logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Opera Brașov

'Madama Butterfly', o poveste de dragoste între lumi culturale diferite

Sâmbătă, 3 mai 2025, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, este programat spectacolul cu capodopera 'Madama Butterfly' de Giacomo Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa.
Puccini a ales tema celei de-a șasea opere ale sale după ce a urmărit, în Londra anului 1900, 'Madame Butterfly: O tragedie a Japoniei', o dramă într-un singur act de David Belasco. Dar și acesta din urmă împrumutase subiectul de la scriitorul american John Luther Long, care a publicat povestirea 'Madame Butterfly' în 1898.

Premiera operei a avut loc la Scala din Milano, pe 17 februarie 1904, dar a fost foarte prost primită de public, în ciuda distribuirii unor cântăreți faimoși în rolurile principale. Puccini a revizuit partitura, pe lângă alte modificări, împărțind actul al doilea în două părți și adăugând 'Corul mut' ca o punte între cele două. Succesul lucrării a urmat odată cu reprezentația din 28 mai 1904, de la Brescia.

Una dintre cele mai faimoase povesti de iubire neîmpărtășită din lumea operei, 'Madama Butterfly' urmărește devotamentul unei tinere japoneze față de un ofițer de marină american plecat, a cărui întoarcere va aduce o tragedie sfâșietoare...

Partitura opulentă a lui Puccini rămâne de neegalat prin frumusețea și impactul său dramatic, făcând din 'Madama Butterfly' una dintre cele mai iubite și interpretate opere din lume până în ziua de azi.
În distribuția spectacolului de sâmbătă, îi veți urmări pe artiștii Operei Brașov: Butterfly (Cio-Cio-San) - Aurelia Florian (debut), Pinkerton - Adrian Dumitru, Suzuki - Asineta Răducan, Kate Pinkerton - Sonia Hazarian, Sharpless - Alexandru Aghenie, Goro - Claudiu Bugnar, Yamadori - Daniel Vâlcoci, Bonzo - Marian Reste, Comisarul imperial - Andrei Ionescu, Ofițerul stării civile - Paul Tomescu, Yakuside - Valer Lucaciu, Mama lui Cio-Cio-San - Anca Moguț, La Zia - Rodica Iuga, La Cugina - Mădălina Lucaciu, Servitori - Marius Tămăsanu, Șerban Lupei, Copilul - Anastasia Stîrlea. Își dau concursul Orchestră și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral va fi invitat maestrul Tiberiu Soare (Opera Națională București). Regia artistică îi aparține Andei Tăbăcaru. Scenografia este semnată de Rodica Garstea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Asistent mișcare scenică: Cristina Rotundu. Asistent regie: Valentina Mărgăraș. Regie scenă: Marilena Aldea, Alina Nistor.

- Spectacolul durează două ore și 45 de minute și are două pauze.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile !
După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis !
Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Eveniment desfășurat cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Afisari: 55

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].