logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Primăria Municipiului București

Tradiții și Flori de Sărbători 2025: artă, meșteșuguri și tradiții autohtone, începând cu 12 aprilie, în Parcul Regele Mihai I

Între 12 și 21 aprilie 2025, Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) găzduiește Târgul Oficial de Paște al Capitalei - Tradiții și Flori de Sărbători, un eveniment organizat cu intrare liberă de Primăria Capitalei, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Pe parcursul a zece zile, între orele 10:00 și 21:00, bucureștenii și turiștii sunt invitați să descopere spiritul autentic al sărbătorilor pascale printr-o experiență completă: târguri cu produse tradiționale și de artizanat, delicii culinare autohtone, demonstrații meșteșugărești, ateliere creative pentru copii, spectacole de teatru, recitaluri live și muzică ambientală de sezon.

Aflat la cea de-a 12-a ediție, târgul reunește meșteșugari din toate regiunile țării, creatori contemporani și producători locali, oferind un cadru ideal pentru relaxare, inspirație și timp de calitate în familie. Târgul Oficial de Paște începe sâmbătă, 12 aprilie - nu rata deschiderea unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale primăverii în București!

TÂRG ȘI DEMONSTRAȚII DE MEȘTEȘUGURI

Târgul oficial de Paște al Capitalei aduce laolaltă tradiția, arta și creativitatea românească, fiind o oportunitate de a descoperi creații autentice românești, produse hand-made și preparate locale. Evenimentul va oferi acces la peste 70 de spații expoziționale cu obiecte artizanale și produse culinare, iar meșteri populari vor realiza demonstrații captivante, dezvăluind tehnici tradiționale și invitând vizitatorii să exploreze patrimoniul cultural românesc.

ACTIVITÃȚI ARTISTICE ȘI RECREATIVE

Parcul Regele Mihai I devine locul în care arta și tradiția se împletesc armonios, în cadrul evenimentului Tradiții și Flori de Sărbători, unde publicul este invitat să celebreze zestrea culturală și obiceiurile care definesc identitatea Sărbătorilor Pascale.

Spectacole de teatru

În fiecare weekend (12 - 13 aprilie, 19 - 20 aprilie) și luni, pe 21 aprilie, între orele 12:00 - 13:00, micii vizitatori se pot bucura de povești îndrăgite, pline de magie, aventură și învățăminte, la spectacole precum 'Peter Pan', 'Pinocchio', 'Povești Românești', 'Aventurile Iepurașului' și 'Academia Jucăriilor'.

Ateliere pentru copii

Atelierele de creație din cadrul acestui eveniment, care vor avea loc în zona foișorului din Parcul Regele Mihai I - intrarea Charles de Gaulle, sunt menite să stimuleze creativitatea și să încurajeze participanții să exploreze noi tehnici prin care pot realiza diverse obiecte.

Acestea vor avea loc în weekend-ul 12 - 13 aprilie și în perioada 17 - 21 aprilie, în intervalele orare 17:00 - 18:00 și 18:00 - 19:00 și vor avea o tematică specifică Sărbătorilor Pascale: atelierul de decorat și de încondeiat ouă (cu ajutorul materialelor din lemn, ipsos, polistiren, cei mici își vor da frâu liber imaginației și se vor juca cu diferite culori), atelierul de realizat coronițe Pascale (nelipsite din casă în preajma Sărbătorilor Pascale, coronițele create cu migală și imaginație de cei mici, cu ajutorul fundițelor și a ațelor colorate vor aduce bucurie participanților), atelierul de pictură modele pascale pe figuri din ipsos (imaginația celor mici va fi pusă la încercare, copiii pictând modele Pascale în culori vii și expresive pe figuri de ipsos), atelierul de realizare a măștilor de iepuraș (micuții vor pleca acasă cu măști de iepuraș, realizate manual și personalizate), atelierul de creat felinare din borcane cu lumânări decorate manual (copiii vor picta manual borcane, transformându-le în felinare unice, care pot înfrumuseța orice locuință), atelierul de decorare a cutiuțelor/căsuțelor din lemn (participanții vor descoperi tehnica șervețelului - 'decoupage' și vor învăța să decoreze casete de lemn cu lacuri și culori acrilice), atelierul de pictură pe scoarță de copac (felii de lemn vor fi transformate în opere de artă prin creativitatea micilor participanți).

Atmosfera va fi completată de artiști animatori, care vor aduce zâmbete și bună dispoziție, interacționând cu publicul (în cele două weekend-uri și pe 21 aprilie), precum și de un carusel, care îi va purta pe cei mici într-o călătorie de poveste.

Recitaluri instrumentale și muzică ambientală

Recitalurile instrumentale vor încânta publicul cu o diversitate de genuri (folclor autentic, jazz, blues, muzică clasică, muzică de film), în fiecare weekend (12 - 13 aprilie, 19 - 20 aprilie), pe 17 - 18 aprilie (între 18:00 și 19:00), precum și luni, pe 21 aprilie (în intervalele orare 17:00 - 18:00 și 18:00 - 19:00).

Programul a fost conceput pentru a oferi publicului o experiență culturală variată, reunind artiști talentați și compoziții instrumentale captivante. În parc vor răsuna armoniile unor recitaluri solo, duo, trio și cvartet, fiecare cu o abordare distinctă care pune în valoare frumusețea muzicii clasice și contemporane.

De Paște, pe 20 aprilie, începând cu ora 17:00, publicul se poate bucura de recitalul Mădălinei Lupu și al Grupului 'Topologul' din Argeș, artiști care vor oferi interpretări pline de emoție, într-o zi de o asemenea însemnătate.

În perioada 12 - 21 aprilie 2025, evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători va conecta generații, oferind un cadru dedicat celebrării și reinterpretării contemporane a culturii populare, păstrând autenticitatea.

Organizatori: Primăria Capitalei, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Partener media: Magic FM

Cu sprijinul: Societatea de Transport București - STB S.A.

Afisari: 71

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].