logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Universitatea Politehnica Timișoara

Zeci de companii, sute de oferte, mii de studenți și absolvenți la cea de-a XXVI-a ediție a Zilelor Carierei de la UPT

Cea de-a XXVI-a ediție a Zilelor Carierei, eveniment organizat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) de la Universitatea Politehnică Timișoara în 2-3 aprilie 2025 la Cantina UPT, a reunit 41 de companii și 5 instituții, care au prezentat sute de oferte de practică și de angajare, iar miile de vizitatori, studenți și absolvenți, au avut oportunitatea de a pune întrebări și de a descoperi detalii esențiale despre nivelul tehnologic și despre viața profesională în cadrul organizațiilor.

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. Univ. Dr. ing. Florin Drăgan, a subliniat faptul că, în condițiile unei piețe a muncii mai puțin ofertante ca în anii trecuți, instituția pe care o conduce a lansat o serie de proiecte de practică pentru studenți, a strâns și mai mult relațiile cu companiile, și-a adaptat programele de studii la cerințele acestora, a lansat masterate în tehnologii de avangardă, e printre puținele universități care sprijină, controlat, Inteligența Artificială în educație, amintind și faptul că UPT a dat până acum 100 de generații de absolvenți, iar așteptările angajatorilor legate de aceștia sunt mari.

După cum preciza și Loredana Stanciu, director al CCOC, cuvântul-cheie al întregului eveniment a fost 'oportunități', atât din punctul de vedere al studenților și absolvenților, care au avut ocazia de a profita de acestea la standurile expozanților, cât și din cel al companiilor sau al universității, care au avut ocazia de a vedea și care sunt așteptările tinerilor referitoare la viitoarea carieră.

Tot în cadrul deschiderii, au luat cuvântul Simona Belea, din partea Continental, care a amintit exemplul de colaborare reușită cu Universitatea Politehnică Timișoara, a vorbit despre miile de studenți susținuți de companie, majoritatea fiind în prezenți angajați, dar și despre competențele căutate în ziua de azi de angajatori, Laura Vlădulescu, din partea Forvia Hella, care a prezentat evoluția tehnologică dezvoltată accelerat în ultimii ani, încurajându-i pe studenți să fie curioși și creativi, Florin Ciocan, din partea Nokia, care a lăudat Politehnica pentru modul în care a știut să se adapteze la cerințele pieței muncii, subliniind și importanța aportului pe care companiile trebuie să-l aibă în susținerea educației. Un moment inedit a fost prezența, din partea companiei Aquatim, a Roxanei Alexandru, absolventă a UPT, promoția 2024, cu diplomă Magna Cum Laude (10 pe linie în toți anii de studiu și media 10 la examenul de licență), care a vorbit despre rolul tehnologiei în companii cum este cea de apă-canal din județul Timiș, unde procese întregi sunt automatizate și operate de la distanță.

Ediția din această primăvară s-a încheiat cu o tombolă specială, unde, cu sprijinul partenerilor, participanții au câștigat bilete de acces la festivalurile Untold, Flight, Electric Castle și Codru.

Privind retrospectiv, se poate spune că Zilele Carierei XXVI a fost mai mult decât un târg de joburi. A fost un spațiu de conectare între mediul academic și cel profesional, oferind tinerilor o imagine realistă asupra oportunităților de carieră.

Universitatea Politehnică Timișoara (www.upt.ro), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată și educație, UPT este astăzi una dintre școlile românești cu tradiție, recunoscută în plan național și internațional, atât prin activitatea generațiilor de cadre didactice și cea a unor academicieni prestigioși, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăți ale universității asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenți.

Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități E3UDRES2 - Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. E3UDRES2 reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/.

Lucian Ronkov
Departament Comunicare și Imagine

Afisari: 95

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].