logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Centrul Eudivers Tulcea

Sâmbătă, 17 mai a.c., ora 10.00, pe strada Isaccei nr. 11 va fi inaugurat primul copac croșetat din municipiul Tulcea.

Cu sprijinul compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Tulcea au fost identificați 2 arbori ce vor deveni puncte de atracție pentru localnici și turiști, primul care va fi pus în valoare fiind ulmul secular din vecinătatea fostului complex 'Garofița'.

Începând cu luna februarie, mai mulți tulceni, de toate vârstele, au croșetat piese viu colorate care vor fi unite în rețeaua care va împodobi trunchiul ulmului. Lista completă completă a celor care și-au unit croșetele în demersul #CopaculCrosetatComunitar #HaiLaUlm din municipiul Tulcea îi cuprinde pe următorii: Elena Șerpescu, Nicolae Frânt, Luca Bibica, Angelina Fotea, Andreea Stoica, Ioana Ștrail, Elena Jărlăianu, Ana Lazăr (voluntari ai Asociației Centrul European pentru Diversitate), Urfet Șerif (Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, organizația locală Tulcea), Kiymet Mustafa (Uniunea Democrată Turcă din România, sucursala Tulcea), Ioana Sarchizian (membru al Uniunii Armenilor din România-sucursala Tulcea), Vasilică Hristodulo, Oana Mihalache, Ileana Lefter și Ioana Dan (membre ale Filialei Tulcea a Uniunii Elene din România), Felicia Tănase, Tamara Munteanu, Lucia Corsun, Maria Reva și Violetă Todie (membre ale Grupul Zadunaiska Sici al Uniunii Ucrainenilor din România- filiala Tulcea), o parte din membrele grupului Șezătoare Tulcea găzduit de Muzeul de Etnografie și Artă Populară, voluntari neafiliați unei organizații: Maria Agafiței, Ioana Ilie, Anca Suhov, Ștefănia Blendea, Elena Claus, Daniela Silai și Adelina Neculai.

Alegerea datei de 17 mai pentru inaugurarea copacului nu este întâmplătoare: 12-18 mai este perioada în care se desfășoară ediția a XXIV-a a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, iar copacul comunitar este un simbol al coeziunii etnice și sociale construit de voluntari tulceni.

În paralel cu copacul comunitar tulcean în alte 3 localități din județul Tulcea s-au desfășurat demersuri similare: la Vișina (sub egida Asociației Sfitilina, coordonată de Bianca Folescu), la Cerna (sub egida Asociației Altona, coordonată de Andreea Tanur) și la Mahmudia (sub egida Asociației Culturale Centrul Cultural 'Delta Dunării', coordonată de Domnița Matfei).

Câteva zeci de voluntari aparținând unor generații diferite și unor etnii diferite au decis să se implice în realizarea unui simbol al comunității, care valorifică un meșteșug tradițional și care poate deveni un punct de atracție turistic.

Afisari: 102

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].