Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, la data de 11.04.2025, au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile împotriva inculpaților R.G., R.F.R., R.R.C. și R.A. (minor) - cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor prev. și ped. de art. 56 lit. a, e și g din Legea nr. 176 din 3 iunie 2024 privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că:
În perioada octombrie 2024 - 08.04.2025, numiții R.F.R., R.R.C., R.A. și R.G., fără a fi autorizați și fără a avea licență, au desfășurat activități de pescuit pe râul Crișul Alb, în zona localităților Vărșand și Pilu din județul Arad, în scop comercial, cantitățile de pește obținute comercializându-le fără a deține documente de proveniență.
De asemenea, cei patru inculpați au deținut și folosit, fără a fi autorizați, setci și plase pentru desfășurarea activităților de pescuit ilegal, activitatea infracțională fiind înlesnită de utilizarea unor bărci pneumatice.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile inculpaților și ale altor persoane implicate în activitatea infracțională s-au descoperit și ridicat 4 bărci penumatice folosite la activitățile de braconaj, 2 juvelnice, un ridicător, 9 setci, 2 pompe pentru bărci și 4 vâsle, un cântar electronic și 30 de kg de pește.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.
Activitatea de cercetare penală s-a realizat de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției Orașului Chișineu-Criș și Secției 3 Poliție Rurală Chișineu-Criș, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, beneficiind de sprijinul informativ-operativ din partea reprezentanților Serviciului Operațiuni Speciale Arad, Jandarmeriei Chișineu-Criș, A.N.P.A. - Serviciul Regional Transilvania și Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, iar luarea măsurii preventive a controlului judiciar vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfășurare a procesului penal.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].