logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova

Comuna Râfov, cadastrată cu fonduri europene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Prahova a finalizat lucrările de cadastru în comuna Râfov. Proprietarii celor 6.461 de imobile vor primi în curând, gratuit, noile cărți funciare. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

Noile cărți funciare ale celor 6.461 de imobile din comuna Râfov au fost înmânate miercuri, 16 aprilie 2025, autorităților locale, care le vor distribui proprietarilor.

În comuna Râfov, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2022 și a vizat o suprafață totală de 3.321 de hectare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

În prezent, din totalul celor 104 UAT-uri din județul Prahova, nouă sunt cadastrate integral (Olari, Gorgota, Cornu, Florești, Mănești, Ceptura, Gherghița, Cocorăștii Colț, Râfov), iar în alte 75 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major 'Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România', care completează obiectivul PNCCF prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri din zonele rurale ale României, iar valoarea totală a Proiectului este 312.891.155 de euro.

Proiectul major a fost finanțat, până în decembrie 2023, prin Programul Operațional Regional și a fost etapizat. Faza II a Proiectului este finanțată, în prezent, prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027.

Mai multe informații referitoare la stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, https://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lucrarilor.html.

Afisari: 103

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].