Comunicat de presă - Asociația POT SÃ AJUT
De Ziua Educației Financiare, ArtFinEdu oferă educație financiară prin artă
Vineri, 11 aprilie, la Câmpina, de Ziua Educației Financiare, familiile monoparentale sunt invitate la ArtFinEdu, un eveniment inedit în care educația financiară devine accesibilă tuturor prin intermediul artei.
Organizat de Asociația POT SÃ AJUT, cu sprijinul Asociației Provident pentru Educație și Provident Financial România, ArtFinEdu este parte din programul Invizibilii, prin care este susținută incluziunea financiară și socială a grupurilor vulnerabile.
Pe 11 aprilie, de la ora 16:30, la Casa Municipală de Cultură 'Geo Bogza', din Câmpina, sunt așteptate familiile monoparentale din Prahova, Ilfov și Dâmbovița, oferindu-le copiilor și părinților o experiență de învățare practică și creativă, chiar de Ziua Educației Financiare. Accesul la eveniment este gratuit, prin confirmarea participării cu ajutorul unui e-mail trimis pe adresa [email protected] cu numele copilului și al însoțitorului.
'Educația financiară este esențială pentru familiile monoparentale, care se confruntă adesea cu dificultăți economice și acces limitat la resurse. Prin ArtFinEdu, oferim acestor familii timp de calitate pe care să-l petreacă împreună, dar și instrumente practice și creative pentru a învăța să facă față mai ușor provocărilor financiare. Cu susținerea Asociației Provident pentru Educație și a Provident Financial România, în cadrul programului Invizibilii, avem deja peste 2.300 de participanți care au trăit experiența evenimentelor noastre, iar până la finalul anului ne propunem să trecem de 3.000 de părinți și copii care să beneficieze de o educație altfel prin intermediul artei', explică Gabriela Stoian, președinta Asociației POT SÃ AJUT.
'Colaborarea cu Asociația POT SÃ AJUT, în cadrul programului Invizibilii, reflectă angajamentul nostru pentru o abordare sustenabilă, cu impact concret în viețile celor care au cea mai mare nevoie. Experiențele din celelalte orașe ne-au arătat cât de valoros este pentru oameni să simtă că nu sunt singuri, că fac parte dintr-o comunitate care îi susține. De data aceasta ne întâlnim la Câmpina, unde continuăm să ducem mai departe misiunea de a aduce în atenția publicului provocările nevăzute ale unor membri ai societății noastre. Prin artă, joc și educație, construim momente de conectare în familie și învățăm împreună cum să fim mai bine.', a declarat Ciprian Sandu, coordonatorul programelor de investiții în comunitate ale Provident Financial România.
România se situează pe ultimul loc din Uniunea Europeană la capitolul educație financiară, iar un studiu realizat de Unlock Market Research în 2021 arată că doar 1 din 4 români aplică reguli financiare în viața lor de zi cu zi. Mai mult, 58% dintre respondenți spun că regretă nivelul lor scăzut de interes față de propria educație financiară, iar 62% nu își monitorizează cheltuielile sau le prioritizează în mod greșit.
Conform studiului Invizibilii, publicat în octombrie 2022, în România, gestionarea unui buget cu o singură sursă de venit reprezintă o provocare în plus pentru familiile monoparentale. Deficitul este prezent și ca intercorelație între lipsa resurselor de timp (necesare îngrijirii copiilor, dezvoltării personale și profesionale, atât a copiilor cât și cea proprie) și lipsa resurselor financiare necesare. Prin activități creative și educație non-formală, ArtFinEdu sprijină aceste familii, oferindu-le instrumentele necesare pentru a înțelege și gestiona mai bine resursele financiare.
Cifrele îngrijorătoare care se rostogolesc de la un an la altul se pot schimba prin educație și implicare.
Evenimentul își propune, inclusiv, să deschidă orizonturi către cultură pentru copii, mulți dintre ei participând pentru prima dată la un spectacol de teatru.
Educație financiară prin artă
Într-o lume în care noțiunile financiare pot părea complicate, ArtFinEdu își propune să aducă acest concept mai aproape de familii printr-o abordare inovatoare: arta ca instrument de învățare. Activitățile creative sunt gândite astfel încât să transforme conceptele abstracte în experiențe plăcute și practice.
Pe parcursul zilei de 11 aprilie, la Casa Municipală de Cultură 'Geo Bogza', în Câmpina, participanții se vor bucura de un atelier creativ de educație financiară, cu noțiuni despre economisire, bugetare și luarea deciziilor responsabile, dar și de un spectacol de teatru interactiv, ce transformă concepte financiare în povești captivante, cu personaje care îi vor inspira și le vor oferi o nouă perspectivă asupra valorii banilor.
Educația financiară este esențială în familie deoarece contribuie la dezvoltarea unor abilități importante, cum ar fi gestionarea bugetului, economisirea și luarea deciziilor financiare informate.
Învățând copiii despre importanța economisirii și planificării financiare, părintele poate transmite valori sănătoase și utile pentru viitor, mai ales dacă asta se întâmplă într-un mediu non-formal, în care educația se împletește cu joacă și artă, așa cum se întâmplă la ArtFinEdu. Educația financiară nu doar că susține bunăstarea familiei, dar contribuie și la securitatea pe termen lung, iar Asociația POT SÃ AJUT, cu susținerea Asociației Provident pentru Educație și a Provident Financial România, în cadrul programului Invizibilii, au găsit un cadru perfect pentru a aduce familiile monoparentale împreună și pentru a se bucura de educație financiară prin artă.
Accesul la evenimentul ArtFinEdu din 11 aprilie este gratuit.
Despre Asociația POT SÃ AJUT
Asociația POT SÃ AJUT sprijină familiile monoparentale prin programe socioculturale și de educație, și militează pentru conștientizarea impactului pe care îl are timpul de calitate petrecut în familie asupra dezvoltării sănătoase a copiilor. Prin evenimente care susțin și cultivă relațiile armonioase între părinți și copii, asociația pune accent pe educație ca fundament al dezvoltării personale și pe deschiderea către cultură, oferind astfel resurse și oportunități prin care contribuie la schimbarea în bine a comunităților vulnerabile. Pentru mai multe informații despre proiectele Asociației POT SÃ AJUT, accesați www.potsaajut.ro.
Despre PROVIDENT FINANCIAL ROMÂNIA
Provident Financial România face parte din grupul britanic Internațional Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,1 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum și în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internațională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România aproape 429 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 196 de milioane de euro. Cu aproape 2.000 de angajați, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România.
Provident dezvoltă și susține proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,5 milioane de euro. Cu misiunea clară de a susține incluziunea financiară și socială, proiectele de investiție în comunitate se desfășoară sub umbrelă Asociației Provident pentru Educație.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].