Comunicat de presă - Asociația Secular-Umanistă din România
Povești care ne unesc - un proiect care încurajează dialogul sincer între tineri
Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează proiectul 'Povești care ne unesc', un demers dedicat tinerilor care vor să-și exprime ideile, să descopere alte perspective și să construiască legături reale cu oameni din medii diverse. Proiectul creează un spațiu de dialog intercultural și exprimare creativă pentru tineri cu vârste între 16 și 21 de ani din București și împrejurimi. Înscrierile sunt deschise până pe 5 mai 2025, iar participarea este gratuită.
'Povești care ne unesc' își propune să aducă împreună 20 de tineri din medii culturale, religioase și sociale diferite pentru a crea împreună o experiență de învățare, dialog și creație artistică. Proiectul include ateliere de storytelling, o bibliotecă umană, sesiuni de creație artistică și o expoziție finală (live și online), care va reflecta poveștile și perspectivele participanților.
'Trăim vremuri în care tindem să ne temem unii de alții, să stăm departe de cei diferiți de noi. Dar dacă avem ocazia să ne ascultăm, să stăm față în față și să ne spunem poveștile, cu încredere și respect, putem construi legături între noi. Iar acest proiect tocmai despre asta e - despre curiozitate, deschidere și empatie, despre valorile pe care le avem în comun și poveștile care ne unesc.' - Monica Belițoiu, coordonatoarea inițiativei.
Tinerii interesați se pot înscrie direct pe site-ul asociației, aici: https://asur.ro/povesti/
Participarea este gratuită și nu presupune experiență anterioară.
Proiectul 'Povești care ne unesc' este derulat de Asociația Secular-Umanistă din România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC - Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF - Romanian American Foundation.
Despre ASUR - Asociația Secular-Umanistă din România
Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) este activă din 2010 și promovează valori precum gândirea critică, cunoașterea științifică, etica umanistă și drepturile omului. ASUR organizează anual zeci de ateliere, evenimente și proiecte educaționale pentru tineri, profesori și publicul larg. În ultimii ani, pe lângă binecunoscutul Calendar Științific, ASUR a derulat și alte proiecte importante de popularizare a științei, precum Bucharest Science Festival, Salonul de Știință al Școlilor, Zilele Științei (organizate la Adjud, Piatra Neamț, Râșnov și Timișoara), Școala Curioșilor, For a Better Future, Sciencivicus și nenumărate conferințe, ateliere și evenimente dedicate promovării științei și gândirii critice în rândul tinerilor.
Despre programul Efectiv Civic
Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC - Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF - Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI - Centrul pentru Jurnalism Independent.
Inițiativa are ca focus:
- creșterea capacității a 15 ONG-uri în fiecare an pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
- dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor finanțate în vederea creșterii sustenabilității acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte
Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.
Despre FDSC - Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Despre RAF - Romanian American Foundation
Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze și să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].