Comunicat de presă - Fundația SERA România
Un nou centru terapeutic pentru copii cu dizabilități, inaugurat la Întorsura Buzăului
Fundația SERA România, în colaborare cu Consiliul Județean Covasna și D.G.A.S.P.C. Covasna, a finalizat cu succes proiectul de construire și dotare a unui nou Centru Terapeutic pentru Copilul cu Dizabilități, la Întorsura Buzăului, Județul Covasna, contribuind astfel la extinderea accesului la servicii specializate pentru copiii aflați în nevoie.
Deschiderea Centrului a avut loc luni, 28 aprilie, în prezența autorităților locale, a reprezentanților Consiliului Județean Covasna, a reprezentanților D.G.A.S.P.C. Covasna și a echipei SERA România.
'De aproape trei decenii, Fundația SERA România schimbă realitatea copiilor vulnerabili din România, prin crearea de servicii specializate care le redau șansa la o copilărie în siguranță. Noul centru de la Întorsura Buzăului reprezintă un alt capitol esențial în această intervenție amplă la care lucrăm de ani de zile pentru transformarea profundă a sistemului de protecție a copilului.' - Bogdan Simion, Director executiv al Fundației SERA România
Centrul terapeutic a fost construit pe un teren pus la dispoziție de Primăria Întorsura Buzăului. Acesta are o capacitate maximă de 90 de copii și va oferi o gamă variată de servicii personalizate, adaptate fiecărui beneficiar. Investiția totală s-a ridicat la 660.000 EURO, din care participarea Consiliului Județean Covasna a fost de 85.000 EURO, restul sumei fiind asigurat din fondurile proprii ale Fundației SERA România.
'Este o sarcină sufletească să purtăm de grijă copiilor cu nevoi speciale, iar astăzi am făcut un pas important în această direcție. Centrul de recuperare din Întorsura Buzăului este un serviciu social care oferă un program complex de recuperare individuală pentru copii și tineri cu nevoi speciale, care va deservi întreaga regiune. Centrul oferă servicii de zi de recuperare - reabilitare funcțională, terapie psihologică specifică, terapie ABA, logopedie, kinetoterapie, masaj de recuperare, terapie educațională, educație nonformală și consilierea familiilor.' - a declarat Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.
Acest centru terapeutic destinat copiilor cu dizabilități este al doilea de acest gen pe care Fundația SERA România îl construiește la nivelul Județului Covasna și al 63-lea la nivel național. Cu sprijinul Fundației SERA România, în ultimii 29 de ani, au fost construite, dotate, organizate și puse în funcțiune 63 de centre terapeutice pentru copiii cu dizabilități, servicii care deservesc în prezent peste 80% dintre județele României.
Colaborarea dintre Fundația SERA România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna are o istorie de peste două decenii, parteneriatul concretizându-se printr-o serie de proiecte sociale destinate sprijinirii copiilor și tinerilor din Județul Covasna. Printre proiectele reprezentative finalizate până în prezent în cadrul acestui parteneriat se numără închiderea Centrului de Plasament Olteni (prin construirea a trei case de tip familial) și crearea Centrului Terapeutic pentru Copilul cu Dizabilități din Sfântu Gheorghe, două proiecte prin care a fost prevenit abandonul și a fost susținută reintegrarea copiilor din sistemul de protecție, precum și un proiect de prevenire a sarcinilor nedorite.
'Acest centru terapeutic este un pas important în misiunea noastră de a construi servicii tot mai adaptate nevoilor fiecărui copil. Mulțumim partenerilor noștri pentru această colaborare solidă, care aduce schimbări reale în viețile beneficiarilor noștri.' - PAPP Adolf-József, Director general al D.G.A.S.P.C. Covasna
În prezent, colaborarea continuă și are ca scop închiderea ultimelor două structuri de tip centru rezidențial, respectiv Centrul 'Borosnyay Kamilla' și Centrul Baraolt.
Despre Fundația SERA România
Cu o activitate de aproape trei decenii, Fundația SERA România reprezintă un pilon esențial în sprijinirea copiilor vulnerabili și în promovarea drepturilor acestora. Înființată în martie 1996, organizația non-profit a avut un impact remarcabil asupra vieților a peste 200.000 de copii, fiind recunoscută pentru inițiativele care au redefinit standardele în domeniul protecției copilului în România.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].