele din România. La fel cum statul trebuie să integreze urgent serviciile bazate pe moașe în sistemul public de asigurări medicale, pentru ca toate femeile, gravidele, proaspeții părinți, tinerii și adolescenții să poată accesa gratuit serviciile medicale sau de educație pe care le pot oferi moașele licențiate', a declarat Irina Mateescu, președinta Asociației Moașelor din România.

'Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) se alătură Asociației Moașelor din România în vederea sprijinirii familiilor și îmbunătățirii sănătății materno-infantile, recunoscând importanța educației și consilierii oferite de moașe ca profesioniști în domeniul sănătății, în special al sănătății femeilor și familiilor lor. Activitățile se vor desfășura într-un spațiu pus la dispoziție de DGASMB în Șos. Ștefan cel Mare nr. 1-3, Sector 1, București, unde vor avea loc întâlniri periodice și sesiuni dedicate mamelor și bebelușilor din Capitală.

Această inițiativă se alătură programelor deja derulate de DGASMB în sprijinul mamelor bucureștene, precum 'Voucher Materna', prin care viitoarele mame beneficiază de sprijin financiar în valoare de 2.000 lei pentru servicii medicale și produse necesare în perioada sarcinii, și programul 'Bebe de București are hăinuțe', prin care sunt oferite pachete de îmbrăcăminte pentru nou-născuți proveniți din familii vulnerabile.

Colaborarea cu Asociația Moașelor din România consolidează angajamentul DGASMB de a susține sănătatea mamelor și a copiilor din București, prin măsuri concrete, servicii specializate și parteneriate strategice cu profesioniști din domeniul medical și social', a declarat Cosmina Simiean, director general DGASMB.

Asociația Moașelor din România și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București au încheiat recent, cu prilejul Zilei Internaționale a Moașelor, un protocol de colaborare prin care își unesc eforturile în sprijinul protejării drepturilor femeilor la sănătate reproductivă și pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale și de gen.

Protocolul stabilește un cadru comun de acțiune, în baza căruia vor fi oferite servicii de consiliere în sănătate reproductivă, monitorizarea sarcinii, sprijin pentru lăuze și nou-născuți,
sprijin pentru prevenirea sarcinilor la minore, consiliere privind alăptarea și planificarea familială, precum și educație pre și postnatală.

Asociația Moașelor din România

Afisari: 125

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].