Comunicat de presă - Teatrul de Păpuși 'Puck'
Călătorii fabuloase și eroi de poveste pe scena Teatrului de Păpuși 'Puck' în weekend
Două spectacole care au în prim plan fascinația călătoriilor vor fi prezentate la Teatrul de Păpuși 'Puck' la finalul aceste săptămâni. Este vorba de 'Faptele minunate ale lui Korosi Csoma Sandor'/ 'Korosi Csoma Sandor csodalatos cselekedetei', în regia Ibolyei Varga (sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 11) și de 'Vasilache și Marioara în jurul lumii', în regia lui Ionuț Costantinescu (duminică, 13 aprilie, de la orele 11 și 12.30).
Scena Teatrului de Păpuși 'Puck' devine devine sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 11, spațiul iluzoriu al evenimentelor petrecute în viața enigmatică a exploratorului, filologului și tibetologului maghiar a cărui poveste a inspirat spectacolul 'Faptele minunate ale lui Korösi Csoma Sandor'/ 'Korösi Csoma Korösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei'.
Cunoscător a peste treisprezece limbi vii și câteva limbi dispărute, Korösi Csoma Sandor pornește în noiembrie 1819, la vârsta de 35 de ani, în Orientul Apropiat, urmând peste câțiva ani de explorări calea către mănăstirea budistă din Zanskar din Munții Hindukus (Asia Centrală).
Pe lângă datele biografice mai mult sau mai puțin cunoscute de către public, spectacolul 'Faptele miraculoase ale lui Korösi Csoma Sandor' adaugă elemente fantastice pline de haz și tâlc la legendele născute din viața celui mai vestit secui-maghiar din Transilvania.
Autor: Molnar Vilmos
Regia și dramaturgia: Varga Ibolya
Versuri: Rumi László
Scenografia: Albert Alpár
Asistent scenograf: Elena Ilas
Sculptură păpuși: Bogdán Farkas
Compozitor: Domokos Elod
Instrumentiști: Domokos Elod, Köto Áron
Asistenți de regie: Patka Ildikó, Péter Izolda
Distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Köto Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Szucs Tamás.
Lumini: Török Ákos
Sunet: Domokos Elod
Regia tehnică: Kovacs Ferenc
Mânuitori decor: Balog Ferencz, Horvath Jonathan
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, durează aproximativ 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fondului Cultural Național al Ungariei.
Un spectacol cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite
De asemenea, cei mici sunt așteptați duminică, 13 aprilie, de la orele 11 și 12.30 la spectacolul 'Vasilache și Marioara în jurul lumii'.
Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, cei doi eroi hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.
Povestea lui Vasilache și a Marioarei este regândită din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă savuros situațiile.
'În teatrul de bâlci în general și în special în Vasilache și Marioara, există personaje iconice, care înving întotdeauna, datorită istețimii și bunătății lor sufletești. Am păstrat această dimensiune a personajelor, pe care am redat-o sub forma unei ingenuități specifice oamenilor curioși și dornici de a cunoaște lumea înconjurătoare', explică Ionuț Constantinescu, cel care semnează regia, scenariul și ilustrația muzicală din acest spectacol.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan.
Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin Negrea, sound design de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu. Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilas.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri costă 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.
Biletele se pot achiziționa online, accesând următoarele linkuri:
Pentru spectacolul de sâmbătă:
https://www.entertix.ro/evenimente/28567/krsi-csoma-sndor-csodlatos-cselekedetei-12-aprilie-2025-teatrul-de-papusi-puck-cluj-napoca.html
Pentru spectacolul de duminică, de la ora 11:
https://www.entertix.ro/evenimente/28576/vasilache-si-marioara-in-jurul-lumii-13-aprilie-2025-teatrul-de-papusi-puck-cluj-napoca.html
Pentru spectacolul de duminică, de la ora 12.30:
https://www.entertix.ro/evenimente/28577/vasilache-si-marioara-in-jurul-lumii-13-aprilie-2025-teatrul-de-papusi-puck-cluj-napoca.html
Pentru spectacolul de marți, de la ora 17:
https://www.entertix.ro/evenimente/28578/vasilache-si-marioara-in-jurul-lumii-15-aprilie-2025-teatrul-de-papusi-puck-cluj-napoca.html
De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.
Despre Teatrul de Păpuși 'Puck'
Teatrul de Păpuși 'Puck' a fost înființat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secția română, cât și la cea maghiară, precum și importante premii și nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuși 'Puck' este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituția clujeană este gazda Festivalului Internațional 'Puck', unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal 'WonderPuck', un eveniment dedicat întregii familii.
Biroul de Marketing
Teatrul de Păpuși PUCK
www.teatrulpuck.ro
www.facebook.com/teatrulpuck
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].