Comunicat de presă - Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc
Se construiește o fabrică de vată minerală la Miercurea-Ciuc
Primarul Korodi Attila și Orban Zoltan, directorul și proprietarul companiei Alpin Szig es Szerkezet Epitoipari SRL din Ungaria, care deține firma Mineral Insulation SRL din Miercurea-Ciuc, au anunțat astăzi public: o fabrică de vată minerală cu o capacitate anuală de 30.000 de tone va fi construită în Miercurea-Ciuc. Construcția unității de producție, care va crea cel puțin 70 de noi locuri de muncă, va începe în vară și este de așteptat să devină operațională la sfârșitul anului 2026.
Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc și directorul executiv al companiei Mineral Insulation SRL, Marton Zsolt, au semnat deja, în cadrul ședinței din 3 aprilie a Consiliului Consultativ Economic al Municipiului Miercurea-Ciuc creat de administrația locală, o declarație de intenție privind cooperarea, prin care părțile au convenit să se sprijine reciproc. Colaborarea se bazează deja pe fundamente solide: compania a ales Miercurea-Ciuc deoarece a primit sprijin operativ din partea autorităților locale pentru înființarea unității de producție.
'Ne bucurăm că sosește în oraș o investiție privată care, într-o primă fază, creează cel puțin 70 de locuri de muncă. Aceasta aduce o nouă ramură industrială la Miercurea-Ciuc și, în plus, reabilitează, ca investiție brownfield, fosta locație a companiei miniere județene', a declarat primarul Korodi Attila.
Directorul companiei, Orban Zoltan, care este originar din Lueta, a explicat că, pe lângă angajamentul său personal de a sprijini comunitatea locală, un alt factor care a contribuit la alegerea municipiului Miercurea-Ciuc este poziționarea centrală a orașului în România. Fabrica din Miercurea-Ciuc ar acoperi necesarul de vată minerală de care România are nevoie și pentru care, în prezent, este nevoită să recurgă la importuri. Alegerea locației este justificată și de faptul că toate materiile prime necesare pentru producerea vatei minerale sunt disponibile într-un perimetru de 100 de kilometri.
'Estimăm valoarea investiției la 20 de milioane de euro, iar după eliberarea autorizației de construcție, vom începe lucrările în vară, care vor dura aproximativ un an și jumătate. Începerea producției este preconizată pentru sfârșitul anului 2026', a spus Orban Zoltan, subliniind că producția va fi precedată de instruirea specialiștilor.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].