logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Primăria Sectorului 3

'Ora de educație rutieră' va ajunge în Școlile Gimnaziale nr. 78 și 82, din Sectorul 3

Elevii Școlilor Gimnaziale nr. 78 și 82 din Sectorul 3 vor beneficia în această perioadă de cursurile proiectului 'Ora de educație rutieră'. Formatori în domeniu îi vor învăța pe copiii din clasele a III-a și a IV-a despre siguranța rutieră.

Cum să devenim pietoni responsabili și viitori participanți în trafic! Activități informale și pe înțelesul copiilor

Creșterea gradului de educație rutieră în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice conduce la diminuarea numărului de accidente rutiere. Astfel, sunt organizate workshop-uri de educație rutieră folosind metode informale de învățare precum: jocuri de rol, desene, povești, dezbateri, rezolvarea unor situații practice prin studii de caz, dar și vizita 'supereroului', domnul polițist.

În proiect sunt implicați și polițiști din partea Brigăzii Rutiere București, pentru a preda reguli, dar mai ales pentru a crea un dialog cu cei mici despre responsabilitatea în trafic. Impactul este vizibil: copiii ascultă mai atent, învață mai ușor și înțeleg că respectarea regulilor nu este o obligație, ci o alegere care le protejează viața.

O oră de educație rutieră = O oră de creativitate

O modalitate de a testa cum s-au fixat lecțiile învățate în cadrul 'Orei de educație rutieră' o reprezintă desenele și decupajele. La finalul proiectului mare, care include 35 de școli bucureștene, vor fi centralizate postere pline de culoare și mesaje inspiraționale despre siguranța rutieră. Cele mai reprezentative lucrări vor fi expuse și premiate în cadrul unei gale ce va avea loc în luna iunie.

'Ora de educație rutieră' face parte din Programul Național de Educație 'România în Siguranță'. Acesta a fost inițiat de Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (E.D.I.T), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Formatorii implicați în proiect sunt oameni dedicați, cu studii în psihoeducație sau domenii conexe, puternic motivați de povești personale.

Contextul național

România se află în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de victime rutiere. În 2024 (primele 11 luni), Poliția Română a înregistrat 3862 de accidente grave și 1333 de victime. Cele mai frecvente cauze au fost: indisciplina pietonilor (17,7%), viteza excesivă (15,9%) și încălcarea regulilor de către bicicliști (11,2%). Este momentul să ne reamintim cât de importante sunt regulile de siguranță rutieră.

Serviciul Presă

Afisari: 64

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].