Comunicat de presă - Primăria Sectorului 2
Un nou început pentru Sectorul 2: reorganizarea aparatului de specialitate și bugetul pe 2025 au primit vot favorabil în ședința Consiliului Local
Rareș Hopincă: 'Sectorul 2 intră într-o nouă etapă de dezvoltare, iar 2025 este anul în care construim împreună un viitor mai bun. Reformăm administrația, optimizăm bugetul și accelerăm proiectele de care sectorul are nevoie urgent.'
Astăzi, 31 martie 2025, în ședința de Consiliu Local, au fost aprobate două proiecte importante pentru Sectorul 2, respectiv bugetul pentru anul în curs și reorganizarea aparatului de specialitate al Primăriei Sectorului 2.
În cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 2 vor fi preluate Direcția Generală Venituri Buget Local Sector 2, Poliția Locală Sector 2 și Administrația Domeniului Public Sector 2, structuri cu personalitate juridică aflate anterior în subordinea Consiliului Local al Sectorului 2. Proiectul de Hotărâre a fost aprobat cu 20 de voturi pentru, 5 împotrivă și o abținere.
'Avem instituții care își suprapun atribuțiile, iar serviciul public prestat pentru locuitorii Sectorului 2 nu este cel dorit, deci această restructurare este absolut obligatorie. Acesta este doar primul pas. Vom continua și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcția Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar, pentru că nu putem merge înainte cu aparate supradimensionate', a spus Rareș Hopincă, primarul Sectorului 2.
Reorganizarea are drept scop eficientizarea procesului administrativ și nevoia de a răspunde mai rapid și mai bine solicitărilor cetățenilor. Prin această schimbare, structura administrativă este modernizată și orientată către nevoile comunității Sectorului 2.
În ceea ce privește bugetul pentru anul 2025, Sectorul 2 dispune anul acesta de peste 2,5 miliarde lei, din care 1,12 miliarde lei sunt alocațe investițiilor, iar 1,44 miliarde reprezintă cheltuieli de funcționare.
Rareș Hopincă, primarul Sectorului 2: 'Începem investițiile strategice în sectorul nostru, respectiv extinderea metroului M2 în zona Dimitrie Pompeiu-Petricani, pasajul suprateran Petricani, pasajul suprateran Andronache, parcări rezidențiale supraterane și subterane, expropriere teren zona Petricani pentru Sala Polivalentă și parcare de tip park&ride. Toate aceste investiții sunt prinse în bugetul pentru 2025, pentru a putea începe procedurile de achiziție. Sigur, sunt proiecte complexe, care vor necesita mult efort, dar încep în acest an.'
Prioritățile bugetului pentru 2025:
Reabilitarea blocurilor - Aproape 500 de milioane de lei pentru reabilitarea a peste 150 de blocuri. Obiectivul nostru este finalizarea reabilitării termice în acest mandat.
Educație și infrastructură educațională - Aproape 450 de milioane de lei pentru renovarea instituțiilor de învățământ și programe dedicate copiilor și părinților.
Spații verzi și întreținerea domeniului public - Peste 300 de milioane de lei pentru reabilitarea parcurilor Național și Plumbuita și crearea unor noi zone de relaxare.
Curățenia sectorului - Aproape 200 de milioane de lei pentru a continua îmbunătățirea curățeniei.
Asistența socială - Peste 350 de milioane de lei pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și nevoile reale ale comunității.
Bugetul Sectorului 2 a fost aprobat cu 20 de voturi favorabile, dintr-un total de 27.
Mai multe informații privind reorganizarea și modul de alocare al bugetului găsiți accesând link- urile următoare:
Reorganizare PS2: https://public.ps2.ro/Administratie%20Publica%20Locala/Proiecte%20CLS2/2025/2025-03- 31%20SEDINTA%20ORDINARA%20ORA%2012.00/06%20ph%20reorganizare%20aparat%2
0de%20specialitate%20PS2.pdf
Bugetul Sectorului 2: https://public.ps2.ro/Administratie%20Publica%20Locala/Proiecte%20CLS2/2025/2025-03- 31%20SEDINTA%20ORDINARA%20ORA%2012.00/07%20ph%20buget%202025.pdf
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].