Comunicat de presă - Institutul Yunus Emre
Institutul Yunus Emre a organizat ateliere de creație pentru părinții copiilor speciali cu prilejul Zilei Mondiale a Autismului
Cu prilejul zilei de 2 aprilie Ziua Mondială a Autismului, Institutul Yunus Emre a organizat ateliere de creație pentru părinții copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă 'Maria Montessori' Constanța.
În cadrul evenimentului, părinții au avut ocazia să dobândească o experiență diferită participând la atelierele de modelaj din săpun și de confecționare a florilor din coconi de mătase - activități ce necesită răbdare și îndemânare.
Ziua de 2 aprilie este celebrată la nivel mondial pentru a crește gradul de conștientizare asupra tulburărilor din spectrul autist și pentru a atrage atenția asupra drepturilor persoanelor cu autism. Această zi specială are o importanță deosebită pentru acceptarea diferențelor persoanelor cu autism și pentru garantarea drepturilor lor egale în educație, sănătate și viață socială.
Cu această ocazie, Institutul Yunus Emre a organizat un atelier semnificativ pentru familiile copiilor cu nevoi speciale. În cadrul evenimentului, au fost realizate flori albastre din săpun și din coconi de mătase - culoarea albastru fiind simbol al conștientizării autismului. Aceste flori delicate, realizate manual, au oferit participanților o experiență plăcută, transmițând totodată un mesaj de conștientizare.
Evenimentul a avut scopul de a le arăta persoanelor cu autism și familiilor acestora că nu sunt singure, să întărească solidaritatea și să crească sensibilitatea socială. Florile albastre au devenit un simbol al speranței, al vizibilității și al sprijinului oferit cauzei autismului.
Mustafa Yildiz, directorul Institutului Yunus Emre din România, a precizat:
'Astăzi trăim bucuria de a organiza un eveniment cu o semnificație profundă. Pentru noi este de mare valoare să contribuim la vizibilitatea persoanelor cu autism și a familiilor lor în societate și să le transmitem că suntem alături de ei. Prin realizarea florilor albastre din săpun și din coconi de mătase, am creat atât un mesaj de conștientizare, cât și o experiență plăcută pentru participanți. Vom continua să fim implicați nu doar în activități culturale, ci și în acțiuni care sporesc sensibilitatea socială.'
A avea empatie, a fi înțelegători și a oferi un mediu de susținere, ca societate, înseamnă a îmbunătăți calitatea vieții atât pentru indivizi, cât și pentru familiile acestora. Conștientizarea este primul pas către schimbare.
Institutul Yunus Emre a organizat de asemenea pe 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, un eveniment la care au participat aproximativ 140 de copii speciali. Copiii s-au bucurat de dansul culorilor și al apei la atelierul de pictură pe apă - Ebru alături de Consulul General al Republicii Turcia la Constanța Dl. Ozan Çakir și soția sa și directorul Institutului Yunus Emre din România Dl. Mustafa Yildiz.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].