Comunicat de presă - Universitatea Ovidius din Constanța
Conferință despre viitorul agriculturii durabile, la Universitatea Ovidius din Constanța
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, vineri, 9 mai 2025, o nouă ediție a conferinței naționale 'Pământul - planeta noastră cea de toate zilele', cu tema 'Învățământ și cercetare de calitate - Agricultură performantă - Mediu sănătos'.
La manifestare au participat invitați de prestigiu din țară și străinătate, precum: acad. dr. ing. Dumitru Manole, reprezentant al Academiei de Științe Agricole și Silvice 'Gheorghe Ionescu Șișești' și al Academiei Oamenilor de Știință din România; acad. dr. ing. Radu Răducu, reprezentant al Academiei de Științe Agricole și Silvice; prof. dr. Gheorghe Jigău, de la Universitatea din Moldova; dr. Iulian Jigău, reprezentant al AO Institutul de Politici Agricole și Ambientale; dr. Volodymyr Velychko, reprezentant al unor instituții de cercetare agricolă din Ucraina.
În cadrul conferinței au avut loc sesiuni științifice, comunicări tematice, precum și o expoziție de lucrări realizate de studenți din cadrul specializării Agricultură, care au fost evaluate și premiate în funcție de originalitatea și aplicabilitatea acestora.
'Acest eveniment a reprezentat o platformă de dialog între generații, fiind și un catalizator atunci când vine vorba despre soluții concrete în dezvoltarea agriculturii românești. Am organizat conferința cu gândul la studenți, la întărirea parteneriatelor, precum și la reconfirmarea rolului pe care facultatea noastră îl are în comunitatea științifică și profesională. De peste 34 de ani, la UOC formăm specialiști în domeniul agricol și contribuim activ la dezvoltarea resurselor umane ce susțin progresul agriculturii românești, bazându-ne pe o pregătire solidă, adaptată provocărilor actuale și viitoare, precum și pe facilitarea integrării tinerilor absolvenți în economia națională și internațională', a declarat șef lucrări dr. Marius Daniel Radu, decanul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole.
Totodată, în cadrul evenimentului companiile de profil au prezentat tehnologii și soluții inovatoare în domeniul agriculturii eficiente și ecologice.
'Viitorul agriculturii românești începe cu investiția în educație și cercetare de calitate, acesta este semnalul transmis prin conferința organizată. Tinerii ingineri agronomi pregătiți la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul UOC sunt viitorii piloni ai securității alimentare și ai revitalizării satului românesc. Avem datoria să ducem mai departe acest model de colaborare între mediile academic, economic și agricol activ, pentru un viitor în care agricultura înseamnă progres, nu compromis', a precizat acad. dr. ing. Dumitru Manole.
Conferința 'Pământul - planeta noastră cea de toate zilele' a fost organizată cu sprijinul companiilor partenere S.C. SARA TOM COMPANY SRL, TIMAC AGRO ROMANIA și AXIOS GROUP SA.
Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].